xj6 yağ değişimi sonrası yağ lambası yanıyor
Reklamlar
-
Merhaba yamaha xj6 f motorum 20.000 km de speedol yağ koydum yağ filtresiyle beraber ilk marşta yağ lambası sönmüyo kontağı kapatıp bidaha çalıştırınca sönüyor bu motorun orjinal yağı nedir bilen varmı ? 10.50 koyduk ondan olabilirmi orjinali 10:40 mı yada yağ filitresi orjinal olmadığından olabilirmi acaba ?
Reklamlar
-
barodi zıplar birazdan bekle
-
Jemand adlı üyeden alıntı
barodi zıplar birazdan bekle
Barodi abi çok iyi bir insan benim bir sorunumu onun sayesinde çözdüm işini gücünü bırakıp benimle ilgilendi bunzamanda böyle iyi insanlar zor bulunur
-
mechul01 adlı üyeden alıntı
Barodi abi çok iyi bir insan benim bir sorunumu onun sayesinde çözdüm işini gücünü bırakıp benimle ilgilendi bunzamanda böyle iyi insanlar zor bulunur
mt.nette çok var o insanlardan aynen barodi abiyi bekle yada özel mesajla ulaşmayi dene
-
Orhan abi kısa süre içinde engin yorumlarını paylaşır sizinle
-
kötü insan demedim zaten?
-
bildiğim kadarıyla 10-40 koyulması gerekiyor. siz 10-50 koyunca biraz kalın gelmiş olabilir, yağ sensörü "yağ yok la burda" diye işaret verirken motor ısınıyor ve motor ısındığında yağ inceldiğinde "haa yağ varmış la söndür şu ışığı" gibi hareket yapıyor olabilir. yağ sensörünün çalışma sistemini bilmiyorum, yorumu ona göre oku lütfen.
-
Merhaba,belki yağ seviyeniz düşük kalmış olabilir kontrol edin isterseniz,
Speedol yağ yeni mı çıktı?
İyi bir yağ mıdır bana da serviste önerdiler ama tercih etmedim
Eni marka yağ kullanıyorum,
-
astrofizik adlı üyeden alıntı
Merhaba,belki yağ seviyeniz düşük kalmış olabilir kontrol edin isterseniz,
Speedol yağ yeni mı çıktı?
İyi bir yağ mıdır bana da serviste önerdiler ama tercih etmedim
Eni marka yağ kullanıyorum,
yağ seviyesi tam baktım bence bi arkadaşın yorumda dediğini tahmin ediyorum kalın 10:50 ısınınca inceliyo
-
Merhaba yamaha xj6 f motorum 20.000 km de speedol yağ koydum yağ filtresiyle beraber ilk marşta yağ lambası sönmüyo kontağı kapatıp bidaha çalıştırınca sönüyor bu motorun orjinal yağı nedir bilen varmı ? 10.50 koyduk ondan olabilirmi orjinali 10:40 mı yada yağ filitresi orjinal olmadığından olabilirmi acaba ?
yağ 15 .50 yokmuydu. ben 15.50 koyun demiştim . ama kesinlikle yağ ile alakalı bir durum değil.
çünkü yağ ile alakalı bir durum olsaydı, bendede o sorun çıkardı. speedoll gerçekten mükemmel. yağ filtresi orjinal olup olmaması ile ilgilide alakalı deyil.
çünkü benim motosikletede aynı yağ filtresi taktık. hala düzelmedimi? yoksa her marşa bastığındamı bu sorunu vermeye başladı. en iyisini usta bilir ben çünkü teknikten pek anlamam. ama dediğim gibi yağ ve yağ filtresinde sorun yok o konuda için rahat olsun. aksi halde benim motosiklettede sorun çıkarırdı.
bu arada o kalbinin iyiliği. teşekkürler. vites geçişleri yumuşamadımı? yağ seviyesini kontrol ettinmi koyduktan sonra yani eve vardığında contadan veya filtreden yağ sızıntısı olup olmadığı ile ilgili yere damla damladımı;?
-
barodi adlı üyeden alıntı
yağ 15 .50 yokmuydu. ben 15.50 koyun demiştim . ama kesinlikle yağ ile alakalı bir durum değil.
