Tutmayın küçük motorcuyu, alıversin gitsin.
Tutmayın küçük motorcuyu, alıversin gitsin.
1000 lik alcaksan bi tanede spatula al lazım olcak çünkü en yakının kimse ona ver
Allah kardeşlerimize rahmet eylesin,http://www.motosiklet.net/forum/onla...bilginozi.html
maalesef bilgin kardeşimiz göçüp gidenlerden sadece biri,zaten anladığım kadarıyla ehliyetiniz yok bu yüzden yasal olarak 1000 cc bi makina kullanabilmeniz mümkün değil,ikincisi varsayılım ki kullanıyorsunuz o makinayı polis kaç defa bağlayacak kaç kez ceza yiyeceksiniz?diyelim ki a2 ehliyet aldınız kullanabileceğin makinalar belli başlı,a2 ile en az 2 sene geçirip sonra a sınıfı ehliyet alabilirsin,zaten hiç kusura bakma ama bu yaş bu gereksiz özgüven,tecrubesizlik saçma sapan cesaretinle 1000cc üzerine oturup gaz verdin mi dizlerinin bağı çözülür,çok üzülürsün,şu anda kullanabileceğin en iyi makina 45 beygir civarı ve güç ağırlık oranının 0.2 yi geçmemesi gerek,pulsar var,duke 200 ve belki 390,benelli tnt250,yamaha mt25,r25,kawa z300,ninja 300 sanırım kullanabileceğin en deli makinalar olabilir,ki zaten bu saydıklarımın çoğu ivmelenmede senin jettanı yer,yani senin jetta dan daha hızlı kalkar,belki sadece son hızları senin jettadan daha kötü olabilir,,,
Kendine güveniyorsun, hızı severim diyorsun, ölüm korkun yok, arkada kalanları düşünmüyorsun. Hala neden 1000 nasıl diye soruyorsun ki? Hiç kimse sana 1000 ile başla demez. Başlarsan ölürsün demiyorum ölme olasılığın yüzde 99dur diyorum.
Bu konuda ciddi isen kawasaki 250 veya honda cbr250 ile başla. Madem çok paran var en iyi ekipmanları al. Yanlış anlama ölümden veya sakat kalmaktan kormuyorsan ekipmanda alma. Sen bilirsin.
Gelen cevaplar niye böyle diye düşünüyorsan açtığın konuda üslübunu değiştirmen lazım. Bu insanlar artık ''600lükle, 1000likle başlayacağım. tavsiye eder misiniz'' diye açılıp sonra kötü haberi duymaktan yoruldu. Herkes senin iyiliğini istiyor merak etme.
Herkese katiliyorum, eger trol degil isen, madem 4 yasindan beri motosiklet tutkunusun(!) Neden o zaman hic arastirmadinda buraya boyle bi soru yoneltiyosun,eger ciddi isen kucuk cc ile basla haa ben kimseyi dinlemicem diyosan o zaman ben sana pisti oneririm,CSS nin istanbul parkta ve serez de egitimine katil sonra turkiyede yaris... ama bi arastir, 19 yasinda adamsin
Bence 600 lük al o biraz daha yawaş 1000 lik fena olur ilk alan için
Hadi bir oyun oynayalım ve böyle saçma başlıklara yorum yazıp en üstte tutmayalım ne dersiniz?
bak çocuk araban prochede olabilir. şuda olabilir her türlü hastalıgın olabilir. ama şunu iyicene kafana sok derim 180 beygir iki teker 200kg bir motora binecen en ufak gaz verince motoru lomp kafana gecirecen sonra efendim ne oldu. bunu gectim motoru sürdün bu motorun 1.vitesinde 160km ya kadar gidersin. sen motora gaz verdikce o zevk verir ha baba ha baba gaz ver lan gaz ver. hade gaz ver. vitesi yükselt gaz ver diyip duracak motosiklet sende ha hehehehe vites degisim diecen gazi verecen sonra 200km lere cikacan farkında bile olmayacan saniyede 20 30 metre yol kat edeceksin ve görüs acın daralacak en ufak birsey karsına gecicek lomp dalacaksın. sonrada bi güzel asfalta yapısacan demir bariyer varsa jılet gibi kesiecek ikiden ayıracak seni. bence sen vazgec sen bu 1000 likten karı kıza hava atıcam diye kendi hayatına mal etme hem sevdiklerini üzmemiş olursun. her yigidin bir yogurt yiyişi vardir... sende bu yogurtan tad almak istiyorsan herkesin yaptıgı gibi ufak motosikleten baslıcan 10bin km 20bin km tecrubeden sonra 600cc motorsiklete gec derim.. motosiklet arabaya sürmeye benzemez... aerodinamik olarak arabadan cok iyidir. ama refleks ve kabiliyet yetenek işide var bu işin içinde. bunların dışın en önemlisi motorsiklet sürerken başına gelebilecek ve gelecek durumlardan sıyırmayı bilmekten gecer..
Honda, Kawasaki, Suziki, Ducati, Yamaha Çok xoştirrr emaaa Benanaaa...
Güvenin Özverin Tecrüben varsa al. biz en fazla bi fatiha okuyabiliriz.
Denedim bi keresinde fakat öyle birşey arabada mümkün olmaz dostum arabada rüzgar gücü farklıdır motorda farklıdır...Mesela arabaya vuran rüzgar senin tarafına geliyor...
