Genç Yaşta Motosiklet Kullanmak
Reklamlar
-
Merhaba Arkadaşlar. Size Motosiklet kullanmaya nasıl başladığımı anlatmak istiyorum.
Bir yaz günü (2002) babamla herzamanki gibi motora biniyorduk. Motor dediğime bakmayın o bir mobiletti (peugeot103). Neyse
Babamla birlikte motor sürmek(artçı olarak) çok hoşuma gidiyordu. İşte O yaz günü babam motoru sakin bir yere sürdü ve durdu.
Babama neden durduğunu sorduğumda: ''Haydi sıra sende. Çok kolay. Bisikletten farkı yok. Pedal çevirmek yerine gaz kolunu çeviriyorsun.'' dedi.
Nasıl olur? Nasıl sürerim? Derken kendimi sürücü selesinde buldum. Heyecandan ellerim ayaklarım titriyordu. Daha 8 yaşındaydım.
"Yok baba. Ben bunu süremem ki!" dedim. Babamın sürersin demesi bana cesaret veriyordu. Yeterli cesareti toplayana kadar "Süremem" deyip "Sürersin!"
cevabını aldım. Bayağı uğraştık. Babam motordan 3 5 adım uzaklaştı. Şu gaz bu fren diye göstermedi çünkü merakımdan dolayı daha erken yaşlarda sorup
öğrenmiştim. " Oğlum sağ elin çok önemli. Korktuğunda, durmak istediğinde, bir tehlike hissettiğinde onu kapatmayı sakın unutma! Genelde ilk süren kişiler gaz kolunu
kapatmayı unutup düşerler." Belki başka şeyler de söylemişti fakat motor kullanacak olmanın büyüsü beni kendine çekmişti. Tek duyduğum şey
2 zamanlı motorun çatırtılı patırtılı çalışması ve burnuma gelen yanık yağ kokusuydu. Ağzım kulaklarımdaydı. Sırıtmaktan yanaklarım ağrıyordu.
Ve işte O an! Gaz kolunu hafifce çevirdim, motorun sesinin artmasıyla ilerlemeye başladım. Yolun bozukluğunu ayağımda hissediyordum. Arkadan
"AYAKLARINI KALDIR!" diye bağırdı babam. Evet unutmuşum. Doğru ya ayaklarımı pedallara koymalıyım. Aman Allah'ım Ne kadar güzel
bir his bu! Ellerim gidonu sıkmaktan ağrıyordu. Ama olsun. Rüzgarın vücudumu okşaması tüm ağrıyı alıyordu. Orada sadece motor ve ben vardık. Bu
güzel anı hiçbirşey bozama... Eyvah! Yol bitti! Dönmem lazım. Bu kocaman şey çok da ağır! Bisikletten tek farkının gaz kolu olmadığını anlamıştım.
Durdum hemen. Bu ses de ne? Tabii ya gaz kolu açık. Hemen kapattım. Duydumu acaba kapatmadığımı diye arkama dönüp baktım. Babam çok mutluydu. Bi yandan beni
alkışlıyor. Bir yandan da elleriyle hayali bir gidonu tutarak nasıl dönmem gerektiğini gösteriyordu. Önüme döndüm ve yavaşca bisiklet gibi ayağımla ittirerek dönüşü
tamamladım. Babama bakarak ona doğru sürüyordum. Yanına gittim " Devam devam!" dedi. Aynı şekilde 3 4 tur attıktan sonra " Haydi bakalım son kez dön gel
yanıma." dedi. Sonuncusunda ayağımla itmek yerine gaz koluyla bir kamyon kadar yer kaplayarak döndüm ve yanına gittim. "Bugünlük bu kadar yeter." dedi. Ben
hala şoktayım tabi. Az önce kocaman bir motor sürmüştüm. Eve doğru dönerken " Oğlum, sakın benden habersiz motora binme. Ne zaman istersen bana sor.
Ben izin veririm. Ama mutlaka sor! Zaten bu motor artık senin." Sevinçten ne diyeceğimi bilmiyordum. Devam etti: " Ha bu arada yavaş ve çok dikkatli sür ki annenle
papaz olmayalım."
