Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

suzuki inazuma f yağ öneri

REKLAM ALANI

Motosikleti
    suzuki inazuma 250f
    arkadaşlar merhaba. inazuma f sahibiyim 8000 de almıştım. 9500 de servise götürdüm 10000 bakımını yaptırdım. yağ-yağ filtresi vs. değişti.
    usta yarı sentetik yağ koydu. şuan 14500ü biraz geçtim(uzun yoldaydım) yağ değişim zamanı geldi. tam sentetik kullanmak istiyorum ama uyum sorunu olur mu? eski sahibi ipone tam sentetik kullanabilirsin demişti. ayrıca yarı sentetikten tam sentetiğe geçersem yağ filtresini de değiştirmem gerekir mi? normalde 10000 de bir değişiyormuş yağ filtresi.
    şimdiden teşekkür ederim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yağ filtresini her bakımda değiştirmene gerek yoktur ancak değiştirmek faydana olacaktır.Ben değiştiriyorum.

jaso /ma2 standartlarını karşılayan herhangi bilindik bir yağ markası yine işini görecektir. Türkiye'de üretilmemiş olsun yeterki.Birazdan marka fanatikleri buraya doluşup sana litresi 70tl olan yağlardan tavsiye edecekler ancak benim inazuma için yeterli olabilecek yağ tavsiyelerim : motul 5000 / motul 5100 / ipone 10.4 / elf moto road 10/40 / valvoline durablend olacaktır.
    adem2727 ve mete_han bunu beğendiler.

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Motul 5100 ya da speedol
    adem2727 bunu beğendi.

afatsum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    motul 5100 kullanıyorum memnunum tavsiye ederim 4000 km de motur 5000 de yine motul 5100 ile değiştireceğim
    adem2727 bunu beğendi.

mertky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 500 Cruiser
    Kullanıcı el kitapçığına bakmanızı tavsiye ederim gerekli bilgi büyük ihtimalle orada yazıyodur
    adem2727 bunu beğendi.

reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Benim inazumaya serviste motorex diye bir marka yag koydular. Sonradan ogrendigime gore fena marka degilmis galiba.
    Yalniz 15-50 mi yoksa 10-40 mi daha uygun cozemedim. Türkiye sartlarinda mevsimlere gore hangi ozellikte yaglari kullanmak gerekir acaba?

Bahsettigim yag buydu:

adem2727 bunu beğendi.

weirdo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Her gördüğümde at gibi motor diye geciririm icimden.Sehir içi kullanımı nasıl memnunmusunuz?
    adem2727 bunu beğendi.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı weirdo1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her gördüğümde at gibi motor diye geciririm icimden.Sehir içi kullanımı nasıl memnunmusunuz?
    fiyatı da 10-11 lira civarı olsaydı iyi olurdu
    adem2727 ve weirdo1 bunu beğendiler.
    Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Alıntı reverse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim inazumaya serviste motorex diye bir marka yag koydular. Sonradan ogrendigime gore fena marka degilmis galiba.
    Yalniz 15-50 mi yoksa 10-40 mi daha uygun cozemedim. Türkiye sartlarinda mevsimlere gore hangi ozellikte yaglari kullanmak gerekir acaba?

Bahsettigim yag buydu:

http://i.hizliresim.com/A73LBQ.jpg

http://i.hizliresim.com/XkdX76.jpg
    Oturduğunuz ilde hava sıcaksa hele yazın kavuruyorsa 15 50 ama normal değerler olursa hava 30 32 derece civarı ise 10 40 uygundur.
    adem2727 bunu beğendi.

