Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kağıthane Ofispark Önünden Çalınan R25 (Video Eklendi)

REKLAM ALANI
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    evet bende ona takıldım yani gidonu hiç kıpırdatmadı sanki.. sol ayagını yukarı doru cekio tek hereket o.. gidonla ilişkisi var mı o hareketin, hani o ara gidona güç mü veriyor..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Çok profesyonel.Sanki aynı oyunu defalarca sahnelemiş bir tiyatrocu gibi ezbere çalışıyorlar. Her biri ne zaman ne yapacağını biliyor. 50 liralık bir disk kilidi bu adamları durdururdu. Onu kesecek hırsız da vardır mutlaka ama bu adamlar çalamayacaklardı.
    GP500-1st, saykem ve Kırıkpedal bunu beğendiler.

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motorun üzerinde sağ ayağı yerdeyken sol gidona bütün gücü ile tekme atıp gidon kilidini kırarken motoru yere bile düşürmeden dengesini buluyor tek ayakla. baya antremanlı olduğu belli. Zaten hereketleri kurubuzun söylediği gibi aşırı seri ve planlı. 3 kişiler karşıdaki de gözetliyor.

Yazık olmuş. Söylendiği gibi en azından bu vaka için sadece bir disk kilidi götürmelerini engelleyecekti belli ki. Ben YBR125'i bile disk kilitsiz bırakmadım hiç. Disk kilidi yoksa kablo kilidi şaseden tekere bağlıyordum açıkta kalacaksa. Onun haricinde de hep bir yerlere bağladım.

Parça için motosiklet çalan servisler bile var deniyor nasıl olacak bu işler. Böyle bir memlekette 10 bin tl üzerinde bir motosiklet alıyorsanız kasko şart bence.

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    1 disk kilidi bir alarm, sele altında taşınır hiçbir yük baglamaz size, üşengeçlik ve tedbirsiz olmak dışında. Yazık olmuş geçmiş olsun

jacob34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 03 (660)
    hocam disk kilidi filan güzel de, gps takip sistemi denen birşey var. deponun altına kuyruk altına motor iç kısma bi yere yerleştirin abi. malum sitelerde komik rakamlara satılıyo. pilli filan ufacık anahtarlık gibi. koy dursun abi. böyle üzücü bi olay başına geldiği zaman aç iphone dan yerini tespit et. polise filan gerek yok. bi minibüs eşini dostunu topla git adamlardan al motorunu sonra polise teslim edersin

Motosikleti
    2009 Ducati Monster 696
    Motosikletimizi otoparka bırakalım da çalmasınlar diyoruz, onlar da fırsatçılık yapıyor artan hırsızlıklardan dolayı kendilerine olan talep artınca. bazen duvar kenarına, bazen de 2 kolon arasına çektiğimiz, otomobillerin 1/4 ü kadar anca yer kaplayan motosikletler için en insaflısı otomobile uygulanan ücretin yarısını istiyor..

ozwizard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 250
    Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sonra şeriata hayır

Bubam emekli polis, bir dönem hırsızlıkta çalışıyordu. Birgün dershane kapısında dikilirken bir baktım babamın ekipten 2 kişi birini kovalıyor ısparta çarşıda, koştum parkın içerisinde elemanı yakaldım. Liseye bile gitmiyordu herhalde. Aldı götürdü bunlar elemanı daha kağıt / kürek işi bitmeden, polisler içerdeyken eleman dışarı çıktı.

Neden? Korkusu yok. Bliyor başına bişey gelmeyecek nasıl olsa .

Bi tanesinin kolunu çarşı meydanında keseceksin, bırakacaksın oraya. Bakalım bir daha kim başkasının malına göz diker.

Yobaz mod off...

