konu başlığı çok itici.
Neymiş madem bu abs sürekli tartışma konusu oluyor yenilik değilde bu insanlar niye bu konu üzerine çok düşüyor. BATUHAN K
ABS olmasaydı bugün babamız kim bilemezdik :(
Mesela 2000 yılından önce dikkat ederseniz motosiklet diye bir şey yoktu. Çünkü o zaman ABS yoktu. Belki buna inanmayacaksınız ama ABS bulunmadan önce de motosiklet vardı ama binen herkes ilk binişinde tekeri kilitleyip öldüğü için kimse anlatamıyordu "motosikletim var" diye. :(
Arkadaş ABS güzeldir, yararlı bir teknolojidir, bu yüzden ABS'li bir motosiklet tercih sebebi olabilir. Buna kimsenin bir şey dediği yok ama ABS olmayan motosikletlere afedersiniz b.k atmanın, her sabah evden çıkarken ABS modülünü yalamanın bir anlamı yok. Aynı şekilde ABS'li motosikleti olmayanların da gidip "ABS kötüdür, bi adamın ABS'li motoru varmış... Ölmüüüş" diye anlatmanın da bir anlamı yok.
Arkadaş anlatmış, acemiliğini, ilk defa kullanılan motosikletin ayrıca acemiliğini, motorun bakımsızlığını, frenlerin rezaletini anlatmış, bence etken bunlar, ABS değil ama olsun, ABS'nin faydası tartışılmaz. En büyük tehlikelerimizden birinden, ön tekerin kilitlenerek kaymasından kurtarıyor bizi daha ne olsun? Otomobildeki ABS teknolojisinden 10 kat daha faydalı bence ABS teknolojisi ama her şeyi de buna bağlamak yanlış.
Not: ABS'siz motosikletim var. ABS'li olmasını isterdim.
https://youtu.be/SboCAsNUU7QQ
Eski bir video idi.. Zor buldum.. ABS ancak kullanıldığı yere gore aavantaj ya da
dezavantajdir
ben abs l nmax alıcam 2-3 kez ani fen gerekti kombine feren yapabiliyorum ama 50 cm kala durabildim abs yede çok güvenmeyin iz yine noral takip yapın abs cepte güvenlik olsun dostlar;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:32 ----------
:D yok artık burda düştü diyemi abs kötü :D bu araçlarda bir tuş ile abs kapatılıyor sanırım abs yokuş aşağı toprak yoldan inmek için tasarlanmadı
Yaziniz guzel olmus gecmis olsun fakat abs li motor la abs siz arasinda surucuyle alakali olarak atla deve yok 8 yiodir abs siz motosikletler kullandim hicbiri teker kitlemedi
Peki neden ?
Cunki lastiklerim yeni ve frenlerim hep bakimli idi . oda beni yasatmaya yetti . he 600 luk motor degil ama genede kullanici ve lastikle alakali bir durum teker kitleme olayi
karşılaştırma olabildiğince yanlış,
saygılar.
ABS gereklimi gereksizmi tartışmaları bu forumda devam ede dursun. Zaten Avrupa Normlarına girecek bu .. Standart hale gelecek zaten.. Önmüzdeki 5 yıl içinde o kesin )
O zamanda ABS nin iyisi / kötüsü tartışılacak.. 130 lastikteki etkisi ile 180 lastikteki çift diskteki etkisi falan filan..
Neyse .. ABS den vazgeçebileceğin tek makina türü o aletin en optimum performansını veren araçtır..
Yani Ferrari nin F modellerinde ABS yi devreden çıkarırsın. NEden Önde 295 Arkada 335 lastik ve muhteşem fren kaliperleri muhteşem ağırlık dengesi muhteşem + muhteşem teknik özelliklere sahiptir o makina.. Oyle olmasaydı elin oğru ABS yi devreden çıkarttırmazdı..
ABS yardımcı bir fren destek sistemidir... Asıl önemli olan Fren Sisteminin kendisinin kalitesidir...
Fren bozuk diyosun abs ile karsilastiriyosun sanki abs yokken insanlar frensiz geziyormus havasi olusturmaya calismayi kesin.
ben 100.000 km civarı bir tecrübe ile başlıkta ki yeni yetme sınıfına girer miyim bilmem,
bu 100.000 km nin en az 80.000 ini abs siz motorlarla yapmışımdır,
çok şükür bu güne kadar sadece 16 yaşımda, mucur yüzünden bir kaza yaşadım, onun haricinde çok şükür düşmüşlüğümüz, yan yatmışlığımız yok.
sonuç olarak,
abs (doğru çalışan abs)iyidir, hoştur, fakat her motorda olmazsa olmaz değildir, heleki 300 cc nin altında vazgeçilmez hiç değildir. normali 10.000 lira olan bir motorun abs lisine 2.000 tl fazla vermek te akıl karı değildir.
adam elektrikli bisikletten yeni terfi etmiş 100 cc ye , buraya yorum yapıyor, '' ağbi ağbese yok ya o motorda''
gönül ister ki her motorda standart olsun abs, ama istediğinde devre dışı bırakılabilsin, sorun bakalım enduro/cross kullananlara kaç kez abs yüzünden düşmüşler.
ulen bi bitmediniz bi bitmediniz... bilader sen absli motorda hayvan gibi fren yapmaya alışmışsın, kitlemediğinden, arkadaşının motorunda fren bilgin olmadan fren yapmışsın ve amele sümüğü gibi yapışmışsın. niye suçu motorda arıyorsun?
Tartışma bitmiştir
abs ukaladır. suç (beceriksizlik) üstü yakalar. fireni elinden alır.
ABS tartışılamayacak kadar güvenli bir teknolojidir. Hava yastığını bile tartışabilirsiniz ancak ABS tartışılamaz...
ABS saniyede yaklaşık 20 kez frenleri pompalar... Aramızda saniyede freni 2 kere pompalarım diyen varsa..ABS den vazgeçelim kapansın konu..
Bu tip sistemler her sürücü gözetilerek güvenlik düşünülerek geliştiriliyor.. Rossiye sorsan şehir içinde oda ABS li motora binmek istiyorum diyecek..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)