Motosikleti
    suzuki inazuma 250f
    Alıntı weirdo1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk 250 cc motorum kıyaslama imkanım olmadı ama ilk binişimde at gibi olduğunu hissettim. bundan sonra küçük cc ler altımda bisiklet gibi hissettiriyor. bikaç kere ktm 250 r kullanma şansım oldu. racing ile inazuma karşılaştırılmaz ama gerçekten inazuma rahatlığını hiçbirşeye değişmem.
    şehir içi kullanışa göre değişir ortalama 4lt/100km yakıyor (ben artçılı max 5lt gördüm). daha dün geri 1 hafta önce memlekete gittim dün döndüm

konya-istanbul arası 630km 8500devir 110-120 sabit tempo artçı(80-85)+ben(90)+çanta(25-30)+motor(190) yaklaşık 400kg ağırlık 3,55lt/100km sarfiyat memnun etti. rahatlık olarak ben rahattım zaten sormaya gerek yok ama artçım da gayet rahat olduğunu söyledi
    weirdo1 bunu beğendi.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    valla Hocam Motul 5100 koy sonra gel bana dua et..hem motorunu korusun hem vites geçişlerin yağ gibi olsun...biraz geç kavuştum bu yağa ama ötesi yok...şanzıman dişli vs koruma altında ve kaymak gibi...

http://www.yagcarsisi.com/motul-5100-4t-10w-50-4-lt-3
    adem2727 bunu beğendi.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    yakınında Real hipermarketi varsa Castrol tam sentetik motosiklet yağları 20 tl kampanyalı fiyattan satılmakta bu hafta.. İnazuma da da kullanabilirsin...normal fiyatı 49 tl
    adem2727 bunu beğendi.

Motosikleti
    suzuki inazuma 250f
    yağ filtresi olarak ne alayım öneriniz nedir ? şuan motordaki yağ filtresi takılalı 5000 km oldu

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı adem2727 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yağ filtresi olarak ne alayım öneriniz nedir ? şuan motordaki yağ filtresi takılalı 5000 km oldu
    Orjinal yağ filtresi alın, 10 TL fark için aldığınız riske değmez
    --------------------------------------

Bende sığar iki cihân ben bu cihâna sığmazam.

Yağ filtresi kesinlikle orijinal olmalı.

Resimdeki yağa dikkat ederseniz ma2 onayı yok, euro 3 ve üzeri egzoza sahip motorlara uygun değildir.

Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Ryangt; valla YETKİLİ SERVİS motora uygun yag koymadiysa bunun hesabini sorarim. Isalah oyle bir hata yapmamislardir. En kisa surede kullanma kilavuzuna bakip olayi netlestireyim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:22 ----------

Kilavuza baktim. MA sinifi demis ma2 demiyor. O konuda sikinti yok ama viskozite ile ilgili kafam karisti. Kitapcikta 10-40w tavsiye etmis. Servis 15-50 koyuyor. Yer istanbul.

Turkce kullanım kılavuzları paso copy - paste ((:

Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Tamam o zaman evi talan edip ingilizce kilavuza da bakmaya calisacagim. :D

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motul 10-40 5100 koyup geçicen daha araştırma saç dökmeye gerek yok dostum. amerikayı senden önce keşfettiler zaten

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ryangt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yağ filtresini her bakımda değiştirmene gerek yoktur ancak değiştirmek faydana olacaktır.Ben değiştiriyorum.

jaso /ma2 standartlarını karşılayan herhangi bilindik bir yağ markası yine işini görecektir. Türkiye'de üretilmemiş olsun yeterki.Birazdan marka fanatikleri buraya doluşup sana litresi 70tl olan yağlardan tavsiye edecekler ancak benim inazuma için yeterli olabilecek yağ tavsiyelerim : motul 5000 / motul 5100 / ipone 10.4 / elf moto road 10/40 / valvoline durablend olacaktır.
    +1

keşke "Türkiye'de üretilmemiş olsun yeter ki" ifadesine sonuna kadar karşı çıkabilsem. yine de Speedol iyi diyorlar, söyleyeyim. Amerikadaki meşhuur yağ firmasını bizimkiler tamamiyle satın alarak üretimi Türkiye'ye taşımışlar.

Shell yağlar da oldukça rahat bulunuyor (birçok shell istasyonunda) ve fiyatları da oldukça makul (litresi 15-20TL). Shell ve Castrol haricinde diğer markalar ne yazık ki her yerde bulunmuyor.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)