Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

hyosung gt 250 r mi aprilia 125 mi yada 2. el bi 600 lük racing mi ??????

REKLAM ALANI
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    hyosungla, 301 lik bir mz e geçilmen olası bir durum (benim arkadaş geçti) ama altında derbi varsa pek geçileceğini sanmıyorum. 190 ları görebilecek bir makina olduğundan bahsediliyor. ben kullananların yalancısıyım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    adessofive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    250 lik bi makineden alacağım performansın 125 lik bi makineden daha kötü olacağını mı anlatmak istiyorsun ??
    Kimse mükemmel değildir.Mükemmel olmak için ihtiyacınız olan deposu dolu bi motosiklettir.....

Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı adessofive adlı üyeden alıntı
    250 lik bi makineden alacağım performansın 125 lik bi makineden daha kötü olacağını mı anlatmak istiyorsun ??
    büyük ihtimalle öyle olacaktır. çünkü 2 zamanlı 16000(14000 de olabilir) devir üreten bir 125 likten bahsediyoruz burada.

tesekkrler bu ihtimalede bi bakmam gerek.
    Kimse mükemmel değildir.Mükemmel olmak için ihtiyacınız olan deposu dolu bi motosiklettir.....

Motosikleti
    Ducati 797
    illa bunu al demiyorum, öncelikle motosiklette daha çok neye önem verdiğini bulmalısın yoksa herbiri sınıfında güzel aletler ben seçeneğin çoğalsın diye bunu da ekleyeyim dedim araya.

yaa hani o kadar da para vericez oo iiymiş dedirtmek gerekir yoldada problem çıkarmasın amacımız da bi 600 lük süslemiyo değil rüyalarımızı

Ah be kardeşim ben de aynı dertten muzdaribim. Aşağı yukarı aynı şeyleri yazıp yardım diye basacaktım çığlığı ama baktım ki sen varsın. Bende 10000 YTL yi gözden çıkardım.Bende görüntüde al benisi olan ama acemi olduğum için düşüp kolu bacağı kırma ihtimali düşük olan bir makina arıyorum.Girmediğim site kalmadı araştırmak için. Hatta gidip Hyosung'un Derbi'nin sırtına bile bindim.Aprilla fuara kadar gelmeyecekmiş onu göremedik.
    Bu siteye yeni üye oldum ve siz gediklilere lafım
    "arkadaşlar neden kimse ciddi ciddi bir cevap vermiyor"
    lütfen bilen birileri cevap versin
    1-Kullanımı kolay ve hafif (hyosung diğerlerinden çok ağır bu çok önemlimi bilmiyorum ama) bir motor istiyorum
    2-Onca para vereceğim otobana yapışınca en azından bir 170-180 yapsın istiyorum
    3-bana sürekli arıza çıkarmasın ilk arabam lada idi neredeyse karbüratör ustası olacaktım aynı şeyleri yaşamayayım
    4- İşi bu yaz tam öğrenip daha büyüklerine geçmeyi hayal ediyorum 2.elde param pul olmasın
    5-Görünümü sesi güzel olsun (bunda aprilia zaten tam puan aldı benden)
    evet lütfen bilen birileri cevap versin
    Hyosung GT259R mı alayım
    Derbi GPR125 mi?
    Aprilia RS125 mi alayım
    akıl verin

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Merhaba arkadaşım, senin'le aynı kaderi yaşıyorum.Onun için seni iyi anlayacak kişilerden birinin kendim olduğunu düşünüyorum.Bende senin gibi Hyosung GT250R mı alsam yoksa 600 lük bir makine mi alsam diye düşünüp duryorum.Ama şunuda düşünüyorumki 10,000 ytl ye anca 1999-2001 arası 600 bir makine alınır oda ne kadar temiz olur Allah bilir.Ayrıca benim kullanım alanımın % 80 i şehir içi olacak.600 lük bir makine şehir içine ne kadar uygun sence.Bence hiç uygun değil.Tamam belki 250 ile 600 arasında çok fark var ama unutmaki 1999-2001 model ile 2007 model arasında'da çok fark var.Kaldı'ki 2007, modelinden ziyade sıfır bir makine olacak.Aprilla içinde şunu söylemek isterim.Marka ve makine güzel'de, ben olsam 2 zamanlı bir motor almazdım.Umarım kendine uygun olanı alrısın.Hoşçakal...

Forumdan Uzaklaştırıldı solistalper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 150 Zat
    Hysoung 250 Gt R en uygunu bu. Soru nasılsa nasıl bizi ilgilendirmesin bir şekilde yazmış arkadaş. Herkes önerisinde bulunup eleştirilerini kendisine saklasın. !

selam tekrar
    peki ben yanlış mı biliyorum
    2 zamanlı motorlar daha seri daha yüksek torklu ve atak değil mi?
    bunlar doğru ise zaten benim aradığım özellikler.
    kötü yanı nedir yazar mısın

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Para basıyorsan Aprilia RS... Çünkü onun bakımı parçası benzini de var alıp kurtulmuyorsun...
    Motora binemeyip sürekli teklemek , düşmek kalkmak sonunda lanet etmek veya bi duvara toslamak için 600'lük (600'lük supersport makineler çocuk oyuncağı değildir!!!!!!!!!) (125'lik motor ile 600'lük motor arasında uçurtma uçurmak ile ses hızını geçen Jet kullanmak kadar fark vardır!!!!)

