Hiç motor kullanmamış birinden bazı sorular
Reklamlar
-
Merhaba,
Yaklaşık 1 aydır forumunuzu takip ediyorum. Son zamanlarda motorlara ilgi duymamdan dolayı üye oldum ve bazı konularda fikirlerinizi almak istedim. 36 yaşında ve 1.72 boyundayım. 20 senedir B sınıfı ehliyetim var. Çok da iyi araba kullanırım. Lisedeyken 5 sene aktif bisiklet kullandım. Bu süre zarfında ikisi dağ bisikleti olmak üzere 3 farklı bisikletim oldu. Yeni üye olduğum için hemen konu açmak da istemedim ancak kafamdaki sorulara 1 aydır net cevaplar alamadığımdan bu şekilde daha faydalı olacağını düşündüm. İnceleme olarak baya bir video izledim, yazı okudum. Kafamda tamamen görüntülerinden dolayı cbr 125r ve ninja 250sl vardı ancak birçok yazıdan sonra ilk olarak scooter kullanmanın çok daha faydalı olacağını düşündüm ve pcx 150’ye yöneldim. Motordaki vites+debriyaj kombinasyonunun başta otomobile alışmış biri olarak bana ters gelmesinin de otomatik scooter bakmamda etkili olduğunu düşünüyorum. Deneyimli ve değerli forum üyeleri olarak sizden ricam kafamdaki bazı sorulara cevap bulmak ve motor alıp almamam konusunda net bir karar vermek.
- Artçı olarak bile hayatı boyunca motora binmemiş biri olarak öncelikle bu aracı 1 saat falan deneyimleyerek heyecan ve kontrol konusunda kendimden emin olmak istiyorum. Ankara’da 1 saat gibi kısa süreliğine bana bunu gösterebilecek kurs veya özel ders arıyorum. Özel ders bulamadım, kurslar da paket program olduğu için eğer başta bu konuda yapamam dersem kalan sürelerin de ücretini ödemek istemiyorum. Bu yüzden de önce motoru alayım ve ehliyet kursuna yazılmadan bulunduğum sitenin etrafında hem motoru ufak ufak kullanayım hem de tecrübe edineyim diyorum. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.
- Otomatik ve düz vites motorlar konusunda ilk aşamada hazıra alışmayım da düz vites motorda öğreneyim diyorum ama motor üzerinde paniklersem bi yandan dengemi sağlayım derken ani bi devrilme veya düşme durumunda aktarma bölümüne de zarar vermek istemiyorum. Bu konuda da tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.
- B sınıfı ehliyet eskiden motor da kullanabiliyordu ancak son değişimden sonra motor ehliyetleri bile otomatik düz olarak ayrıldı ve açıkçası bu konuda da kafam karışık.
Zaman ayırıp okuduğunuz ve şimdiden vereceğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim.
Reklamlar
-
20 senedir otomobil kullanıyorum diyelim
-
goksan adlı üyeden alıntı
Çok da iyi araba kullanırım.
Tam olarak nasıl vardınız bu konuya ? Misal motosiklet kullanan arkadaşlarda da vardır. "Çok iyi kullanırım ben"
Gis Akademi, Honda Akademi, Yamaha Akademi bilinen belli başlı kurumlar.
Gis akademide ehliyette alınabiliyor. İsmini yenilemişler Motto Akademi olmuş.
-
tyrung adlı üyeden alıntı
Tam olarak nasıl vardınız bu konuya ? Misal motosiklet kullanan arkadaşlarda da vardır. "Çok iyi kullanırım ben"
Gis Akademi, Honda Akademi, Yamaha Akademi bilinen belli başlı kurumlar.
Gis akademide ehliyette alınabiliyor. İsmini yenilemişler Motto Akademi olmuş.
Araç kullandığım süre boyunca yani yaklaşık 18 senedir kazayı bırakın en ufak bir sürtmem bile olmadı. Burdan iyi sürücü olduğumu söyleyebilirim herhalde.
-
Hocam 5 yıldır bisiklet kullanıyorum bineceğim araca hakim olabilirim diyorsanız scooter kullanması sizin için kolay olacaktır. Normalde hiç motosiklet kullanmamış yeni kullanmaya başlayan kullanıcılar için çin malı motosikletler önerilir. Siz özgüveniniz ve scooter isteğiniz için pcx 150 iyidir. Ekipmanınızı tam giyip halka ve trafiğe açık olmayan yerlerde kullanıma başlayabilirsiniz. Keşke Çubuk tarafında olsaydınız scooter ve vitesli kullanım için size yardımcı olabilirdim.
