Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Honda Pcx 125 mi Yamaha X City 250 mi?

REKLAM ALANI

Bu iki motor arasinda kaldim. Pcx cok ozulen bir motor olmasina ragmen xcitynin dogru duzgun tanitim viedosunu bile bulamadim. Acikcasi pcx'in artçılıyken yokuş çıkamamasından ve otobanda zayıf kalmasından korkuyorum. Yamaha da ise boyle bir sorun yok ama o da daha fazla yakit tuketiyor ve biraz daha ağır. Bu konuda yardimci olabilirseniz sevinirim....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Kymco Agility 200i
    up!! takipteyim

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Pcx sahibi olarak otoban işi sıkıntı onu söyleyeyim. Gidilir mi gidilir ancak sinir stres sahibi olursunuz. 0-60 arası binek araç kadar iyi hızlanıyor. Artçı olması baya fark ettiriyor düz yolda bile.(50 kilo kız arkadaş bir de bu) Yakıtı ölçmeyi bıraktım benzinliği geçerken depoyu açsam buharıyla gider o derece az yakıyor. Çok memnunum ancak tek motosiklet olacaksa(hele otoban varsa) city alırdım.

Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    neden x max değilde xcity,,x max en gözde scooter artı,xcity ye göre avantajları çok ,xmax bagaj hacmi ve yakışıklılık bakımından açık ara önde,,xcity nin sadece tekerlekleri az büyük okadar,bagajıda 1 kask zor alıyo ve pek piyasası iyi değil 2 ci el bakımından

pcx şehir içi iyi güzel ama maxi scooter ile mukayese edilmez,pcx kullananların bir sonraki geçmek hayali kurdugu motor xmax dir,250 x max sahibinin bi sonraki geçmek istediği motorda xmax 400 dür ,benim yaptığım gibi

ayrıca 125 cc motorun gidişi 250cc ile aynımıki yakıt tüketimleri aynı olsun,,nekadar ekmek okadar köfte,,alabiliyosan xmax al dua edersin
    mostro bunu beğendi.

Alıntı YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    neden x max değilde xcity,,x max en gözde scooter artı,xcity ye göre avantajları çok ,xmax bagaj hacmi ve yakışıklılık bakımından açık ara önde,,xcity nin sadece tekerlekleri az büyük okadar,bagajıda 1 kask zor alıyo ve pek piyasası iyi değil 2 ci el bakımından

pcx şehir içi iyi güzel ama maxi scooter ile mukayese edilmez,pcx kullananların bir sonraki geçmek hayali kurdugu motor xmax dir,250 x max sahibinin bi sonraki geçmek istediği motorda xmax 400 dür ,benim yaptığım gibi

ayrıca 125 cc motorun gidişi 250cc ile aynımıki yakıt tüketimleri aynı olsun,,nekadar ekmek okadar köfte,,alabiliyosan xmax al dua edersin
    X max benimde hoşuma gidiyor fakat gerek fiyatı gerek yakıt tüketimi gerekse iriliğinden dolayı tercih edemiyorum..

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:50 ----------

Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pcx sahibi olarak otoban işi sıkıntı onu söyleyeyim. Gidilir mi gidilir ancak sinir stres sahibi olursunuz. 0-60 arası binek araç kadar iyi hızlanıyor. Artçı olması baya fark ettiriyor düz yolda bile.(50 kilo kız arkadaş bir de bu) Yakıtı ölçmeyi bıraktım benzinliği geçerken depoyu açsam buharıyla gider o derece az yakıyor. Çok memnunum ancak tek motosiklet olacaksa(hele otoban varsa) city alırdım.
    Evet bende artciyla gezmeyi dusunuyorum ve baya uzağa gitmeyi dusunuyorum. Motor kucuk oldugundan ruzgardan etkilenme gibi bir durumu da vardir o zaman bu da benim isime gelmiyor. Internette cok akdeniz ege turu yapanlar var ama yine de sorayim dedim otobandaki performansini..

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------

Bir de arac sollarken pasif kaliyormus dogru mu?

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    pcx çok kaliteli muhteşem bir scooter ama motor gücü artçı aldığın zaman yetmeyecek. tek başına otoyolda giderken bile az daha hızlı gitseydi keşke deyip durursun. x-city nin 2.el piyasası ve xmax gibi bi model daha olduğundan 1-2 fazla verip en az 2014 xmax 250 almak belki daha mantıklı ama ben onu da almazdım. gücüne göre ağırlığı çok fazla. 400 cc desen onun fiyatı daha çok. sym,dealim gibi markalara yönelsen yamahayla aynı para... yani alınacak mantıklı scooter yok malesef. ybr de al diyemeyiz artık

Motosikleti
    BMW R1250R
    Alıntı Goldshadow adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    X max benimde hoşuma gidiyor fakat gerek fiyatı gerek yakıt tüketimi gerekse iriliğinden dolayı tercih edemiyorum..

