Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet Önerisi

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    nc750x
    Benim cbf 150 başlangıç motorum. Toplam 3600 km kadar yaptım. Öncesinde 3 ayrı motosiklet dersi aldım. (1' i Murat denizhan hocadan). Bir 10 bin sonra ileri sürüşte alacağım inşaallah. Birde artçılı sürüş. Öncesinde ne kadar motosiklet kitabı varsa hazmederek okudum. Videoları izledim vs. Ehliyeti alalı 26 ay kadar oldu.

Hız merakım yok. Yaş 39. Daha çok hanımıda alıp uzak yollara gitme niyeti var ağır ağır... Tadını çıkara çıkara nasipse inşallah.

Bu sene cbf 150 ye bol bol binme düşüncem ve seneyede 250cc bir gezi amaçlı motosiklet alma düşüncem var.

Scooter ları güvenli bulduğum ve bulmadığım noktalar var. Bana en güvensiz gelen kısmıysa bacaklarınızla motoru sarıp tek vücut olamamak. Ben denge konusunda tüm vücudun motorla temasını savunuyorum. Zaten temelde beynin denge sistemi ve algısıda bunun üzerine kurulu.

Yani çok uzatmak istemiyorum ama konforlu olması dışında scooter ler bana şehirler arasında pek güven vermiyor. Fiyatları pahalı, parçaları pahalı, güçleri düşük.

250 cc artçılı binilebiliecek, agresif olmayan ama lazım olduğunda da kamyonlardan kaçabileceğim bi motosiklet önerisi var mıdır tavsiye edebileceğiniz. Bu bir yıl süresince hem cbf 150 ye devam hemde 250 likleri vs araştırmayı planlıyorum.

250 cc yeter diye düşünüyorum. Tabi önerilere de açığım. Güçlü ama gücü bana veren bi alet yani istediğim. ABS si vs... Virajı sağlam... Fiyatı önemli değil. Bütçe açısından sıkıntı yok şimdilik.

Şimdiden teşekkürler...
    oggomoggo bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    suzuki inazuma sağlam dayanıklı uzun yol motorudur...
    OğuzÖztürk bunu beğendi.
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    nc750x
    Hemen not alıyorum incelemek üzere teşekkürler...

Alıntı Ramazan Can adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    suzuki inazuma sağlam dayanıklı uzun yol motorudur...

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    Alıntı Adl Belge adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hemen not alıyorum incelemek üzere teşekkürler...
    rıca ederim.... doğru bir tercih olur.. 134 binde ve 84 b,inde kullanan arkadaşlarım var sorunsuz araçlar...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

ardacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nc700 x veya nc750 x bu iki motorda uzun yol icin gayet mantikli 250 cc den daha az bile yakar uzun yolda... hemde torklu makine abs standart 50/55 bg gucunde ideal bi uzun yol motoru bence...
    evural bunu beğendi.

Motosikleti
    nc750x
    Bunlar çok büyük motorlar. Cbf yi 15-20 bin kullandıktan sonra bu motorlara geçmek mantıklı olur mu onuda bilmiyorum...

Birde inazuma da abs yok sanırım. Ktm Duke olabilir mi?

Alıntı ardacik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nc700 x veya nc750 x bu iki motorda uzun yol icin gayet mantikli 250 cc den daha az bile yakar uzun yolda... hemde torklu makine abs standart 50/55 bg gucunde ideal bi uzun yol motoru bence...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:53 ----------

ABS si olsaydı mt25 lerde güzel motordu. Gerçi artçı için durumu nedir yada uzun yolda nasıl olur fikrim yok açıkçası.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    değerli arkadaşım su sogutmalı enejksiyonlu ve yakışıklı birşey arıyorsan artçılı bence ilacın sıfır km bir pulsar bayağıda yakışıklı hemde 200 cc üzmez seni

ardacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Adl Belge adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunlar çok büyük motorlar. Cbf yi 15-20 bin kullandıktan sonra bu motorlara geçmek mantıklı olur mu onuda bilmiyorum...

