Bilmekte fayda var.
Sağ taraf neysede şu sol taraf nasıl kör nokta oluyor. Kafayı çevirmeden bile orda bişey olduğunu fark edersin bence. Lastiğin hemen yanı olabilir ama
i
Bu tarz araçların tüm sağ tarafını kör nokta olarak kabul edip ona göre pozisyon almakta fayda var. Çünkü sağ aynaya pek bakmıyorlar. Zaten en sağ şeritten gittikleri için sağdan bişeyin geleceğini düşünmüyorlar.
büyük araçların her tarafı kör noktadır ülkemizde şehir içindeyseniz mümkünse uzakta durun işe 3 5 dk geç kalsanız bir şey olmaz ana yoldada sollamayacak kadar küçük cc isen büyük tehlike zaten
Çok güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş ama ben diğer tüm sürüclerin tamamen kör olduğunu varsayarak sürmeyi tercih ediyorum. Birkaç kez gözümün içine baka baka aynı davranışı sergiledikleri için midir neden bilmiyorum kör kabul etmek daha güvenli geliyor. Beni gördüklerini düşündüğümde güvensizlik hissediyorum. Bu nedenle özellikle akan trafikte aralara girmemeyi tercih ediyorum.
Güzel paylaşım, İllegalRider arkadaşımıza teşekkürler.
Bu tip araçların sağından (emniyet şeridini kullanarak vs.) çok mecbur olmadıkça geçmemeye çalışırım.
Sollayacağım zaman ise mutlaka korna çalarak ve kendi şeridimin en soluna yanaşarak geçişimi yaparım.
Saygılarımla.
Tecrübe, limitlerini bilmektir.
Hafif ticari panelvan kullanıyorum yola soldan katılımlarda gelen trafiği kontrol etmek imkansız gibi bişey. Buna dikkat edin panelvanların kör noktalarına girmeyin yol katılımlarında.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)