Okuduğunuz için teşekkür ederim
Reklamlar
-
Hocam ya şimdi.keske sonraki tecrübeleri motorlarınızı falan yazsaymissiniz
-
Duygulanan çıksın CASİO
-
ccc67 adlı üyeden alıntı
Hocam ya şimdi.keske sonraki tecrübeleri motorlarınızı falan yazsaymissiniz
sonraki tecrübelerim 103le iyice pişip (7yıl) kanuni seyhan125e geçtim. Kanuniyle pişip kaşınmalar başalyınca (2 yıl sonra) cc büyütmek için güvenli sürüş eğitimi aldım. Bu eğitimi aldıktan sonra kendi kendine maksimum az pişmiş kıvamına gelindiğini anladım. Sonraki motorum er6fti. Alır almaz ileri sürüş eğitimini tamamladım. 2 yıl yaklaşık 10bin km yapıp sıkıldım. Kaşıntı başladı yine ve üniversiteye başlamamla şehiriçi ağırlıklı kullanacağım için gidip xmax250 aldım. Yakıtından ve sportif bir scooter olduğu için tercih ettim. Bir yıl içinde kaşıntı başladı yine :D En sonunda gidip ducati monster 796 aldım ve rahatladım. Şimdi aramız iyi gibi :D
-
mostro adlı üyeden alıntı
sonraki tecrübelerim 103le iyice pişip (7yıl) kanuni seyhan125e geçtim. Kanuniyle pişip kaşınmalar başalyınca (2 yıl sonra) cc büyütmek için güvenli sürüş eğitimi aldım. Bu eğitimi aldıktan sonra kendi kendine maksimum az pişmiş kıvamına gelindiğini anladım. Sonraki motorum er6fti. Alır almaz ileri sürüş eğitimini tamamladım. 2 yıl yaklaşık 10bin km yapıp sıkıldım. Kaşıntı başladı yine ve üniversiteye başlamamla şehiriçi ağırlıklı kullanacağım için gidip xmax250 aldım. Yakıtından ve sportif bir scooter olduğu için tercih ettim. Bir yıl içinde kaşıntı başladı yine :D En sonunda gidip ducati monster 796 aldım ve rahatladım. Şimdi aramız iyi gibi :D
Allah utandırmasın efsane ama başlangıç
-
ccc67 adlı üyeden alıntı
Allah utandırmasın
efsane ama başlangıç
Teşekkür ederim
-
avuçlarının içi terledimi onu de bana
-
berkcigdem adlı üyeden alıntı
avuçlarının içi terledimi onu de bana
Terlemez mi su bile topladı :D
-
mostro adlı üyeden alıntı
Terlemez mi su bile topladı :D
o zaman tamam eğer o olmadıysa yaşayamamışsın diyecektim
-
103 star 105 cobra heygidi günler maziyi canlandırdın.2 tane 103 ön teker koparmışlığım var
-
Moderatör
Bizde ilk okul 5. sinifta sanırım sene 93 ya da 94.. anneden babadan gizli Mobylette M55 enduro kiralardik.. 50 cc miydi neydi.. ne günler..
-
işte bu yaşadıgın seyi bir anne olarak bende çocuguma yapmaktır niyetim... Bir baba değil bir anne olarak öğretmen tek amacım... sen yüzündeki mutluluğu hissederken babanın gördüğü o güzel ifadeyi bende bir anne olarak görmek istiyorum...
Rüzgar ... VE diycekki "Bana motor sürmeyi annem öğretti..."
Hikayene bayıldım iyiki paylaştın .....
-
Hikayen gerçekten çok güzelmiş her satırda daha da fazla merak ve heyecanla okudum gerçekten. Keşke bende kullanmayı öğrenirken bu kadar güzel anılara sahip olabilseydim.
[QUOTE=awesomee;3856056][B]işte bu yaşadıgın seyi bir anne olarak bende çocuguma yapmaktır niyetim... Bir baba değil bir anne olarak öğretmen tek amacım... sen yüzündeki mutluluğu hissederken babanın gördüğü o güzel ifadeyi bende bir anne olarak görmek istiyorum...
Bu dediğini başarabilirsen gerçekten çok farklı ve standardın dışında güzel bi anısı olacaktır Paşanın Umarım hayallerine ulaşırsın Çağrıcım
¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!
-
çok iyi =)
-
Güzel mesajlarınız için hepinize teşekkür ederim
-
Vay be yıllar sonra tekrar 2 zamanlıya dönmek harika
-
Sonunda kötü bir şey olacak sandım.
-
awesomee adlı üyeden alıntı
işte bu yaşadıgın seyi bir anne olarak bende çocuguma yapmaktır niyetim... Bir baba değil bir anne olarak öğretmen tek amacım... sen yüzündeki mutluluğu hissederken babanın gördüğü o güzel ifadeyi bende bir anne olarak görmek istiyorum...
Hikayene bayıldım iyiki paylaştın .....
Bana annem öğretti...
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
-
Eskiden 90 li yillarin başında motosiklet kiralama diye bi kavram vardi
Panayir veya bayram yerlerinde lunaparklar da
Saat hesabi ile
Bende o yillarda başladım kullanmaya
Kiralama işine hiç bulaşmadan evde babamin motosikleti ile
Dedem de puch var di
Amcam da kinetix honda
Babam da peugeot moped vardi
Diğer 2 amcam da ise japon mali honda var bu gün satilan today in 2t olani
Digeri yamaha oda 50 cc 2t ama model olarak bu gün bi ilkokul çocuğunun kullanabileceği boyutlar daydi bu modeller
Aradan 25 30 yil gecmesine ragmen hiç unutmam
Tabii o zamanlar polis kovalamazdi ve malesef fotograf makinasi yoktu :(
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)