Birde inazuma da abs yok sanırım. Ktm Duke olabilir mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:53 ----------

ABS si olsaydı mt25 lerde güzel motordu. Gerçi artçı için durumu nedir yada uzun yolda nasıl olur fikrim yok açıkçası.
    Duke ile iki kisi uzun yol bildiginiz iskence olur... inazumada abs yok evet. Bakicak olursaniz 250 cc de konforlu iki kisi uzun yol yapilicak bir secenek yok ben o yuzden nc ye yonelmeniz daha mantikli diye soylemistim kullanan arkadaslar dahada cok yardimci olucaklardir...
    hakan_czy bunu beğendi.

Motosikleti
    nc750x
    Kötü reklam yapmak istemem ama bunun 200 cc boş. Adamlar motoru yapamamışlar gibi. Motor teknolojilerinin baya geride olduğunu düşünüyorum. Hangi ülkeden gelme bilemiyorum ama şıklıklarına vs baktığımda bana 90 lardaki sony, philips gibi markalara alternatif olsun diye üretilen sqony vs gibi yanar döner lambaları olad kaset çalarlar geliyor. Koca koca kolonlulardan

2 kişilik motosiklet için en az 250 cc olmasının güvenli sürüş açısından önemli bir sınır olduğunu düşünüyorum. Hız yapmak için mi? Hayır... Otobanda falan zaman zaman mesela sarı kamyonlardan kaçabilmek için hızlanmak gerekiyor. Yada deli danalar çıkıyor bazen. Adam 1 metre dibimize kadar giriyor. Veya otobanda emniyete girdik diyelim, hayvanın biri (çok özür diliyorum) makas atarken emniyeti de kullanarak geliyor ve solunuzda da kamyonlar varsa gazlamak şart!!! Yoksa gebertirler adamı.

Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    değerli arkadaşım su sogutmalı enejksiyonlu ve yakışıklı birşey arıyorsan artçılı bence ilacın sıfır km bir pulsar bayağıda yakışıklı hemde 200 cc üzmez seni

RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    200 cc normal bir insanın neyine yetmez ki? Zaten pulsar her yerde güvenli sürülebilecek güce sahip bir motosiklet, stop etme vs bilmiyorum ama güç olarak boş bir motosiklet değil

"ABS si vs... Virajı sağlam..."

msc

https://www.youtube.com/watch?v=2h9MVbkpLZQ

Motosikleti
    nc750x
    MSC Nedir? KTM 'nin ABS ye alternatif geliştirdiği bir teknoloji mi?

Alıntı ehil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "ABS si vs... Virajı sağlam..."

msc

https://www.youtube.com/watch?v=2h9MVbkpLZQ

esp nin ikiteker versiyonu denebilir (bosch)
    OğuzÖztürk bunu beğendi.

Motosikleti
    nc750x
    Biraz inceledim KTM nin sitesinden. Bunun belgeseli de vardı sanıyorum NG te. Ama sadece 1190 modelinde olması sıkıntılı. Zira o boyut ve güçte bir motoru sürebilmek için cbf ile 20 bin değil 200 bin falan yapmak lazım Fazla usta işi. Keşke bu tür sistemleri tüm orta modellere de ekleselerdi.

Bilgilendirme için teşekkürler...

Alıntı ehil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    esp nin ikiteker versiyonu denebilir (bosch)

Motosikleti
    2016 HONDA NC750X DCT-2016 YAMAHA N MAX
    sizin ilaciniz nc750x.750 cc olduguna bakmayın 250 cc gibi uysaldir,onlar kadar da az yakar.250 cc sinifinda size hitap eden tek inazuma onda da abs yok
    evural ve nazım19 bunu beğendiler.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Hatta NC700x, ağzınız kulaklarınızda sürersiniz...
    nazım19 bunu beğendi.

AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Bende nc diyorum ama nc'ye geçene kadar cbf ile bol bol yol yapın, tecrübe edin. NC serisi uysal, 250cc kadar yakan (hatta inazumadan az yakabilen) bir motosiklet. Pulsar, duke falan düşünmeyin çünkü sizi geçtim artçı için eziyetin âlâsı olur. Minder falan kâr etmez o derece. Ben nc'ye bile artçı rahat edebilir mi diye yan bakarken pulsar falan imkansız ötesi. İnazuma artçı konforunda hepsinden iyi ama işte bütçe var, az daha eklenip NC alınabiliyorsa inazuma tercih etmek anlamsız.
    nazım19 bunu beğendi.

bagaj dan vazgeçemiyorum, ulaşım aracı olarak kullandığımdan. medley 150

Motosikleti
    nc750x
    Bu konuda 250cc ile sınırlamaz ve maxi scooter grubunuda dahil edersek önerilerde değişiklik olabilir mi? Scooterlar da artçı konforu genelde iyi. Yamaha xmax mesela. Bugün iron max inceleme şansım oldu. Sürüş pozisyonu gerçekten çok hoşuma gitti. Yani bacaklarınızla motoru tutabiliyorsunuz. Sandalyede oturur gibi değil. Sahibi ABS sinden çok memnun olduğunu ön preni bile panik frenle kitlediğinde bile sorun çıkarmadığını anlattı. Defalarca kez denediğini söyledi. Buda beni daha geniş bir açıdan değerlendirmeye yöneltti.

ABS 'nin gerçekten çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle şu videoyu izledikten sonra. Çünkü kim olursa olsun ne kadar usta olursa olsun panik durumunda sürücünün düşünebilmesi imkansızdır. Bu beyin ile ilgili bir durum.

Beynimizin çalışma şekline göre, saliselerle ifade edilebilen davranışlar zorunlu olduğunda beyin o an önceki tecrübelerinizi değerlendirerek otomatik bir karar veriyor. Bu kararın sağlıklı olabilmesi içinde bayılmanızı ve kontrolden çıkmanızı engellemek için bir hormon salgılıyor. Dolayısıyla otomatik bir karar veriyor. Eğer beynimizde bu duruma ilişkin yeterli ANI yoksa o zaman ne oluyor? Bu gibi durumlarda basiretimiz bağlandı dedğimiz durum benzeri bir davranış sergiliyor ve öylece kalakalıyorsunuz.

Ancak burada asıl önemli olan ani freni tüm zemin türlerinde defalarca çalışarak (ama gerçek bir panik durum havasında olmalı ki beyin buna alışsın) beynin bunu aynı durumda uygulayabilecek yeteneğe ulaşması sağlanmalı. Ancak panik fren çalışmak için hele ki motosiklette ABS yoksa yan destek taktırmak gerekli ki bunu ancak test uzmanları yapıyorlar.

Yoksa gerçek bir panik fren tecrübesi oluşması zamana kalıyor ve uzun km ve aylar hatta kişiye göre yıllar sürebiliyor. Panik fren çalışması değilde ani duruş çalışması yapmak gerekiyor. Çünkü her gerçek panik fren çalışmasında yere yapışma riski bulunuyor. Ve bunu 90 km gibi hızlarda denemek daha da tehlikeli olabilir. Bunun yerine daha çok kazadan kaçınma ve sürekli bir kaç saniye önceden trafiği ve gidişatı okuyarak pozisyon almak gerekiyor.

Yani motorda iki amaç olmalı;

1- Ani fren yapmaya neden olabilecek durumlardan ve ortamlardan kaçınmak,
    2- Düşmeyi beyne empoze edip kabul etmemek. Düşmeme odaklı sürüş benimsemek.

Birde uzun km ler ve yıllar sonrasında periyodik olarak çalışmalara devam etmek. Özellikle refleksleri geliştirmek.

Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    x max al kardeşim hem sen hem artçın rahat eder istersen dünyayı dolaşırsın,avrupa turu yapanların videoları var youtubede,sen ve artçın,hiç bir motorda, maxı scooter kadar rahat edemez,hem bagaj olarak devasa,bütün eşyanı yükle,arkaya sırt dayamalı çantada koyarsan artçın inmek bile istemez,tüm ihtiyacın olan eşyalarla dünyayı dolaşırsın

250 xmax sana yeter ama biraz daha performans istersen 400 lük en idealidir,kesinlikle pişman olmazsın,ama kesinlikle abs olsun
    OğuzÖztürk bunu beğendi.

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)