evet bende ona takıldım yani gidonu hiç kıpırdatmadı sanki.. sol ayagını yukarı doru cekio tek hereket o.. gidonla ilişkisi var mı o hareketin, hani o ara gidona güç mü veriyor..
evet bende ona takıldım yani gidonu hiç kıpırdatmadı sanki.. sol ayagını yukarı doru cekio tek hereket o.. gidonla ilişkisi var mı o hareketin, hani o ara gidona güç mü veriyor..
Çok profesyonel.Sanki aynı oyunu defalarca sahnelemiş bir tiyatrocu gibi ezbere çalışıyorlar. Her biri ne zaman ne yapacağını biliyor. 50 liralık bir disk kilidi bu adamları durdururdu. Onu kesecek hırsız da vardır mutlaka ama bu adamlar çalamayacaklardı.
motorun üzerinde sağ ayağı yerdeyken sol gidona bütün gücü ile tekme atıp gidon kilidini kırarken motoru yere bile düşürmeden dengesini buluyor tek ayakla. baya antremanlı olduğu belli. Zaten hereketleri kurubuzun söylediği gibi aşırı seri ve planlı. 3 kişiler karşıdaki de gözetliyor.
Yazık olmuş. Söylendiği gibi en azından bu vaka için sadece bir disk kilidi götürmelerini engelleyecekti belli ki. Ben YBR125'i bile disk kilitsiz bırakmadım hiç. Disk kilidi yoksa kablo kilidi şaseden tekere bağlıyordum açıkta kalacaksa. Onun haricinde de hep bir yerlere bağladım.
Parça için motosiklet çalan servisler bile var deniyor nasıl olacak bu işler. Böyle bir memlekette 10 bin tl üzerinde bir motosiklet alıyorsanız kasko şart bence.
1 disk kilidi bir alarm, sele altında taşınır hiçbir yük baglamaz size, üşengeçlik ve tedbirsiz olmak dışında. Yazık olmuş geçmiş olsun
hocam disk kilidi filan güzel de, gps takip sistemi denen birşey var. deponun altına kuyruk altına motor iç kısma bi yere yerleştirin abi. malum sitelerde komik rakamlara satılıyo. pilli filan ufacık anahtarlık gibi. koy dursun abi. böyle üzücü bi olay başına geldiği zaman aç iphone dan yerini tespit et. polise filan gerek yok. bi minibüs eşini dostunu topla git adamlardan al motorunu sonra polise teslim edersin
Motosikletimizi otoparka bırakalım da çalmasınlar diyoruz, onlar da fırsatçılık yapıyor artan hırsızlıklardan dolayı kendilerine olan talep artınca. bazen duvar kenarına, bazen de 2 kolon arasına çektiğimiz, otomobillerin 1/4 ü kadar anca yer kaplayan motosikletler için en insaflısı otomobile uygulanan ücretin yarısını istiyor..
Akşam arkadaşa izlettim videoyu biz bile 10dakika küfür ettik durmadan çalanlara Geçmiş olsun hocam, bulundu mu motosiklet?
ucuz disk kilidi yok gibi bişeydir arkadaşlar,malzeme tutyadan olduğundan,arasına levyenin ucunu sokup kastırıp kırmak 2 saniye sürmez,nette videoları var bi dünya,,alacaksanız bunu alacaksınız,hırsız görünce zaten tanıyor,bu kilidi görünce yoluna devam eder,biraz pahalı ama gerçek koruma istersen bu,buz sprey inede dayanıklı,,diğerleri fasa fiso
gece ise zincir ile takviye etmek gerekli,kamyonete atıp götürmemeleri için
http://www.motosikletaksesuarlari.co...PLUS_2448.html
Bir de bu tip çalınma vakası videoların çoğunda motor genellikle sadece direksiyon kilid ile ve insanların az olduğu yerlerde duruyor ve zaten olay çok kısa sürüyor. Ne kadar fazla kilit ve güvenlik elemanı takılıysa motora o kadar zorlanacakları için öyle motorlara yönelmiyorlar. ben evimin önünde bırakırken şaseden iki ayrı zincir ve çelik kablo halat kilit bir de disk kilidi takıyordum. Bir yerlere kısa süreli bıraktığımda ise her zaman en azından bir disk kilidi oluyordu. Belli ki arkadaş motoruna kısa sürede dönecekti ve önlem almamış, ki çok artalık bir yer diye çalmaya cesaret edemezler diye de düşünmüş olabilir. Ama ediyorlar işte. geçenlerde gündüz vakti saat 14:00 civarında arkadaşımın evine hem de çelik kapıyı levyeyle kanırta kanırta girip elektronik ne varsa çaldılar.
