su forumdan nefret ettırdı bu konu
konuyu yazan arkadasım
sonuna kadar okudum elıne saglık
tıksındırenler nefret ettırenler bos konusanlar
keske engelle butonu olsa
Bu fikrinize kesinlikle katılıyorum. Aslında burada sürüş tarzlarını 3'e ayırmak lazım;
1- Agresif sürüş,
2- Defansif Sürüş,
3- Ofansif Sürüş...
Ofansif sürüş aslında sizin anlatmak istediğiniz biçimde Defansif sürüşle ortak çalışır. Tek başına defansif sürerseniz birinin gelip size çarpma ihtimalinide artırmış olursunuz.
O yüzden başlangıç motoru olarak 150cc ye kadar modelleri tercih edip önersemde 250cc lik bir motorla temel eğitim sürecinin tamamlanması gerekir. Profesyonel sürüş içinde 600-1200 lük motorlarla gerçekleştirilir.
125-150 lik motorlarla gerektiğinde kaçma şamsınız olmuyor malesef. Motorda güç olmalı ama sizin kotnrolünüzde olmalı. Bu yüzden biz o güce alışmak ve onun kölesi değil sahibi olabilmek için 125-150 ve 250 liklerle kendimizi acele etmeden geliştiriyoruz. Yoksa herkes kendine güvendiği anda dilediği motoru alabilir. Ama kontrolsüz güç, güç olmaktan çıkacağından güç sizi yönetmeye başlar.
Dikkat ederseniz hayatta tam bir denge vardır. Artı eksi... Hep tamamlayıcıdır. Bir futbol takımında bile her ne kadar ofansif veya defansif oyun tarzı belirlenmiş olsada hem defans hemde hücum hatları yer alır. Bu eğitimden, iş hayatına hayatımızın her aşamasında yer alan bir dengesel güçtür.
Hayatınız boyunca 120 km hız yapıpı yapmamak bir tercihtir. Fakat gerekiyorsa yapmakta gerekebilir. Ama bu gibi ofansif sürüşlerin yapılacağı durumları ve yerleri doğru anlamak, algılamak, analiz etmek ve uygulamak gerekir. Mesela emniyet şeridini kullanmak sadece defansif sürüş amaçlı olduğunda ölümcül bir sonuçla karşılaşma riskinizi çok yükseltebilir.
Emniyet şeridi hem defansif hemde ofansif bir alandır. Geniş boş ve emniyetli SÜRÜŞ KORİDORLARI ofansif sürüş için bir nimettir. Ama sürekli ben ofansif sürüyorum diyerek sol şeridi kullanıyor olmak agresif sürüştür.
KAÇIŞ KORİDORLARI nı dilediğinizce kullanmak hem ofansif sürüşe iyi bir örnek hemde motosiklet sürüş zevkinin en keyifli anlarından biridir. Oldukça güvenlidir de. Ben gayet sık kullanırım bu BOŞLUKLARI. Çok keyifli gerçekten. Yoksa sadece defansif sürüş yapmak zaten motor zevkini azaltabilir. Ama emniyetimizi sağlamakla sorumlu olduğumuzu bilmek önemli.
Sevgili dostum nasıl algıladın bilmiyorum ama ben kısa bir özet geçeyim yanlış anlamanı gidereceğini ümit ediyorum. Gün içerisinde aktif olarak işi temposu yaşayan insanlar maalesef çarşaf çarşaf yazıları anca müsaitlik doğrultusunda okuyabiliyorlar.
Zira ben de bu hafta içerisinde okuyacağımı belirtirken bunu ifade etmek istedim. Bu forumda 10. senemin içerisindeyim sen de 10. gününe doğru adım atıyorsun, o yüzden beni tanımadığını düşünerek yanlış anladığını ifade etmek istedim. Zira yazdığını şuanda vaktim olduğu için okuyacağım. Tanımadığın insanlar hakkında önyargıda bulunma, bak ben senin metnini hiç okumadan espiritüel bir dil ile devam ettirdim, zira o mesajım bu konuya tekrar dönebilip okumam için bir kayıttı. (Abonelik)..
Yine de yeni olduğun için bu benim adıma bir problem değil. O yüzden lütfen içini ferah tut. Biz bu foruma senelerimizi boşu boşuna ayırmadık.
sevgiler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:28 ----------
Ek olarak konu hakkındaki fikrimi de paylaşayım;
Son paragrafa gelene kadar düşündüğüm;
*28-40 yaşlarında
*Uzun süre araba deneyimi olabilitesi yüksek
*motosiklet konusunda starter.
