merhaba. emniyet şeritsiz, 2 şeritli bölünmüş yol, tam 90 derece köşeli viraja hangi hızla giriyorsunuz? sürekli kullandığım güzergahta 1-2 tane var böyle dönüşler, acaba çok mu yavaşlıyorum diye düşünmeye başladım.
merhaba. emniyet şeritsiz, 2 şeritli bölünmüş yol, tam 90 derece köşeli viraja hangi hızla giriyorsunuz? sürekli kullandığım güzergahta 1-2 tane var böyle dönüşler, acaba çok mu yavaşlıyorum diye düşünmeye başladım.
Yanı herkesin viraja yarısına kimse karışamaz o şu şekil yatar ben bu şekil
( gidiş geliş 4 seritmi ? )(2 seritse ortada bariyer varmi ?)( ben ortalama 90 derecelik virajlarda lastiginde faydası var 60 kmh hızla giriyorum
90 derece viraj deyince ben iptal oldum.
Durup motoru elimle çeviriyorum risk almam
Önemli olanın virajın derecesinin, şerit sayısının değil viraj yarıçapının olduğunu hatırlatmak isterim.
tam 37 km. hızla giriyorum
küsüratlı söylüyorum ki salladığım anlaşılmasın
siz yinede yavaş dönün saçınız başınız dağılmasın
gidiş 2 şerit, geliş 2 şerit, arada bariyer var. emniyet şeridi yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:44 ----------
birbirini dik kesen iki yol diyelim o zaman. + işareti gibi. ve bu yollar tam 2 şerit genişliğinde. viraj kelimesini yanlış kullandım sanırım. sokak aralarındaki gibi dönüşlerden bahsediyorum. ama bu dönüşün öncesi ve sonrası ışıksız uzun yol. hızlanmaya müsait yani.
bu konuya cevap yazmayin ..kazaya imkan vermis olursunuz!!!
ben viraj dönerken hic takometreye bakmam bakamam ! hic kimseninde virajda kac gidiyorum diye bakmasinida tavsiye etmem.
kiiii
benim icin hizli olan bir baskasi icin yavas olabilir .
faktörler
yol : yapilisi ,egilimi , temizligi yogunlugu vs vs vs....
sürücü: cesaret ,tecrübe, o anki ruh hali, yetenek vs vs vs .....
motosiklet: tarzi , geometrisi, lastikleri , gücü , agirligi vs vs vs ....
vesaire leri "vs" olarak kisalttim yanlisim varsa söyleyin lütfen.
dubai'de 240 ile dönülen 90 derecelik virajlar gördüm
Bir müendiz arkadaşın da dediği gibi yarıçap forever...
bir havuzda 5 musluk var bütün musluklar aynı anda açılınca 5 saatte doluyor ise giderler açıldığında 3 saatte boşalıyor ise havada çok sıcak olduğundan suda azalma meydana geliyorsa kafam karıştı soruyu unuttum. Niye doldurup boşaltıyoz lan biz bu havuzu su kıtlığı var dünyada
senin soruda bunun gibi bişi olmuş hocam
kaza yapmamak için soruyorum zaten hocam. öncesindeki hızımı ayarlamak için. ikinci mesajımda detay vermiştim, tekrar vereyim;
birbirini dik kesen iki yol diyelim o zaman. + işareti gibi. ve bu yollar tam 2 şerit genişliğinde. viraj kelimesini yanlış kullandım sanırım. sokak aralarındaki gibi dönüşlerden bahsediyorum. ama bu dönüşün öncesi ve sonrası ışıksız uzun yol. hızlanmaya müsait yani.
eğim de yok. düz yol. temiz asfalt.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)