Orada da iki kişi giriyordu ve dışarıda da bir erketeci vardı sonradan izlediğimiz videoda. yani bu adamların gözü kara, biri demiş ya birileri takip etsin sorsun filan diye, emin olun saldırırlar size o anda, en temizi görünce hemen polisi aramak kaçıyorlarsa takip edebiliyorsanız ederken polise haber vermek.
Bir de daha önceki mesajda yazmıştım disk kilidi yerine bir yere bağlamasanız da sağlam bir kablo ya da zincir kilidi şasi ile ön tekere birlikte bağlamış olunsa en azından bu vakada alıp hemen gitme şansları olmayacaktı, ancak minibüse kamyona yüklerlerse çalabilirlerdi.
yok hocam hala çıkmadı haber iyi veya kötü.
Geçmiş olsun.
Hırsıza kilit dayanmaz ancak mümkün olduğunca caydırıcı önlemler alıp cesaretlerini kırmak gerekir. Bir anlık gaflette götürüyorlar. İnşallah en kısa zamanda motorunuza kavuşursunuz.
arkadaşlar disk kilidi ve direksiyon kilidi toplam 30 saniyede kırılır benim maxın yanında duran r25 gitti bir sabah bir kalktık adamın motoru yok polis falan geldi ama bulamazlar. r25 bunların yeni hedefi. motoru kesinlikle bir yere bağlayın ama ince zincirle değil onuda makas kesiyor makasın kesemeyeceği bir zincir alın. Alın teriyle biriken parayı bir anda alıp götürmek büyük şerefsizlik ve hırsızlık gerçekten çok arttı memleketin adalet sistemi çöktüğü için hırsızı tecavüzcüsü cirit atıyor. İnşallah bulunur çok üzüldüm her çalınan motora üzülüyorum.
Oyle koşu mesafesinde uzak biyeri birakmiyorum özellikle. Oturdugum ve oturdugumuz kafelerin dişarıda oturma yerlerinin olmasina ozen gosteririm. Motorda max 3 metre uzagimda olur. Hatta hic unutmam ortakoyde kumpir yemeye gitmistik motoru hemen yanimiza cektik adam dahada uzaga koymamizi rica etti. Hesabi odeyip kalktik bizde. ) bikac surekli gitigimiz cafedede motorlari iceri sokabiliyoruz. izin veriliyor onlar guzel.
Ama zorunlu bi is icin ciktigimizda misal esimin sinavi vardi bende onunla gittim o sinava girdi ozaman kafeye oturmadim bankta oturdum motor dibimde bekledim. Keske caydirici cezalar olsa dediginiz gibi ama olnayinca kendin cozum uretiyorsun. Benim cbr250 icin okadar paronoyaklik yapmiyorumda esiminki buyuk motor onu hic yalniz birakmiyoruz :D
Honda, Kawasaki, Suziki, Ducati, Yamaha Çok xoştirrr emaaa Benanaaa...
Geçmiş olsun umarım motorunuza sağlam bi şekilde kavuşursunuz.İnsanların çalışarak,koşturarak aldıkları şeyleri bu şerefsizler bole alıp gitmiyomu nabzım değişiyor kendimden geçiyorum.
Umarım yaptırımları çok ağır olur ve bu şerefsizler el uzatamaz demekten başka bi şey gelmiyor elden.
Kardeşim geçmiş olsun sen çalış para kazan hevesinle motor al ne edü belirsiz o.ç teki çalıp götürsün inşallah sağ sağlim bulunur :((ananemin lafıdır
"Araba devrilince yol gösteren çok olurmuş" Ben şu kilidi takın bu kilidi takın muhabbetine girmeyecem bu yüzden. Motor gitmiş bir kere
ama hocam o motor kağıthaneden çalındıysa geleceği yer Sanayi mahallesi ya da seyrantepe mahallesi'dir. Bu motorların genelini yedek parça ihtiyacı için çalıyorlar. Sipariş üzerine yani...
siz sanayi mahallesi ve seyrantepe tarafını bir arayın bence
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)