Akıllıysan Gt250R alabilirsin
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    genellikle motordelisi.com'a uzun yazılar yazarım,çünkü ordaki insanlar nedense burdakilere göre birazcık daha olgun,bilgili ve yeni bilgilere daha açık.Burası biraz daha az samimi ve klişe bilgilere üstüne yoğunlaşmış gibi geldi üye olduğumdan beri..Herneyse lafı uzatmayayım...

Suzuki-Aprilia(motomax)-Hyosung(henüz resmi değil) ve bir kaç çin markası bayi+servisi,onun dışında-çok olmasa bile-30,000 km SS makine deneyimi olan birisi olarak sana tavsiyelerim şu yönde olacaktır: (bu arada yukarda yazdıklarımı ukalalık yada görmemişlik olarak değerlendirmeyin lütfen,sadece fikirlerime değer vermesine katkısı olur diye düşündüm)

Bahsetmiş olduğun 3 motor arasında kişisel tavsiyem Hyosung GTR 250'den yana olacaktır.Dolgun-gösterişli kasası,kolay kullanımı,sağlam distribütörü ve akışkan bir 2.el piyasasına sahip olması onu aprilia ve derbi'den ayırıyor.
    Aprilia RS125 şık olmasına rağmen gelip-gelmeyeceği bile meçhul ve motomax firması beni korkutuyor bazen,neyin ne olacağı belli değil.Ayrıca 125cc'lik bir makine ile çok zorlandığın yüksek süratlerde 250cc ile rahat edersin.

2.el 600cc fikrinede gerek tecrübesizliğin gerek piyasada 10 liraya alınabilcek adam gibi bir SS makine bulma ihtimalinin %20-25 oluşu karşıyım.Ayrıca Hyosung ile edineceğin tecrübe ile 600cc makineyi çok ama çok daha ustaca kullanırsın.Bir motoru sürebilmek o motoru kullanabilmek değildir.Motoru kullanmak hakkını vermektir.Hakkını vermek ise limitlerde gitmek değil,acil durumda-tehlike anında motora patronun kim olduğunu göstererek zaptetmesini bilmek ve tehlikeyi atlatmak demektir.Bgn bir 600cc makineye birazcık tecrübeli kimi oturtsan alır biner sürer gider.Hatta karşıya bile geçer geri dahi gelir fakat hızını ayarlayamadığı bir otoban bağlantısında çizgisini koruyamaz,şanslıysa bariyere yapışır şansızsa aşağı da uçabilir daha kötüsüde olabilir.Dediğim gibi Race makine kullanmak onu sürebilmek değildir.Race ölümdür.

30000 km deneyim derken bunun 27-28binin SS makine 1-2bini ise race öncesi scooter ve GS500'ten ibaret.Bende sabırsızdım SS makine kullanmak için,diğerlerinin gözümde motor değeri yoktu.Netekim az bindim ve ilk race makinem 900RRdı sora Hayabusa sora başka bir Hayabusa şimdide GSXR600'üm var ve en çok yolu bunla yaptım.En sevdiğim sürüş taktiğim ise temkini elden bırakmamak,yanımdakiler uçsa gitse bile ben onlara pek uymazdım eskiden beri,son 1 senedir abartmaya başladımsada genede 'ölüm' sözkonusu olduğunda gazı kesmeyi biliyorum.Pistte lastik yanağını sıfırlamış deneyimimde vardır.3,5 yıldır biniyorum.Şimdi gelelim karganın 'GAK' dediği yere,benim 19 yaşında bir kardeşim var,14 yaşından beri sırasıyla Senda 50R (Kros) DRZ350 (Kros) Freewind 650(Enduro) GS500 (touring) kullandıktan sonra şimide yeni bir GSR 600 aldı.İtiraf etmeliyimki yarın pistte çıksak 98 hp makineyle beni harcar,yarın E-5'e çıksak cesareti ve tekniği ile gene beni harcar.Yalnızca TEM'de şansı az o da belli olmaz...Kısacası SS makineden önce küçük CC bir makineyle çok km yapmadığım için PİŞMANIM!

Benim söleyeceklerim bunlar,daha başka sorun olursa özelden sorabilirsin,hatta istersen işyerimede gelebilirsin istediğin zaman,reklam mesajı olmasını istemem bunun ama 0km motorlarda war p.tesi gelenlerle beraber 140küsür tane motor oldu tükanda beklerim herzaman

ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vaRRdı
    Görkem iyi anlatmışsın....

Arkadaşımızın fazla tecrübesi yok... 600cc. race tavsiye etmemiz doğru olmaz... Ben olsam 2. el gt 250 R alıp biraz tecrübelenip bu aradada biraz daha para biriktirip, gt250 R dan sonra Kawa er6f alırdım... onunda bir süre kullandıkran sonra 600 cc. race motora geçerdim...

