kafada kamera olsa ne değişecekki eminim mahkeme mobese görüntülerine bile bakmadı belki polis kamerayı görüp tavır değiştirebilirdi ama nette okadar video var adam direk kapat bakım onu diye giriyor mevzuya ve herzaman derim böyle şerefsiz görevi kötüye kullananların olduğu ülkede haklıyken haksız duruma düşmemek elde değil
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
Ufaktan kavga çıkıyor.
Dövüşmeden oynayın.
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar
Benimde şöyle bir anım vadır size paylaşmak isterim 2-3 sene önce led fener almışım her yere tutuyorum ama iyi niyetliyim kötülük düşünmem...; inşaat halindeki binamızda bekçilik yapıyordum gece vakti fener olduğu için direk olarak polise şikayet etmişler polis geldi arabaya bin dedi sizin polis olduğunuzu nereden bilebilirim dedim kapı içerden kitli olabilir panelvan araç binsene lan iner döverim dedi (hayatımda karakoldan geçtiğim yoktur) bindim tehdit edince fenerle neden geziyorsun dedi binamızda bekçiyim led fener yeni çıkmış oynuyorum dedim binayı gördü bıraktı bence isminiz nedir dedim adım sanane soy adımı istermisin dedi.. şaka değil görevli polis söylüyor bunları..
ertesi gün karakola gittim polis beni tehdit etmeye hakkı varmı diye danışmadaki polise durumu anlattım "sen kim oluyorsun polise kimlik soruyorsun çık dışarı dedi" düşünün sanki terör eylemi işlemişim ..... yine canımız polise emanet ya bu insanlara...
birşey demiyorum o gün bu gündür polis son çaredir benim için
arabadan %10 daha hız hakkı tanımaları lazım, şimdide foruma yarınki sınava motorla gidersem kaskı nereye bırakıcam diye düşünüyodum
senaryolar güzel....üzerinde biraz çalışma yapılırsa film bile olabilir...
Bende geçen trt kavşağının orada kameradan ceza yemişim, benim enterasan noktam ise, yaya geçidi üzerinde durmuşum sonra geri geri gelmişim, yaya geçidinden ayrılmışım, muhtemelen ya geç durmaya karar verip yaya geçidine kadar taştım ya da önde durduğumu farkedince geri geldim. Her neyse sonuç olarak gönderdikleri fotoğrafta yaya geçidinin üzerinde ve gerisinde normal olmam gereken yerdeyim, bu 2 oldu. Ben her zaman plakam açık geziyorum, daha saçma sapan muamele çevirme ya da abuk subuk bi ceza almadım, ama plakasını kapatana da laf etmem, çünkü bi kere geçmiş zaman app plakam var diye polis ceza yazdı. Bana ceza yazarken yanımdan geçen kasksız plakasız motorcu geçti gitti, orjinal plakamda bagajımdaydı çıkarttım gösterdim. Bi insan şerefsizse şerefsizdir, illa polis olması gerekmez, her meslekte namuslu iyi insanlar olduğu gibi şerefsizler de var. Ama polislerin eğitim seviyesi vs. gerçekten çok ilginç. Ulustaki olay inanılır gibi değil. Çıkarıp kaskı kafasına kafasına gömecen hem polisin hem taksicinin türkiye de kurallar böyle işliyor.
Her tür nedenlerden ötürü şu kask kamerasından mutlaka almak lazım. Benim başımada geldi zamanında benzerleri de neyse şimdi. Her işin içinde iyi adam kötü adam mutlaka var. Benim denk geldiğim çoğu polis memuru gayet iyi alakalı ve yardımcıydı. İki üç tane denk geledi tabi böyle kabalıklar yapanlar.
Kask kamerası şart...
geçen bende 119 ile girdim radara 412 TL acıttı
82 limit yazan yerde 90 ile ceza yedim. Zaten uydurma bir limit ama limitin altında otomobil resmi varmış Cezanın elime geçtiği gün, kilidi ağaca bağlamaktan vazgeçip plakaya sallandırmaya başladım. Önceden laf ederdim plaka kapatanlara ama insan hakkının yendiğini düşününce böyle şeyler yapıyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)