Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Çıkan masraf normalmi, motordan anlayanlar buraya

REKLAM ALANI
    emrcbk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D250
    Arkadaşlar herkese selam, 2 hafta önce falan konu açmıştım yine motorun içine ettik diye, giderken stop ettiydi ve çalışmadıydı, en yakındaki tamirciye bırakmıştım ama o daha motoru açmadan halledemem ben demişti(bisikletçiden bozma biyer) yol yardımla bilindik bi ustaya götürdüm, bursalı olan varsa bilir belki kardeşler motor elmasbahçelerde, motoru açmak için 300 istedi, bugünde aradı işte subaplarda varmış sıkıntı tamda anlamadım, üst kapağı verdik taşlamada falan dedi subaplar halloldu alıştırıldı falan bişeyler dedi, toplam nekadar tutcak dedim 600 700 falan dedi, yani bi 300 falan daha vercem yarın akşama gelip alırsın dedi,motor daelim roadwin 250r,uygunmudur ben anlamıyorum, bilindik usta diye bıraktım bide foruma sorayım dedim, cevaplayan herkese teşekkürler.
    kotucocuk13 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Biraz pahalı gibi, asyamotoru arayıp konu hakkında bilgi almanı tavsiye ederim. roadwin'in üst kapağı elbette 30-40TL değildir ancak doğrusu adamın ne üst kapağı değiştirdiğini ne subapları değiştirdiğini düşünüyorum. Çok çok subap ayarı yapmıştır ki o da 50 olsun olsun 100TL'dir. Onun için de motoru açmaya gerek yok, külbütör kapağını sökmek yeterli. Motor açmak için 300TL alınmaz, ayıptır. Tek silindirli Honda türevi bir motor nihayetinde.

eğer dediği gibiyse de kapağı taşlamaya 50TL subaplar 50-60TL işçilik de 50-100TL desen, nasıl hesaplarsan hesapla 200-250TL'yi geçmiyor. Eğer hakikaten dürüst adam ise yeni orjinal subapların ve tornacının faturasını göstersin. Eski subapları sana versin.

Kıyaslama için bir örnek daha vereyim. Altın elbiseli adam'ın honda 900rr motoru komple söküldü, sekmanlar yataklar yenilendi, krank yatağı düzeltildi, şimli motor için subap ayarı yapıldı vs. Parça fiyatı hariç adam 1200TL para ödedi. Şimdi sen söyle senin tamirci az mı çok mu demiş.
    https://www.youtube.com/watch?v=k0hp8bJkoEs
    https://www.youtube.com/watch?v=k0hp8bJkoEs" width=320 height=288 type=application/x-mplayer2 controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="false">

Tavsiyemi tekrarlıyorum:
    mutlaka asyamotor'u arayıp konu hakkında bilgi alın.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)