Hırsız yakalarsam polis falan aramam. Nefesim tükenene kadar döverim, sonra birisine devrederim. bi sigara içerim, tekrar döverim. Allah yaratmış demem, yarattıysa takip etsin ***.
    Altına imzamı atarım çok iyi yazmışsın. Hatta yazıyı babama okudum, O da imzaladı

Gorkem.IX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    Akşam arkadaşa izlettim videoyu biz bile 10dakika küfür ettik durmadan çalanlara Geçmiş olsun hocam, bulundu mu motosiklet?

Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    ucuz disk kilidi yok gibi bişeydir arkadaşlar,malzeme tutyadan olduğundan,arasına levyenin ucunu sokup kastırıp kırmak 2 saniye sürmez,nette videoları var bi dünya,,alacaksanız bunu alacaksınız,hırsız görünce zaten tanıyor,bu kilidi görünce yoluna devam eder,biraz pahalı ama gerçek koruma istersen bu,buz sprey inede dayanıklı,,diğerleri fasa fiso

gece ise zincir ile takviye etmek gerekli,kamyonete atıp götürmemeleri için
    http://www.motosikletaksesuarlari.co...PLUS_2448.html

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    BAJAJ PULSAR 200 NS
    Alıntı toseabul adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorun yanında disk klidi almayın.. pitbull köpek alın. baglayın ipini motorun tekerıne yada ön amartisöre bakalım calmaya cesaret edcekler mi ?
    köpeğin önüne kemik et verirseler ne olacak

Bir de bu tip çalınma vakası videoların çoğunda motor genellikle sadece direksiyon kilid ile ve insanların az olduğu yerlerde duruyor ve zaten olay çok kısa sürüyor. Ne kadar fazla kilit ve güvenlik elemanı takılıysa motora o kadar zorlanacakları için öyle motorlara yönelmiyorlar. ben evimin önünde bırakırken şaseden iki ayrı zincir ve çelik kablo halat kilit bir de disk kilidi takıyordum. Bir yerlere kısa süreli bıraktığımda ise her zaman en azından bir disk kilidi oluyordu. Belli ki arkadaş motoruna kısa sürede dönecekti ve önlem almamış, ki çok artalık bir yer diye çalmaya cesaret edemezler diye de düşünmüş olabilir. Ama ediyorlar işte. geçenlerde gündüz vakti saat 14:00 civarında arkadaşımın evine hem de çelik kapıyı levyeyle kanırta kanırta girip elektronik ne varsa çaldılar.
    Orada da iki kişi giriyordu ve dışarıda da bir erketeci vardı sonradan izlediğimiz videoda. yani bu adamların gözü kara, biri demiş ya birileri takip etsin sorsun filan diye, emin olun saldırırlar size o anda, en temizi görünce hemen polisi aramak kaçıyorlarsa takip edebiliyorsanız ederken polise haber vermek.

Bir de daha önceki mesajda yazmıştım disk kilidi yerine bir yere bağlamasanız da sağlam bir kablo ya da zincir kilidi şasi ile ön tekere birlikte bağlamış olunsa en azından bu vakada alıp hemen gitme şansları olmayacaktı, ancak minibüse kamyona yüklerlerse çalabilirlerdi.

Motosikleti
    Yamaha Mt-25
    yok hocam hala çıkmadı haber iyi veya kötü.

Loverboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Geçmiş olsun.

Hırsıza kilit dayanmaz ancak mümkün olduğunca caydırıcı önlemler alıp cesaretlerini kırmak gerekir. Bir anlık gaflette götürüyorlar. İnşallah en kısa zamanda motorunuza kavuşursunuz.

Motosikleti
    mondial x treme max
    arkadaşlar disk kilidi ve direksiyon kilidi toplam 30 saniyede kırılır benim maxın yanında duran r25 gitti bir sabah bir kalktık adamın motoru yok polis falan geldi ama bulamazlar. r25 bunların yeni hedefi. motoru kesinlikle bir yere bağlayın ama ince zincirle değil onuda makas kesiyor makasın kesemeyeceği bir zincir alın. Alın teriyle biriken parayı bir anda alıp götürmek büyük şerefsizlik ve hırsızlık gerçekten çok arttı memleketin adalet sistemi çöktüğü için hırsızı tecavüzcüsü cirit atıyor. İnşallah bulunur çok üzüldüm her çalınan motora üzülüyorum.

EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DUKE 200
    Alıntı nuwanda324 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cafeden motoru çalmaya çalıştıklarını görsen koşup yakalayamazsın bile. Adamlar öyle hızlı çalıyorlar. Çare caydırıcı cezalar. Hırsızların bu kadar rahat olmalarının sebebi doğru düzgün ceza almamaları.
    Benim bir çözümüm var. Çaldığı şeyin parasını ödeyene kadar çalıştıracaksın. 20.000 liralık motor mu çaldı. 20 ay zincirlicen inşaata amelelik yapsın ödesin çaldığı şeyin parasını. Bak bakalım hırsız kalıyor mu ülkede.

Hırsız korkusundan neden her yıl o kadar para ödiyim kaskoya. Çalınan malın parasını devlet ödesin. Benim helalinden kazandığım malımı korumak devletin görevi. Beceremiyorsa cezasını da o ödeyecek. Zaten böyle birşey olursa. Devlet hırsızlara öyle bir ceza verir ki hırsız filan kalmaz piyasada.

Oyle koşu mesafesinde uzak biyeri birakmiyorum özellikle. Oturdugum ve oturdugumuz kafelerin dişarıda oturma yerlerinin olmasina ozen gosteririm. Motorda max 3 metre uzagimda olur. Hatta hic unutmam ortakoyde kumpir yemeye gitmistik motoru hemen yanimiza cektik adam dahada uzaga koymamizi rica etti. Hesabi odeyip kalktik bizde. ) bikac surekli gitigimiz cafedede motorlari iceri sokabiliyoruz. izin veriliyor onlar guzel.
    Ama zorunlu bi is icin ciktigimizda misal esimin sinavi vardi bende onunla gittim o sinava girdi ozaman kafeye oturmadim bankta oturdum motor dibimde bekledim. Keske caydirici cezalar olsa dediginiz gibi ama olnayinca kendin cozum uretiyorsun. Benim cbr250 icin okadar paronoyaklik yapmiyorumda esiminki buyuk motor onu hic yalniz birakmiyoruz :D

toseabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı matrix506xx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    köpeğin önüne kemik et verirseler ne olacak
    eline bir kemik bir et al ve bir pitbull köpegine yaklaş. hata kemigi eti yanına at. ve gene yaklaşmaya calıs ? köpek besledin mi hic bilmiyorum ama köpek yemek yerken yanına yaklaşamazdık yemegimi önümden alir korkusuyla dahada hırçınlaşır. denemesi bedava
    Honda, Kawasaki, Suziki, Ducati, Yamaha Çok xoştirrr emaaa Benanaaa...

Kırıkpedal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun umarım motorunuza sağlam bi şekilde kavuşursunuz.İnsanların çalışarak,koşturarak aldıkları şeyleri bu şerefsizler bole alıp gitmiyomu nabzım değişiyor kendimden geçiyorum.
    Umarım yaptırımları çok ağır olur ve bu şerefsizler el uzatamaz demekten başka bi şey gelmiyor elden.

Crixa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha 1100 dragstar
    Kardeşim geçmiş olsun sen çalış para kazan hevesinle motor al ne edü belirsiz o.ç teki çalıp götürsün inşallah sağ sağlim bulunur :((ananemin lafıdır

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    "Araba devrilince yol gösteren çok olurmuş" Ben şu kilidi takın bu kilidi takın muhabbetine girmeyecem bu yüzden. Motor gitmiş bir kere
    ama hocam o motor kağıthaneden çalındıysa geleceği yer Sanayi mahallesi ya da seyrantepe mahallesi'dir. Bu motorların genelini yedek parça ihtiyacı için çalıyorlar. Sipariş üzerine yani...
    siz sanayi mahallesi ve seyrantepe tarafını bir arayın bence

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)