Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kısacası A2 Ehliyet'i Alacağım Durum Karışık

REKLAM ALANI

Arkadaşlar forumda yeniyim gerçekten sayfalarca yazı okudum ama benim durumuma ve sorularımı açıklayacak bir yanıt bulamadım

Sizler gibi bende motorsiklete gönül vermiş bir kişiyim, yolun çok başında olduğumu söylemek yanlış olmaz.
    Şöyle ki; Çocukluğumdan beri bir motorsiklet hayalim vardı, 17 yaşımı doldurur doldurmaz babama a2 ehliyeti almak istediğimi motorsiklet süreceğimi söyledim motorsikleti ve ehliyetide biriktirdiğim parayla alacağımı söyledim. Kızdı azarladı istemedi, sesimiz çıkmadı haliyle şevkimizide kırdı zaten istek kalmadı.Neyse madem A2 alamıyordum bende bu sene 19u doldurdum direk B ehliyete yazıldım. 13 Şubatta ki sınavdan geçtim.Şimdi araba için direksiyon sınavı bekliyorum.Arkadaşımın yzf r125 alması ile motorsiklet sevdası yine tutuştu.

A2 ye yazılmaya karar verdim.Kurstan Hemen kayıt yaptırsam araba ile birlikte motorsiklet direksiyon sınavına girebilirmiyim yoksa motorsiklet için 1 dönem daha mı beklemem gerek. Bildiğim kadarı ile yazılı sınava artık girmiycem fakat hem araba ehliyetine hem motorsiklet ehliyetine ayrı ayrı kart çıkarmam gerekicek buda ekstra masraf. B nin kartı ile A2 kinin kartı tek olabiliyormu ayrı ayrı mı? B ehliyetini almayıp beklesem üstüne A2 nin direksiyonunuda geçip tek kart masrafı ile kurtulabilirmiyim. B ehliyetim olduğunu varsayarak A2 yi almaya kalksam total masraf ne olur.

Kurs eğitimimi tamamlayıp arkadaşın motoru ile 1 sene tecrübe edinmeyi düşünüyorum.ortalama 1000-2000 Km bi tecrübem olucak 1 sene sonunda. Birçak yıldır araçla trafikte olduğumu (ehliyetsiz ) ve scotterları rahatlıkla sürdüğümü göz önünde bulundurursak Yzf R25'i başlangıç motoru olarak seçebilirmiyim.Sürat hastası birisi değilim, şehir içi kullanmayı düşünüyorum.En azından 4000 km kadar tecrübe edinene kadar.

Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Tek kart masrafi diye birsey maalesef yok, iki kartin ucretini de aliyorlar ondan kacis yok. Ama zaten tek bir ehliyetiniz olacak uzerinde iki sinifta yazili olacak.
    Az once bir arkadas r25 in Turkiye sayfasi kurucusu imis ama basit bir kaza yasamis tecrube eksikligi seklinde yorumlandi, buyuk bir ihtimal bu sizin icinde gecerli. Once egitim ve ekipman unutmayin.

Diger husus emin olmamakla birlikte sanirim a2 icin kayit olacaksiniz ama once b sinif ehliyete sahip olmaniz gerek a2 nin yazili sinava girmemek icin. Ayni anda kayit olunca sistem ne sekilde isliyor bilmiyorum kursunuzdan en dogru bilgiyi alabilirsiniz.

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    2 ehliyet sınavına aynı anda giremezsin. Önce B direksiyon sınavına gireceksin ardından kurstan sertifikanı alıp kart bastırmadan A2 için kayıt yaptıracaksın. A2 direksiyon sınavınıda geçince emniyetten üzerinde B+A2 yazılı ehliyet kartını alabilirsin.

Birkaç yerde okudum emin olamadım eğer 2 sertifika ile gidersek tek kart ücreti ödeneceğini fakat B ve A2 için ayrı ayrı harç ödeneceğini yazmışlar

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı qwerty462 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birkaç yerde okudum emin olamadım eğer 2 sertifika ile gidersek tek kart ücreti ödeneceğini fakat B ve A2 için ayrı ayrı harç ödeneceğini yazmışlar
    Harçtan kaçış yok, her sınıfın harcını ödeyeceksin dediğin gibi. İlk kez kart bastıracaksan tek kart ücreti alıyorlar, sertifika sayısı fark etmiyor; bende öyle oldu en azından, 500 küsür harç 120 de kart parası verdim.

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Bu sorularınıza en iyi şekilde kurs yanıt verir. R 25 de "hız tutkum yok", "en çok 4000 km yaparım" diyen için uygun değildir. Hız merakı olmayan adam ya yarış motoru almaz ya da başlangıç için öyle hayvan gibi giden bir motor almaz.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

yanıtlarınız için çok teşekkürler emin olmamı sağladınız.

Alıntı HAZZILHAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu sorularınıza en iyi şekilde kurs yanıt verir. R 25 de "hız tutkum yok", "en çok 4000 km yaparım" diyen için uygun değildir. Hız merakı olmayan adam ya yarış motoru almaz ya da başlangıç için öyle hayvan gibi giden bir motor almaz.
    en çok 4000km yaparım demedim r25 ile şehir içinde 4000 km normal sürüş tecrübesi edinmeden sürat vb şeyler yapmayacağımı söylemek istedim.
    hız tutkum yok evet ama ufak tefek kaçamaklar illaki mutlu eder insanı umarım açıklayıcı olmuştur şimdi

akbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z one 180 - MT 07
    Alıntı qwerty462 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    A2 ve B sınıfın harç masraflarını ödersin sadece kart basım parası tek e düşer o da 120 tl civarında. yani ayrı ayrı almış olsan (rakamlar tahmini) A2 için :300 B için 500 tl toplam 800 tl. kart bastırmadan ikisibini beraber çıkartırırsan toplam 670 tl gibi bi rakam ödemiş olursun.
    youtube : motorcu hikayeleri (motovlog) youtube - facebook adaletsurucukursu / Antalya /

Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Alıntı akbird adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    A2 ve B sınıfın harç masraflarını ödersin sadece kart basım parası tek e düşer o da 120 tl civarında. yani ayrı ayrı almış olsan (rakamlar tahmini) A2 için :300 B için 500 tl toplam 800 tl. kart bastırmadan ikisibini beraber çıkartırırsan toplam 670 tl gibi bi rakam ödemiş olursun.
    Hocam yanlisiniz var iki sinifin da kart ucretini aliyorlar.
    Bildiginizi okumayin, okudugunuzu bilin.

Motosikleti
    Z one 180 - MT 07
    Alıntı Hubalahubhub adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam yanlisiniz var iki sinifin da kart ucretini aliyorlar.
    harç ücretnı alırlar ama tek kart ücreti ödenir. yanlışım olduğunu sanmıyorum.
    youtube : motorcu hikayeleri (motovlog) youtube - facebook adaletsurucukursu / Antalya /

Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    harç ücretnı alırlar ama tek kart ücreti ödenir. yanlışım olduğunu sanmıyorum.
    Hocam soyle ki ehliyetinizi yenilediniz mi bilmiyorum b sinif a , a sinif ekletme islemi icin hali hazirda var olan karta a yazilacak ama iki kartin parasinj da yatirmaniz isteniyor yani b yenileme 20 lira ve a kart ucreti bu islemi ayni anda alinan iki sinif icinde yapiyorsunuz yani b sinif ve a2 sinifin kart ucretlerini ayri ayri istediler kendim gordum beyoglu emniyet te.

2 ehliyet konusunda ciddi muammalar var kurslarda net bişeyşer söyleyemiyor açıkcası kesin bişeyler söylenmezse rn son ne olduğunu yazıcam buraya yardımcı olması adına

Motosikleti
    Z one 180 - MT 07
    Alıntı Hubalahubhub adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam soyle ki ehliyetinizi yenilediniz mi bilmiyorum b sinif a , a sinif ekletme islemi icin hali hazirda var olan karta a yazilacak ama iki kartin parasinj da yatirmaniz isteniyor yani b yenileme 20 lira ve a kart ucreti bu islemi ayni anda alinan iki sinif icinde yapiyorsunuz yani b sinif ve a2 sinifin kart ucretlerini ayri ayri istediler kendim gordum beyoglu emniyet te.
    Senin bahsettiğin ehliyet yenilerken üstüne A sınıfı ekletme o farklı, bu adam sıfırdan ehliyet alacak elinde şuan ehliyet falan yok. sen sadece 1 kere emniyette görmüşsün ve bu arkadaşın sorusu başka senin anlattığın başka. Ben yüzlercesini gördüm...

Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Senin bahsettiğin ehliyet yenilerken üstüne A sınıfı ekletme o farklı, bu adam sıfırdan ehliyet alacak elinde şuan ehliyet falan yok. sen sadece 1 kere emniyette görmüşsün ve bu arkadaşın sorusu başka senin anlattığın başka. Ben yüzlercesini gördüm...
    Yok hocam benim o anlattigim baska olabilir ama ayni mesajda b ve a2 diye ayri bir not daha var yanimda iki kartin ucretini de yatirmasini istedi memur bey kiz tek kart bedeli yatirip gelmisti.
    Bildiginizi okumayin, okudugunuzu bilin.

Tek kart ücreti ödeniyorsa B sertifikamı bekleticem A2 yide alıp üstüne beraber çıkarıcam. Ayrı ayrı ödenicekse ehliyetsiz gezmemin sebebi yok hemen çıkarıcam. Kursada gittim onlar bile bilmiyor çok fazla uyduruk kurs var

mehmetenis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X-2014
    Size şöyle açıklayalım ilk önce otomobil ehliyetini alacaksınız sonra sertifka halinde iken motor ehliyetine yazılacaksınız.Motor ehliyetinde sadece direksiyon sınavına gireceksiniz.Direksiyon sınavından başarılı olursanız motor ehliyetini de kazanmış olacaksınız.Sonrasında B yani otomobil ehliyeti için 550TL,A2 yani motor ehliyeti için 250TL ödemeniz ve tek kart ücreti olarakta 120TL ödenmesi gerekmektedir.

Çok teşekkürler gerçekten faydalı oldu. sanırım ufak bi yanlışınız var B harç + kart 550 lira oluyor. A2 harçda eklenince 800 lira oluyor. B ehliyetin harç ücreti 330 lira. İnternetten baktım. R25 dışındaki tüm sorularım cevaplandı çok sağolun

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)