*bilinçli olunması gerektiği inancında
*motosikleti ile geçirdiği zamanlarda hataları gözeten ve bunları insanlar ile paylaşmak isteyen
*benim 10 sene önceki halimde.
*iyi niyetli bir arkadaş.
****** Kısaca iyi bir starter *****
Son paragrafı okuduğumda düşündüklerimin doğru olduğu kanısına vardım. Özet olarak yazdıklarınız güzel hoş şeyler. Umarım bu bağlamda devam edersiniz. Bazı görüşleriniz doğru değil(fikrimce). Olabilir/olmayabilir. Cok önemli değil, sonuçta art niyet yok.
Sonuç:
Kazada,ölüm de, kısaca herşey insanlar için. Ne kadar dikkat ederseniz o kadar şansınız artar. Bu genel kanıdır. Umarım motosiklet üzerinizde uzun yıllarınız olur.
Sevgiler
Levent.
Beyler din kısmı bazen gerekiyor. Bunca yıllık dinsiz olmama rağmen trafikte riskli durumlarda kelime-i şehadet getiriyorum
Öncelikle yanlış anlaşılma için özür dilerim. Olumlu düşünceleriniz içinde teşekkür ederim. Yaşım 39 bu arada. Motorda yeniyim. Ehliyeti 2013 Kasım ayında aldım. Trafikte eski sayılırım. 20 yıldır aktif araç sürüyorum. Uzun yıllar bisiklet sürdüm. Benim biraderle beraber çok bisiklet sürdük (gençken E-5 te) Motorsuz iki teker trafik tecrübemizde var yani. Bi çıkmaya Ataşehirden Şileye gider gelirdik.
CBF 150 benim 2. motorum... Önceki motorumda CBF 150 ydi
Önce CBF 150 aldım. 1500 km kadar sonra trafikte bu kadar deliyi bir arada görünce korkup sattım. 1 sene kadar sonra tekrar kaldığım yerden devam ediyorum. Bazı şeyleri önce kafada halletmek gerekiyor.
Başlangıç motoruyla 2. motorum aynı Yaşıma ve aslında tecrübeme rağmen hala 600 lük süper motorları düşünemiyorum bile. Hayalimde de yoklar. İzlemek daha keyifli geliyor bu aletleri.
Benim hayalim uzun yol motoru sahibi olmak. 150 yi 20-30 bin kullanıp sakin huylu normal bi uzun yol motoruyla gezmek istiyorum.
Ama genç kardeşlerimizin her hafta kayıp yaşamasını gördükçe bende birşeyler söylemeyi çok istiyordum. Abi nasihati diyelim (usta olsaydım hoca nasihati derdim). Yazdıklarımın çoğu onlara yönelikti. Kendini bilen zaten biliyor.
Ama her gün foruma girdiğimde yeni bir başlık hatta gün boyu bu 2-3 başlığa ulaşıyor ilk motorunu 100 beygirlik makina olarak seçen ve yaşı 17-25 arasında değişen bir kitleyi gördükten sonra aslında bu grubun sürekli uyarıldığını gördüm. Tabi birde forumlara falan hiç bakmadan alanlarda vardır.
Neyse tanıştığımıza sevindim. Yolu düşen herkesi (Sabiha gökçen viaport) ofisime beklerim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:50 ----------
Hocam sabah sabah iyi güldüm. Bugüne kadar çok sayıda forum geçmişim oldu. İnanın bana buradaki kadar neşeli esprili ve her açtığımda bir şekilde beni güldüren başka bir forum görmedim. Bunu foruma değil de motorcuların hayata pozitif bakışına bağlıyorum.
Önünüzdeki araç aniden sağa yanaşıyorsa ve orta yol ayrımında boşluk varsa özellikle dikkat edin. Bu türden çok ölümlü kaza gerçekleşiyor. Aslında orta alanda refüjde yer alan her boşluk göz takibinde olmalı.
güzel bir yazı olmuş
O zaman motosiklete "şeytan icadı" da dememek lazım .
Hocam teşekkür ederim size. Bir hayli geniş ve samimi bir şekilde, başınızdan geçen yada geçmeyen fazlasıyla faydalı ve bir okadar da önemli bilgiler vermişsiniz. Keşke her sürücü bu bilgiler doğrultusunda, iki yada dört teker hiç farketmez araç kullanırken uygulasa, eminim birçok olumsuz sonucun önüne geçerdi...
ustad sabihada nerede calısıyorsunuz ?
ben de oradayım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)