Mondial O kadar kötü mü? Honda mı Mondial mı?
Reklamlar
-
Mondial çin malı olduğu için çok sorun çıkaran bir markaymış. Ben 2.el 2007 model bir today buldum fiyatı 2500 TL. Ama aklım bir yandan da mondial Znu 125 e kayıyor. Sıfırı 3.400 TL. İki motor arasında seçim yapmam gerek.. Todayı alırsam a2 alabildiğim zaman satıp 150'lik PCX almayı umuyorum. Lakin mondiali alırsam 125lik olduğu için daha uzun süre kullanmak istiyorum.
Mondial'e güven olur mu ?
Reklamlar
-
Vitesli motosiklet alacak olsaydiniz çin mali da alabilirsiniz derdim. Ancak çin mali scooter alip ta illahlah etmeyeni gormedim.
En son bir tanidigimin egzozu ve arka camurlugu komple koptu yolda giderken. Cevremde 3-4 kisi oldu cin mali scooter kullanan. 1 tanesi ile cok samimiydik. Ben daha motor sohbetine girmeden bu gunde burasi koptu diye basliyordu lafa.
-
newhidalgo adlı üyeden alıntı
Mondial çin malı olduğu için çok sorun çıkaran bir markaymış. Ben 2.el 2007 model bir today buldum fiyatı 2500 TL. Ama aklım bir yandan da mondial Znu 125 e kayıyor. Sıfırı 3.400 TL. İki motor arasında seçim yapmam gerek.. Todayı alırsam a2 alabildiğim zaman satıp 150'lik PCX almayı umuyorum. Lakin mondiali alırsam 125lik olduğu için daha uzun süre kullanmak istiyorum.
Mondial'e güven olur mu ?
Sıfır km çinli sukuter alma derim. Ama ikinci el alınabilir.
alırsan ne yapman lazım?
Komple bakım:
Kaliteli bir çift lastik.
Kaliteli ön arka balata (EBC gibi)
Komple varyatör bakımı (ön varyatör değişimi 20-25TL, kaliteli kayış Bando 15-20TL, arka varyatör temizliği balataların zımparalanması, kutunun komple temizliği...)
Benzin sistemi kontrolu (benzin filtresi değişimi 3-5TL, karbüratör değişimi 45-60TL, manifolt değişimi 5-10TL)
Hava filresi değişimi, hava filtresi kutusu temizliği
Yağ değişimi.
vb.
Şimdi diyeceksin ki amma da çok şey varmış. Çinli motorlar isterse en iyisi olsun yapılması gereken bakımların hiçbirisi yapılmıyor. Sonra da haliyle dökülüyor.
Mesela arkadaş demiş egzoz düştü diye. Niye düştü biliyor musun? O motor bakıma gitmedi, egzoz vidaları loktaytlanıp sıkılmadı.
Ha şunu da kabul etmek gerek, ne kadar ekmek o kadar köfte. Çinli sukuterler daha ucuz olduğu için bazı parçalar (özellikle lastik parçalar, hortumlar plastikler) biraz daha dayanıksızdır.
Ama az çok motordan anlayan, eli anahtar tutan adamlar epeyce uzun süre biniyor bu motorlara binebiliyor. adam 125znu ile 50000km'yi aşmış. yani öyle 1000-2000-5000km'de motorun ömrü dolmuyor. Ancak genel algı 10000km'ye gelmişse doğruca çöpe.
-
Ferrarimi, manifotlu şahinmi?
-
Sorunun cevabından önce şunu diyeyim ki 50cc Today ile ancak bakkala ekmek almaya gidilir, iki ay sonra da bıkılır. Şimdi bazı arkadaşlar çıkıp ben 600 km yol gittim falan diyeceklerdir, çok ciddiye alma. Teorik olarak aynı yol yürüyerek de gidilir. Ayrıca bir sürü farklı marka varken neden Mondial onu anlamadım ? Bence biraz daha koy TVS Jupiter al.
