Motosiklet ve denge sorunum
Reklamlar
-
Merhabalar arkadaşlar, boyum 1.75 ayağım yere de değiyor.(2 ayak parmak ucu) 2 gündür yeni motorum da hızı kesince denge sağlamak için ayağı mı yere indirdiğim de motoru devirecek gibi oluyorum. Bir kez çukura denk geldim, az kalsın deviriyordum. Daha önce böyle bir sıkıntım hiç olmadı. Ha ara sıra oldu ama önemli bir sorun olarak görmedim. Yeni alet ile dünden beri tam 5 kez karşılaştım, sele mi çok yüksek yoksa bende mi sıkıntı var anlamadım. Sizce kondisyonu mu geliştirmek için bir yöntem var mıdır?
Reklamlar
-
-
-
İlk zamanlarda olur öyle, daha önce hiç bacaklarınızla o şekilde ağır birşeyi zaptetmek zorunda kalmadığınız için tedirgin olabilirsiniz. Birkaç ay içerisinde rahatlarsınız
-
biraz alışmana bağlı benim 1.86 enduro da bile rahatça yere basıyorum
denge kurmak zamanla öğreniliyor ben bu sebeple 200 cc scooter ile başlamıştım sonra cbr 125 altımda komik durmuştu ama heves işte kullanmıştık :D
-
Kenan sofuoğlu nun boyu 174 imiş .ben 178 olduğum halde bazen ayağım yere zor değiyor diye mızmızlanıyordm mt125 te
-
Motosikleti kollarınızla değil bacaklarınızla tutun. Motosiklet durana kadar ayağınızı yere koymanız gerekmiyor aslında. Eğitimden önce bende aynı sıkıntıları yaşıyordum. İmkanınız varsa mutlaka eğitim alın.
-
Bacak kası yap
Şaka maka, tek bacağınla çömel-kalk egzersiz yap; kalça-bacak daş gibi olur.
-
Teşekkür ederim yorumlar için anlaşılan tek yolu eğitim. İlk fırsatta eğitime gidip bu korkuyu yenmek lazım. Sağolun arkadaşlar.
-
"denge sağlamak için ayağı mı yere indirdiğim de"
gidon la denge sağlanır ve(dönme ve durma anında)bozulur.
-
Durmaya başlarken sağ ayağınız zaten frende olacak yavaşladıkça sol ayağınızı yere koyarak denermisiniz bi.
Tek ayak kullanımda bazı insanlar çok daha rahat oluyor. Ben tek ayakta çok daha rahat ediyorum ki % 90 tek ayak kullanıyorum zaten.
-
alicebbar adlı üyeden alıntı
Merhabalar arkadaşlar, boyum 1.75 ayağım yere de değiyor.(2 ayak parmak ucu) 2 gündür yeni motorum da hızı kesince denge sağlamak için ayağı mı yere indirdiğim de motoru devirecek gibi oluyorum. Bir kez çukura denk geldim, az kalsın deviriyordum. Daha önce böyle bir sıkıntım hiç olmadı. Ha ara sıra oldu ama önemli bir sorun olarak görmedim. Yeni alet ile dünden beri tam 5 kez karşılaştım, sele mi çok yüksek yoksa bende mi sıkıntı var anlamadım. Sizce kondisyonu mu geliştirmek için bir yöntem var mıdır?
Ön freni sıkarak mı duruyorsun ?
-
Temelde sıkıntı var gibi duruyor. Bahsettiğin şey iki tekerli herhangi bir aleti dengede tutamamak.
Düşük hızlarda denge ve dönüş çalışabilirsin.
-
feti_can adlı üyeden alıntı
Ön freni sıkarak mı duruyorsun ?
Kendi mesajımı editleyemedim buradan devam ediyorum : )
Bende de aynı sorun vardı.
Geçenlerde GİS hakimiyet eğitimine katıldım.
