Motosiklet eğitim dedikleri şey ne ola?
Reklamlar
-
Motosiklet kullanmak ile ilgili bir sıkıntım yok ama buradaki çoğu kişi eğitim de eğitim diyor.Ne öğretiyorlar bu eğitimde.Slalom viraj vs önemli değil de mesela yüksek hız yaptırıyolar mı 100 e falan çıkacak alan var mı? Şu yüzden soruyorum ben açıkcası Ybr ile korkuyom yüksek hızdan bunu aşmaya yarayacak tavsiye rüzgardan korunma türbülanstan kaçma teknikleri teorik mi sadece teorikse bi işe yarayacağını sanmam .Bunlar yoksa herkesin görüşüne saygılı olmakla birlikte 300-400 lira vereceğime 3500 km lik benzin alıp süre süre öğrenirim daha iyi...
Reklamlar
-
Eğitimler hem teori hem pratiği kapsar, aşama aşama verilir, kapalı alanda motor hakimiyetini geliştirir, uzun yol viraj eğitimlerinde hayatta kalacak okuyarak öğrenemeyeceğin gözlemli sürüşler yaparsın. Eğitimden sonra sürüş disiplinin gelişir, 10 yıllık sürücüler bile eğitime katıldıklarında aslında on yıl boyunca ilk 1 yılı sürekli tekrar ettiklerini farkettiklerini soylerler.
-
Ya arkadaşım cahilmisin nesin, benzine para veririm daha iyide ne demek? o zaman kask ve ekipman alma o paraylada benzin al bin
Eğitim dediğimiz şey, Hondanın vermiş olduğu Güvenli sürüş eğitimi uzun yol eğitimi vb.. GS1,GS2,GS3,GS4 diye eğitimler var, buna benzer bir çok Akedemide aynı eğitimleri veriyor, Örneğin GİS Akedemi vs.. bulunduğun şehirde yada yakınlarında honda yada benzeri akedemiler muhakkak vardır, onlardan eğitim alabilirsin. Yada bire bir eğitim veren hocalar var, Rahmi Barutçu, Murat Denizhan gibi vs.. Amacın Güvenli sürüş değilde pist eğitimi ise, motorunun sınırlarını zorlamak ise Her yıl Haziran ayı gibi geliyor biliyorum California Superbike School var ki istediğin eğitim bunla alakalı, oda geçen yıl 3.500TL idi, 300-500 vermem diyen adam bunu hiç vermez.. Artı full ekipmanla o eğitime katılıyorsun ekipmanının markasına bile bakıyorlar. Hem teori olarak hemde pratik olarak eğitim alıyorsun.
-
Gis akademi,Honda GS 2, Yamaha seviye 2 eğitimlerine katılan birisi olarak sana şu kadarını söyleyeyim eğitim bittikten sonra ben şimdiye kadar motor sürmenin "M" sini bilmiyormuşum diyeceksin. 1000 cc motor kullanan bir arkadaş da katılmıştı eğitime. Biliyorum diye geçiniyordu. Madara oldu.
Ayrıca yukarıda bahsettiğim pratik eğitimlerin yanında 7-8 defa teorik eğitime katıldım. Bence pratik eğitim tabiki çok önemli ama insanı asıl hayatta tutan teorik eğitimler. Tehlikeler hem eğitimli hem eğitimsiz sürücüler için aynı. Ancak fark şu ki eğitimli sürücü tehlikenin farkında eğitimsiz olan değil.
Öğrenmenin sınırı yok. Eğitime devam.
-
bilirkişi adlı üyeden alıntı
Motosiklet kullanmak ile ilgili bir sıkıntım yok ama buradaki çoğu kişi eğitim de eğitim diyor.Ne öğretiyorlar bu eğitimde.Slalom viraj vs önemli değil de mesela yüksek hız yaptırıyolar mı 100 e falan çıkacak alan var mı? Şu yüzden soruyorum ben açıkcası Ybr ile korkuyom yüksek hızdan bunu aşmaya yarayacak tavsiye rüzgardan korunma türbülanstan kaçma teknikleri teorik mi sadece teorikse bi işe yarayacağını sanmam .Bunlar yoksa herkesin görüşüne saygılı olmakla birlikte 300-400 lira vereceğime 3500 km lik benzin alıp süre süre öğrenirim daha iyi...
