Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

YUKİ YK 250-21 alacağım, fikirlerinize ihtiyacım var

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kymco CK 125 (2005-?) Daelim Roadwin 250R (2016-?)
    Merhaba Sevgili motosiklet tutkunları

250 cc motosiklet almak istiyorum ve de uzunca bir süre marka-model araştırması yaptım. Nihayetinde YUKİ YK 250-21'de karar kıldım. Fiyat/Performans ölçeğinde değerlendirdiğim zaman çok iyi buldum. Sizler ne düşünüyorsunuz?

28 Hp olduğu görülen bu motorun performansı, özellikle yakıt tüketimi, sağlamlık ve güvenliği nasıldır? Kullanan, kullanmayan değerli arkadaşlarım bu konuda neler söylemek ister?

Herkese iyi forumlar!
    sparrow07 ve tuncay er bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sparrow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Er-6f + Kral Grande 6
    Ben yuki mağduruyum bilader. Bende Spitzer var .Firma garantisi garanti değil hiçbir parça neredeyse garantiye girmiyor.Kasım ayından beri parça bekliyorum.Firmayla telde kaç defa atıştık sallıyorlar müşteri memnuniyetine zerre değer vermiyorlar.Tüketici mahkemesine gittim masraf ve para tutup 2 yıl sürer dediler.Şikayet varda şikayet ettim firma telefon etti işte üzgünüz parçalar geldi sizin servise gönderilcek dediler ama nafile henüz . Servisdeki ustam yeni çıkan su soğutmalı(samurai) modeli için senin hava soğutmalı spitzerin daha dayanıklı ve sağlam demişti .Ne yazık ki diyeceğim tek cümle "Motor bir şekilde beklentini karşılar güzel davranırsan üzmez pek ama firma yedek parça garantiden bir şey bekleme uğraşırsın sonra .... "
    Ertugyigit bunu beğendi.

Kuba yada mondial al çinli olarak bu motorun parçaları bolca mevcut.bende 2007 mondial 125kv vardı piyasada çok az olmasına ragmen parçaları her yerde bulunuyordu.şuan kuba kee 100 var

Motosikleti
    Alıntı sparrow07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben yuki mağduruyum bilader. Bende Spitzer var .Firma garantisi garanti değil hiçbir parça neredeyse garantiye girmiyor.Kasım ayından beri parça bekliyorum.Firmayla telde kaç defa atıştık sallıyorlar müşteri memnuniyetine zerre değer vermiyorlar.Tüketici mahkemesine gittim masraf ve para tutup 2 yıl sürer dediler.Şikayet varda şikayet ettim firma telefon etti işte üzgünüz parçalar geldi sizin servise gönderilcek dediler ama nafile henüz . Servisdeki ustam yeni çıkan su soğutmalı(samurai) modeli için senin hava soğutmalı spitzerin daha dayanıklı ve sağlam demişti .Ne yazık ki diyeceğim tek cümle "Motor bir şekilde beklentini karşılar güzel davranırsan üzmez pek ama firma yedek parça garantiden bir şey bekleme uğraşırsın sonra .... "
    Teşekkür ederim, not alıyorum.

Alıntı EMRE_R19 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kuba yada mondial al çinli olarak bu motorun parçaları bolca mevcut.bende 2007 mondial 125kv vardı piyasada çok az olmasına ragmen parçaları her yerde bulunuyordu.şuan kuba kee 100 var
    Teşekkür ederim. İki marka ile de pek aram yok, ayrıca 250 cc'lik bir ürün düşünüyorum.

oguzhanlal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir cin mali motor kullanicisi olarak o parayi kesinlikle cin mali bir motora vermezdim. Butcesi dusuk olan adam 2-3 hadi en fazla 4 olsum bin liraya motor almak istediginde bence cin mali motor almasi uygun olabilir. Ancak 10 000 liraya gayet guzel durumda kendini ispatlamis bir motor olan cbr 250 dururken ya da gt 250r varken ya da pulsar 200rs varken ya da biraz daha bekleyip tvs nin yeni modelini almak varken Yuki almak bence cok sacma. Yuki nin servisini ne gordum ne duydum. Yedek parcasini nasil bulursun hicbir fikrim yok.
    tunahanbayam bunu beğendi.