-
06serhat adlı üyeden alıntı
Hocam 5 yıldır bisiklet kullanıyorum bineceğim araca hakim olabilirim diyorsanız scooter kullanması sizin için kolay olacaktır. Normalde hiç motosiklet kullanmamış yeni kullanmaya başlayan kullanıcılar için çin malı motosikletler önerilir. Siz özgüveniniz ve scooter isteğiniz için pcx 150 iyidir. Ekipmanınızı tam giyip halka ve trafiğe açık olmayan yerlerde kullanıma başlayabilirsiniz. Keşke Çubuk tarafında olsaydınız scooter ve vitesli kullanım için size yardımcı olabilirdim.
Teşekkür ederim ben de pcx150'yi hem tipinden hem de alışma açısından daha uygun gördüm. Hakimiyet konusunda bisiklet zaten bambaşka bir konu o yüzden emin olamıyorum kullanır mıyım kullanamaz mıyım diye ama en azından dengeyi tuttururum diye düşünüyorum.
-
Motto Akademiden hem temel sürüş eğitimi hem de ehliyet alabilirsiniz . Ankarada da şubeleri var. İletişime geçip bilgi alın bence. Diğer ehliyet kurslarının ne doğru düzgün ekipmanları var ne de motosikletleri. Hoş yeni yasadan sonra bu işler baya sıkı denetleniyormuş ama durum nedir bilmiyorum. Bir de siz şimdi yaşdan dolayı direk A alacasınız, dolayısı ile sınava 600 cc bir motorla gireceksiniz bildiğim kadarıyla yanlışsam beni düzeltin.
http://mottoakademi.com/
-
motto akademi başlangıç eğitimi 400 tl. kendi motorunu alıp düşersen o para zaten gidecek fazlasıyla. hafta sonu 1 gün git dene bence gerçekten istiyormuyum yapabilirmiyinm diye. yapamayacak birşey yok da denemiş olusun.
-
motosiklet ehliyeti almadan merakınızı gideremezsiniz
otomobil tecrübeniz trafiği okumak açısından size fayda sağlar,
vitesli ile başlarsanız yine otomobilden gelen debriyaj gaz ilişkisini bilirsiniz ama
motosiklet kumandaları otomobilden farklı olduğu için reflekslerinizin gelişmesi belli bir süre ister..
bu süre zarfında otomatik vites sizi daha az zorlar..
-
MimTolga adlı üyeden alıntı
Motto Akademiden hem temel sürüş eğitimi hem de ehliyet alabilirsiniz . Ankarada da şubeleri var. İletişime geçip bilgi alın bence. Diğer ehliyet kurslarının ne doğru düzgün ekipmanları var ne de motosikletleri. Hoş yeni yasadan sonra bu işler baya sıkı denetleniyormuş ama durum nedir bilmiyorum. Bir de siz şimdi yaşdan dolayı direk A alacasınız, dolayısı ile sınava 600 cc bir motorla gireceksiniz bildiğim kadarıyla yanlışsam beni düzeltin.
http://mottoakademi.com/
Eğer 600cc ile sınava giriyorsak ben geçmiş olsun diyip otomobil kullanmaya devam edeyim
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
motosiklet ehliyeti almadan merakınızı gideremezsiniz
otomobil tecrübeniz trafiği okumak açısından size fayda sağlar,
vitesli ile başlarsanız yine otomobilden gelen debriyaj gaz ilişkisini bilirsiniz ama
motosiklet kumandaları otomobilden farklı olduğu için reflekslerinizin gelişmesi belli bir süre ister..
bu süre zarfında otomatik vites sizi daha az zorlar..
Evet ben de aynen bundan bahsediyordum teşekkür ederim. Sırf görüntüsü için gidip super sport almaya da gerek yok ki scooter kullanmak daha zormuş öyle diyor altın elbiseli adam
-
Eğer 600cc ile sınava giriyorsak ben geçmiş olsun diyip otomobil kullanmaya devam edeyim
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------
Evet ben de aynen bundan bahsediyordum teşekkür ederim. Sırf görüntüsü için gidip super sport almaya da gerek yok ki scooter kullanmak daha zormuş öyle diyor altın elbiseli adam
A motosiklet ehliyeti sınavı (36KW/48 Hp üzeri) Cbf 500 48 hp üzeri olduğu için bazı kurslarda varmış. Kursuna göre motosiklet değişir. Ama illaki eğitim de sınava gireceğiniz motosiklete kademeli olarak geçirip hazırlarlar sizi. Mesela önce honda 125 ace ile başlarsınız, sonra ybr 125, sonra 250 cc ve en sonrasında 500cc ya da üstü birşey. Telaşlanmayın bunu düşünmüşdür eğitmenler illaki.
-
......scooter kullanmak daha zormuş öyle diyor altın elbiseli adam.........
altın yaldızlı adamları izle ama çok da ciddiye alma..
bir sukuteri yüksek limitlerde sürmek zordur adamın bahsettiği bu olabilir yoksa gazı çevir gider nesi zor
ehliyet için kaliteli bir eğitim veren yere kaydol,orada tüm sorularının cevabını bulacaksın..
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
altın yaldızlı adamları izle ama çok da ciddiye alma..
bir sukuteri yüksek limitlerde sürmek zordur adamın bahsettiği bu olabilir yoksa gazı çevir gider nesi zor
ehliyet için kaliteli bir eğitim veren yere kaydol,orada tüm sorularının cevabını bulacaksın..
Ben hiç motor kullanmamış birine verdiği tavsiyeleri iyi buldum. Sonuçta pedalla ilerlemiyor ve otomatik vites.
-
Ben hiç motor kullanmamış birine verdiği tavsiyeleri iyi buldum. Sonuçta pedalla ilerlemiyor ve otomatik vites.
Ben vitesli motosiklet 7 snedir kullaniyorum ama scooter a 2 kere binme denemesi yaptim kendimi gectim millete zarar veririm diue korktum, hicbir sekilde denge kuramadim makine de sym fiddle II 4 sene oncesinden bahsedyrm.. vitesli de uzun yol da yaptim istanbul da da arazi de de kullandim denge problemim normalde hic yok.
Bildiginizi okumayin, okudugunuzu bilin.
-
Egolu yavşak motosikletçi cevabı vercem şimdi
Araba ile motosiklet tamamen farklı şeyler ayrıyetten motosiklet bisiklete benzemez.Kardeşim yanlış anlama ama dediklerini ölürsün bak sen arabaya devam et.Ben bile kaç kaza atlattım yakınlarımı kaybettim.Her zaman arkandaym istediğin zaman konuşabilirz ha...
2.tip gerçek motosikletçi
Önceden araba kullanmanız çok iyi bir şey trafiği tanıyorsunuz;debriyaj gaz mantığınız var. Denge sorununuz da yokmuş bisiklet sürebildiğinize göre.Düşük cc bi motosiklet veya scooterla başlarsanız sıkıntı çekmezsiniz...
-
bilirkişi adlı üyeden alıntı
Egolu yavşak motosikletçi cevabı vercem şimdi
Araba ile motosiklet tamamen farklı şeyler ayrıyetten motosiklet bisiklete benzemez.Kardeşim yanlış anlama ama dediklerini ölürsün bak sen arabaya devam et.Ben bile kaç kaza atlattım yakınlarımı kaybettim.Her zaman arkandaym istediğin zaman konuşabilirz ha...
2.tip gerçek motosikletçi
Önceden araba kullanmanız çok iyi bir şey trafiği tanıyorsunuz;debriyaj gaz mantığınız var. Denge sorununuz da yokmuş bisiklet sürebildiğinize göre.Düşük cc bi motosiklet veya scooterla başlarsanız sıkıntı çekmezsiniz...
Eyvallah teşekkürler
-
Bence motto akademide eğitimini ve ehliyetini al. Sonunda motorunu alıp trafiğe çıkmasan bile en azından hevesini almış motor sürmeyi öğrenmiş olursun. Baktın sevdin motor sürmeyi. Ekipmanını, scooterını al başla. Motto akademiyle konuşup durumu anlatırsan onlar yardımcı olur zaten. Pcx güzel tercih. Başlangıç için ideal. Fiyatı pahalı gelirse daha ucuz scooterlara yönelebilirsin. Heronun dash modelide güzel.
-
Motosiklet Eğitmeni
Eğer gelecek planlarında vitesli motosikletler varsa scooter'a bulaşma sana hiç bir artısı olmaz. Sadece çekeceğin sıkıntıyı bir süre ertelemiş olursun.
Benim anladığım kadarıyla, eğer bu işi beceremezsem ehliyetti ekipmandı bir sürü param boşa gidecek diye düşünüyorsun.
Bir yerlerden bir motosiklet bulup denesen emin olacaksın.
Bunu yapman gerekiyor.
Ufak cc motosiklet kullanan gençlerden birine rica edebilirsin.
Sonra kararını vermen daha kolay olur.
-
COQ adlı üyeden alıntı
Eğer gelecek planlarında vitesli motosikletler varsa scooter'a bulaşma sana hiç bir artısı olmaz. Sadece çekeceğin sıkıntıyı bir süre ertelemiş olursun.
Benim anladığım kadarıyla, eğer bu işi beceremezsem ehliyetti ekipmandı bir sürü param boşa gidecek diye düşünüyorsun.
Bir yerlerden bir motosiklet bulup denesen emin olacaksın.
Bunu yapman gerekiyor.
Ufak cc motosiklet kullanan gençlerden birine rica edebilirsin.
Sonra kararını vermen daha kolay olur.
Bisiklet kullandığım zamanlarda çok keyif alırdım. Eve girmek istemezdim hiç. Sonra araba sevdası başladı. Şimdi de motor ama tespitlerin doğru evet. Motto akademi işi kafama yattı haftaya bir konuşacam. Teşekkürler
-
Scooter gereksiz bence. Cbf 150 veya ybr 125 diyorum ben. Elden cikarmasi da kolay bunlarin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler