Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İkinci Motorum SonKarar :)

REKLAM ALANI
    mccxcix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    vay be ne iş yapıyorsun çok merak ettim ha, helal olsun
    "Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    LostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Star Fire 48
    Bende artık 48cc motorumu değiştirip cbr 1000 r1 alsammı? diyorum tavsiyeleriniz nelerdir?

Cumali ALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 RR
    Yorumları okumadım sadece yazınızı okudum diğer arkadaşların ne yazdığını bilmiyoum.

Yıllardır motosiklet kullanıyorum 100k km den fazla tecrübem var ama hala prof olduğumu düşünmüyorum 2 hafta önce 2008 model siyah bir CBR 600RR aldım bundan önceki motosikletim kawasaki ninja 300 dü emin ol her iki motosiklette çok ilgi görüyor herkez etrafına toplanıyor vs. yerinde olsam 250cc veya 300cc bir motosiklet alıp biraz daha tecrübe kazanmaktan yana olacak ve çok samimi söylüyorum 125cc den sonra 250cc sizi çok heyecanlandıracak bir arkadaşınızda vs. varsa test edin ne demek istediğimi anlayacaksınız.
    Lucien ve OğuzÖztürk bunu beğendiler.

Alıntı nuwanda324 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    600rr yerine önce r25 alsan birkaç sene sonra 600 rr alsan daha iyi olmaz mı? Acele etmeye gerek yok.
    kesinlikle +1

Al 600cc ne olucak ki bende kawasaki h2r alacağım öneririm 2. Günde falan ölüyorsun mükemmel oluyor öbür tarafa tamiri yapılmış geliyor hemde ;)
    Osm@n bunu beğendi.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    kadran degilde yas 21 de takili kalmasin evlat..
    Mertcan00, mostro ve Onurhan D bunu beğendiler.

Motosikleti
    Forza 250
    kardeş 10bin km tecrübe çok, mesela ilk 500 km sonra 500 cc, 600 km de 600 cc, 1000 km de de 1000 cc ye geçebilirdin. Nasıl olsa paran da varmış. Hatta 1300 km tecrübe de de Hayabusa ya geçerdin.

eren3736 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Drift - TVS APACHE 150(çalındı) - Cbr 125
    Şu forumda da her gün yeni bir intihar haberi..

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    canım sıkılınca bu konuya giricem üstte tutun beyler çok keyifli okuması

GÖKTÜRK99 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF R125
    Beyler siz böyle konuşunca adamın hem morali bozuluyor hem sizden soguyor hem de dediklerinizi dikkate almıyor. Böyle alay edene kadar , dogru bir şekilde yaptiginin yanlış olduğunu anlatsaniz belki sizi haklı bulucak ve kararından vazgecicek.

Alıntı GÖKTÜRK99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler siz böyle konuşunca adamın hem morali bozuluyor hem sizden soguyor hem de dediklerinizi dikkate almıyor. Böyle alay edene kadar , dogru bir şekilde yaptiginin yanlış olduğunu anlatsaniz belki sizi haklı bulucak ve kararından vazgecicek.
    Arkadasım yazanların arasında sen ve senin gibi mantıklı bişeyler yazan olması sevindirici gün gectikce forum degişiyor.Benim konuma trol demiişler ki bunu acılan konuların %75 ine diyorlar.Neyseki onların kanaatına ve yorumlarına ihtiyacım yok.Ben bu konuyu 600 rr alayımmı? diye açmadım alıyorum diye açtım sadece çok heyacanlıyım ve duygularımı biyerle paylaşmam gerekiyordu içim cok doldu geceleri uyuyamıyorum düşünmekten Ben 21 yaşında bir ögrenciyim lise 1 de bırakıp dışardan okuyorum tabi okurken boş gezmiyorum çalısıyorum.Ben para biriktirmeye basladıgımda R6 için biriktirmeye baslamıstım sonra biraz arastırdım forumdaki insanların tavsiyesi üzerine ybr125 esd aldım sıfır olarak ekipmanlarımı saymassam 6.500 tl ye maal oldu.Ama az veya çok motor kullanmayı ögrenmiş oldum ve hayalimi gerçekleştirmek için hazır oldugumu düşünüyorum.Gerizekali degilim tehlikeli oldugunu bende biliyorum bana 250 lik al diyorlar 250cc bir motorun maliyeti 18-20 bin tl.Ben ikinci elede karşıyım güvenmiyorum millete alırsam sıfır alırım.Şuraya varıcam.Üniversiteye baslayınca calısamam.Ve o 20.bin tl yi telafi edicek maddi durumum olmaz.Kısacası hedefime ulaşamam.4 sene sabretmek imkansız gibi duruyor şuan hadi sabrettim diyelim 4 sene sonra iş hayatına atılıp para biriktirmek için kaç yılım gidecek.Ben gençlik çagımda istedigim olmadıkdan sonra 30 yaşına geldikten sonra ne yapayım gezip tozmayı bu arada 250 cc motor al diyen arkadaslar 250 cc motorsiklet 180 km hıze cıkıyor biri demiş ninja 300 al buda 200 km hıza cıkıyor diyor.Zaten ölmek isteyen insan her iki motordada rahatca ölebilir.Agırlık farkı var gibi şeyler söylüyorlar 250 cc bir motor 160-180 kg civarı 600 rr ise 186 kg yazıyor sitede yag ve benzin dersek 200 kg olsun arada abartılacak bir fark yok yani.Bunun yanındada 600rr nin frenleri tüm 250 liklerden iyi oldugunu hepimiz biliyoruz.Bide şöyle bir durum var ben 600 cc alıp bayiden cıkar cıkmaz otobana cıkıp hız testi yapacak degilimki.Şehir içi yavaş yavaş alışıcam.Zamanı gelicek otobanada cıkacagız.Bunları niye anlattım bilmiyorum ama bukadar kötü yorum almak garibime gitti.

