Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Hiç motor kullanmamış birinden bazı sorular

REKLAM ALANI
    Çorum İl Temsilcisi Furkan Tarık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 937
    Hocam önce bi kursa gidip daha önce motosiklet tecrübeniz olmadığını söylüyorsunuz, başlangıç eğitimi ehliyeti aldınız. Şimdi Bi motosiklet bulun cg vs. olabilir kaza yapsanızda sıkıntı olmayacak cinsten yani. bi 100-150 hatta 200 km yaptınız (şehir içinde tabiki). Sonra Ekipmanlarınızı baştan aşağı ve istediğiniz tek silindirli motoru alıyorsunuz 250 ve üstü olmasın kesinlikle. Hangi motoru seçeceğiniz size kalmış bütçeniz neye uygunsa onu alabilirsiniz. ufak tefek kazalar olabilir Allah büyüğünden korsun. Scooter'a falan girmeyin sıkılırsınız .

Tekeriniz düz bassın
    goksan bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    PCX 150 -YAMAHA R 25
    Bak arkadaşım sana tavsiyem al bi tane pcx 150 ve tadını çıkar.İlk motosikletim pcx 150, 2. Motosikletim r25, 2 ay önce oğluma aldım. 30 yıllık ehliyetim var, vitesli motorada hakimim otomatiğede. Belkide yaşım gereği (47) R25 e ısınamadım. Eger artçılı kullanırım, eşyamı tasırım, az yaksın sorun çıkarmasın, servisi parçası ucuz olsun dersen dediğim gibi PCX 150 güzeldir.
    goksan bunu beğendi.

B sınıfı ehliyete sahip olanlar 50 cc ye kadar kullanabilecek demişti Altın elbiseli adam 50 cc kendini taşıyamıyor da bizi nasıl götürecekler

goksan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R
    Alıntı Memento-Mori adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak arkadaşım sana tavsiyem al bi tane pcx 150 ve tadını çıkar.İlk motosikletim pcx 150, 2. Motosikletim r25, 2 ay önce oğluma aldım. 30 yıllık ehliyetim var, vitesli motorada hakimim otomatiğede. Belkide yaşım gereği (47) R25 e ısınamadım. Eger artçılı kullanırım, eşyamı tasırım, az yaksın sorun çıkarmasın, servisi parçası ucuz olsun dersen dediğim gibi PCX 150 güzeldir.
    Zaten araba konusunda da son 2 aracımı hep otomatik vites tercih ettim. 1 aydır super sport ve scooter'lardan bakmadığım model marka kalmadı nerdeyse

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:00 ----------

Alıntı kralmotormu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    B sınıfı ehliyete sahip olanlar 50 cc ye kadar kullanabilecek demişti Altın elbiseli adam 50 cc kendini taşıyamıyor da bizi nasıl götürecekler
    o da komik olmuş gerçekten 50 cc kullanacağıma bisiklet alırım daha hızlı giderim

Motosikleti
    KTM 250 Duke
    http://www.a2mtsk.com/

Benimde zamanında gittiğim kurstur. Eğitmeni Kaan Tuna. Bende internetten araştırarak bulmuştum kendisini ve eğitimden memnun kalmıştım. Senin 1 saatlik deneme isteğine olumlu cevap vereceklerini düşünüyorum. Ben kendi ekipmanlarımla gitmiştim ama orada öğrenciler içinde her bedende ekipmanlar mevcuttu.

Bunun dışında Ulusan Motor var eğitim veren. Onlarla da konuşabilirsin. Biraz daha kurumsal çalışan bir firma olduklarından deneme sürüşü konusunda ne tür bir cevap verirler bilemiyorum.

Ulusan Motor Gölbaşı Samanyolu Outlet'te, A2MTSK ve diğer birçok motosiklet kursu/mağazası ise Birlik'teler. Ankara'da düzgün seviyede ekipman almak istersen çoğu zaman Birlik'e yolun düşüyor zaten.

Daha önce hiç bir şekilde motosiklet tecrüben olmadığından, otomatik veya düz vites tercihi yapmak için biraz erken gibi. Senin için vites - debriyaj - gaz kombinasyonunun ters geleceğini düşünmüyorum. 20 yıl araba kullanmış birinin rahatlıkla çözebileceği bir sistem. Yinede bunun en iyi çözümü kurstaki motoru deneyimlemen olacaktır. Kişisel görüşüm ise düşük cc vitesli motosikletle başlamakta kesinlikle bir sorun olmaz, aksine ileride de vitesli motosiklet planı varsa en başından alışmak daha mantıklı.

Eğer 35kw üstü motosiklet kullanmayı hiçbir zaman kullanmayı düşünmüyorsan A2 sınıfı ehliyette alabilirsin sanırım. Tabi ki bir seferde A sınıfı ehliyet almak en mantıklısı ama bazı çekincelerin olduğu için yazmak istedim.
    goksan bunu beğendi.

eğitim falan derken sizler aklıma bi şey geldi sürüş eğitimlerinin bütün levellerinin başarıyla tamamlasam istediğim cc yi kullanabilirmiyim

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler