merhaba millet,
bir çok kere görmüşüzdür. özellikle antep, adana, mersin civarında bizim cg motorların motor kısmına yükleme yapıyorlar yarışlar falan filan düzenliyorlar. dün akşama kadar bu işin bu kadar ciddi olduğunu düşünmemiştim. şöyle ki,
bir süredir dökük bi cg aldıp cafe racer uygulamasıyla meşgulüm. en son 200lük silindir, 6 lı baskı balata felan attım ama orijinalden 125 lik olan motordan öyle ahım şahım bi performans almadım. önceden top speed 100 ise, şimdi taş çatlasın 110 olmuştu. ha ara hızlanmalarda gözle görülür bi değişim oldu evet ama pek kesmedi açıkçası. bi cg motordan bu kadar deyip kadere razı oldum.
geçen motorla giderken benim kornanın demiri kırıldı korna yola düştü. en yakın motorcuya uğrayıp taktırmak istedim. adam motoru görür görmez kaçlık diye sordu. dedim 200 lük. nasıl performansı diye sordu, dedim böyle böyle.
adam anlatmaya başladı abi istersen sana bi motor toplayalım güçse güç, süratse sürat dedi. her zamanki palavralar olduğunu düşündüğüm için yav he he deyip geçiştrmeye çalıştım.
benim motoru dükkanın içine aldık. içeride yanlış değilsem 1936 model bi triumph, bi tane 30 küsür model ariel başta olmak üzere bi alay antika motor vardı. ve duvarda motorsiklet klüplerinin düzenlediği organizasyonlarda kazanılmış kupalar vardı. ilgimi çektiği için adama sorular sormaya başladım.
adam 30lu yaşlarda birisiydi babası 50lerde bi adamla birlikte çalışıyorlarmış. konyaya geleli 1 sene olduğunu söyledi. daha önce mersindelermiş.
kendisinin sürekli yarışlara katıldığını kupaları kendinin kazandığını söyledi. dedim senin motor ne. köşede duran yıkık dökük cg motoru gösterdi. hani dıştan bakınca herhangi alalade bi cg'den farkı yoktu. işte bu alet 200 filan yapıyordan bi girdi, yarışlardan çıktı...
inanmadım. abi dedi senin motoru bi toplayalım en az 170km hız garanti dedi. yok ya olur mu öyle şey dedim. istersen benim motora bi bin, havaalanı yoluna bi çık gel abi dedi. tamam dedim. bindim motora.
1 de kalktım hemen 2 aldım. bi sündürdüm, size yemin ederim aklım başımdan gitti. böyle bi ivmelenme yok yok yok. avuç kadar 65.5lik piston böyle bir gücü nasıl çıkarıyor inanamadım. racing makine gibi sünüyor namussuz. durdum kenara, ceketin önünü kapadım cep telefonundan gps ile hız ölçen programı açtım zira kendi ibreleri sizlere ömür. bi sündürdüm aleti 1-2-3 dedim trafikten fazla basamadım. bitmiyor makine uzadıkça uzuyor böyle bi hızlanma 600lük ve üzerileri hariç başka hiç bir alette görmedim. bi iki kere daha sündürdüm dükkana geri döndüm telefonu bi çıkardım top speed 156 diyor. daha 3. viteste, yarım gazda. aklım gitti.
dedim anlatın nedir bu iş? adam orada hali hazırda toplamakta olduğu motoru gösterdi. kranklar, egzantrikler psitonlar herşey ama her şeyi elden geçiriyorlar. kartellere özel kaynak attırıp bişeyler yapıyorlar, pistonu iyice inceltip kenarlarına delik açıyorlar yani kısaca motorun içinde hareket eden herşey elden geçiyor, ayarlanıyor.
uzun silindirler kullanıyorlar. antepden gelyormuş başka yerde bulamazsınız filan dedi. adamlara ve yaptıkları işe saygı duydum. dedim bu motordan istiyorum
istersen bu motorun aynını çıkarırım ama 3000 liranın üstüne çıkar dedi. 5-6 senede o hale getirmiş adam günlük kullanıyor. bana orta halli bişey topla şöyle 170-180 yapan dedim şaka yollu. tamam abi dedi. bak dedim ben 90 kiloyum, burdan gazı açınca icabında 200 km hiç durmayacam 2 gün sonra kucaklamayalım motoru dedim. tamam dedi. tam o sırada bi çocuk geldi motorla ona da toplamışlar öyle bi motor. bi turda onunkiyle attım. tam kıvamında. çocuk 1 senedir üstünden inmedim abi dedi. 2-3 kere ayara geldim o kadar dedi. kaç yaptın dedim araba ibresiyle 160 dedi. ama çocuk 130 kilo var.
velhasıl 1250ye anlaştık. bıraktım motoru. 1 hafta sonra teslim alacam. bakalım ne olacak....