Allah rahmet eylesin. Sanırsam giyotin bariyerlere gelmiş.Yola düşse veya sağdaki bariyerlere çarpsa kurtulabilirdi sanıyorum ancak bariyerler jilet gibi kesiyor insanı.
Allah rahmet eylesin. Sanırsam giyotin bariyerlere gelmiş.Yola düşse veya sağdaki bariyerlere çarpsa kurtulabilirdi sanıyorum ancak bariyerler jilet gibi kesiyor insanı.
içim kötü oldu gece gece üzüldüm gerçekten, Allah rahmet eylesin.
Allah rahmet eylesin...
Allah sabır versin. Lastik nasıl patlamış acep?
Haber doğru ise bu aralar bu lastik patlamaları hayıra alamet değil. Tırsmaya başlıyorum bu nedir böyle iki günde bir lastik patlıyor?
istoç'un orda gişelere doğru 90-100km ile inerken arka lastiğim patlamıştı benimde. sağa çekip durdum. sıkıntı olmadı. ama ön lastik patlasaydı ne olurdu bilemiyorum.
oluyor yani böyle şeyler. haa arka lastik nasıl patladı derseniz. yanağa girmiş balans kurşunu çıkardık lastikten. çöpe gitti yepyeni lastik. o kurşun ayağımada isabet edebilirdi mesela.. Allah'a emanet gidiyoruz. Her ne kadar O yokmuş gibi yaşasakta.. çok zaman koruyor işte nankör kullarını..
vakit zaman tamam oluncada yapacak birşey yok. Rabbim gidene merhamet, kalana sabır ihsan etsin..
şahşen motorumun yumruk kadar bir taşla yerden havalandığını gördüğümden beri motor eskisi kadar çok kullanmayacağım yavaş dikkatli temkinli kullanacağım gece sürüşü tabiki hayır
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Sürücü Murat Kinyas. İstanbul merkezli Behçet Otomotiv firmasının Çerkezköy mağaza sorumlusu. Kendisi eski müşterimdi. Okuyunca şok oldum. Motorunun bakımlarını hiçbir zaman aksatmaz, kötü lastikle yola çıkmazdı. Sadece çok hızlı sürerdi. Allah rahmet eylesin.
Demek istediğim bu günlerde lastik patlatan patlatana. Sifir lastik te patlayabiliyor, beklemiş lastikte patlayabiliyor. Benim arabamdaki lastikler 55 bin km oldu bir kez patlamadı, saklama yeri sokak, şartları yaz kış.. Demek istediğimi anla. Bi talihsizlik var gidiyor.
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Yüksek süratlerde lastiğe normale nazaran ekstra yük biniyor.Özellikle viyadüklerden geçerken bağlantı demirlerinden atlarken süratte yüksekse açılma yapabilir.Bunu o andaki şartlara göre değerlendirmek lazım.Ancak yüksek hız olasılığı arttırıyor.Belki lastikte ufacık bir delik vardı ve yüksek süratle birlikte viyaduk bağlantılarından geçerken, yüksek basınçdan dolayı açıldı ve parçalandı.
Ailesine sabır ve baş sağlığı diliyorum.
Allah rahmet eylesin. Bu lastik olayı çok can sıkıcı bir durum. ikisine bin liranın üstünde para verip alıyoruz, 2 yılda bir değiştiriyoruz, ancak binerken hep patlayacakmı diye kara kara düşünüyoruz. Bu eleştirim lastik üreten firmalara. Öyle böyle yaptık, üç farklı kauçuk karıştırdık vb.ayağına bizlere lastikleri yüksek fiyattan kitliyorlar.
Sürat, yük dengesi nedeniyle patlayabilir diyen arkadaşlara da cevabım; yüzlerce tonluk uçak çok yüksek süratte yere teker koyuyor, daha sonra sert frenleme ile duruyor. Lastiklerinin patlaması milyonda bir oluyor ki çoğuda pilotaj hatası. Aynı hassasiyeti lastik firmaları motorsikletler için de göstermeliler.
Michelin'in bir ara lastikleri yarılıyor diye bayağı bir şikayet gelmişti. Benim lastikler de michelin, geçen sene 1200 tl para verdim, daha 1000 km. yol yapmadım. Şimdi acayip huylandım bu lastikten. Motora binesim gelmiyor bu gün.
İşin özü, lastik firmaları kendilerine biraz çeki düzen versinler.
Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)