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:10 ----------
Sadece hayallerimi gerçekleştireceğim bu çocukca bir düşünce değildir yıllardır düşündüğüm hayal ettiğim birşeydi araştırmalar yaptım arkadaş çevrem geniştir gidip oradan araştırırdım eğitim görürdüm fakat bir motorcu arkadaşım önerdi bu siteyi o yüzden sizlerden yardım istedim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:14 ----------
Babacım ben öyle gaza gelen bir insan değilim ve kimseye hava atan biriside değilim sadece kendimi eğlendirmey ve mutlu etmeye çalışan birisiyim... Daha önce söylediğim gibi bir öyle şat diye hız yapan şerefsizler değiliz ben canımı umursamıyor olabilirim fakat başkasının malını canını düşünmeyen itlerde değiliz eğitimi pistlerde yapacağım nerede yapacağımı buldum eğitim verecek kişiyide buldum ilk önce kontrol etmeyi öğrendikten sonra 1-2 ay sonra trafiğe çıkmayı düşünüyorum bende biliyorum 1000 cc nin nasıl gaz verdigini üflesen gazlar bunu biliyorum abicim
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:18 ----------
Bu güzel düşüncelerin ve tavsiyelerin için teşekkür ederim fakat arkamda veya geçmişimde kalan birşey yok tek birşey var oda Babam'dır ha düşünmüyormusun yazık değilmi Babana dersen ben Babamı canımdan çok severim onun için zaten pistlerde aylarca eğitim görmek istedim daha tecrübeli biri olmak istedim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:21 ----------
Evet 4 yaşından beri araba ve motorlara merakım var hemde çok fazla... Kimseyi dinlemicem demiyorum sadece kararımdan vazgeçirmesinler benim hedefimde beni desteklesinler diyorum... Evet pistlerde eğitim alacağım aylarca fakat yarış için çok erken olabilir 1000 ccnin kullanması kolay olmadığını bende biliyorum nasıl bir viraj nasıl bir gazlama alacağımı senelerce öğrendikten sonra motorsiklet beni değilde ben motorsikleti kullanmaya başlayınca yarış konusunu düşünebilirim vaktim var eğitim görmem için... Teşekkür ederim bu tavsiyen içinde...
Öncelikli olarak trolsündür diye yorum yazmayayım dedim ama dayanamadım. Ben yine çaba göstereyim de trollüyorsan da canın sağolsun.
Senin gibi davranan çok arkadaş geldi geçti bu forumdan. Zamanın BilginOzi vardı(hatta bir arkadaş linkini paylaşmış) ona da çok dil döktük ama faydamız dokunamadı ne yazık ki. Eğer o arkadaşa dediklerimizi okuyup hala böyle konuşuyorsan yapacak bir şey yok. Kendini özel sanıyorsun herkes gibi. Ama sana dürüstçe söyleyeyim dostum kimse özel değil. Tecrüben olmadan o motoru kullanamazsın. Belki fıtı fıtı gezersin o aletle kaza yapmadan ama o zaman da o motorun hakkını verememiş olacağın için yine kullanamamış olacaksın. Toprak gibi yetenekli ve yıllardır yarışan birisi bile 600cc'den 1000cc'ye geçti antrenman için ve düştü.
Sana hayatında başarılar diliyorum, ne kadar sürecekse.
Saygılar,
Tim
600 lük düşünmedim değil fakat 1000 lik bana daha yakın bir düşüncede geliyor... Teşekkür ederim bu tavsiyen içinde...
Ayrıca ehliyetini yeni alacaksan senin yaşında birisi istese de o motor hacminde bir motosiklet kullanamaz. Geçmiş olsun.
Biliyorum o linki gördüm Allah Rahmet Eylesin. Mekanıda Cennet Olsun...Fakat ben direk trafiğe çıkıpda hız yapmayalar devri yükseltmeler falan yapmıyacagım dediğim gibi aylarca bi pistde eğitim göreceğim gazlama virajlar frenler vs... Ondan sonra trafiğe çıkacağım sonra kendime inanırsan motorsiklet beni değilde ben onu kullanırsam 'Bugraaa' abimin verdiği tavsiyeyi düşüneceğim ve ondan sonra bir yola başvuracağım... Teşekkür ederim yorumun içinde...
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:33 ----------
Babacım ben sana ehliyet alacağım demedim A ehliyetini alana kadar kullanacağım hemde bir tecrübe kapmış olacağim...Ayrıca A ehliyetini alana kadar çok fazla zamanım olacak oda benim için bir avantaj...
Bak kardeşim bu forumda senin bu kararını destekliyecek kimse bulamazsın. Tüm motorcu arkadaşlar senin duymak istediklerini değil, doğru olanı söylerler. Hiç motor tecrübesi olmayan birinin kalkıp ta ben 1000 cc motor alıp hız zevkimi tatmin edicem demesi kadar boş bir muhabbet olamaz. Sana tavsiyem bu sitenin forum sayfasında " onlar hep bizimle birlikteler " konu başlığını iyice bir okuman. Bak orada ne pırlanta gibi çocuklar hız tutkularını tecrübesizlikleriyle birleştirip için yok oldular. Büyük sözü dinle ve daha uzun yaşa....
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)