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Bu motora bineceğine cbr 125 bin 10 kat iyidir.O 26 hp işi hikaye geçiniz onu.Kalite yok parçalar plastik .Şekil var gei kalan yerşey fıs.Neden alınmaz biliyormusun adamların argesi yokki her motoru kopyalama,insan orjinalini kullanmak varken neden kopyasını kullansınki.Cbr 125 bu motorla nerdeyse Aynı hızları görür
    dyavol-77 bunu beğendi.

Sti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Piyasada yer edinememis her model benim icin tehlike arz eder. Ozellikle cinliler,cinlilerde 100cc den sonrasi haram bana gore (Istisnai modeller haric)

Motosikleti
    Alıntı oguzhanlal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir cin mali motor kullanicisi olarak o parayi kesinlikle cin mali bir motora vermezdim. Butcesi dusuk olan adam 2-3 hadi en fazla 4 olsum bin liraya motor almak istediginde bence cin mali motor almasi uygun olabilir. Ancak 10 000 liraya gayet guzel durumda kendini ispatlamis bir motor olan cbr 250 dururken ya da gt 250r varken ya da pulsar 200rs varken ya da biraz daha bekleyip tvs nin yeni modelini almak varken Yuki almak bence cok sacma. Yuki nin servisini ne gordum ne duydum. Yedek parcasini nasil bulursun hicbir fikrim yok.
    Teşekkür ederim. Cbr 250 hastasıyım ama çok pahalı. 10.000 bandında bulabilir miyim ki? Pulsar 200rs Bajaj oluyor sanırsam. Onun hakkında da detaylı bir yorum alabilirsem çok güzel olur.

Alıntı Macit250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motora bineceğine cbr 125 bin 10 kat iyidir.O 26 hp işi hikaye geçiniz onu.Kalite yok parçalar plastik .Şekil var gei kalan yerşey fıs.Neden alınmaz biliyormusun adamların argesi yokki her motoru kopyalama,insan orjinalini kullanmak varken neden kopyasını kullansınki.Cbr 125 bu motorla nerdeyse Aynı hızları görür
    Teşekkür ederim. Yorumunuz biraz iddialı olmuş

Alıntı Sti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Piyasada yer edinememis her model benim icin tehlike arz eder. Ozellikle cinliler,cinlilerde 100cc den sonrasi haram bana gore (Istisnai modeller haric)
    Teşekkür ederim. Kymco CK 125 kullanmadan önce bende sizin gibi düşünüyordum ama fikrim değişti. Onun için artık gizemli markalara ilgi duymaya çalıştım.

Sti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Murat_Kymco adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim. Cbr 250 hastasıyım ama çok pahalı. 10.000 bandında bulabilir miyim ki? Pulsar 200rs Bajaj oluyor sanırsam. Onun hakkında da detaylı bir yorum alabilirsem çok güzel olur.

Teşekkür ederim. Yorumunuz biraz iddialı olmuş

Teşekkür ederim. Kymco CK 125 kullanmadan önce bende sizin gibi düşünüyordum ama fikrim değişti. Onun için artık gizemli markalara ilgi duymaya çalıştım.
    Kymco,Sym vs markalari cinli saymam ben. Kuba,arora vs markalar cinli bana gore. Ayrica cinli olmasina ragmen xtreme-max te cok saglam motordur. Buyuzden istisnai modeller haric dedim.
    Murat_Kymco bunu beğendi.

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    yk 150 mi ne öle bir modeli vardı. 150 cc . 3 ay kadar kullandım iş için şehir dışındaydım beni sağa sola götürsün diye satın almıştım 1300 tl ye giderkende 1000 tl ye geri sattım aldığımda 4500 km deydi galiba sattığımda 6 - 6500 km civarındaydı

bana bir sorun çıkartmamıştı ne yalan söyleyeyim

Çinlilere öcü gibi bakmak çok yanlış şahsen 2.5 yıldır aynı motoru kullanıyorum bakım harici daha masraf yapmadım maşallah hepde yazarım.bugün zincir aldım

oguzhanlal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eger bana ithafen yaziyorsaniz yazdiklarima tekrar bakin. Ben ocu demedim. Su anki motorumu 2000 liraya almistim. Yine 2000 liram olsa yine bu motoru alirim. Ama 10 000 lira diyoruz. Heyecan aramaya hic gerek yok. 20 000 km kullanip satacagini dusunelim. Benim saydigim markalarda 2-3 000 lira maksimum kayip olacakken Yuki deki kaybi dusunemiyorum bile.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    diğerlerine göre oldukça düşük fiyatlı bir motoru bütçeniz kısıtlı olduğu için düşünüyosanız sigorta,vergi,muayene,noter ücreti gibi hesaplarıda göz önünde bulundurun bence. ekipman parası ayırdıysanız bile o da böyle gider

