Kısa kesip derdimi anlatmak istiyorum. 21 yaşındayım. Daha önce herhangi bir taşıt sürmüşlüğüm direksiyon tutmuşluğum yok ehliyetim yok ilk deneyimim olacak. Motorsikleti günlük hayattan zaman kazanmak için alacağım.
Resim, tasarım ve sanatla ilgiliyim dolayısıyla detaycıyım ve tasarım benim için çok önemli.
MT-125 'ten önce YZF R-125'e bakıyordum ama her ne kadar elalem offf süper harika dese de bana pek hoş gelmiyordu çünkü giriş motorum olacak motor supersport oturuş pozisyonuyla oturulması gereken zor bir motordu. Ve bana supersport çok abes geliyor açıkçası. Şehir içinde kıvrak ve kolay kullanım gerekirken herkes Pist yarışçısı gibi SS alıyor. Ben rahatıma düşkünüm bel ağrısıyla uğraşamam. Daha makul insani bir motor arayışındaydım hep. Cafe racer motorlara hasta oluyordum. Özellikle ducati bu ilgiyi fark etti ve scrambler geldi yamahadan xv950'ler geldi aman allahım diyorum başka bir şey demiyorum. Onlar sadece bakmakla kalsın, ben işime bakayım derken MT-125'i yamaha sitesinde gördüm. Motorun oturuş pozisonu dik, selesi daha makul seviyede, malzeme kalitesi yüksek, kullanımı rahat, kıvrak, keskin hatlı ve minimalist tasarımıyla beni benden aldı. YZF R-125'e aynı motor bloğuyla resmen kafa tutuyordu. Ve o andan itibaren bu motorla yatıp kalktım. İzlemediğim videosu kalmadı, tamam budur dedim. Geçen hafta bayisine gidip oturdum da. Beklediğimden de heybetli ve harika. Tek kusuru deponun plastik olması, neyse konuyu dağıtmayalım. Mat kaplaması, lastik kalitesi, az yakması ve yukarıda sadığım tasarımsal etmenler başlangıç motoru için ideal olduğunda hem fikirdim motorcu abilerimle. Altın elbiseli adam olsun, o bu şu herkes ideal başlangıç motoru diyor, YZF125 gibi rahatsız oturma pozisyonu gibi etmenler yoktu.
Geçen akşam bir motorcu abime fiyatından bahsettim. (2015 model 12.750 - 2016 model 13.900)
Adamın suratı değişti, kısaca çok dedi. 125'lik alıyosun o fiyata yazık bi de cc değiştirmek isteyeceksin zarara gireceksin yazık dedi. Haklı buldum.
Aklı selim bi insanım, hızda artistlikte gözüm yok, önce güvenlik sonra yol ve trafik diyen bi insanım. Motoru basmam ama 250'lik alırım dedim.
Şansa bakın ki yamaha MT-25 modelini lanse etti. Fiyatı da 14.750 TL. İncelemesi falan yok gibi şuan, olanlar da olumlu zaten.
AMA!
MT-125 tasarımını "harika, inanılmaz, modern ve çağın ötesinde" diye yorumlayabilirken,
MT-25 rezalet bir şekilde "kurye motoru" gibi olmuş.
İki gündür rahat uyuyamıyorum. Adam haklı 2015 modeline bile 13.000 TL çok. 14.750'ye 250 cc olanı varken 2 binlira daha koyup onu alırım. Ama tasarım rezalet. Ben buna binmek istemiyorum. Batırmışlar resmen.
Kafam çok karışık ne yapacağım bilmiyorum. MT 125 50 cc bile olsa tasarımı yüzünden binerim ama bir zaman sonra bana yavaş geleceği için ondan sonra ne halt yerim bilmiyorum.
Genel olarak karşılaştıralım:
Model:...........................
MT 125 .................. MT 25
Motor Hacmi:......................125 cc ..................... 250 cc
Tasarım:......................... Harika .....................Sıradan
İkinci el .................... 9.500-11.500.....................Yok
Sıfır 2015 ...................... 12.750 .......................Yok
Sıfır 2016........................13.900................ ...... 14.750
Masraf:............................Yok............ .......Dandik Lastikleri
Yorum sizin.