-
Eski bir MONDİAL 2011 model 150 MC kullanıcısı ürünün + ve- lerini yazayım almak sana kalsın .
1. cisi söktüğün vidayı somunu 2 3 kere sök tak yalama oluyordu kalitesi azcık düşük olduğu için e az para ödedim diyip geçiyordum .
2. cisi yakıt tüketimi biraz yüksekti 25 kurus ve üzeri falan yaktıgını hatırlıyorum ybr 100 km ye 2 litreyi az geçince ne oluyor diyorum valla
3. olarak motordan anlamıyorsan ustalardan kazık yeme olasılığın yüksek yedek parça vs de öyle sitede 10 lira yazıyor hemen alalım yok Ankarada çayıroğlu var gidiyorsun oraya bisikletten bozma motorcular önce parça parası sonra kargo parası 2-3 haftada beklıyorsun 2 kere parça bu şekilde aldım 1 fren hidroliği aldım parça + kdv aldılar birde ayaklık almış olmam lağzım
4. ciddi biz kaza geçirmiştim motorumda 900 küsür liralık expert tutanağı çıktı neyse parasını önce siz ödüyorsunuz usta yoksa başlamıyor neyse parayı ödedik motoru kel kör toplattık hoba parçalar eksik ayaklıklar yok bır kac parcada yoktu ara mondialı elımızde yok stoklarda da yok kazayı ben 7. ayda yaptım bızım ayaklıklar şubatta geldi o sırada ben motoru satmıştım bile :(
Şimdi benım sana tavsiyem paranı az daha biriktirmen yaz sezonunda falan üzerine koy eli yüzü düzgün japonlara bak hintlilerede bakabilirsin hero 5 yıl grantı falan verıyormus bir bak ama motordan soğuma her motora bındıgın kufretme
-
AZADE adlı üyeden alıntı
Eski bir MONDİAL 2011 model 150 MC kullanıcısı ürünün + ve- lerini yazayım almak sana kalsın .
1. cisi söktüğün vidayı somunu 2 3 kere sök tak yalama oluyordu kalitesi azcık düşük olduğu için e az para ödedim diyip geçiyordum .
2. cisi yakıt tüketimi biraz yüksekti 25 kurus ve üzeri falan yaktıgını hatırlıyorum ybr 100 km ye 2 litreyi az geçince ne oluyor diyorum valla
3. olarak motordan anlamıyorsan ustalardan kazık yeme olasılığın yüksek yedek parça vs de öyle sitede 10 lira yazıyor hemen alalım yok Ankarada çayıroğlu var gidiyorsun oraya bisikletten bozma motorcular önce parça parası sonra kargo parası 2-3 haftada beklıyorsun 2 kere parça bu şekilde aldım 1 fren hidroliği aldım parça + kdv aldılar birde ayaklık almış olmam lağzım
4. ciddi biz kaza geçirmiştim motorumda 900 küsür liralık expert tutanağı çıktı neyse parasını önce siz ödüyorsunuz usta yoksa başlamıyor neyse parayı ödedik motoru kel kör toplattık hoba parçalar eksik ayaklıklar yok bır kac parcada yoktu ara mondialı elımızde yok stoklarda da yok kazayı ben 7. ayda yaptım bızım ayaklıklar şubatta geldi o sırada ben motoru satmıştım bile :(
Şimdi benım sana tavsiyem paranı az daha biriktirmen yaz sezonunda falan üzerine koy eli yüzü düzgün japonlara bak hintlilerede bakabilirsin hero 5 yıl grantı falan verıyormus bir bak ama motordan soğuma her motora bındıgın kufretme
Bayağı bir abartmışsın ,mc mr mh parçaları normal seviyede kalitelidir.25 kuruş ve üstü yakıt yaktırmayı nasıl başardığını merak ettim.Parçaları internetten çok kolay sipariş verebilirisin, civataları çok sıkarsanız kırılır ,ama yalama yapması zor gibi. 3 kere bloğu indirdim daha yalama olmadı.
-
darkmotor adlı üyeden alıntı
Bayağı bir abartmışsın ,mc mr mh parçaları normal seviyede kalitelidir.25 kuruş ve üstü yakıt yaktırmayı nasıl başardığını merak ettim.Parçaları internetten çok kolay sipariş verebilirisin, civataları çok sıkarsanız kırılır ,ama yalama yapması zor gibi. 3 kere bloğu indirdim daha yalama olmadı.
Benim abarttığım falan yok mondial de ses kayıtlarım , şikayetlerimde duruyor Çayıroğlunda da siparişlerimin kaydı duruyordur !!!Motor zaten normalde bile 20 kuruş civarı yakıyor en az yaktıran 16 falandır .Farkında isen şuan marka fanatikliği vs yapmıyorum o iyi bu kotu demedık güzel kardeşim başımdan ne geçti ise onu yazdım buraya Benim aldığımda verdiğimde faturalı fişli .Ben şimdi bunu anlamıyorum işte şuan çin malı vs kullanıyorsunuz laf söz söyletmiyorsunuz forumun genel özelliği motoru sattıktan sonra ver yansın yapmayın yahu el insaf bakın topcase bağlanılan yer yanı tam arka kuyruktaki sağ ve sol grenajın bırlestıgı stobun uzerindekı grenaj 2 kere kırıldı parça kalıtesı ıyı demı ?Led stop koymuşlar daha 10.000 km de ne led kaldı ne stop .Far zaten huyu uzerıne sürekli ampul alıyorduk ! Hadi elektrık çınlılerın genel zafıyetı daha bir sürü şey MC serisi mondialın iyi sayılır modellerınde ama koruma demırı sureklı gevşiyordu şimdi somun arızalıdır demı yalama olmustur demı 2 kere de somun atıp yenıden aldım ? Karburatör ah o karburatör 2 kere onun yuzunden yolda kaldım içindeki iğne düşüyordu ! 21.000 km sattım Şuan rahatım ybr tık demıyor çunku
-
Mondial iyidir candir.. alinir neden alinmasin ama hicbir markanin ikinci eli alinmaz. Hem sahibi nasil kullandi bilemezsin hem de sifira yakin fiyat veriyorlar sulun osmanlar. Kime carparlarsa artik.
-
Senin için versusun bir önemi yok. Mondial znu'ya takmışsın ve üyelerin onayını istiyorsun. Ne diyelim yaşayarak da olsa tecrübe edinmen dileğiyle.
-
AZADE adlı üyeden alıntı
Benim abarttığım falan yok mondial de ses kayıtlarım , şikayetlerimde duruyor Çayıroğlunda da siparişlerimin kaydı duruyordur !!!Motor zaten normalde bile 20 kuruş civarı yakıyor en az yaktıran 16 falandır .Farkında isen şuan marka fanatikliği vs yapmıyorum o iyi bu kotu demedık güzel kardeşim başımdan ne geçti ise onu yazdım buraya Benim aldığımda verdiğimde faturalı fişli .Ben şimdi bunu anlamıyorum işte şuan çin malı vs kullanıyorsunuz laf söz söyletmiyorsunuz forumun genel özelliği motoru sattıktan sonra ver yansın yapmayın yahu el insaf bakın topcase bağlanılan yer yanı tam arka kuyruktaki sağ ve sol grenajın bırlestıgı stobun uzerindekı grenaj 2 kere kırıldı parça kalıtesı ıyı demı ?Led stop koymuşlar daha 10.000 km de ne led kaldı ne stop .Far zaten huyu uzerıne sürekli ampul alıyorduk ! Hadi elektrık çınlılerın genel zafıyetı daha bir sürü şey MC serisi mondialın iyi sayılır modellerınde ama koruma demırı sureklı gevşiyordu şimdi somun arızalıdır demı yalama olmustur demı 2 kere de somun atıp yenıden aldım ? Karburatör ah o karburatör 2 kere onun yuzunden yolda kaldım içindeki iğne düşüyordu ! 21.000 km sattım Şuan rahatım ybr tık demıyor çunku
Ybr'n hayırlı olsun 25.500 km de mc vardı. Hiç dediğiniz olaylara rastlamadım. Her neyse, Çinli scooterların plastikleri hızlı deforme oluyor .Özellikle 2007 ,2008 çoğu çinlinin plastik grenajları klips ile sabitlenmiş vaziyette geziyorlar dikkat ettimde neredeyse çoğunda var, olmazsa olmazlardan.