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:50 ----------

Evet bende artciyla gezmeyi dusunuyorum ve baya uzağa gitmeyi dusunuyorum. Motor kucuk oldugundan ruzgardan etkilenme gibi bir durumu da vardir o zaman bu da benim isime gelmiyor. Internette cok akdeniz ege turu yapanlar var ama yine de sorayim dedim otobandaki performansini..

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------

Bir de arac sollarken pasif kaliyormus dogru mu?
    O zaman motosikletiniz pcx değil kesinlikle,direk eleyin. Büyükşehirlerin dışına çıkınca sorun yok gidiliyor yavaşta olsa ancak bunun kamyonu,tırı var gerek yok.Pcx ile sollamayı öndeki çok yavaşsa denemiyorum bile. Yerini bilmek lazım.

Uzun yol ve artçı diyorsunuz bence sizin motosikletiniz xmax. Hem satışta inanın keşke xmax alsaydım diyeceksiniz alıcısı çok olan bir motosiklet.İriliği de kafanıza takmayın istanbul içi paket servisçilerin girdiği araların bir tık azına girersiniz o kadar. İri dediğimiz motosiklet 1200gs,1290 adv falandır 250cc scooter altı üstü

İzninizle bir sorum olacak...

Motokaravan arkası scooter için bilgi arıyorum...

2 kişi yaklaşık 160 kg. taşra ilçelerinde, sayfiye yerlerinde gezmek için pcx uygun bir model midir...

Misal gittik Marmariste deniz kenarına, karavan bir noktada kalacak, çevreyi dolanma (daha uzak yerleri görebilmek için) bisiklet yerine scooter ile yapılacak...

Büyükşehirde metropolde vb kullanılmayacak, hızlı gidilmeyecek, kısaca keyif gezileri asfalt ve belki köy yollarında...

Pcx veya daha uygun bir model öneriniz olabilir mi...

Not: Aracın arkasında taşınacağından x-max uygun bir seçenek değil, iri bir model şansım olsa crf250 ye yöneleceğim...

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    her türlü xcity derim.

1 - 100 cc daha fazla ve bu çok işine yarar yolda

2- xcity de eşşek gibi teker var ki 100 cc yi falan boşverdim direk bu yüzden bile xcity tercih ederim.

E-TEKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke200
    2tane x City m oldu Pcx 150 de kullanma fırsatım oldu. Kesinlikle x City derim, Pcx ile aynı kefeye koymak bile manasız olur

forza46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    x-city sahibiyim, 2 kişi tura çıkılacak ve scooter alınacaksa en iyi f/p ürünüdür diyebilirim.
    Lastiklerinin büyük olmasının avantajınıysa herkes anlayamaz.

PCX şehiriçi her işini görür ama uzun yola çıkacağım, otoyol, çevre yolu yapacağım diyorsan 250 cc daha sağlıklı. Bende de xmax 250 vardı. Düz yolda 120-130 rahat yapıyor, yokuş aşşağı da 140-150 km'leri görüyor. İhtiyaçlarını iyi belirle ayda yılda bir kere uzun yola çıkacaksan veya trafiğin hızlı aktığı yolları çok kullanmıyorsan 250 cc'ye gerek yok. Ben xmax 250 ile yağışlı bir günde viraj alırken kayıp düştüm. Burada hata bende miydi yoksa scooter'lar normal motosikletlere göre sizce daha mı tehlikeli ?

serdar.0405 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    Pcx şehir içinde ve kısa mesafelerde avantajlı, 50-60 km hıza kadar oldukça atak , yakıt tüketimi çok az, artçılı kullanımda sıkıntılı, performansta iki kişiyle kayıp var,uzun yolda otobanda 100-110 arası istediğin yere gidebilecek kalitede fakat sollamalarda sıkıntı yaratıyor, bizim yollarda araçların 100 km hızın altındangitmediğini düşünürsek uzun yolda sürekli sağdan gitmen gerekebilir, buda sıkıcı oluyor.
    250 Cc uzun yolda ve artçılı herzaman avantajlı, Pcx e göre sadece yakıt tüketim fazla olabilir , bunuda artçılı ve sollamalardaki rahatlığıyla telafi eder zaten.

Motosikleti
    BMW R1250R
    Alıntı taiga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İzninizle bir sorum olacak...

Motokaravan arkası scooter için bilgi arıyorum...

2 kişi yaklaşık 160 kg. taşra ilçelerinde, sayfiye yerlerinde gezmek için pcx uygun bir model midir...

Misal gittik Marmariste deniz kenarına, karavan bir noktada kalacak, çevreyi dolanma (daha uzak yerleri görebilmek için) bisiklet yerine scooter ile yapılacak...

