Gaz Verin. Mardin-Erzurum
Reklamlar
-
Selam gençler. Kısmetse Cumartesi günü Erzuruma yardırıcam motorpiskiletle. Motivasyona ihtiyacım var. Bikeresinde Mayısta Erzuruma yolum düşmüştü hava buzz idi. Hava durumu beni acaaip tırstırıyo. Ekipmanım 1. sınıf değil. İnşallah yolda donmam, sonra toplamayın beni yoldan. Soracığıma Erzurum ve civarinda neyi göriyim, napiyim, nediyim?
Sonuçta hepimiz ölecez...!
Reklamlar
-
Hayirli yolculuklar bingolden dolanarak gidersen eger yuzen adalari gormeden , iskenderin ölumsuzluk sarabini icip de sulbus dagindan gun dogumunu izledigi yerden sende izlemeden gitme birde selam gotur benden memleketime.
-
Hubalahubhub adlı üyeden alıntı
Hayirli yolculuklar bingolden dolanarak gidersen eger yuzen adalari gormeden , iskenderin ölumsuzluk sarabini icip de sulbus dagindan gun dogumunu izledigi yerden sende izlemeden gitme
birde selam gotur benden memleketime.
A.selam. Gündoğumu orda olmam mümkün değil ve Bingölü ayrıca yapmayı planlıyorum. Ama yüzen adalar yol üzeriyse neden olmasın. Madem Erzurumlusun yerlilerinin bildiği saklı hazineler varsa bildiğin oraları görmek isterim :-)
-
-
sheriff87 adlı üyeden alıntı
A.selam. Gündoğumu orda olmam mümkün değil ve Bingölü ayrıca yapmayı planlıyorum. Ama yüzen adalar yol üzeriyse neden olmasın. Madem Erzurumlusun yerlilerinin bildiği saklı hazineler varsa bildiğin oraları görmek isterim :-)
Yok ben Bingolluyum yanlis ifade ettim sanirim
Bildiginizi okumayin, okudugunuzu bilin.
-
Avarekasnağında dediği gibi kesinlikle bu mevsimde gitmeyin.Havaların biraz daha ısınmasını bekleyin
-
Soğuk ve yağmura karşı mukavemet:
Altına ince tayt ısı için, üzerine çöp poşeti rüzgar ve yağmur için, üstünede pantolon. Mont altına da giyebilirsin.
Eller için istersen eldiven altına plastik tıbbi cerrah eldiveni geçirip rüzgarı kesebilirsin.
Boyun bölgeni korumak için 7.5 liralık balaklava yada aynı malzemeden üretilen NEOPREN mouse pad 2 adet.
Kulak tıpası yada vazelinli pamuk..
Tarlada fare, bizde çare tükenmez..
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
bence sen gitme bir şeyler yapmak için hele ki motosiklet sürmek için birilerinin gazına ihtiyacın varsa bu iş sana göre değil demektir al otobüs biletini o seni götürsün ha birde bu tip birşey için amaçsızca 2 tane başlık açmasaydın keşke
-
ZümeR adlı üyeden alıntı
Soğuk ve yağmura karşı mukavemet:
Altına ince tayt ısı için, üzerine çöp poşeti rüzgar ve yağmur için, üstünede pantolon. Mont altına da giyebilirsin.
Eller için istersen eldiven altına plastik tıbbi cerrah eldiveni geçirip rüzgarı kesebilirsin.
Boyun bölgeni korumak için 7.5 liralık balaklava yada aynı malzemeden üretilen NEOPREN mouse pad 2 adet.
Kulak tıpası yada vazelinli pamuk..
Tarlada fare, bizde çare tükenmez..
Hay gözünün yağını yiyim işte böyle faydalı yorumlarla gelin. 4riders pantolonumla venom air montum var ama söz konusu Erzurum olunca durduğum yerde titriyorum. ucuz balaklavamda var. 450 km yol ve finish Erzurum :-)
Mükerrir konu açtığımı bilmiyordum etkinlik başlıkları onay gerektiriyormuş foruma düşmeyince burya yazdım. Diğer başlığın silinmesi için mesaj attım.
-
Motor bloğuna kadar donacaksın...
-
Sheriff 88 kardeşim, otur turduğun yerde kış kıyamet o taraflar, ege marmara olsa tamamda, zevkide olmaz, gizli buzlanma, ıslanmış yol, zevki alamazsın, bekle biraz daha baharı tam hisset öyle git.
-
Bu havada çarşıya gitmiyorum.Yağmuru yersin dağın başında ,olurda bir arıza alırsan donarsın rezil olursun .Yapma bak
-
Yukarıdaki zümer isimli arkadaşı dinlersen zatureden ölebilirsin.
Tıbbi eldiven de dahil olmak üzere hepsini denedim.Suucuk gibi terler, az hareket edeyim derken soğuğu yer kalkamazsın yerinden.
Gazete kağıdı daha uygun olur.
Ya da al 50-100 liraya begere windstopper bak dalgana.
-
memleketim erzurum neyi meşhur diyemeden google bile işlemiş :D
dikkatli olmak gerek :D
-
Yaw erzurum zamanı olmadıgını bende biliyorum iş icabı gidiyorum ama madem gidiyorum motorla gidiyim mutlu oluyum dedim, gitmişkende civarı keşfediyim. Yağmur tecrübem var daha önce diyarbakırdan mardine kadar sağanak yağmura yakalandıydım tam bir faciaydı botum su dolduydu eldivenlerim haşattı hemide kasım ayında.
-
Mardin den Erzurum'a giderken Karlıova dan geçeceksin muhtemelen. Bu mevsimde Karlıova'da kar vardır hacılar köyünden geçince hava birden soğur iyi giyinmelisin.Bu geçişi öğleden sonraya bırakırsan soğuk daha fazla olacaktır. Karlıova ya 30 km kala Soğuk çeşme dinlenme tesislerinde muhakkak kavurma yemelisin.
-
Alt-üst Yağmurluk-100tl
Neopren yelek-60tl
Bu malzemeler ile rahat edersin 5 dereceye kadar.
Bence geçeceğiniz bölgelerin hava durumlarına bakın en azından 15 derece üzerindeyse gidin derim. Bu sıcaklığın altı eziyet oluyor tavsiye etmem.
-
Yollar tehlikeli bence cikma derim
-
Forumumuzun windstopercisi arkadas saolsun tavsiye etti. Yun don termal iclik falan giymeden. Begere windstopper don ustu tech 90. Revit windstopper(ust) ustune fileli gt air ile 10 derece havada 600km gezdim banamisin demedi üşüme sifir. Gecen WS leri unutmuşum giymeden ciktim yola 17 derecede donmayan yerim kalmadı.
-
DİKKAT Erzurum'a doğru gaz veriyorum vınn vınn vın çatarapatara vututu.Motorpisikletle olmaz heleki bizim gazımızla hiç olmaz anca bukadar işte vututu.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler