Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

LÜTFEN SON HAFTALAR BİR YARDIM EDİN

REKLAM ALANI
    mccxcix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Arkadaşlar merhaba! Ben bir kaç aydır foruma üyeyim, yaklaşık 1,5 yıldır falan da takip ediyorum, ehliyetimi aralıkta aldım, ilk motorum olacak daha önce de benzer konular açtım, bir kaç motosiklet konusuna yorumlarımı yazdım... Yaşım 26 İzmir'de ikamet etmekteyim memurum, alacağım motosiklet ilkim olacak, herşeyi onunla öğreneceğim inşallah... Şimdi şöyle bir sorunumum var elimde birikmiş 13 Bin TL var, istesem kredi çekip KTM Duke 250 ABS, Yamaha R25 yada Honda CBR 250R alabilirim, ancak işe başladığımdan beri 6 yıldır ömrüm kredi ödemekle geçtiği için ve ilk motosikletim olacağından kendimi tekrardan bu kadar borca sokmak istemiyorum... Daha çok naked sevdiğimden aklımda Pulsar 200 NS var, soruma geleyim; kendim çok titiz bir insanım, 2. el araçlara hiçbir zaman güvenemiyorum, 2. el pulsarlara 7500 Den aşağı isteyen yok ki sıfırları 8290, bende sıfır bir tane almak istiyorum nisanın ortası gibi, zaman az kaldığından konu açma gereği duydum, bu motosikleti gerçekten önerir misiniz kullanıcıları olarak? Beni üzer mi, 2-3 sene kullansam iyice öğrenip daha büyük bir cc ye geçsem ihtiyaçlar mı karşılar mı? 2016 modellerde de hala sorunlar var mı, titreşim hala daha çok var mı? TVS 200 rtr çıkacakmış onu bekleyin falan diyen var, başka önerileriniz varsa onlarıda beklerim, yorumlarınızı detaylı olarak bekliyorum benim için çok önemliler, şimdiden ilgilenen ilgilenmeyen herkese çok teşekkür ederim, Allah kimseye kaza bela vermesin...
    "Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

"arzu her şeyi yeşertirken, sahip oluş soldurur"
    başlangıcı zorlaştırma. ilk diyosun, son olacakmış gibi titizleniyosun. bu işin en güzel taraflarındandır; motor yenilemek.
    ezber olayında olduğu gibi. ne kadar işlevsel (bagaj) pratik (hafif) bişey alırsan; o kadar sık, kolay kullanır adapte olursun.
    fiyat konusu; kazanın yanında lafı olmaz. paran vardır, yoktur
    iyidileklerimle

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Kardeşim ben CBR 250R kullanıcısı olarak PULSAR kullandım 1-2 sene önce ilk çıktığı zamanlar, foruma yazmıştım. Paylaşayım. Aklında birşeyler şekillensin;

Arkadaşlar Merhaba;

Geçen Cuma bir arkadaşım Nazilli'den Bajaj Pulsar aldı, geldi. Akşam üzeri buluşalım dedim motoru bir CBR 250R kullanıcısı olarak merak ettim. Fuarda'da incelemiştik ama tabi kullandıktan sonra insanın fikirleri daha farklı oluyor. Neyse motorun üstüne bindim ve;

- Sele yüksek, ellerinizi gidona koyduğunuzda Racing motora binmiş gibi omuzlarınızdan kollarınıza bir yığılma oluyor.
    - Garibime giden olaylardan ikincisi gidonun eni geniş. İki elimi yana açmışım gibi bir his verdi.
    - Naked olmasından dolayı önde siper camı yok acayip rüzgar yiyorsunuz. Ben CBR dan alışmışım galiba dizlerim kollarım süratım her yerimden rüzgar yedim.
    - Gaz kolu yumuşak, debriyaj orta sertlikte.
    - Motoru ilk çalıştırdığınızda aynı inazuma gibi sessiz ve sakin çalışıyor.
    - Gözterge paneli ve Devir saati klasik hint tasarımı. (Apache RTR 150 kullananlar yabancılık çekmeyecektir.)
    - Titreşim var, şöyle ki. Rolanti'de çalışırken gaz verdiğinizde bacak aralarınızda haddinden fazla hissediyorsunuz.Yalnız Arkadaşım uzun yolda çok rahatsız edici olmuyor dedi. 6 vites'de devrini aldıktan sonra hissettirmiyor olabilir. Tabi tek silindirde titreşimden bahsetmeden olmuyor.
    - Ön frenler biraz zayıf gibi geldi. İstenilen tepkiyi istediğiniz anda vermiyor. Arkaya biraz sert dokundum arka iyi. Ön pek güvenli gelmedi.
    - Bajaj şunu güzel düşünmüş. Kontrol düğmelerine (Korna-Elektrikli Marş Düğmesi Uzunlar-Kısalar v.s) mavi bir ışıklandırma yapılmış. Arabalarda olduğu gibi. 250 sınıfında farklı bir fark olarak görüyorum.
    - Ön far aydınlatması yeterli, Özellikle uzunlar beni çok şaşırttı. Arka Stop lambası'nın tasarımıda sıradışı.
    - Ekstra olarak bildiğiniz gibi arka enduro çamurluk farklı bir görünüm kazandırmış.
    - Motorun, motor Bloku üzerinde fabrika çıkışı koruma demiri var. Bayi'den alırken direk bunu artı olarak göz önünde bulundurabilirsiniz. Arkadaşa sordum ayrıca mı yaptırdın diye üzerinde orjinal olduğunu söyledi.
    - Eksoz konusunda BAJAJ, eksozu gizlemeyi düşünmüş sanırım. Eksoz Ayak freni pedalının olduğu yerde bitiyor, Yani Orta ayak sehpanın olduğu bölümle, eksozun ortak bir noktada. Sağdan yada kuyruk altından çıkan bir eksoz göremezsiniz.
    - Ön Çamurluk grenaj renginde (Parlak siyah) değil, mat siyah plastik.
    - Aynalar arkayı göstermesi kişinin boyuna göre değişir. Ben pek aynalara dikkat etmedim.
    - İşin ilginci motorun üzerinde "BAJAJ" ibaresini göremedik. Depo'da Pulsar yazıyor ama hiçbir yerinde BAJAJ yazısı yok.
    - Ateşleme 3 buji olarak sağlanıyor.
    - O-Ring zincir var.

MuratKonuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 500 F - 2016
    Merhaba,

İlk motor için kolay servis desteği alabileceğin bir marka seçmeni tavsiye ederim. Honda olabilir 4 yıl garantisi var, sorunsuz kullanabilirsin.
    Ümraniye doğu batı şubesini tavsiye edebilirim, alt katı da servis, çok yardımcı oluyorlar. Başlangıç için honda 250r iyidir yeni kasaları da çok hoş.

Murat

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Alıntı mccxcix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba! Ben bir kaç aydır foruma üyeyim, yaklaşık 1,5 yıldır falan da takip ediyorum, ehliyetimi aralıkta aldım, ilk motorum olacak daha önce de benzer konular açtım, bir kaç motosiklet konusuna yorumlarımı yazdım... Yaşım 26 İzmir'de ikamet etmekteyim memurum, alacağım motosiklet ilkim olacak, herşeyi onunla öğreneceğim inşallah... Şimdi şöyle bir sorunumum var elimde birikmiş 13 Bin TL var, istesem kredi çekip KTM Duke 250 ABS, Yamaha R25 yada Honda CBR 250R alabilirim, ancak işe başladığımdan beri 6 yıldır ömrüm kredi ödemekle geçtiği için ve ilk motosikletim olacağından kendimi tekrardan bu kadar borca sokmak istemiyorum... Daha çok naked sevdiğimden aklımda Pulsar 200 NS var, soruma geleyim; kendim çok titiz bir insanım, 2. el araçlara hiçbir zaman güvenemiyorum, 2. el pulsarlara 7500 Den aşağı isteyen yok ki sıfırları 8290, bende sıfır bir tane almak istiyorum nisanın ortası gibi, zaman az kaldığından konu açma gereği duydum, bu motosikleti gerçekten önerir misiniz kullanıcıları olarak? Beni üzer mi, 2-3 sene kullansam iyice öğrenip daha büyük bir cc ye geçsem ihtiyaçlar mı karşılar mı? 2016 modellerde de hala sorunlar var mı, titreşim hala daha çok var mı? TVS 200 rtr çıkacakmış onu bekleyin falan diyen var, başka önerileriniz varsa onlarıda beklerim, yorumlarınızı detaylı olarak bekliyorum benim için çok önemliler, şimdiden ilgilenen ilgilenmeyen herkese çok teşekkür ederim, Allah kimseye kaza bela vermesin...
    Bu arada 13 bin tl ye bahsettiğin motorlarda ki torku, Pulsar'da alamayacaksın haberin olsun.200 ile 250 cc arasında az gibi görünsede büyük bir güç farkı yaşanıyor.
    - - Booooobbbb... buuuuuuuuu - -

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    o torku almasin zaten yeni basliyor.
    arkadasin dedigi gibi ilk motoru son motor titizligi ile almaya calisiyorsun, rahat ol, onemli olan motor kullanmak ilk motor dandik olsun cok para baglama..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Bajaj rs200 tavsiye ediyorum ben. Ön tekerin absli olması olası bir hatanı telafi edecektir. Stok egzozla enterasan bir şekilde çok güzel ses çıkıyor. Motor blogu ns ile aynı neredeyse fakat gerek görüntü gerek ses gerek abs olarak seni daha çok tatmin edeceğini düşünüyorum.

