kasksız binme!
kasksız binme!
tabi ki ekipmansız hayatta binmem
Motosiklete binmeyi seviyor olmakla hava atmayı istemek farklı olgular. Yani belli bir olgunluğa ve hayat tecrübesine ulaşmış bir abimizin motor sürmesiyle, daha yaşı çok genç olup 600cc rr sürmek başka bi'şey. Biri ne yaptığını bilmek hayattan yaşamaktan keyif almak iken, diğeri hayatı hiçe sayıyor olmak. Hani şu farkındalık dediğimiz şey...
Kendini yönetebiliyorsan süremeyeceğin motosiklet yoktur. Bu kadar güçlü iradeye sahip yetenekli biri binliklede başlasa sürebilir. Ama bu erdem seviyesi genç yaşlarda milyonda bir bulunacak bir şey.
A2 ile 600cc kullanamazsınız demişler doğru fakat 24 yaşını doldurduğunuz için direkt olarak A ehliyetine başvurabilirsiniz. Eğer gerçekten ölmek istiyorsanız beklemenize gerek yok fakat şunu da unutmayın motosiklet ölmek için iyi bir seçimdir sonuçta sevdiğiniz işi yaparken öleceksiniz.
yürek yutmuş
Aynen katılıyorum hocam. Bütün iş surucude bitiyor. Beni tanımayanlar , nasıl araba surdugumu bilmeyenler olursun dediler ama bilenler al ama dikkatli ol dediler. Ehliyeti aldıktan 10 yıl sonra ilk defa motor kullandım mt07. Öncesinde bende arkadaş gibi 1 ay trafiğe kapalı alanda surerim diyordum. Ama bindigim 2. Gününde dusuk trafik yoğunluğuna sahip duz anayolda vites arttirip dusurerek git-gel yapmaya başladım. 3. Seferinde ise bundan da sıkılıp pazar günü trafiğin az olduğu bir saatte sehiricine girdim. (Kask ve diğer ekipmanlar imla tabiki)
Motora binmek bisiklet sürmek gibi desem yanlış bir soz söylemiş olmam. Bisiklete bindigim ilk zamanlar gibi insanın içini kıpır kıpır yapıyor.
Eğer kendinize gerçekten güveniyorsanız 600 lük alın. Ve kesinlikle kasksiz cikmayin mümkünse de diğer ekipmanlarinizi da alıp öyle sürmeye başlayın. (Korumalı kaliteli bir mont, dizlik bot , eldiven..)
Açılan başlığı ve verilen cevapları sükunetle okudum. ARkadaşımızı öncelikle sakinliğinden ve üslubundan dolayı tebrik ediyorum. O kadar saçma sapan, düzeysiz, yardımdan uzak, ukalaca verilmiş cevaplar vardı ki, okudukça sinirlendim ama kendisi duruşunu hiç boızmadı. Ben olsam kırk kere banlanırdım o yorumlara cevap vericem diye.
Öncelikle verdiğin aklı selim karardan dolayı seni tebrik ederim. Eğitim almaya başladıkça zaten motoru yüksek hızda değil, düşük hatta durma noktasında kullanma, dar dönüş denilen manevralarla dengede tutup, ayağını yere koymadan sürmen gerekliliğinin önemine varıcaksın. Zaten tüm eğitim faaliyetlerinin birinci amacı motosiklet hakimiyetidir. Yüksek hızda hakimiyet diye birşey nerdeyse yok gibi bişi oluyor, Özellikle Honda Güvenli Sürüş Serilerini, GIS in motosiklet hakimiyet eğitimini, ADARAT veya OMMnin güvenli sürüş ve gözlemli yol sürüş eğitimlerini katılmanı tavsiye ederim. Şunu asla unutma, güvenli sürüş her zaman uzun soluklu bir motosiklet tecrübesi demektir. Adrenalinli sürüş ise çarkı feleğin iflasa geleceği anı beklemek gibi bişeydir. Ha bunu söylüyoruz ne kadar uyuyoruz dersen eh akıllı adamında motorda ne işi var diyip konuyu kapıyorum Arada sırada yaşım 39 olmasına rağmen kantarın topuzunu kaçırıyorum da o anda eşim çocuğum geliyor aklıma Sakinleşiyorum. Ama inan çok zor oluyor.
Sevgiyle Kal
ADL BELGE, MAJOR24 ve OZWİZARD teşekkür ederim yorumunuz için
Alışıgım abı bu tip insanlara oyuzden fıtnes kıcboxa gıdıorum öfkemı dındırmek ıcın .Tabi ki bişeler ögrenilerek iyi bir eğitim alınarak zamanla tecrube edinilerek kazanılır. Bu birada kişi de biter.Eğer aklı basında bılıcnlı uygulamayı cok ıyı beceren gaza gelmeyen motosıklet kondısyonu ıyıyse eğer 250cc 600cc de başlayabılır bence. ALTINI ÇİZİYORUM. iyi bir eğitim aldıkdan sonra.yaklasık bi 6 7 ay kadar gerek eğitim gerekse yakınımın 250cc sinde bilgime bilgi katacagım snrasında kendımı hazır durumuma göre becerıme kullanabılırlıgıme gore cc mi belırleyecegım
Kendimden örnek verim, ben ilk motor kullanmaya heveslendiğimde MaxiScooterdan başka bişey kullanmam diyordum. Eğitimim sırasında, ybr125, 250CBF, 500CBF kullanmaya başladım ve scooter sevdamdan vazgeçtim. Daha sonra eğitmenimin tavsiyesi ile NC700S ile başladım. 700CC lik bir naked. Gayette güzel kullandım. Ama eğitime hep devam ettim. Sen trafiği güzel okuyup, güvenli sürüşe önem verirsen zaten herşeyi kullanırsın. Ancak 4 silindirli bir motora hızlıca geçmek benim için fazla cesaretli bir aksiyon olur. İnan bana 6-7 ay yeterli olmaz dostum. Ama karar senin Sen hele bir başla da bakalım, zaten kendin sınırlarını keşfediceksin
aynen öyle abi uygulamaya geçmeden yada kendımı motosıklet uzerınde kesfetmeden aslnda kesınde bıse solemıorm suan hıssettıgım dusundugum tabı degısme payı yuksek dusunceler
Öncelikle burada alınacak bir durum yok dalga geçer gibi konu açan sensin. Bilinçli ve 600cc ile başlamak? Ne bilinci bu iki bin kilometrede bir yağ değiştirmeyse doğrudur olabilir bilinçlisindir. Neden 600cc alınmamalı diye bakarsan anlayacaksın zaten. Başlangıç motoru yazıp ararsan bulursun. Herkeste var "ben bence iyi motor kullanırım" hissi. Bu yüzden bas bas bağırıyor herkes bu makinalar tecrübe ister diye. O his insan öldürüyor işte. Bu makinalarla yavaş gitmek cehennemde yaşamak gibi bir şey baştan sona eziyet. Ki yavaş gideceksen sadece birinci vitesi kullanmış olacaksın galiba çünkü 600rr ilk vitesin son hızı 110 civarı bir şey diye hatırlıyorum. Belki bu kadar senin üstüne gitmemiz senin hayatını kurtaracak ama yine de senin kararın hayat senin para senin. Herkesi üzen örnekleri var yüksek hacimli motosikletle başlamanın.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)