Benim cbf 150 başlangıç motorum. Toplam 3600 km kadar yaptım. Öncesinde 3 ayrı motosiklet dersi aldım. (1' i Murat denizhan hocadan). Bir 10 bin sonra ileri sürüşte alacağım inşaallah. Birde artçılı sürüş. Öncesinde ne kadar motosiklet kitabı varsa hazmederek okudum. Videoları izledim vs. Ehliyeti alalı 26 ay kadar oldu.
Hız merakım yok. Yaş 39. Daha çok hanımıda alıp uzak yollara gitme niyeti var ağır ağır... Tadını çıkara çıkara nasipse inşallah.
Bu sene cbf 150 ye bol bol binme düşüncem ve seneyede 250cc bir gezi amaçlı motosiklet alma düşüncem var.
Scooter ları güvenli bulduğum ve bulmadığım noktalar var. Bana en güvensiz gelen kısmıysa bacaklarınızla motoru sarıp tek vücut olamamak. Ben denge konusunda tüm vücudun motorla temasını savunuyorum. Zaten temelde beynin denge sistemi ve algısıda bunun üzerine kurulu.
Yani çok uzatmak istemiyorum ama konforlu olması dışında scooter ler bana şehirler arasında pek güven vermiyor. Fiyatları pahalı, parçaları pahalı, güçleri düşük.
250 cc artçılı binilebiliecek, agresif olmayan ama lazım olduğunda da kamyonlardan kaçabileceğim bi motosiklet önerisi var mıdır tavsiye edebileceğiniz. Bu bir yıl süresince hem cbf 150 ye devam hemde 250 likleri vs araştırmayı planlıyorum.
250 cc yeter diye düşünüyorum. Tabi önerilere de açığım. Güçlü ama gücü bana veren bi alet yani istediğim. ABS si vs... Virajı sağlam... Fiyatı önemli değil. Bütçe açısından sıkıntı yok şimdilik.
Şimdiden teşekkürler...