Motorun rölantisi tutmuyor ilk çalıştığında sorun yok ama 5-10dk sonra mesela ışıklarda bekleyince rölanti düşüyor ve stop ediyor. Gaz telinden başka biyerden ayar yapılıyor mu düzgün rölanti için?
Motorun rölantisi tutmuyor ilk çalıştığında sorun yok ama 5-10dk sonra mesela ışıklarda bekleyince rölanti düşüyor ve stop ediyor. Gaz telinden başka biyerden ayar yapılıyor mu düzgün rölanti için?
Karbüratör hava ayarından kaynaklanıyor sorun. Bir ustaya götürün ayarlasın.
Bence bir yerden motorun hava alıyor karbüratör veya manifolt yanında civata gevşek olabilir veya manifotta çatlak
Ben bu sorunu pis benzin yüzünden yaşamıştım
[QUOTE=kerimt;3865846]Motorun rölantisi tutmuyor ilk çalıştığında sorun yok ama 5-10dk sonra mesela ışıklarda bekleyince rölanti düşüyor ve stop ediyor. Gaz telinden başka biyerden ayar yapılıyor mu düzgün rölanti için?[/QUOTE
Aç bir bak bakalım gözüne çarpan bir delik kaçıran yer varmı durduğu yerde gaz verip bile anlaya bilirsin ıslık sesi yapabilir falan filan ama baktın birşey yok o zaman karbüratör hava filtresi temizle yinemi devam o zaman sıvı conta ile takacaksın yinemi olmuyor DANDİK BENZİN olabilir yani biraz yükself rolantiyi devam et görünüş normalse cok takma bu konuları sübab ayarı konusuna gelince iyi bir usta yapsa iyi olur her usta ben yaparım der YAPAMAZ ....
MOTOSTONE SİNİRLİ TAMİRCİ
( ----SCOOTER DÜŞMANI----- )
Benzini shellden alıyorum onu bitirip opetten alayım bir de. Manifolda baktım ama bi sıkıntı göremedim ve gaz verince ıslık sesi yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------
Hava ayarı veya karbüratör ayarı yapılsa düzelir mi
Subap ayarı kaçan motor soğukken yüksek devirli ısınınca stop ediyor ilginç bi şekilde.
Hava ayarıda olabilir.
Sibop.
ayarı
Sibop ayarı nr kadar tutar zor mu yapması?
100 200 falan değildir yav ben 20 tl ye yaptırıyordum
100-200 e kelleri baştan sona yaparlar işçilik parası tutar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)