Ben dıreksıyon sınavını gectım 1 hafta once buralarda dolasmaktan canım sıkıldı uzak bi yerlere gitsem 1-2 saatlik mesafe çevirmeye takılırsam ceza yermiyim?
Ben dıreksıyon sınavını gectım 1 hafta once buralarda dolasmaktan canım sıkıldı uzak bi yerlere gitsem 1-2 saatlik mesafe çevirmeye takılırsam ceza yermiyim?
Size geçici bir belge veriyorlardı sanıyorum o belgeyle sürebiliyordunuz diye hatırlıyorum değişmediyse...
Gezemessin,
Kurstan sertifikayı verseler, hani emniyete gidip direk ehliyet çıkartacağın sertifikayı verseler. Emniyete gidiyorum desen bile kurtarmaz, Geçerliliği yok çünkü.
O ehliyeti çıkarmak zorundasın. Seni çeviren memurun insiyatifine bırakma .
Benimde direksiyon sınav tarihi haziranda gözüküyor. Umarım ara sınav yaparlar :/
Allah Allah sistem değişti mi ya.
Kapıya gelecek olan ne. Ehliyeti ptt den mi gönderiyorlar artık. ( ehliyet mi gelecek, sınavı geçti belgesi falan mı. Ehliyetin geleceğini varsayarak yazıyorum aşağıdakileri)
Biz eskiden sabah belgeleri teslim ediyorduk emniyete, öğleden sonra gidiyorduk elimize veriyorlardır ehliyeti.
Yeni sistem nasıl bilemeyeceğim ama şuradan mantık yürütebilirsin, Ben ehliyeti yanımda bulundurmadığım için bile ceza yiyebiliyorum. Belki ehliyet seri nosunu bildiğim için kurtarabilirim ama yanımda olmadığı için ceza yiyebilirim.
Mesela senin ehliyet basıldı, ama kargoda diyelim. Ehliyetin sisteme tanıtılmış olacak. Yakalanırsan sadece bulundurmamaktan ceza yersin, sorguladıklarında sistemde görecekler çünkü.
Ne bileyim yani, sen bilirsin. Sadece çevirme değil allah korusun başına birşey gelse yine sıkıntı.
Hocam siz evraklari emniyete teslim ettiyseniz gecici belge vermis olmalari gerekiyor size. Ehliyet elinize ulasana kadar. Bende carsamba gunu gidicem insallah emniyete. Gecici belge vermeleri gerekiyo diye biliyorum.
Verdikleri gecici belge ehliyetiniz elinize gecene kadar ehliyet yerine geçerli oluyor yalniz sertifika veya direksiyon sinavi gecmekle hicbir sey elde edilemiyor malesef ya polisin insiyatifine kalmis yada cezayi yersiniz bir güzel
Sistem 1 ocak 2016 dan itibaren bu şekilde, sınıf eklettim bu sene içinde ve 2 hafta içinde evime gönderdiler. zaten eminyetten size ehliyet gelene kadar kullanmanız için geçici bir belge veriyorlar a4 kağıtta bilgileriniz olacak şekilde. Yalnız yeni ehliyetler artık kimlik yerine kullanılmayacakmış haberiniz olsun. Kocaman kimlikleri taşımak zorunda kaldık maalesef.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:37 ----------
hocam aynen dedğiniz gibiydi7 sene önce ilk ehliyetimi aldım, bir saat içinde aynı gün alabiliyorduk ehliyeti emniyetten, ama artık ptt den geliyor pasaport gibi. ptt den size verilen barkod nosu ile takip edebiliyorsunuz zaten telefona gelen barkod nosunun ertesi günü kapınıza kadar gelmiş oluyor. ehliyet gelene kadar size a4 kagıda yazılı geçıcı belge verıyorlar onunla idare edebiliyorsunuz üstünde tüm bilgiler mevcut.
Yalnız ben yeni ehliyeti beğendim tek sıkıntı kimlik yerine geçmiyor olması dikkatli olalım bu konuda.
Bildiginizi okumayin, okudugunuzu bilin.
Kurstan aldigin dosyayla emniyete gidiceksin sana orada ehliyet evine gelene kadar 15 gun gecerli olan ehliyet yerine gecen belge verecekler o belgeyle kullanabilirsin. Kurstan aldigin sertifika ile kullanirsan ceza yersin.
geçici kağıt veriyorlar . gidip çıkarttırdın ehliyetini ve pttden bekliyorsun değilmi ? git istediğin gibi gez ve geçici verdikleri kağıtla dolaş eğer o 2 haftalık verdikleri kağıtsa bende b ehliyetim vardi a2 aldım pttden beklerken ehlyietimi o kağıtla geziyordum polis cevirdi gösterdim birşey dememişti
Beyler tamamdır,
Sistem değişmiş demek, Öyle bir kağıt veriyorlarsa gezebilirsiniz tabi. Bilmiyordum bu kadar değiştiğini. 2009 da a2 2010 da B'yi almıştım. 7 yıl olmuş be.
Özür diliyorum.
Keşke Eski mesajlarımı düzenleyebilsem.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)