Sayın bilir kişi eğitimler ve motosiklet kullanmak üzerine bir şey bilmediğinizi düşünüyorum. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır.
Bilmediğini bilmemek ise cahilliktir. Kolay gelsin
-
Cahildim dünyanın rengine kandım
Yok aslında sitemim insanlara...
Bebek yüzlü olduğumdan herkes beni beceriksiz görüyor(sakal bıyık yok) halısahaya çağrılmam olursa da kaleci veya defans yaparlar araba ehliyetini mükemmel olmama rağmen 4 te verdiler o da selamın aleyküm diye karşıladm tokalaştm falan
Motor ehliyetini tekte aldm nedennnn çünkü kafamda kask vardı tipimi görmedikleri için yargılamadılar
Eğitimler önemli elbet de birilerini zengin etmek gerekli mi bilemiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------
Hız tabelalerına uyan geçiş önceliğini bilen biriyim.
600 rr alıp 180 ile viraj dönmeye niyetim yok
-
Bütçen yeterli olmadığı için ya da eğitimleri pahalı bulduğun için pratik eğitimlere katılmıyorsun ama en azından teorik eğitimlerden birine katıl derim.Zaman zaman ücretsiz teorik eğitimler olmakta. Zaten bir kez katılsan işin ciddiyetini anlayacaksın.
-
Demek istediğim o ki eğitimlerde hadi koçum gir viraja kafanı sürt denmiyor. Veya bakın bu slalom bunu atın, öğrenin bitti gibi yüzeysel bir yaklaşım yok. Bildiğiniz üzere motosiklet içinde bir çok tekniği barındıran bir taşıt
-
ben eğitimlere katılmadım biraz daha ekleyip ybr aldım
-
çok km yapmakla iyi sürücü olunsaydı, taksi ve ticari araç sürüceli bu halde olur muydu? trafikte en çok onlardan kolluyoruz kendimizi sanırım.
eğitimde öncelikle doğru bildiğin yanlışların farkına varırsın, imkanlar dahilindeyse eğitim iyidir
-
Motosiklete kazasız binmek için eğitimin hiç gerekli olduğunu düşünmüyorum ama yine de çok değişik sorular soruyosun ne ola ki ?
-
@Mengu16
Siz hiç eğitime katıldınız mı? Ciddi anlamda merak ettim?
Şimdi bir sürücü düşünelim.
Motosiklet kullanırken hiçbir zaman hızlı gitmeyen yani trafik akışına uygun giden, trafik kurallarına sonuna kadar uyan, trafikteyken sürekli arkasından gelen aracı ve önündeki aracı hatta her an kendi sağını solunu kontrol eden, yolu dikkatlice ve çok iyi okuyan, duracağı mesafeyi iyi kestirebilen ve frenlerine motoruna hakim olan birisi, mahalle aralarında giderken yavaş giden ve yol ağızlarında yavaşlayıp her seferinde kontrollü geçiş yapan, normal yolda giderken soldan gelip sağa yanaşan dolmuşa veya sağdan gelip senin olduğun yola katılan taksiye dikkat eden yani bu riskleri tahmin edebilen kestirebilen, trafikteki bütün araçlara dikkat eden, sağdan gittiği zaman her an bir arabanın kapisi açılabilir veya her an soldan biri sağa doğru yani aniden önüne kırıp sağda durabilir diye her an kontrollü araç süren birisi, veya yol üzerinde ilerlerken ilerde sağa veya sola sapak varsa aniden araçların o taraflara döneceğini düşünüpte orta şeritte dikkatlice giden, döneceği sapağa gelmeden önce o sapağa giden şeride giren birisi eğitim almadan güvenli bir şekilde sürebilir mi yoksa?
Sonuç olarak bu Honda vs eğitimleri her halukârda şart mı?
