Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
7. sayfa BirinciBirinci ... 5678 SonuncuSonuncu

ABS'siz motor almayın elinizde kalmasın

REKLAM ALANI
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Off bayyydı artık. Yazılanlar boşa, konuşulanlar boşa. Yani o kadar şey yazılıyor ama okunduğunda bi kaç elektrik bağlantısı olmuyor.olamıyor, olduramıyoruz. En iyisi bi çay içelim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Keoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt-125, R25 Ve Tekrar R25,Dominar 400,Mt-125 Abs
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Disk frenli motosiklet ile kampana frenli arasında ne düşünüyorsanız, Absli ve Abssiz hakkında da aynısı olacak.
    Yani bu bir elde kalma meselesi değildir.
    Gerekli mi değil mi meselesi de değildir.
    Disk fren ilk defa motosiklete uygulandığında acaba gereklimiydi?
    Türkiye'de geniş bir kitle ilk defa disk freni Mz'lerde gördü.
    Kendini yırtsan 110-140 km/h hız yapan basit motorlardı.
    Günümüzde bırak kampanayı, tek diskli modeller bile eleştiriliyor.
    Mevzu budur.
    Şimdiden hazırlayın kendinizi.
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ABS'yi anlamadik gitti. ABS'nin karsilastirildigi, ve bunlar olursa gerekli olmayacagi iddia edilen seyler:

1. Gucli fren
    2. Kaliteli lastik
    3. Egitim
    4. Dikkatli kullanma

Bunlarin hic biri ABS'nin yerini tutamaz, altrenatifi olamaz.

ABS fren gucunu arttirmak, yahut durus mesafesini kisaltmak icin degildir... Uygun sartlar olustugunda fren esnasinda tekerlek kitlenebilir. ABS olursa kitlenmez, motorla birlikte devrilmezsiniz. Mesele bu. Fren tipi ne olursa olsun... Lastik ne olursa olsun... Egitim seviyeniz ne olursa olsun... Ne kadar dikkatli kullanirsaniz kullanin... Risk azalir. Kesinlikle yok olmaz. Kaza onceden on gorulemeyen seye denir.

Cift diskli cok guclu frenleriniz var. Daha kolay kitlersiniz tekerleginizi.

Lastiginiz cok iyi... Peki ya yol? Insaat kumu, siyah buz, micir, islak yaprak, yag, klima suyu, bitki sulama artigi... Bunlarin uzerinde de yolu iyi tutuyor mu lastik?

Egitim aldiniz. Etkili fren nasil yapilir biliyorsunuz. "acil fren" calistiniz, on suspansiyonu yukleyerek maneti limon gibi sikma egsersizleri yaptiniz. 120'yle gidiyorken gerizekali biri onunuze kirdiginda maneti kiracak gibi oyle bir asilirsiniz ki frene, yaptiginiz egsersizler yere dustukten sonra gelir akliniza. Cunku kolunuza komut dusunerek beyninizden degil, reflex olarak omuriliginizden gelir.
    Bu yazının üstüne konuşulacak bir şey kalmamıştır.
    Dağılabilirsiniz.
    eee bunu beğendi.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Alıntı YZFR25R6 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bundan önce kullanılan motorlar abssiz olduğu için heralde motor statüsünde değildi biz abs gereksiz demedik hiçbir zaman, fakat olmasıda şart değil yeni motorların frenleri gayet iyi ve yeterli, o yüzden söylüyorum bunu şart değil diye, konuyu açan arkadaşta sanki ilk absli motorunu alacakmış gibi bir konu açmış abssiz olunca satılmıyormuşmu bundan öncekilerde abs yoktuda satmadımı veya ikinci el olarak satılmadımı.Yenilik olarak niye lastiklerden frenlerden ve motor blogunda yapılan yeniliklerden bahsetmiyoruz.
    Abs çok gerekli ve çok hayati.
    Arabalarda abs standart haline geldi.
    Araba freni kitleyince 4 ayak üstü kayıyor sadece.
    Motor freni kitleyince asfaltı yaşaman %99
    O zaman motorda abs daha gerekli tabi ki.
    Arabada standart oldu ise
    Motorda standart olacak + olarak abs siz eski motorların kullanımı yasaklanabilir çok ilerde.

