Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

ABS de ABS Yeni yetmelere gelsin

REKLAM ALANI
    127 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Cumali ALP adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gerçek ABS den kaç kişi söz ediyor
    Bir ABS sistemi motosiklet fiyatınayken motosikletlerinizdeki ABS nin ABS olduğunu düşünüyorsunuz Bence ticari bir hile.
    Siz ön frene asıldığınızda arka freniniz otomatik devreye giriyormu? bu sorunsalı tartışın sonra ABS diyin bana kalırsa bir tık gelişmiş fren sistemi ABS çok farklı birşey.

Kötümü diye sorarsanız hayır değil ama ABS denmesinede gülüyorum.
    ABS (Kilitlenme Karşıtı Frenleme Sistemi)

taşıt araçlarının her türlü yük durumunda bütün yol koşullarında ve çeşitli süratlerdeki zorunlu durumlarda yapılacak ani frenlemelerde tekerleklerin kilitlenmesini önleyerek direksiyondaki tam hakimiyeti sağlayan fren sistemidir. ABS, Almanca Antiblockier-system veya İngilizce Anti-lock Braking System ifadelerinin kısa yazım biçimidir. Kilitlenmeyen fren sistemi anlamına gelir.

Başka firmaların arabalarda kattığı ekstra ABS sistemlerinden bahsediyorsan birşey diyemem. Ama bana görevlerini fazlasıyla yerine getiriyor gibi görünüyorlar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Alıntı stevejones adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu sebepten nmax varken pcx alanları yadırgıyorum.
    Pcx e kaç kere bindiniz? Kaç kere fren yaptınız?
    Nmax in tek artısı abs değilse başkada bişey bilmiyorum

Cumali ALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 RR
    Alıntı 127 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ABS (Kilitlenme Karşıtı Frenleme Sistemi)

taşıt araçlarının her türlü yük durumunda bütün yol koşullarında ve çeşitli süratlerdeki zorunlu durumlarda yapılacak ani frenlemelerde tekerleklerin kilitlenmesini önleyerek direksiyondaki tam hakimiyeti sağlayan fren sistemidir. ABS, Almanca Antiblockier-system veya İngilizce Anti-lock Braking System ifadelerinin kısa yazım biçimidir. Kilitlenmeyen fren sistemi anlamına gelir.

Başka firmaların arabalarda kattığı ekstra ABS sistemlerinden bahsediyorsan birşey diyemem. Ama bana görevlerini fazlasıyla yerine getiriyor gibi görünüyorlar.
    Tabikide yerine getiriyor buna karşı değilim ben makine mühendisiyim bu tarz teknolojileri çok yakından takip ediyorum veya etmek zorundayım fakat kilitlemeyi engellemek ile iş bitmiyor örnek olarak kawasakinin motosikletlere geliştirdiği ABS sistemi var ön freni kitleyecek şekilde tuttuğumuzda arka freni devreye alıyor ve her iki lastiğin dönüş ve kayma hızını kontrol ederek dengeli şekilde sizi yavaşlatıyor iş bununla bitmiyor aslında ama kısaca bu şekilde özetleyebilirim.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    benim motora da abs koymuşlar
    arada bi fren e basıyorum teker kitlemiyor aksiyon yaşama hakkımı elimden almış kamill honda
    gereksiz boşuna masraf bence abs li motor alınmaz
    insan arada teker kitleyip yusuf u özlüyor

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ccc67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ey forum ahalisi.ABS konusunda farklı duyumlar aldım sizede sormak istiyorum.Evet ABS kaydırmiyor deniyor fakat fren mesafesi uzuyor gibi saçma bir cümle duydum.Asli yoktur herhalde?
    ABS fren mesafesini uzatmaz. (Asfalt - ıslak kuru fark etmez)

Mıcırlı, toprak yani homojen tepki vermeyen yüzeylerde kuvvetle muhtemel uzatabilir.

ABS nedir ? Nasıl çalışıor? Hangi prensip temel alınarak tasarlanmıştır? Statik sürtünme, kinetik sürtünme, vs gibi konuların ne demek dahi olduğunu bilmeyen insanlar ABS haggında yorum yapmasın lütfen

Geri kalan herşey için AAABEEESEEE
    You start the game with a full pot of luck and an empty pot of experience. The objective is to fill the pot of experience before you empty the pot of luck.
    The older I get, the faster I was.

Alıntı seta34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 yildir motor suruyorum gunluk olarak 600cc de 1000cc de surdum. Abs yuksek suratli (200 kmh ve yukarisi) motorlar icin sart bence. Ama daha uysal motorlar icin abs biraz tirt geliyor bana.
    Mesela abs olmasa benim motorda Allah korusun onume aniden bisey firladi ve panik fren yaptim diyelim direk kayar duser suruklenirim. Ama abs olsa maneti kirsanda kayip dusme sansin yok karsina cikan arabaysa bodozlama gireceksin buda senin ic kanama gecirme olasiligini bayagi bi yukseltiyor.
    O yuzden ideal makine CBR600F :D
    600fa diyorsunuz f ler eski onlarin freni kotudur malum ulkemizde eskiyi duzelticek tamirciler yok

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Oopppaaaaa abs başlışı hadi yiyin birbirinizi ahanabahaha

127 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yalnız eleman beni uyarsa böyle olmazdı. En baştan binmezdim. Daha sonra ki konuşmalarda dediği şeyler şunlar;

"Yağmurda Duke u sürebiliyor musun? Benim motorda yağmurda sürmeye kalksam drift yapa yapa gelirim."

"O mesafe de olsa ben hiç durmaz direk geçerdim o ışıkta" (ki kendisi benim motorla 5 metre mesafede durdu ben frene 15 metre kala basmaya çalışmıştım.)

İnsan bir uyarır der ki şuna dikkat et buna dikkat et. Yok elime o dandik bakımsız motoru verdi ve olan oldu.

Çorum İl Temsilcisi Furkan Tarık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 937
    Yav abi şu frene dokundum kaydımcıları ben bi türlü anlamıyorum hele düz yolda. Benim motorun frenleri mi iyi, Yoksa ben mi çok dengeli basıyorum bu frenlere. hatta bazen merak ediyorum nasıl duracam acaba bi bakiyim diye ışığa gelene kadar köklüyorum bi asılıyorum frenlere zınk diye duruyor alet siz nasıl düşüyorsunuz hala anlamadım

anafikir: protezimizi (ikiteker) kimseye vermiyoruz. (gurup (sürüşü) yapmak başka bişey)
    yardımcı fikir: ne (abs) olduğu değil, ne yaptığın önemli.

yeniii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    grand dink 250i - pulsar 200ns - ktm duke 390
    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende nmax alıcam birkaç deneyimini anlatırmısın kardeşim ?

Bir çok abs'siz scooter tecrübemden sonra şöyle söyliyim düşük cc başlangıç motoru için abs bence çok önemli panik fren yaptığında motorun bi anda kaymaya başlar ve bu ön frense direk kayıp düşmen kaçınılmaz. youtube'da kymco nun abs test videosu izlemeni tavsiye ederim daha iyi anlıcaksın.

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)