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Pulsar ilk motosiklet olacaksa kesinlikle al,parçalar o kadar ucuzki ,komik komik rakamlara hava filitresi vs var.Yatar kalkarsın motosiklet ile paran cebinde kalır.Kullanıp da ben yolda kaldım ,çok masraf açtı diyen hiç görmedim.4 arkadaşım pulsar kullanıyor.Bence makine resimlerdekinden daha güzel.Ön cam al takdır irf motordan ne rüzgar yersin nede başka birşey.Klasik tek silindir titreşim olur.Ama sen fazla hissetmezsin .Anca artçın hisseder o vibrasyonu.2016 da sanırım sürücü koltuklarını iyileştirmişler daha yumuşak olmuş.

Pulsar hem ucuz hem ikinci eli olan bir alet.2 senedir kum gibi pulsar satıldı.Al motosikleti 1 sene bin iyice piştikden sonra zararsız satarsın ,istediğin baska motosiklete yönelirsin.Tavsiye olarak ikinci el al ,zaten motor yeni km düşük çok pulsar var.Haybeye 0 alıp plaka masrafı vs ile uğraşma.6500 7500 arası 2014 al kullan.

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Öncelikle tüm cevaplar için tek tek teşekkür ederim, kaç aydır kafamda o kadar deli sorular var ki gerçekten yardıma ihtiyacım var bu anlamda 2. ellerde ep sıkıntı yaşayan arkadaşları görüyorum forumda o yüzden biraz tedirginlikle yaklaştım, ancak mantıklı olabilir dediğiniz gibi 2. el almak, kuzenimde de bajaj pulsar 200 rs var gayet memnun özellikle parça fiyatlarından kendisi ufak bir kaza geçirmişti oradan biliyorum, 2. el 7.000-7.500-TL civarı falana mı alınır acaba, piyasasını çok iyi bilmiyorum çünkü
    "Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî

ozwizard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 250
    Ben 3. motorumu korka tırsa ikinci el aldım. Aynı senin gibi ikinci elden korkuyordum. Hele bir de mecburen notorumu satıp daha uygun bişi almak zorunda olduğumdan dolayı iyice kendimi kötü ve paranoyak hissediyordum. Ama inan, herkez dolandırıcı değil. İkinci el araç alımı ile ilgili bir sürü yazı var. Nelere dikkat etmen gerek tek tek anlatılıyor. İnan cesaretini kazanıyorsun. Fakat senin durumunda en büyük eksik, motora yabancı olman ve kendinin test edemiyecek olması. Bu yüzden bir bilenle ikinci ele girişmek lazım. Kendin binip sürüp, frenlemesinden, gazına, vibrasyonundan, otoruş konforuna kadar herşeyi karşılaştırabileceğin bir tecrübe ister. Ama bilen biriyle bu işe girişirsen kafan da rahat eder.
    mccxcix bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı ozwizard adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 3. motorumu korka tırsa ikinci el aldım. Aynı senin gibi ikinci elden korkuyordum. Hele bir de mecburen notorumu satıp daha uygun bişi almak zorunda olduğumdan dolayı iyice kendimi kötü ve paranoyak hissediyordum. Ama inan, herkez dolandırıcı değil. İkinci el araç alımı ile ilgili bir sürü yazı var. Nelere dikkat etmen gerek tek tek anlatılıyor. İnan cesaretini kazanıyorsun. Fakat senin durumunda en büyük eksik, motora yabancı olman ve kendinin test edemiyecek olması. Bu yüzden bir bilenle ikinci ele girişmek lazım. Kendin binip sürüp, frenlemesinden, gazına, vibrasyonundan, otoruş konforuna kadar herşeyi karşılaştırabileceğin bir tecrübe ister. Ama bilen biriyle bu işe girişirsen kafan da rahat eder.
    Kesinlikle bu söylediklerinizden muzdaribim, şuan ne servis konusunda bilgim var ne motosikletten anlama konusunda, çevremde motosikletle haşırneşir olan da yok, o yüzden çekiniyorum birazda, nereye götüreceğim ne yapacağım vs..

ozwizard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 250
    Aslında fazla sakınan göze de çöp batıyor Ancak senin konumunda bence, motor almadan önce motorla tanışman gerek. Görücü usul evlilik nasıl riskliyes, riski flört le minimize ederiz ya Sen de direkt evlenmeden önce bence biraz flört et. Yane eğitim al dostum. Orda çok güzel yönlendirirler. Aklında bi fikir olabilmesi için senin önce o fikri tecrübe etmen gerek. Bence ilk adımın araştırma yapıp uygun eğitim veren kurumlarla iletişime geçmen.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)