MZ 251 ÇALIŞMIYOR 5 SENEDİR YATIYOR ÇALIŞMAMA SEBEBİ NE OLABİLİR?
TOPLAMAK İSTİYORUM.
ANCAK ÇALIŞMIYOR.
MZ 251 ÇALIŞMIYOR 5 SENEDİR YATIYOR ÇALIŞMAMA SEBEBİ NE OLABİLİR?
TOPLAMAK İSTİYORUM.
ANCAK ÇALIŞMIYOR.
ateşleme var ancak çalışmıyor ayağım kopacak artık ama çalışmıyor uzun süre yattığından dolayı olsa gerek ama sorunu ne onu çözemedim
1. benzin musluğu açıkmı
2. debriyaja basmadan boşdamı basıyorsun marş pedalına . not debriyaj basılı olmıyacak.
3. hala çalışmazsa bujiyi sok iyice temizle tekrar tak çalışması lazı hala çalışmazza karbüratör tasını boşalt tekrar tak öyle bir dene.
teşekkürler deneyeceğim.
Hocam çalışmaması çok normal, karbüratöre ateşleme sistemine komple bakılması lazım. İlle de çalıştıracağım diye zorlamayın, yağlamada bir sorun var ise bir sürü soruna yol açar. Motor yaptırmak durumunda kalırsınız. Mümkünse iyi bir MZ ustasına götürün (en olmadı Kanuni servisine). Karbüratör, manifolt, ateşleme, buji vs hepsi kontrol edilsin. Depo felaket pas yapmıştır, benzin hortumlarını vb hepsini yenilersiniz. güzelce çalışır.
İnternetten parça fiyatlarına bakabilirsiniz.
bakalım biraz uğraşırım başında olmazsa hurdaya :D
Bujiyi sök delikten içeri yarım çay bardağı benzin dök ve bujiyi tak marş yap çalışırsa karbüratörü temizleyince çalışır
Bak Bu MZ USTASI,
Yardımcı Olacaktır,
Atlı Motor,
Ahmet Atlı,
0533 29 16 20
Benimde aklıma 5 sene yatan motorda benzin sirke olmuştur şıkkı geliyor. Umarım yeni benzin ile deniyorsunuzdur.
tabiki yeni benzin
emmiyodur o :D hortumlar taş olmuştur herşey olmuştur =D ama çalıştırınca alırım bir tur tıtıntıtıntıtntıtntın efsane motor.
motor çok iyiydi çocukluğumda hatırlıyorum babamın motoru
İnşallah içindeki 5 senelik benzinle çalıştırmayı denemez o su olmuştur dostum bilgin olsun karburatordeki benzini boşalt bujiyi değiştir yağını değiştir gerekiyorsa takviye yap 5 sene dile kolay
yağını değiştirdim de karbüratörü temizleyeceğim bakalım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)