Motosikleti
    Honda SES 150 Dylan
    10,000 liraya bajaj pulsar 200rs abs li alınır, cbr250 bulunur, olmadı benelli tnt25 beklenir yuki ye para verilmez mondial al ama yuki alma isminde hayır yok
    Pisman ve Murat_Kymco bunu beğendiler.

volkanmet86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 200 MCX / CG Cafe Racer / Pulsar 200 NS
    10.000e yukı alınmaz

Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superduke
    İyiki buraya yazmışsın. Kesinlikle alma 28hp filan hikaye onlar hep göz boyama. Alınacak motor değil. 10 bine cbr alabilirmiyim demişsinde hiçmi araştırmadın be kardeşim. 10 bine 2.el kawasaki ninja 250r - honda cbr250r - kawasaki z250sl - hyosung gt250r - bajaj rs200(0 km) - ktm duke200 - benelli tnt250 - sym wolf - hyosung gd250n gibi motosikletler alabilirsin
    Murat_Kymco ve Pisman bunu beğendiler.

Arkdaşım kullanmadım öncelikle bunu belirteyim fakat 2 hafta önce moto bike expo fuarına gittiğimde bir sürü motoru inceledim japonları geçtim çinliler arasında bile grenaj kalitesi düşük kalıyordu görüntüsüne diyeceğim yok ama üzerine oturupta grenajı bi tut kıyas et anlarsın.

lifan kpr 150 diye bir model çıkardı onuda bi gözden geçir malzeme kalitesi çokdaha iyiydi.

Motosikleti
    Alıntı Muhammett adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyiki buraya yazmışsın. Kesinlikle alma 28hp filan hikaye onlar hep göz boyama. Alınacak motor değil. 10 bine cbr alabilirmiyim demişsinde hiçmi araştırmadın be kardeşim. 10 bine 2.el kawasaki ninja 250r - honda cbr250r - kawasaki z250sl - hyosung gt250r - bajaj rs200(0 km) - ktm duke200 - benelli tnt250 - sym wolf - hyosung gd250n gibi motosikletler alabilirsin
    Teşekkür ederim. 7.000 Tl'ye satan bir arkadaşımız var. Fiziki olarak, söylediklerinizi de göz önünde bulundurarak gözlemleyeceğim.

Motosikleti
    2017 Suzuki V-Strom DL 650
    Ben bu motorun 17 hp olan hava sogutmalisiyla 4000 km lık Ege Akdeniz turu yaptım. Toplamda 6000 km kullandım.
    Kullandığım sure içinde mekanik veya elektronik problem yasamadim. Ama motora da baktim. Motor racing ama yorucu değil.

Eksi yönleri malzeme kalitesi kötüydü sinyaller yolculukta darbe almadigi halde kırıldı.
    Yag eksiltiyor 1000 1250 km civarı yağ değişimi istiyordu
    Ama bu su soğutmalı da nasil oldu bilmiyorum.

Yetkili servis garanti yedek parça bunlari unut. Öyle birşey yok. Başının çaresine bakacaksın. Sen ne veriyorsun bilmiyorum ama ben 6000 TL den fazla Yuki ye vermem.

Motosikleti
    Alıntı anotherbrick adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben bu motorun 17 hp olan hava sogutmalisiyla 4000 km lık Ege Akdeniz turu yaptım. Toplamda 6000 km kullandım.
    Kullandığım sure içinde mekanik veya elektronik problem yasamadim. Ama motora da baktim. Motor racing ama yorucu değil.

Eksi yönleri malzeme kalitesi kötüydü sinyaller yolculukta darbe almadigi halde kırıldı.
    Yag eksiltiyor 1000 1250 km civarı yağ değişimi istiyordu
    Ama bu su soğutmalı da nasil oldu bilmiyorum.

Yetkili servis garanti yedek parça bunlari unut. Öyle birşey yok. Başının çaresine bakacaksın. Sen ne veriyorsun bilmiyorum ama ben 6000 TL den fazla Yuki ye vermem.
    Hiçbir şekilde parça bulunamıyor mu?

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)