Daha konuşacak ne var ki bu kadar yazdın. Yeter artık.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abs çok gerekli ve çok hayati.
    Arabalarda abs standart haline geldi.
    Araba freni kitleyince 4 ayak üstü kayıyor sadece.
    Motor freni kitleyince asfaltı yaşaman %99
    O zaman motorda abs daha gerekli tabi ki.
    Arabada standart oldu ise
    Motorda standart olacak + olarak abs siz eski motorların kullanımı yasaklanabilir çok ilerde.

Daha konuşacak ne var ki bu kadar yazdın. Yeter artık.
    Abs abs senin pulsarda absmi var veya cbfde sen niye bu kadar yazdın çok iyide sende niye absli motor yok hem neyi yasaklıyorlar hiç kullanmayalım daha iyi olmazmı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Herkes ikna olmak zorunda degil. Isteyen istedigini yapmakta serbest. Bazilari okuyarak, bazilari dinleyerek, bazilari gorerek, bazilari da yasayarak ogrenir. En sonuncusu en saglami
    berkcigdem bunu beğendi.

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    Bir soru sorduk motorda yenilik sadece absmidir diye cevaplamadın bu arada konuya siyaset karıştırma.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:06 ----------

Barkın başkan benden daha iyi bilir ona bir sor istersen.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:09 ----------

Bundan önce kullanılan motorlar abssiz olduğu için heralde motor statüsünde değildi biz abs gereksiz demedik hiçbir zaman, fakat olmasıda şart değil yeni motorların frenleri gayet iyi ve yeterli, o yüzden söylüyorum bunu şart değil diye, konuyu açan arkadaşta sanki ilk absli motorunu alacakmış gibi bir konu açmış abssiz olunca satılmıyormuşmu bundan öncekilerde abs yoktuda satmadımı veya ikinci el olarak satılmadımı.Yenilik olarak niye lastiklerden frenlerden ve motor blogunda yapılan yeniliklerden bahsetmiyoruz.
    sen anlamicaksın o yüzden boşverdim artık. dediğim gibi umarım bir gün gelipte keşke abs olsaydı demezsin. İnşallahta demezsin.

Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkes ikna olmak zorunda degil. Isteyen istedigini yapmakta serbest. Bazilari okuyarak, bazilari dinleyerek, bazilari gorerek, bazilari da yasayarak ogrenir. En sonuncusu en saglami
    doğru... ..

okican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Lambretta V200 Special ABS
    Abs siz motosikletim var ve elimde kalsın istiyorum :D
    Profesyoneller abs sevmez. Traction Control vs sevmez. Makinenin her tepkisini hissetmek isterler.
    O nedenle pistte yarışırken bu tür elektronik yardımları kullanmazlar.
    Acemiler için ve şehiriçi sürüşü çok yapanlar için abs hayat kurtarır.
    Abs li modeller de kullandım ve seçenek olarak abs varsa onu tercih ederim.
    xawa bunu beğendi.

One_ Million - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 1000RR HRC (2016)
    Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mesajlarınızı okuyordum fakat şu ilk yazdığınız yorumdan sonra ciddiye almamaya karar verdim.

ayrıca ikinci yorumunuzda ise kimsenin kullandığı motoru eleştirmiyorum demenizden önce , kullanılan küçük cc motorlara laf etmişsiniz. ikisi birbirini tutmuyor.

benim suzuki an125 hk motorum var teneremde var. yazdığından yola çıkarak olurda bir gün yolda karşılaşırsak demekki sen beni motorcu olarak görmeyeceksin bile. 28 yaşındayım 14 yıldır motorun üzerindeyim evet ehliyetsizde kullandım doğru değil onaylamıyorumda. ehliyetimi aldığımda ilk motorum honda today 50 cc di. sayısız motorda kullandım sahibide oldum. geçen sene garajımda 4 tane motorum varken ekonomik nedenlerden dolayı satıp 3 ay suzuki ile gezdim tozdum. toparlayınca başka bir motorda aldım. şimdi kalkıp ya sende 125 cc var sus diyecek birisine benziyorsun... ama yanlış düşünüyorsunuz... bir gün bunu başka yerde söylersiniz alacağınız cevaplar yada sizin seviyenizi test etmek amaçlı sorulan bir soru karşısında cevap dahi veremezsiniz altınızdaki litrelik makinada kurtarmaz orada sizi.

