Honda c 90´im var.bugüne kadar hep kursunlu benzin kullandim.kursunsuz benzin kullansam motora bir zarar verirmi?Bilgi veren olursa sevinirim.
Honda c 90´im var.bugüne kadar hep kursunlu benzin kullandim.kursunsuz benzin kullansam motora bir zarar verirmi?Bilgi veren olursa sevinirim.
Süper benzinle çalışan arabaya kurşunsuz koysan gidermi ?? Motora napar onuda allah bilir. ( Arabada başıma gelmişti sakın deneme ? benzinci direk dayadı kurşunsuzu )
sanrıım biraz yağ koyman gerekiyor kısa vadede bir zararı olmaz uzun vadede tabiki olur
Gilera Runner vxr 200 (pert...)
Piaggio Xevo 250ie
Değerli arkadaşlar,benzinin içerisindeki kurşunun görevi sübap'ların aşınmasını engellemektir.Performansla uzaktan yakından alakası yoktur.
Tam tersine yakıt oktanının ilişkisi vardır.Süper benzin diye adlandırdığımız,31-12-2005 tarihinden beri üretilmeyen yakıt kurşun içeren 92 oktanlık yakıttı.Yerine ikame edilen kurşunsuz süper benzin ise,potasyum içeren 95 oktanlık benzindir.Aracınızda bu yeni yakıtı kullanmanız halinde%2-3 ü aşmayan performans kaybı ile karşılaşırsınız.serviste veya kendiniz avans,gerekirse sübap ayarı yaparak,(varsa )sorununuzu çözebilirsiniz.
Rüzgarınız bol olsun,iyi akşamlar.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
tesekürler arkadaslar
piyasada kursunlu benzn kalmadıki?_?
CBR 600F Honda,
yani kurşunsuz benzin kullanıyorsak ve dahilinde bir sorun yaşıyorsak subap ayarı yaptırdığımızda sorun ortadan kalkar öylemi??hım öğrendiğim iyi oldu teşk.
neber
Yani kurşunsuz benzin kullanırsak "sübap"lar daha mı çabuk aşınacak? Yoksa kurşunsuzdaki potasyum mu sübapları koruyacak?İHTİYAR adlı üyeden alıntı
Kurşun yumuşak bir metaldir.Yanma odasında çalışıp yağlanmayan sibop başlarının yuvalarına çarparak oturmaları onların fazla aşınmasına,çatlamasına,kırılmasına ve yorulmasına sebep olur.Yanma odasına yakıtla beraber giren kurşun molekülleri sibop ile gaydların arasına girerek çarpmanın şiddetini azaltırlarve parça ömürlerini uzatırlar.Kurşunsuz benzinler'de ise kurşun yerine çeşitli polimerler kullanılır.
motor 2 zamanlı ve eski teknoloji ise kurşunsuz benzin kullanmamak lazım.
kurşunsuz benzin kullanmayı çok denedim.başıma çok masraf açtı.süper kalktığından beri benzinciler süper alternatifi ürünleri de satmıyorlar.bişey olmaz diye kandırıyorlar.
kurşunsuz benzin ile 2 zamanlı yağ tam karışmıyor.bu yüzden büyük sorunlar çıkabiliyor.süpere alternatif olarak opette ve shellde süper alternatifi benzinler var ama bunlar da her istasyonda yok
Motorunuz 2 zamanlı ise Sorun olmaz ancak performansınız duşer.Yanma geç olacağı için 1.5-2 derece daha avans verin ve ateşlemenin mükemmel olmasını sağlayın.crxforever adlı üyeden alıntı
artık mecbur herkes kurşunsuz benzin kullanacak...önce normal benzin kalktı piyasadan,şimdi ise süper benzin.geriye kalan 95 ve 98 oktan olmak üzere iki çeşit kurşunsuz benzin....önceden normal benzin kollanıyodum şimdi ise 98oktan kurşunsuz.performansı görülmeyecek kadar etkiliyo ama aynı litreyle daha fazla km yapapabiliyo..
ama ben çok kötü 2 deneyim yaşadım.birinde silindir kilitledi diğerinde son anda kurtardım.(motor mobylette).sadece oktan ile de ilgili değil yağ da tam karışmıyor.bu yüzden çok fazla yağ atmak gerekiyor ama yine de hiç randımanlı olmuyor.İHTİYAR adlı üyeden alıntı
Türkiyedeki araç parkını düşünmeden kafalarına göre avrupa yasalarını buraya getirenlerin yaptığı saçma bir olay. en yakın süper benzin satan yer eve 10 km uzakta.
flood mesaj olacak kusura bakmayın amaegemen032 adlı üyeden alıntı
egemen32 jawa 350ye kurşunsuz benzine yağ karıştırırken sentetik yağ mı kullanıyorsun?
motorum honda dört zamanli ve herhalde sibop ve avans ayari yaptirmam gerekli herhalde.bunu sormamin nedeni motorum 8 senelik ama daha 200 km´de.cok az kullandim.almanyada oldugum icin yazdan yaza kullaniyorum. kursunsuz benzin kullanabildigim icin cogunlukla vespa kullaniyorum.bu sene izine geldigimde herhalde kursunlu benzin bulamayacagim.kursunsuz benzin kullanmam icin honda servisine gidip ayar mi yaptirmaliyim
Super benzin su anda resmi olarak Sadece BP de vardir. Yeni yasa ile kalkan Super benzine alternatif ozel katkili Kursunsuz benzini Super ayarina getirerek biz motor severlere satmaktadir. Kirmizi isaretli Super benzin tum BP lerde var.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Benzine kurşun katılmasının asıl nedeni bu değildir!İHTİYAR adlı üyeden alıntı
Yanma sırasında peroksit oluşur. Peroksit çok dengesiz bir molekül olduğundan, düşük basınç ve sıcaklıklara rağmen moleküler yapıdaki oksijenini alkole vererek (yanma sırasında alkol molekülü de açığa çıkar) asite dönüşür. Bu reaksionu kırmak için yakıta Pb (kurşun) katılır.
Ancak kurşunlu benzinlerin yanma gazları çevreye zararlı olduğundan artık kaldırılmıştır.
cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
and you can do the same thing if you please
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)