Dalga geçip trol diyen insanlara söylicek tek bir sözüm var.Canınız sagolsun.

Tekeriniz düz basması dilegiyle.

HamzaBey95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    Arkadaşım böyle adam soğuyabilir bence, hiç sıkıntı yok... Hakikaten sıkılmadılar şu muhabbeti yapmaya... Uzaktan bakınca burası dalga mekanı gibi mi duruyor? 120.000 e yakın üye var bu forumda, her yeni gelen, yeni başlayan bu konulardan açsa ne olur sizce? Aynı mıhabbet her sene, her ay, her gün defalarca yapılıyor, bu konuları arkadaşlar kamyon kamyon hakaret, küfür yiyor, ama hala bi azalma yok... O da bir fetiş demekki, adamın hoşuna gidiyorsa bir şey diyemeyiz! Ama emin olun ciddi manada sinir bozucu...
    Defol git biyerden atla arkadaşım sende, motor alıp kaza yapıp sigorta fiyatlarını yükseltmeyin! Siz geberip gideceksiniz diye ceremesini biz çekiyoruz!!!
    bilirkişi, Osm@n, jimi_hendrix ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    HYO-GT250R
    İstanbul

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    21 yaşında 45.000 tl biriktirmişsin, bu hırsla önünde durulmaz kardeşim senin, helal olsun.Biraz daha dişini sıkıp ev al diyeceğim mantıklı olarak :D

250 300 cc sıfır süper sport makine alıp, para biriktirmeye de devam et bence.Hem sürüşün olgunlaşr, hem de kendini 600 cc ye hazırlarsın, üniversite okurken de para çok lazım olacak.Ama direk 600 cc'ye geçmesen iyi edersin..
    matrix506xx ve ///MPOWER bunu beğendiler.

Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    Alıntı HamzaBey95 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Defol git biyerden atla arkadaşım sende, motor alıp kaza yapıp sigorta fiyatlarını yükseltmeyin! Siz geberip gideceksiniz diye ceremesini biz çekiyoruz!!!
    Burasına kesinlikle katılıyorum...

Motosikleti
    yamaha tracer 700 2016
    Bilginozi (Allah rahmet eylesin) kardesin actigi konulari yazdigi mesajlari ve ona yazilan mesajlari oku ve bu meseleyi tekrar degerlendir. Ybr ile dedigin motor arasinda baya bi fark var..

Bende 15bin 20bin km yaptiktan sonra cbr 500r almayi dusunuyorum. hem abs si var hem de gorunusu guzel bi makine..nerede oturuyosun bilmiyorum ama istanbul icin yetip te artar mesela.hic yapamassam r25 de guzel bence onu alicam.

Yasim 33 abin sayilirim illa kafama koydum alicam diyosan da egitimini al kendine dikkat et.