-
RedCBR125 adlı üyeden alıntı
@Mengu16
Motosiklet kullanırken hiçbir zaman hızlı gitmeyen yani trafik akışına uygun giden, trafik kurallarına sonuna kadar uyan, trafikteyken sürekli arkasından gelen aracı ve önündeki aracı hatta her an kendi sağını solunu kontrol eden, yolu dikkatlice ve çok iyi okuyan, duracağı mesafeyi iyi kestirebilen ve frenlerine motoruna hakim olan birisi, mahalle aralarında giderken yavaş giden ve yol ağızlarında yavaşlayıp her seferinde kontrollü geçiş yapan, normal yolda giderken soldan gelip sağa yanaşan dolmuşa veya sağdan gelip senin olduğun yola katılan taksiye dikkat eden yani bu riskleri tahmin edebilen kestirebilen, trafikteki bütün araçlara dikkat eden, sağdan gittiği zaman her an bir arabanın kapisi açılabilir veya her an soldan biri sağa doğru yani aniden önüne kırıp sağda durabilir diye her an kontrollü araç süren birisi, veya yol üzerinde ilerlerken ilerde sağa veya sola sapak varsa aniden araçların o taraflara döneceğini düşünüpte orta şeritte dikkatlice giden, döneceği sapağa gelmeden önce o sapağa giden şeride giren birisi eğitim almadan güvenli bir şekilde sürebilir mi yoksa hayır düremez eğitim her halukârda şart mı?
Sağnak yağmurda aşağıdaki motorla trafikte 110 km hız yapıyorum. Lastiklerim orta kalite Abs'm yok eğitim de almadım hiçbir sorun yaşamıyorum. 35 bin km tecrübem var değil kaza, bir tek araçla sürtüşmüşlüğüm yok. Motoru yavaş değil gayet agresif sürdüğümü de belirteyim.
-
eğitim pratki ve teori eğitim olarak değişiyor aslında eğitimin asıl amacı o sinerjiyi sağlamak motosikleti kullanma amacını ve en önemlisi kendi egonu ve ikarus sendromunu yenmek sonrasıda beceri geliştirme ve hakimiyet olarak gidiyor .yani önemli önemli önemli
-
RedCBR125 adlı üyeden alıntı
@Mengu16
Motosiklet kullanırken hiçbir zaman hızlı gitmeyen yani trafik akışına uygun giden, trafik kurallarına sonuna kadar uyan, trafikteyken sürekli arkasından gelen aracı ve önündeki aracı hatta her an kendi sağını solunu kontrol eden, yolu dikkatlice ve çok iyi okuyan, duracağı mesafeyi iyi kestirebilen ve frenlerine motoruna hakim olan birisi, mahalle aralarında giderken yavaş giden ve yol ağızlarında yavaşlayıp her seferinde kontrollü geçiş yapan, normal yolda giderken soldan gelip sağa yanaşan dolmuşa veya sağdan gelip senin olduğun yola katılan taksiye dikkat eden yani bu riskleri tahmin edebilen kestirebilen, trafikteki bütün araçlara dikkat eden, sağdan gittiği zaman her an bir arabanın kapisi açılabilir veya her an soldan biri sağa doğru yani aniden önüne kırıp sağda durabilir diye her an kontrollü araç süren birisi, veya yol üzerinde ilerlerken ilerde sağa veya sola sapak varsa aniden araçların o taraflara döneceğini düşünüpte orta şeritte dikkatlice giden, döneceği sapağa gelmeden önce o sapağa giden şeride giren birisi eğitim almadan güvenli bir şekilde sürebilir mi yoksa?
Sonuç olarak bu Honda vs eğitimleri her halukârda şart mı?
Şimdi sana şöyle anlatayım, gidip para verip resmi kurumdan eğitim almadım fakat tanıdık ve çevre ile birlikte çeşitli eğitimlere katılma veya gözlemleyebilme fırsatım oldu pratiğini o anda uygulayamasam bile. When ı was a young boy; virajlarda ayaklıkları sürte sürte giden, stopisiz fren yapmayan, trafiğin kurdu olmuş, motordan yalnızca ekstrem şeyler denerken düşen ve bunu tecrübe olarak gören bir deli kanlı idim. Ama ben içten içe, iyiyim ben bak adam 10 senedir motor kullanıyor, ben ondan 2 kat daha dikkatli 5 kat daha hızlıyım gibi laflar da etmiyor değildim. Ama hiç bir zaman oldum da demedim. Bu sebeple çok ilgimi çekmese de Basit Temel eğitiğmlere katıldım veya açıp kulaklarımı dinledim.