Öğrendiğim en önemli şeylerden biri yavaş sürüşte ön frenin yeri yok.
Ani fren yapman gerekmiyorsa (duran trafikte aralardan geçerken veya yavaşça dönerken duracağında)
Ön fren yerine arka freni kullan.
Ön frene motosiklet düz değilse yüklenmemek gerekiyor.
Yoksa motor dönüşün içine doğru kendini atıyor.
Bu arada sürekli önü kullanıyor olmamım sebeplerinden biri de sağ iki parmağımın açık ve frenin üzerinde olması
Eğitmen bunu bırakmam gerektiğini ısrarla söyledi
Parmakla kapalı gazı tutacak, ön fren gerekirse açılıp hepsi (dördü) birlikte freni sıkacak
-
alicebbar adlı üyeden alıntı
Aynı sorun bende de vardı.168 boyum.parmak uçlarında tutuyorum motoru.bir hafta sonra alışıyorsun.Motor şimdi sana ağır gelir.ama bir süre kullanıp sen motora hükmetmeye başlayınca zaten tek ayağınla daha sağlam basabilirsin durdugunda.Aynılarını ben de yaşadım.Eğer ki yok illa biraz alçaltayım der isen servise git yardımcı olacak çözüm üretirler.Arkayı alçaltırlar biraz.
-
feti_can adlı üyeden alıntı
Kendi mesajımı editleyemedim buradan devam ediyorum : )
Bende de aynı sorun vardı.
Geçenlerde GİS hakimiyet eğitimine katıldım.
Öğrendiğim en önemli şeylerden biri yavaş sürüşte ön frenin yeri yok.
Ani fren yapman gerekmiyorsa (duran trafikte aralardan geçerken veya yavaşça dönerken duracağında)
Ön fren yerine arka freni kullan.
Ön frene motosiklet düz değilse yüklenmemek gerekiyor.
Yoksa motor dönüşün içine doğru kendini atıyor.
Bu arada sürekli önü kullanıyor olmamım sebeplerinden biri de sağ iki parmağımın açık ve frenin üzerinde olması
Eğitmen bunu bırakmam gerektiğini ısrarla söyledi
Parmakla kapalı gazı tutacak, ön fren gerekirse açılıp hepsi (dördü) birlikte freni sıkacak
Arkadaş gerekli açıklamayı yapmış, ön fren çok yavaş hızlarda dalma yapar ve stabiliteyi bozar, ayrıca ayaklar denge için durmadan yere uzatılmaz..
Açacaksın gazı, vereceksin coşkuyu ...
-
İmkanınız varsa kendinizi trafikte riske atmadan biran önce eğitime gidin.
Nacizane tavsiyem trafiğe kapalı bir yerde düşük hızla sürüş yapın gaz vermeden debriyaj kavraması ile gittiğiniz hızlarda motor sürün, motora hakimiyetiniz artar. bu hızda iken frenleme yapın ve motor ile tam duruşa geçtiğinizde ayaklarınızı yere koymaya deneyin.
-
sağlam bir yastığı bacaklarının arasına sıkıştırma eksersizi yapabilirsin, boş alanda düşük hız ve dönüş eksersizi yapmakta faydalı olur
motorum yok ya daha
fikir bol bende
-
Muhtemelen ayağın yere bassın diye istemsiz olarak motoru yatırıyorsun. Bunun yerine motor dik konumdayken poponu sola kaydırarak sol ayağını yere tam basarak durmayı deneyebilirsin.
-
Moderatör
Motosiklet 994 Kg olsa dahi hiç bir sorun yaşamam zira motorun ağırlığını ben istesem de taşıyamam zaten. O yüzden motorun ağırlığını motora taşıtmasını becermek lazim.
Buda durduğunuz anda motosikletinizi dümdüz tutmanız ile alakalıdır. Ayağınızı sadece baş parmağı yere bassa denge de tutmak için kafidir. Kaldi ki Rs 200 fln hafif aletler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)