2016 Sıfır Motosiklet Plaka-Ruhsat-Sigorta Masrafları
Reklamlar
-
Merhabalar,
Yeni aldığım motosikletim için emniyete gitmeden önce bu forumdan çok bilgi aldığım için kendi deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
1) İlk olarak zorunlu trafik sigortası yaptırdım. 950TL ödedim. Yaş 31, üzerime kayıtlı ilk araç.
2) Üsküdar emniyet müdürlüğüne gittim.
3) Polis memuru Ek-1 var mı diye sordu. Yoktu, hemen yakında bir trafik müşavirliğine gittim. 20TL'ye bilgileri girdi ve çıktı aldı.
4) Polis memuruna EK-1, bayiden aldığım belgeleri verdim. 190TL araç tescil belgesi + motorlu araç trafik belgesi ücreti ödedim. 5-10dk sonra belgelerim hazırdı.
5) Emniyetten Üsküdar'daki plaka basım yerini öğrendim ve gittim. Ancak burada motosiklet plakası bakmıyoruz, Ümraniye'ye gitmen lazım dediler...
6) Ümraniye'de emniyetin hemen yakınındaki şöförler odasına gittim. 14TL ödedim. 15dk sonra plakam hazırdı.
Özet olarak sigorta harici 20+190+14 = 224TL ödedim.
Reklamlar
-
emniyete randevu almadan mi gittiniz ?
-
Sigorta, maaşallah yani. Anne ya da baba adına olsaydı? Ehliyetsiz annemin adına 515'ti, gerçi şehir Bursa/Orhangazi ama?
Bu İstanbul külliyen zarar ziyan arkadaş!
-
pikatel34 adlı üyeden alıntı
emniyete randevu almadan mi gittiniz ?
Bir gün önceden sabah ilk aralık olan 09:00-10:00 aralığına randevu aldım. Ama sigorta işlerinin uzun sürmesi ve benden kaynaklı birkaç eksik yüzünden evrakları teslim etmem öğle arasından sonraya kaldı. Sağ olsunlar bir şey demediler.
-
2. el motosiklet alındığında bu ücret ödenmiyor mu?
-
oenaj adlı üyeden alıntı
Plaka değişirse 230 değişmezse 100 küsür notere veriyorsun.
Bunun dışında sigorta yeni alıyormuş gibi aynı şekilde yeni yapılıyor.
2.el motor satarken ruhsat plaka masraflarından kurtulun falan diyenlerin alayı dolandırıcıdır yani uzak durun.
-
oenaj adlı üyeden alıntı
Sigort ödenir trafik tescil plaka ödenmez
-
plaka ve sigorta masrafsız diye ilan verenlere kopyala yapıştır yapıp gönderin bu paylaşımı
-
Selamlar,
1) İlk olarak zorunlu trafik sigortası yaptırdım. 950TL ödedim. Yaş 31, üzerime kayıtlı ilk araç.
* Bu işlem için hangi belgeleri istiyorlar? Nereye yaptırıyoruz?
2) Üsküdar emniyet müdürlüğüne gittim.
3) Polis memuru Ek-1 var mı diye sordu. Yoktu, hemen yakında bir trafik müşavirliğine gittim. 20TL'ye bilgileri girdi ve çıktı aldı.
4) Polis memuruna EK-1, bayiden aldığım belgeleri verdim. 190TL araç tescil belgesi + motorlu araç trafik belgesi ücreti ödedim. 5-10dk sonra belgelerim hazırdı.
* Bu ödemeyi oradaki memura mı yapıyoruz belgeleri verirken?
5) Emniyetten Üsküdar'daki plaka basım yerini öğrendim ve gittim. Ancak burada motosiklet plakası bakmıyoruz, Ümraniye'ye gitmen lazım dediler...
6) Ümraniye'de emniyetin hemen yakınındaki şöförler odasına gittim. 14TL ödedim. 15dk sonra plakam hazırdı.
Özet olarak sigorta harici 20+190+14 = 224TL ödedim.
Teşekkürler
-
Plaka işlemleri için zaman + 224 TL gidiyor demek ki
-
hipoxi adlı üyeden alıntı
Selamlar,
* Bu işlem için hangi belgeleri istiyorlar? Nereye yaptırıyoruz?
* Bu ödemeyi oradaki memura mı yapıyoruz belgeleri verirken?
1) Aracin faturasi ve benim kimligim ile yapildi sigorta. Ruhsat ciktiktan sonra tekrar ugradim, sigortaya plakayi kaydettiler, onun icin bir kagit daha verdiler.
4)Evet, memura verdim direkt parayi.
-
Bilgiler için teşekkürler.
-
01 Temmuz 2016, 01:24
Bilgiler İçin Teşekkürler...
Bende bunu buldum...
http://www.trafik.gov.tr/SiteAssets/Trafik%20Kitapl%C4%B1k/kampanyalar/afis_brosur/brosur/Trf_Uyg_Arac.pdf
Emniyetten sonra Şöförler odası plaka ve internetten vergi ödemesi var anladığım kadarıyla...
-
11 Temmuz 2016, 16:07
250 cc motora, 23 yaş-ilk araç-İstanbul için en uygun 1818 tl sigorta yaptırdım. Soygun resmen!
-
11 Temmuz 2016, 19:08
Paramedik34 adlı üyeden alıntı
250 cc motora, 23 yaş-ilk araç-İstanbul için en uygun 1818 tl sigorta yaptırdım. Soygun resmen!
O paraya kasko yapılır be! 😄
Yaş 23 üzerime kayıtlı ilk motosiklete 425 TL sigorta ücreti ödemiştim. Yıl 2016 Şubat plaka 64
-
bu ücretleri kredi kartıyla ödeyebiliyormuyuz? Yoksa nakit mi çalışıyorlar :D
-
mamidron adlı üyeden alıntı
bu ücretleri kredi kartıyla ödeyebiliyormuyuz? Yoksa nakit mi çalışıyorlar :D
Keş çalışıyorlar
-
İnternetten randevu alırken trafik tescil işlemleri daha sonra yeni kayıt işlemleri ve emniyet müdürlüğü seçiliyor değil mi?
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
-
Paramedik34 adlı üyeden alıntı
bizim burda da abi bana soruyordu bugün. 125cc kanuni var commuter. 1500 liraya satsam alan olur mu diye? bugün ile tam 7 ay oldu sigortasız dolaşalı.
700 lira ile gidip 934 tl sigorta parası istediklerinde vazgeçtim. fiyatları düzeltsinler. bir motosiklet parası sigortaya veremem.
-
Merhaba Dostlar;
Bende bugün yarın yeni bir motosiklet alacağım. Evim Esenyurtta - İş yerim Eyüp'te. Tescil işlemlerimi illa ikametimin olduğu yerdemi yaptırıyorum yoksa eyüp trafik tescilde de yaptırabilirmiyim? Yaptırabiliyorsam eğer mükemmel olur..
Bu arada randevu için ne zaman baksam henüz bir planlama yapılmamıştır yazısı ile karşılaşıyorum?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)