güvenlik şeridinde giderken korna çalıyorlar ise, bize yol ver komple şeridi kapama, şeridin ortasından gitme, ya hızlı git, yada güvenlik şeridi içinde, dahada sağdan gitki bizde solundan geçelim, geçebilecek kadar yer bırak bize diyorlar sana esasen.
normalde güvenlik şeridini kullanman yasakdır, en sağ şeridide durma ve duraklama haricinde kullanamazsın.
gidiş şeridi araçlar için orta şerittir(yani belli bir hızda gidiyorsan, burada 1. öncelik araçların seyit hızına uyma, araçlar yoksa, 2. bölge trafik hız limite uyma)
en sol şerit ise sollamalarda kullanılır,
en sol şerit seyir şeridi değildir, burada senin trafik bilginin zayıf olduğunu anlıyorum birileri beni eyitsin diyorsun, sen kendini eğitmelisinki bilinçli hale gelesin ne yaptığının farkında olasın, hukukende kendini savuna bilecek hale gelesin.
sen hukuken haklımısın değilmisin o kısmına konsantre ol, insanların ne dediğini takmana gerek yok, tartişmaya girmenede gerek yok kimsenin uşağı / emir eri değilsin,
sana sen sağ şeritte gitmelisin diyen vatandaşda muhtemelen şunu demek istiyordur(hukuken hakkı olmadığı halde)
bak bizim araçlarımız büyük, sen küçük araçsın bizden uzak durki can emniyetin olsun(yani başımızı ölerek belaya sokma), araç olsan hasar veririm, trafik öder demek istiyor.
yasada sana diyorki, sağ şerid hızlanma haricinde seyir etme kaza anında suçlu olursun, sağ şeritten sollamada yapamazsın.
misal en sol, ve orta şerit dolu, ama en sağ şerit boş, sende zaten ben yavaş gidiyorum diyorsun en sağda takılıyorsun, ama ortadaki aracı sağ şeritten solladığın an, trafikde kuralını çiğnemiş oluyorsun yavaş gidiyorsan bile, yani ortada şeritteki aracı sollayacak kadar en sağda yavaş gidiyorsan, seninde orta şeride geçmen gerekir.
buyur sen seç şimdi ne yapman gerektiğini, milletin vesveselerine uyup başına bir iş geldiğinde suçlu çıkmayımı,
haklı olmayımı, tabi bu arada ölebilirsinde(kanuna uyalım derken, ortasını sen gözeteceksin yeri gelince ihlal edebilirsin can güvenliğin için, ama başkalarının hayatlarını tehlikeye düşürmeden) bilmem açık olabildimmi..
))