Katıldığım eğitimin %90 ı bana vır vır vır gelmişti, ama bir kaç püf noktaya deneyimleyerek öğrendim ki bu öğrendiğim bilginin işime yaraması için sadece bir kaç hafta geçmesi yeterli olmuştu. Konu ne idi hatırlamıyorum...
Yol eğitimi, yolda konumlanma konulu videoları ise izlerken yine çoğunluğu bana, ''ee ışığı görmeyecek miyiz artık'' dedirttirdi. Ama yine tek bir bilgi veya alabileceğin farklı bir bakış açısı bir gün senin hayatını dahi kurtarabilir.
Bilmediğüin ufak bir nokta, dikkat etmediğin bir durum veya uygularken yaptığın hatalar... Sence sende hiç biri yok mu bunların?
Bu arada dip not : Acemilik öldürmez, ikarus öldürür.
-
Eğitim faydalıdır tabi ki her ne iş yapıyorsan yap eğitim seni bir adım daha ileriye taşır ama şartlar el verdiğince eğitim alınabiliyor
Ekonomik durumun iyi değilse youtube da videolar izleyerek veya boş bir alanda motosiklet hakimiyeti üzerinde çalışarak kendini eğitirsin vs.
Mengu16 da eğitim almamış ve Maşallah.Benim siteden takip ettiğim kadarıyla çokta iyi bir sürücü.Sonuç olarak eğitimin artısı göz ardı edilemez ama bu özel eğitimler olmadan da bir şekilde oluyor...
-
Bgun mu yaptiniz hizi dikkat edin hocam ankaranin suruculerini siz daha iyi biliyorsunuz
-
gokberk6426 adlı üyeden alıntı
eğitim pratki ve teori eğitim olarak değişiyor aslında eğitimin asıl amacı o sinerjiyi sağlamak motosikleti kullanma amacını ve en önemlisi kendi egonu ve ikarus sendromunu yenmek sonrasıda beceri geliştirme ve hakimiyet olarak gidiyor .yani önemli önemli önemli
Gökberkciğim motosiklet alma döneminde de gerek ekipman gerek eğitim konusunda gayet gayretli ve araştırmacıydın tebrik ediyorum seni. Bak ikarus sendromunu da biliyorsun. Yaza 390 alıcam felanlardan vazgeç konu arasında sen de ;) Selamlar, sevgiler.
-
Kişi yetenekli olabilir, haliyle de eğitime pek ihtiyaç duymayabilir. Kimisi eğitim ile edindiği teoriyi pratikle davranışlaştırır kimisi de tecrübeleri sayesinde edindiklerini davranış haline getirir.
Eğitimin faydası elbet vardır; ama kimine çok şey katarken kimine bir damla anca katar.
Ben eğitim almadım, almak isterim; ama bu kurumsallaşmış yerlere uzağım. Şöyle bildiğiniz bir yer varsa Gaziantep'te hele bi deyin de gideyim.
-
100 bin km tecrübesi olup kontra nedir bilmeyen, dönüşte, virajda kafasını çevirmeyen, ön fren zinhar kullanılmaz diyen bir sürü insan var. Kombine fren yapmayı, ya da kombine yapmanın farkının ne olduğunu, acil fren yapmayı ya da engelden kaçış manevrasını bilmiyor. Lastiğinin havasını kontrol etmiyor vb. Örnekler çoğaltılabilir. Eğitim size çok şey katar. Trafiği okumanızı sağlar, fren yapmayı öğretir, tehlikelerden kaçmayı öğrenirsiniz, gereksiz yere gazlamamayı, bakışınızı düşürmemeyi, sürekli tetikte olmayı, defansif sürüşü, sollamalarda omuz üstü bakışı vb.... liste uzar gider. Eğitim alın, eğitim şart ! Herkese sevgi ve selamlar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)