Ne yaparsan yap ama ilk alacağın 600 cc. race olmasın...
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ryangt

Sabır göstererek güzel bir yazı yazmışsın tebrik ederim... Bu sitede aynı konu o kadar çok dile getirildi ki artık uzun açıklama yazma sabrını ben dahil kimse gösteremiyor sanırım.
    Bence bu (az tecrubeyle 600'lük ss ile ilgili) konu özel bir topic olarak sabitlenmeli ve kilitlenmeli ki yeniden soran arkadaşlar yararlanabilsin... Diğer türlü her hafta 2-3 kişiye açıklama yapmak sabır taşırabiliyor. Bu yüzden kimse kimsenin kusuruna bakmasın. Herkese saygımız sonsuz.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bnm md'deki bazı yazılarımın bir kısmı hardiskte kayıtlıdır(marka kıyaslamaları-sürüş deneyimleri vs.) konusu geçtimi copy paste yaparım

şimdi bu yazımında o kısmını copy yapacam

Motosikleti
    Ducati 797
    motosiklet tecrübesi olmayanların gt 250r ile başlaması taraftarı değilim. 250 lik bir motor hacmi için çok büyük bir kasaya sahip, denge sıkıntısı var.
    hem nedir bu almışken bir kere alayım mantığı, hemen sport kullanayım mantığı; önce ybr 125 gibi tvs apache gibi bir motor alın iyice pişin hele.

Toqi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa - Resimdeki Srad 600 unutamadığım aşkım
    Bahsi geçen makinalar arasında bayağı fark var Aprilla gayet seri bir motosiklet Hyosungdanda seri yanlız 14000 devir yapan 2 zamanlı motosikletin ömrü içinde pek iyi şeyler söylenmiyor Hyosung zaten ağır kasalı 250cc hantal bir motosiklet max 140 yapabilen aletin hızlanmasıda diğerlerine göre tatmin edici değil ki SS makinada serilik aranır ilk
    600cc lik ufak bir roketi sürebilecek sorumluluğu kendinde buluyorsan şuan 600cc al 10bin ytl temiz 2. el bulunur

Alıntı ryangt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    genellikle motordelisi.com'a uzun yazılar yazarım,çünkü ordaki insanlar nedense burdakilere göre birazcık daha olgun,bilgili ve yeni bilgilere daha açık.Burası biraz daha az samimi ve klişe bilgilere üstüne yoğunlaşmış gibi geldi üye olduğumdan beri..Herneyse lafı uzatmayayım...

Benim söleyeceklerim bunlar,daha başka sorun olursa özelden sorabilirsin,hatta istersen işyerimede gelebilirsin istediğin zaman,reklam mesajı olmasını istemem bunun ama 0km motorlarda war p.tesi gelenlerle beraber 140küsür tane motor oldu tükanda beklerim herzaman

Sen buraya üye olalı 3;5 ay olmuş,MT'ye b.k atıyorsun.Olmadı ki şimdi!Ben de burada yeniyim ama bence dediklerinin hiç biri yok burada.Dediğin site Hyo GT 250 ise burası Hayabusa'dır ayrıca.

Bir de reklam olmasını istemem ama deyip ufaktan ufaktan reklamını da şeetmişsin hani...

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Alıntı solistalper adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hysoung 250 Gt R en uygunu bu. Soru nasılsa nasıl bizi ilgilendirmesin bir şekilde yazmış arkadaş. Herkes önerisinde bulunup eleştirilerini kendisine saklasın. !
    yazdıklarından hiç bişi anlayamadım açıklarmısın

Alıntı cezabel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam tekrar
    peki ben yanlış mı biliyorum
    2 zamanlı motorlar daha seri daha yüksek torklu ve atak değil mi?
    bunlar doğru ise zaten benim aradığım özellikler.
    kötü yanı nedir yazar mısın
    İyi bir motor ustasını yanına git ve deki.Ben yeni bir motosiklet alacağım bana 2 zamanlımı önerirsin yoksa 4 zamanlımı ?? Eminim en iyi cevabı sana söyler...

Alıntı Toqi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bahsi geçen makinalar arasında bayağı fark var Aprilla gayet seri bir motosiklet Hyosungdanda seri yanlız 14000 devir yapan 2 zamanlı motosikletin ömrü içinde pek iyi şeyler söylenmiyor Hyosung zaten ağır kasalı 250cc hantal bir motosiklet max 140 yapabilen aletin hızlanmasıda diğerlerine göre tatmin edici değil ki SS makinada serilik aranır ilk
    600cc lik ufak bir roketi sürebilecek sorumluluğu kendinde buluyorsan şuan 600cc al 10bin ytl temiz 2. el bulunur
    Yanlışın var. Hyosung GT250R hafif rampa yukarı dahi 160 km/h' i geçen bir makine...Düz yoldaki hızını artık sen tahmin et.

Motosikleti
    hyosung 250r orange thema
    ya kafam karıştı şimdi hyosung alacak olan biri olarak hyo lar 140 tan fazla yapmıyomu ben kimle konuşsam 150 falan diyorlar you tube de 175 km hız gösterisi falan var

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler