Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

160 lastik ebatına 180 takmak

Motovento
    REKLAM ALANI
    mechul01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Öncelikle merhabalar yamaha xj6 dversion f motorumun lastikleri değişmesi gerekiyor yıldan ötürü ve ben 160/60/17 yerine 180/55/17 diablo rossa corsa takmayı düşünüyorum aslında 170 takıcaktım rossa corsanın 170 ini piyasada yok gibi bişey ne gibi dez avantajım olur merak ediyorum lastikciler bişi olmaz güzel olur diyolar sizin aranızda takan varmı ? teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    lastik çapın 5 mm büyüyecek akselerasyon ve son hız düşecek..

kalın lastik slalom kabiliyetini de azaltacaktır..

viraj ve fren kabiliyeti ise yükselebilir..

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Arkadaşım bu dediğin olayı yaptı.
    Continental taktı. Gayette memnun.
    Hatta bende test ettim tatminkar ve başarılı..
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Nedir bu kalın sevdası?

Ben motorda görsele de önem veriyorum arkadan baktığın zaman 600 lük makine de lastik zayıf durduğu zaman hoşuma gitmiyor. bu arada metzeler m7rr aklımı karıştırdı pistden sokak arasına her koşulda siz sürün yeter ıslak zemin kaygan yol bizim işimiz diyo iddalı ben fuarda bakmıştım silgi gibi lastik tırnağımla bastırdım elimi bırakmadı Rossa corsa sadece şehir efsanesimi acaba ?

forewer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZ-R1200
    Bi önceki motoruma takmıştım, jantın ebatı değişmedikçe görünüşte bişey değişmiyor. Yani 180lik lastik kullanan motosiklerin jantları daha geniş, siz 180 de taksanız onlarınki gibi olmuyor asla. Orjinalde kalmanızı öneririm.
    RuzgarSA ve barodi bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Xj6 larda arka jant olcusu 5.00 inch.
    180 ebatli lastik min 5.50 olculu janta takilir. Sizinki biraz uydurma iş olur söyleyim. Hatta yuksek suratte lastik havasi birden inebilir tehlikeli.

Bunlar muhendislik hesaplar, bence orjinal olcuyu bozmayin derim. Yinede siz bilirsiniz motor sizin, keyif sizjn, can sizin.
    RuzgarSA bunu beğendi.

Alıntı Shamy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Xj6 larda arka jant olcusu 5.00 inch.
    180 ebatli lastik min 5.50 olculu janta takilir. Sizinki biraz uydurma iş olur söyleyim. Hatta yuksek suratte lastik havasi birden inebilir tehlikeli.

Bunlar muhendislik hesaplar, bence orjinal olcuyu bozmayin derim. Yinede siz bilirsiniz motor sizin, keyif sizjn, can sizin.
    evet haklısın aslında zaten bu konu hakkında bilgi sahibi olmadığım için sorim dedim jant ebatını merak ediyodum teşekkürler bu arada şu anda 170 kullanan barodi var bayağıdır kulanıyo

Forumdan Uzaklaştırıldı
    170 5.00 janta takilabilecek max. Olcudur. Sikinti yaratmaz. 180 icin 5.50 sarttir. Ayni sekilde 190 lastikler 5.50/ janta kesinlikle takilmaz. Tum 190ve 200 olculu lastiklerde jant 6.00 inchtir.

Alıntı Shamy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    170 5.00 janta takilabilecek max. Olcudur. Sikinti yaratmaz. 180 icin 5.50 sarttir. Ayni sekilde 190 lastikler 5.50/ janta kesinlikle takilmaz. Tum 190ve 200 olculu lastiklerde jant 6.00 inchtir.
    yurt dışında pirelli servisi takmış direk

https://www.youtube.com/watch?v=-07WmLSAMAU

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    konuyu görünce barodi açtı zannettim
    Jemand bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    İşin ilginç kısmı, Pirellinin kendi sitesinde lastiklerin takilacagi jant olculeri mevcut. İllaki birsey olur diye dusunmeyin risk sadece.

Siz takmissiniz 180 alacaksiniz.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hiç bir faydası olmaz. Eğer zor yatsın düz yolda stabil gitsin istiyorsanız o başka

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mechul01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle merhabalar yamaha xj6 dversion f motorumun lastikleri değişmesi gerekiyor yıldan ötürü ve ben 160/60/17 yerine 180/55/17 diablo rossa corsa takmayı düşünüyorum aslında 170 takıcaktım rossa corsanın 170 ini piyasada yok gibi bişey ne gibi dez avantajım olur merak ediyorum lastikciler bişi olmaz güzel olur diyolar sizin aranızda takan varmı ? teşekkürler
    https://www.youtube.com/watch?v=cGjTvotb9Xo
    planet58 ve bulut59 bunu beğendiler.

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mecbur değilsen ebat dışına çıkmamak lazım

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    Ben 170 lık taktirdim ama jant 180 lık janta gore daha küçük olduğu için yine küçük gozukuyor. Ben pismanim boşa para verdik. Yol tutuş benzin son hız pek fark etmedi. Ama 180 lık lastikte fark edilir. Bence 160 daha iyi çünkü daha kıvrak atik her yönden 160 olsun buda tecrübe oldu bana. Tavsiyem bırak 180 lık takmayı 170 bile takma.

Motosikleti
    Yamaha Yzf R25
    sizin tercihiniz elbette, ancak katıldığım her eğitimde bu konunun riskli olduğunu belirttiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Herkes kafasına göre bir şey söyler fakat ölçmeden olur mu olmaz mı bilemeyiz.

Aşağıdaki linkten lastik-jant uyumluluğuna bakabilirsiniz.

http://ridewrightwheels.com/pages/mo...-fitment-chart

Alıntı barodi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 170 lık taktirdim ama jant 180 lık janta gore daha küçük olduğu için yine küçük gozukuyor. Ben pismanim boşa para verdik. Yol tutuş benzin son hız pek fark etmedi. Ama 180 lık lastikte fark edilir. Bence 160 daha iyi çünkü daha kıvrak atik her yönden 160 olsun buda tecrübe oldu bana. Tavsiyem bırak 180 lık takmayı 170 bile takma.
    Orjinal ebatta kalmaya karar verdim (metzeler m7 RR) (rossa corsa) ikiside aynı fiyat hemen hemen aralarında kaldım ama gönlüm metzeler gibi daha uzun ömürlüymüş
    barodi bunu beğendi.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aynı iki maldan performanslı olanın daha uzun ömürlü olduğunu görmedim, istisnalar olabilir. Tercih sizin

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)