-
darkmotor adlı üyeden alıntı
Ybr'n hayırlı olsun 25.500 km de mc vardı. Hiç dediğiniz olaylara rastlamadım. Her neyse, Çinli scooterların plastikleri hızlı deforme oluyor .Özellikle 2007 ,2008 çoğu çinlinin plastik grenajları klips ile sabitlenmiş vaziyette geziyorlar
dikkat ettimde neredeyse çoğunda var, olmazsa olmazlardan.
Teşekkür ederim . Şimdi ilk alış maliyeti cidden ucuz oluyor çin menşeili motorların ancak daha sonra özellikle eli anahtar tutmayan kullanıcılara çok çektiriyorlar Kanuni popcornum(kırmızı) vardı bana motorla alakalı herşeyi o motor öğretmişti valla 2006 modeldi .
-
Çorum İl Temsilcisi
Scooter'e bişe diyemem ama Yeni Mondial'lere kötü diyen adamdan şüphe ederim. Ben ve etrafımdaki motorcuların çoğu-Hepsi diyelim şuna- çinli kulanıyor, illallah diyene de hiç raslamadım. parça desen ucuz her yerde var. fiyatı ucuz, piyasası var ama dediğim gibi scooter'a bişe diyemem
-
Ben de MC kullaniyorum. Fiyatina gore guzel motor. Ancak su yakit konusu yok mu ...
Dumduz yolda 5. vites 60 km/h hic ara hizlanma olmadan motoru bogmadan 2.8 l/100 km yakti.
Tarla yollarina girdim. 6.5 /100 km yakti
Sehiricinde ortalama 3-3.5 l/100 km yakiyor.
Uzun yolda 90-100 km/h hizla giderken 4 l /100 km yakiyor.
23 000 km dir istatistik tutuyorum sonuc bu.
Sadede gelirsek. Cin mali scooter almayin. Baska bir konuda da yazdim.
-
Bende mondial z180 vardı 14.000 km de sattım.14.000 km boyunca 1 TL masraf çıkarmadı her sabah tek marşta çalıştı ve ne tekleme ne başka birşey en ufak sorun yaşamadım. Forumda bir arkadaş da mondial drift i 56.000 km kullanmıştı ve 500 TL civarına motoru yenilemişti diye biliyorum ve hala kullanıyor arkadaş sanırım mertcan39 du nick i. Çinlilerin en iyisi mondial diye biliyorum.Yeni modelleri kaliteli ve sağlam üretiyorlar.
Ne kadar ekmek o kadar köfte diye de birşey var.Alcağın modeli iyice araştır Çin veya Japon modele göre sorunsuz veya sorunlu olabilir.
-
Yaklaşık 1 ay önce mondial rx3i evo aldım. Onun öncesinde 2006 da sıfır aldığım çin malı 150cc Scooter vardı hala duruyor. Tam 10 sene kullandim. Bu motorla yaklaşık 20000 km yaptim. emin ol 1 kere bile yolda bırakmadı lastik patlama ve benzin bitme hariç. Gidiş geliş 600 km lik yola da çıktım. Bu sonuçları kendimi ve motorumu iyi tanıdığm için elde ettim. Saygılar.
-
Sevgili kardeşim, asla çin malı alma, ikinci el japon al daha iyi..
-
Çinliyi küçük görmeyin siz cbr 250 alırsınız ama cg200 tokatlayıp geçer
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)