Bartas3010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Activa, 98 zx6r
    Bence alma. Eğitim al. Viraj konusunda sürüşü planlama konusunda eksiğin var gibi 100le viraja girip kaza yapmışsın. Sporda gelişmeden steroid kullanmak gibi bir şey bu.

nefretxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki gsxr-1000 l5 -Honda cbr 250 2013
    150 cc lik motordan 250 cc ye geçtim ha geçtiğim motor cbr250 bu bile bana öyle bir gidiş sunuyorduki ilk haftadan şarampole uçmuştum hatta haftası bile yoktu.Şuan litrelik bir motorum var ve önceden ss tarzı olmasa bile o tarz sayılabilecek bi motoru 30 bin km kullandığım için ufaktan bir yatkınlığım bulunuyor.Ybr den direk geçme heyecanlısın biliyorum ne yaşadığını ne hissettiğini biliyorum sürüş şeklini ve motor üzerinde beyin ve sağ eli nasıl kullandığını bilmediğimden dolayı 600rr al veya alma demiyorum ama şunu söylemek gerekirse 250-500 cc arası hiç farketmez bi motor kullanmadan onu geçtim farklı sınıf bir motor kullanmadan alınmaz bu meret.Ona gelemem diyorsan eğitime git aga de ben 600rr alıcam bana tekniğini kavratın bas parayı al eğitimi sonrası doğru honda bayisine al motorunu sende mutlu ol bizde.Dersen ben bunlara gelemem ben biran önce almak istiyorum al ama 600rr ın üzerinde kafanı iyice çalıştır.Burda basmam desen bile üzerindeki oturuşunda o işlerin öyle olmadığını çok çok iyi anlayacaksın.Her binişinde ya annenin babanın ve sevdiklerinin yüzü gözünün önüne gelsin yada montunun iç cebine birer fotoğraflarını koy ve motor üzerine bindimi o motor ısınana kadar resimlerine bak.Gidişimiz çok kolay ama dönüş işi olmuyor işte geride kalanlar ne yapar ne eder kimseyi üzmek istemezsin herhalde.İyi düşün ve kararını ver.
    ///MPOWER bunu beğendi.

ZamboKage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SATILDI.
    Artık bu konular kabak tadı verdi be cidden abi madem 600rr karar kıldın planını yapmıssın ayırmıssın paranı ne soruyorsun daha ? herşeyi biriktirden sonra sormanın amacı nedir ? benim bildiğim hiçbirşey yapmadan önce karar kılınır ona göre para biriktirilir. Yani sen koyduysan hedefini al heralde rodajdan sonra seni bi refüj üstünden toplarlar.

Karar kılmıssın al biz ne desek boş herşeyini ona göre ayarlamıssın sana göre en doğrusu aynen yürü sonra olacak sadece 2 şeyi söylüyeceğim sana ;
    1-) Annen ve Baban kafayı yiyecek ; kendi canı,kanından bir insanı kaybetmiş sanırım delirirler çünkü gayet normal seni paramparça görecekleri için insanları mahvedersin.Ve hiçmi düşünmüyorsun 9 ay karnında taşımış Anneye gözünden sakınmış,beslemiş,büyütmüş O daha oğlumun mürvetini görürüm hayalleri kurarken sen bırakıp gidiceksin vay be bir anne için dayanılmaz bir son açık net.
    Vee o Baba ? afedersin ama it gibi çalışıp sen daha rahat oku,büyü diye çabalamış babaya gecesini gündüzüne katmış adama nasıl yapacaksın bunu ? Eğer bunları düşünmüyorsan hemen al hatta ara beraber alalım bayiden ama unutma o anahtarı çevirdiğin anda hayatından bu 2 insanı çıkarmış olacaksın çok iyi düşün öbür dünyada Anne,Baba sevgisi,şevkati olmayacak ona göre haberin olsun.

2-)Kız arkadaşın tabiki varsa evlilik geleceği kurarken , çocuk hayalleri kuran bir insanıda yüz üstü bırakıp gidicekmisin yani erkeklikte bu varmıdır ? Senin için canını verecek bir kızı yüz üstü bırakıp gitmek tamamen Korkaklıktır. Eğer motosiklete hobi için biniyorsan al bi 250 cc al bi eğitim , at arkana kız arkadaşını gez işte sana gerçek hobi bu öyle 600 RR alıp haaaaaaaaaaaa diye uzayıp +200 yapmak değildir hele bu tecrübede biliyormusun 10.000 KM daha 0 demektir anca motosiklete alışmıssın konumlanmayı öğrenmissin demektir yeni başlayandan bir farkın olmaz tek farkın sen stop ettirmeden kalkıyor olursun tek fark bu. Sen sadece motosikleti stop ettirmeden kaldırmakla 600 RR binecem diyorsan hayatından çok şeyi çıkarmıssın demektir.

Hadi Git bi 250 cc al ne aileni üz nede bu forumu hadi canımızı sıkma.
    ///MPOWER bunu beğendi.

Motosikleti
    nc750x
    Alıntı SonKarar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadasım yazanların arasında sen ve senin gibi mantıklı bişeyler yazan olması sevindirici gün gectikce forum degişiyor.Benim konuma trol demiişler ki bunu acılan konuların %75 ine diyorlar.Neyseki onların kanaatına ve yorumlarına ihtiyacım yok.Ben bu konuyu 600 rr alayımmı? diye açmadım alıyorum diye açtım sadece çok heyacanlıyım ve duygularımı biyerle paylaşmam gerekiyordu içim cok doldu geceleri uyuyamıyorum düşünmekten Ben 21 yaşında bir ögrenciyim lise 1 de bırakıp dışardan okuyorum tabi okurken boş gezmiyorum çalısıyorum.Ben para biriktirmeye basladıgımda R6 için biriktirmeye baslamıstım sonra biraz arastırdım forumdaki insanların tavsiyesi üzerine ybr125 esd aldım sıfır olarak ekipmanlarımı saymassam 6.500 tl ye maal oldu.Ama az veya çok motor kullanmayı ögrenmiş oldum ve hayalimi gerçekleştirmek için hazır oldugumu düşünüyorum.Gerizekali degilim tehlikeli oldugunu bende biliyorum bana 250 lik al diyorlar 250cc bir motorun maliyeti 18-20 bin tl.Ben ikinci elede karşıyım güvenmiyorum millete alırsam sıfır alırım.Şuraya varıcam.Üniversiteye baslayınca calısamam.Ve o 20.bin tl yi telafi edicek maddi durumum olmaz.Kısacası hedefime ulaşamam.4 sene sabretmek imkansız gibi duruyor şuan hadi sabrettim diyelim 4 sene sonra iş hayatına atılıp para biriktirmek için kaç yılım gidecek.Ben gençlik çagımda istedigim olmadıkdan sonra 30 yaşına geldikten sonra ne yapayım gezip tozmayı bu arada 250 cc motor al diyen arkadaslar 250 cc motorsiklet 180 km hıze cıkıyor biri demiş ninja 300 al buda 200 km hıza cıkıyor diyor.Zaten ölmek isteyen insan her iki motordada rahatca ölebilir.Agırlık farkı var gibi şeyler söylüyorlar 250 cc bir motor 160-180 kg civarı 600 rr ise 186 kg yazıyor sitede yag ve benzin dersek 200 kg olsun arada abartılacak bir fark yok yani.Bunun yanındada 600rr nin frenleri tüm 250 liklerden iyi oldugunu hepimiz biliyoruz.Bide şöyle bir durum var ben 600 cc alıp bayiden cıkar cıkmaz otobana cıkıp hız testi yapacak degilimki.Şehir içi yavaş yavaş alışıcam.Zamanı gelicek otobanada cıkacagız.Bunları niye anlattım bilmiyorum ama bukadar kötü yorum almak garibime gitti.

Dalga geçip trol diyen insanlara söylicek tek bir sözüm var.Canınız sagolsun.

Tekeriniz düz basması dilegiyle.
    Çok ama çok büyük bir hata yapıyorsun. Üstelik öyle bir heyecanlısın ki... Bu konuyu buraya açarken o sebeple ciddiyetten uzakta kalarak sadece heyecanını paylaşmak istedin. Ama haklı olarak ters ve belkide beklemedin cevaplar alınca kızıyorsun.

250 cc motorların 180 km hız yapıyor olmaları değil konu. Kullanıcı dostu 600 cc motorlarda var hatta 1190 cc olanlarıda. Aradaki fark şu birinde 180 e çıkmak için gazı köklüyorsun. Diğerinde 1 cm oynatıyorsun.

O gaz manetini birinde 1 mm oynattığında aklını alıyor diğeri 1 cm oynatınca gecikmeli güç aktarıyor. Yani hatayı affediyor.

Yoksa dilediğini yapmakta özgürsün elbette. Sonuçta karar senin kararın ama bu kadar insan seni kıskandığı için değil sana değer verdiği için yazıyor bunları.

kuzan14 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600RR
    Ara geçiç motorlarını kullan ilk önce kardeşim ne bu acele, ben de bilirdim 600 lük alıp gazlamayı ama canımı seviyorum ona göre

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)