çünkü yağ ile alakalı bir durum olsaydı, bendede o sorun çıkardı. speedoll gerçekten mükemmel. yağ filtresi orjinal olup olmaması ile ilgilide alakalı deyil.
çünkü benim motosikletede aynı yağ filtresi taktık. hala düzelmedimi? yoksa her marşa bastığındamı bu sorunu vermeye başladı. en iyisini usta bilir ben çünkü teknikten pek anlamam. ama dediğim gibi yağ ve yağ filtresinde sorun yok o konuda için rahat olsun. aksi halde benim motosiklettede sorun çıkarırdı.
bu arada o kalbinin iyiliği. teşekkürler. vites geçişleri yumuşamadımı? yağ seviyesini kontrol ettinmi koyduktan sonra yani eve vardığında contadan veya filtreden yağ sızıntısı olup olmadığı ile ilgili yere damla damladımı;?
Yağ seviyesi iyi abi 10:50 dildir belki dediğindir oraya gelemezsem burda serviste orj yağ koydurucam denicem tek üzülceğim de vitesler abi muhteşem lokum gibi geçiyo eskisinden daha net debriajda yumuşadı zaten senin motoru sürünce ahh dedim kayıyo işte bu
-
bazı modellerde ikaz resetleme var acaba bunda da öyle bir durum olmasın ?
-
freewill adlı üyeden alıntı
bazı modellerde ikaz resetleme var acaba bunda da öyle bir durum olmasın ?
tam bir bilgim yok o konuda yarın servise götürcem
-
10-50 doğru. yağ sensörü yağ basıncına bakar.
Recommended brand:
YAMALUBE
Type:
SAE 10W-30, 10W-40, 10W-50, 15W-40,
20W-40 or 20W-50
http://cdn.yamaha-motor.eu/owner-man...CW28199E4E.PDF
-
ehil adlı üyeden alıntı
Bu attığın link altın değerinde her bilgi var yamaha nın kendisi yamalube yağ kullanıyomuş demekki teşekkür ederim
-
Yağ lambasinin calisma sistemi çoğu araçta ayarli olan km gelince yanar yağ değişince ayar değiştirilir büyük ihtimal senin sorununda o şekilde birşey.Yağ kalinligiyla falan bir alakasi olamaz.Hangi sensor yağ kalinligini anlayabilir ki en fazla şamandıra vardır seviyenin altina inince yanar ama 10-40,10-50ayrimi yapip ikaz yakma diye birşey yok.
-
kahraman1 adlı üyeden alıntı
Yağ lambasinin calisma sistemi çoğu araçta ayarli olan km gelince yanar yağ değişince ayar değiştirilir büyük ihtimal senin sorununda o şekilde birşey.Yağ kalinligiyla falan bir alakasi olamaz.Hangi sensor yağ kalinligini anlayabilir ki en fazla şamandıra vardır seviyenin altina inince yanar ama 10-40,10-50ayrimi yapip ikaz yakma diye birşey yok.
hiç bir araçta araba dahil yağ lambası ikazı bakımı gelince yanmaz servis bakımı gelince beni servise götür diye servis ışığı yanar . ( Not:aracın yağ eksiltirsede yağ lambası yanar ) yağ lambasında şamandıra yoktur sadece benzin deposunda şamandıra vardır. ve yağ az olursa yada yağ pompalamazsa motor müşür bunu tam ıslanmadığı için anlar yağ yok der . yağın kalın olduğunu anlamasına gelince kalın yağ müşürüne ilk marş yapıldığında yağ soğuk olduğu için geç dağılım yapıp acaba ısınınca mı yayılıyo yağ müşürüne ulaşıyo diye diye düşündük
-
İlk sabah çalıştırmada yapıyor ısındıktan sonra çalıştırıldığında yapmıyorsa olabilir.
-
Benim bi 4-5 bin km'dir motor ister sicak ister sogukken kontagi kapatip yag isiginin sonmesini bekliyodum sonra calistirinca yag isigi yaniyodu 1-2 saniye rolanti 1.5 kdan 3 k'ya cikip isik sonuyodu.
16.000 bakimini yaptirdim hala devam etti 1-2 gun suan 16400 de duzeldi. Umarim bidaha olmaz sinek ufak ama mide bulandiriyor
-
Sorun çözüldü 20 ml yağ daha ilave gerekiyomuş şu anda yanmıyor çok şükür
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)