ben burada sizinle abs iyi yada kötü tartışması yapmıyorum. sadece üslubunuz ve yazdığınız yorumdaki çelişkileri yazıyorum.

iyi forumlar.
    Bak dostum forumda yazdıklarımı takip edip etmeme yahut okuyup okumama yada ciddiye alıp almama kararına saygı duyarım,

Öncelikle küçük cc ile alaklı ikisi bir birini tutmutyor dediğin soruna yanıt vereyim, sadece bu konu ile alakalı olarak bir yorumda yahut eleştiride bulunmadım forumun genelini göz önünde bulundurarak bu sözümü söyledim vede hala daha arkasındayım.
    Çoğunun daha motoru bile yok, olanlar geneli düşük cc, çoğuda 20 yaş altı. Hala bunun arkasındayım. [B]Bu asla eleştiri değil, küçümseme değil, yanlış algı oluşmasın sakın.. Burada tecrübeden bahsetmeye çalışıyorum.

İnsanları kullandıkları motorun tarzına yada cc' ne göre değerlendirmiyorum..
    lakin bize daha önce kullanmadığı, tecrübe etmediği bir teknoloji yi kendi bildiğim doğru dur diye gelip savunamazsın, sadece fikrini paylaşırsın yorumlarsın.

125cc her hangi bir motorda yaptığın hız bellidir, 600cc veya 1000cc motorda yaptığın hız da bellidir, 3 motorda 100km hıza çıkar, biri 3 sn de çıkar biri 5 saniyede çıkar biri 10 saniyede çıkar, önemli olan bu hıza çıkmak değildir,Konumuzla alakalı kısmına gelirsek, Önemli olan ne kadar kısa sürede dura bildiğindir. Disk büyüklüğü, fren teknolojisi, zemin, motorun kendi ağırlığı, lastik marka ve üzerindeki ağırlığı göz önünde bulundurursak hepsinin ortalama fren mesafesi değişir. Hadi hepsine eşit ağırlık, eşit teknoloji ve eşit zemin,lastik, kısacası cc hariç herşeyini eşit var sayalım. 100km/h hızda Hepsi ortalamada aynı fren mesafesinde durur. Peki ya, daha yüksek hızlara çıkacak olursak 200km, 250km, 300km? Panik fren? Ani Fren? İşte burada tercihler değişiyor? Bu hızlarıda büyük cc motorlarda anca görürsün, kullanırsın tecrübe edersin deneyim kazanırsın.

Eskilerin Üstadların (SS Motorkullananların) geneli ABS'yi sevmez dedim, ABS iyi yada kötü demedim..! Konu sevmek yada sevmemek
    Neden sevmez diye soruldu, Fren durma mesafesinden dolayı olduğunu söyledim, Birinde diski tutup tutup bırakıyorsun, birinde ise diski kitliyorsun, güzel bir frenleme yapıcak tecrübeye sahip isen Fren mesafeni ABS siz motorda daha kısa tutarsın. Benim savunduğum konu bu.. Fren mesafesi.! Hangisinin daha güvenli olduğu değil..

Burada cc ayırmak yada şu motoru kullanan motorcu bu motoru kullanan değil gibi bir tez savunmuyorum asla. Konu başka tarafa çekilmesin lütfen.
    Herkesin tarzı, tercihi ve imkanı farklılık gösterir. Ama deneyimlemediğin, tecrübe etmediğin bir tezide gelip bize bu doğrudur diye savunamazsın.

umarım beni anlamışsındır.

İyi Forumlar.
    Motora her bindiğinde kendini değil, arkanda bıraktığın insanları düşün ve öyle sür.. Ona göre kararlar ver
    https://www.youtube.com/watch?v=-sPmOzlzqAQ

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Dogru, ideal sartlarda profesyonel suruculer ABS'siz daha cabuk duruyorlar. Bunu becerebilmek icin ozel dusmeyen motorsiklette birebir egitim almaniz lazim. Farkli yol kosullarinda, surekli limiti zorlayarak, ve tabii ki yer yer gecerek, tam limitte durmayi ogreniyorsunuz. Kaliteli superbike okullarinda mutlaka bir tane dusmeyen motorsiklet oluyor fren alistirmalari icin. Normal motorsiklette acil fren calismanin gercek hayatta faydasi oldukca sinirli. Cogu insan limitin cok altinda fren yapiyor.

Trafikte kullanim icin ABS profesyoneller dahil herkes icin faydali, cunku yol sartlari ve trafik pistteki ideal ortamdan cok daha belirsiz ve sorunlu.
    One_ Million bunu beğendi.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Profesyonel sürücü ne yahu?
    Öyle bir sürücü sınıfı mı var?!

Yarış motosikleti kullananlar abs istemezmiş!
    Niye istemeyelim biz geri zekalımıyız?
    Yok öyle bir şey.

Zaten satışlardan belli. Artık kimse Abssiz spor motosiklet almıyor.
    S1000RR neden bu kadar çok sattı sanıyorsunuz.
    Yarış aleminde hiç bir başarısı yokken peynir ekmek gibi kapışıldı bu motor.
    Neden?
    Çünkü motorda teknoloji ve güvenlik adına ne ararsan var.
    Spor motosiklet kullanıcıları da aynen diğerleri gibi üst düzey güvenlik istiyor.

Profesyonel sürücüden kasıt yarış pilotları ise evet abs sistemi yarışlarda kullanılmıyor.
    Çünkü yarış esnasında durmak gibi bir olayınız yok.
    Yarışlarda yolda kullandığınız lastikler de kullanılmıyor.
    Hatta egzozlar, süspansiyon sistemleri.
    Bunların hiç biri caddede kullandığınız motosikletlerle aynı özellikleri taşımıyor.
    Bu durum yarışlarda kullanılan motosikletleri daha mı güvenli yapıyor?
    O yarış lastiklerini caddede kullanmaya kalkın bak neler oluyor.

Bu kadar yazdım ama aslında tartışmaya gerek yok.
    Abs bir standart haline geldi bile.
    Yani istesek de istemesek de bu oldu.
    Bugün olmazsa yarın Türkiye'de bu standartlara uyacak.
    Bugün kampana frenli motosikletlere yapılan muamelenin aynısı Abssiz motosikletlere yapılacak.
    Avrupa'da başladı bile.

Yani benim yazdıklarım bir abs iyimidir mevzusu değildir. Olacak olanı söylüyorum size.
    Hatta Abs'ye karşı olanlar bir miktar haklı bile olsalar bu olacakları değiştirmez.

Hazırlıklı olun diye uyarıyoruz sadece. İster uyarsınız ister uymazsınız ama bu gelişmeden bir mağduriyet çıkacaksa bu alıcı için değil satıcı için olacak.

Siz istediğiniz kadar tuşlu telefonlar daha iyi ve sağlam diye yırtının
    artık herkes dokunmatik ekranlı telefon alıyor.
    Üstelik hiç ihtiyacı olmadığı halde.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı One_ Million adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak dostum forumda yazdıklarımı takip edip etmeme yahut okuyup okumama yada ciddiye alıp almama kararına saygı duyarım,

Öncelikle küçük cc ile alaklı ikisi bir birini tutmutyor dediğin soruna yanıt vereyim, sadece bu konu ile alakalı olarak bir yorumda yahut eleştiride bulunmadım forumun genelini göz önünde bulundurarak bu sözümü söyledim vede hala daha arkasındayım.
    Çoğunun daha motoru bile yok, olanlar geneli düşük cc, çoğuda 20 yaş altı. Hala bunun arkasındayım. [B]Bu asla eleştiri değil, küçümseme değil, yanlış algı oluşmasın sakın.. Burada tecrübeden bahsetmeye çalışıyorum.

İnsanları kullandıkları motorun tarzına yada cc' ne göre değerlendirmiyorum..
    lakin bize daha önce kullanmadığı, tecrübe etmediği bir teknoloji yi kendi bildiğim doğru dur diye gelip savunamazsın, sadece fikrini paylaşırsın yorumlarsın.

125cc her hangi bir motorda yaptığın hız bellidir, 600cc veya 1000cc motorda yaptığın hız da bellidir, 3 motorda 100km hıza çıkar, biri 3 sn de çıkar biri 5 saniyede çıkar biri 10 saniyede çıkar, önemli olan bu hıza çıkmak değildir,Konumuzla alakalı kısmına gelirsek, Önemli olan ne kadar kısa sürede dura bildiğindir. Disk büyüklüğü, fren teknolojisi, zemin, motorun kendi ağırlığı, lastik marka ve üzerindeki ağırlığı göz önünde bulundurursak hepsinin ortalama fren mesafesi değişir. Hadi hepsine eşit ağırlık, eşit teknoloji ve eşit zemin,lastik, kısacası cc hariç herşeyini eşit var sayalım. 100km/h hızda Hepsi ortalamada aynı fren mesafesinde durur. Peki ya, daha yüksek hızlara çıkacak olursak 200km, 250km, 300km? Panik fren? Ani Fren? İşte burada tercihler değişiyor? Bu hızlarıda büyük cc motorlarda anca görürsün, kullanırsın tecrübe edersin deneyim kazanırsın.

Eskilerin Üstadların (SS Motorkullananların) geneli ABS'yi sevmez dedim, ABS iyi yada kötü demedim..! Konu sevmek yada sevmemek
    Neden sevmez diye soruldu, Fren durma mesafesinden dolayı olduğunu söyledim, Birinde diski tutup tutup bırakıyorsun, birinde ise diski kitliyorsun, güzel bir frenleme yapıcak tecrübeye sahip isen Fren mesafeni ABS siz motorda daha kısa tutarsın. Benim savunduğum konu bu.. Fren mesafesi.! Hangisinin daha güvenli olduğu değil..

Burada cc ayırmak yada şu motoru kullanan motorcu bu motoru kullanan değil gibi bir tez savunmuyorum asla. Konu başka tarafa çekilmesin lütfen.
    Herkesin tarzı, tercihi ve imkanı farklılık gösterir. Ama deneyimlemediğin, tecrübe etmediğin bir tezide gelip bize bu doğrudur diye savunamazsın.

umarım beni anlamışsındır.

İyi Forumlar.
    forumda yazdıklarınız anlamında değil o , bu konu başlığı altında yazdığınız yorumlardan bahsettim. başka bir konu altında yazacağınız yoruma katılırım veya katılmam o oradaki konu ve yorumlarla alakalı bir durum.

ben bu 20 yaş altı muhabbetinize katılıyorum katılmıyor değilim. Sadece sizin ufak cc den bahsettiğiniz yoruma takıldım ve düşüncemi söyledim.

tabikide her motorun teknik özelliklerine göre fren mesafesi ıvır zıvır değişkenlik gösterir.

ben sizinle abs konusunu veya fren konusunu tartışmıyorum zaten. tercih etmek yada etmemek , sevmek yada sevmemek size kalmış bir durum. adam üretmiş alan alır almayan almaz. abs ye zaten aklı olan hiç bir insan genel olarak kötü diyemez.

dediğim gibi bir önceki yorumunuzdaki bazı kelimelere yada cümlelere takıldım ve bu yüzden yazdım size.

tecrübe veya deneyim konusundaki söylediklerinize katılıyorumda. burada çok kişi var milyon gb hafızasına sağdan soldan okuduğu veya duyduğu bilgiyi atıp ahkam kesen... çoğunu şu motorların üzerine koy , al sür bakalım de zaten orada anlaşılır gerçekte ne olduğu. bu arada okuyup bilgi edinmek kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Profesyonel sürücü ne yahu?
    Öyle bir sürücü sınıfı mı var?!.
    Adı üstünde, işi motorsiklet sürmek, yani yarışmak olan. Yarı profesyonel ve amatör olarak da bayağı yaygın Amerika'da. Bu sürü pistte bin türlü organizasyon oluyor sürekli, her seviyedeki sürücü için. Bu ton da sabit ve gezici yarış okulu var.
    One_ Million bunu beğendi.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Abs abs senin pulsarda absmi var veya cbfde sen niye bu kadar yazdın çok iyide sende niye absli motor yok hem neyi yasaklıyorlar hiç kullanmayalım daha iyi olmazmı.
    1.param yok o kadar.
    2.kullanma. sen kullanmasan senin için daha iyi olur.

gokberk6426 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390 (2017)
    Alıntı okican adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abs siz motosikletim var ve elimde kalsın istiyorum :D
    Profesyoneller abs sevmez. Traction Control vs sevmez. Makinenin her tepkisini hissetmek isterler.
    O nedenle pistte yarışırken bu tür elektronik yardımları kullanmazlar.
    Acemiler için ve şehiriçi sürüşü çok yapanlar için abs hayat kurtarır.
    Abs li modeller de kullandım ve seçenek olarak abs varsa onu tercih ederim.
    pist için katılıyorum ama acemiler için olsa bmw tüm motorlarına standart abs koymazdı heralde . ss motorlar yarışmak için olduğundan abs koymuyorlar büyük cc ve endro tuirning gibi motorların hatta nakedide ekle cogu buyuk segmentte abssi var bu adam 1200 cc motora biniyor abs koymayalım acemi değildir demiyorlar . çünkü pistte değil sokakta trafikteyiz ordan birşey firliyor yere yağ atıyor araba zemin kötüleşiyor varda var ... tabi önce fren yapmayı ogrenmek gereklı ama

okican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Lambretta V200 Special ABS
    Alıntı gokberk6426 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pist için katılıyorum ama acemiler için olsa bmw tüm motorlarına standart abs koymazdı heralde . ss motorlar yarışmak için olduğundan abs koymuyorlar büyük cc ve endro tuirning gibi motorların hatta nakedide ekle cogu buyuk segmentte abssi var bu adam 1200 cc motora biniyor abs koymayalım acemi değildir demiyorlar . çünkü pistte değil sokakta trafikteyiz ordan birşey firliyor yere yağ atıyor araba zemin kötüleşiyor varda var ... tabi önce fren yapmayı ogrenmek gereklı ama
    referans olarak bmw yi alırsan sonuç çok karışık olabilir o kadar fiyat yazınca haliyle abs TCS elcik ısıtma gibi birçok şeyi standart pakete koyabiliyorlar.
    Zaten bmw satış yaparken tecrübeye değil de banka hesap seviyesine bakar
    Sonuç olarak abs iyidir. Olduğu zaman kullandım rahatça fren manetini kapatabiliyordum. Abs yokken de pek sorun olmuyor.
    Olursa seviniriz ancak yok diye de sürüşü bırakacak değiliz.

Alıntı gokberk6426 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ss motosikletlerde abs olmadığına emin misin?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ss motosikletlerde abs olmadığına emin misin?
    Hemen hemen hepsinde var. Sırf pist için üretilenlerde olmayabiliyor. Sonuçta ekstra ağırlık, maliyet, kullanıcı profesyonel, motorsikletin trafiğe çıkması zaten yasak (far yok, side stand yok, vs.)

Olduğunu biliyorum tabiki, arkadaş bu kadar emin bir şekilde supersportta abs yok deyince sorayım dedim

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    pistte bile var abs ve diğer elektronikler kontak anahtarı sinyali ve farı olmayan motorlarda o kadar düğme ve dev gibi gösterge ne işe yarıyor zannediyorsunuz

https://www.facebook.com/sofuoglu/ph...type=3&theater bu fotoda net gözükmeyebilir ama bulursam başka fotoda atarım

https://www.facebook.com/sofuoglu/ph...type=3&theater

7. sayfa BirinciBirinci ... 5678 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)