Büyükşehirde metropolde vb kullanılmayacak, hızlı gidilmeyecek, kısaca keyif gezileri asfalt ve belki köy yollarında...

Pcx veya daha uygun bir model öneriniz olabilir mi...

Not: Aracın arkasında taşınacağından x-max uygun bir seçenek değil, iri bir model şansım olsa crf250 ye yöneleceğim...
    Motokaravan arkası motosiklet benimde hayalim Ben 95 kız arkadaşım 50 kg yani yakın bir kiloda bindiğim oluyor. Hız kaybı olsa da bisikletten hızlı gideceğiniz kesin. Bence gayet kabul edilebilir tatil yerinde koca karavanı oynatmak yerine scooter kullanmak. Ancak scooter tercihim pcx olmazdı.

Öncelikle pcx kullanımı rahat ancak 125 cc de çokta ufak bir scooter değil. Karavanda her alan önemli.(bu arada karavan arkasında motosiklet taşıma için bazı prosedürler vardı diye hatırlıyorum)

Taşra deyince aklıma direk bws 125 geliyor Şöyle efsane bir tanıtım videosu da var

Ancak pcx ile 3 hp ve 2 Nm tork farkı var. Tek kişi için sıkıntı olmaz ancak 2 kişi sıkıntı yapabilir.

Diğer bir seçenek xenter 150. 16 inç jant ve 15.5 hp 15 Nm tork ile pcx 150 yi bile geçiyor.Ancak biraz daha büyük ve ağır.

Eğer yerim var derseniz xender öneririm. Eğer ne kadar ufak o kadar iyi derseniz bws derim. Bunların ortalaması pcx işte.

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Bu seçeneklerden X-City'yi tercih etmeniz doğru olur. Yakıt konusunu kafaya takıyorsanız Yamaha N-Max 125 ABS'yi de biraz incelemeniz faydalı olur. PCX'ten daha performanslı ve ABS'lidir ancak fiyatı uyar mı size onu bilemiyorum.

Şimdiden hayırlı olsun.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Italjet
    hocam işin içinde otoban ve artçı olma durumu varsa pcx'i eleyin. o fiyatlara neden kmyco xciting 250r veya sym nin maaxi scooterlarına bakmıyorsunuz? pcx tam şehir içi için yaratılmış bence. çok güzel görünüyor, sürüşü zevkli ama uzun yolda mantıklı değil bence.

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Honda ps 150i pcx 150 den daha seri 2 3 boy atıyor bana 😯

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    benim boy 1.86 pcx benim için direk imkansız :D

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Alıntı Goldshadow adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu iki motor arasinda kaldim. Pcx cok ozulen bir motor olmasina ragmen xcitynin dogru duzgun tanitim viedosunu bile bulamadim. Acikcasi pcx'in artçılıyken yokuş çıkamamasından ve otobanda zayıf kalmasından korkuyorum. Yamaha da ise boyle bir sorun yok ama o da daha fazla yakit tuketiyor ve biraz daha ağır. Bu konuda yardimci olabilirseniz sevinirim....
    Alıntı HAZZILHAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu seçeneklerden X-City'yi tercih etmeniz doğru olur. Yakıt konusunu kafaya takıyorsanız Yamaha N-Max 125 ABS'yi de biraz incelemeniz faydalı olur. PCX'ten daha performanslı ve ABS'lidir ancak fiyatı uyar mı size onu bilemiyorum.

Şimdiden hayırlı olsun.
    Tam konunun üstüne denk geldi. İzleyin ve kararınızı verin : )

Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

Alıntı tuttacromata adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    PCX şehiriçi her işini görür ama uzun yola çıkacağım, otoyol, çevre yolu yapacağım diyorsan 250 cc daha sağlıklı. Bende de xmax 250 vardı. Düz yolda 120-130 rahat yapıyor, yokuş aşşağı da 140-150 km'leri görüyor. İhtiyaçlarını iyi belirle ayda yılda bir kere uzun yola çıkacaksan veya trafiğin hızlı aktığı yolları çok kullanmıyorsan 250 cc'ye gerek yok. Ben xmax 250 ile yağışlı bir günde viraj alırken kayıp düştüm. Burada hata bende miydi yoksa scooter'lar normal motosikletlere göre sizce daha mı tehlikeli ?
    Bence burada hata motorda da sizde de değil ya lastiklerde ya da asfaltın kalitesizliğindedir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:08 ----------

Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam işin içinde otoban ve artçı olma durumu varsa pcx'i eleyin. o fiyatlara neden kmyco xciting 250r veya sym nin maaxi scooterlarına bakmıyorsunuz? pcx tam şehir içi için yaratılmış bence. çok güzel görünüyor, sürüşü zevkli ama uzun yolda mantıklı değil bence.
    Onlar bana biraz büyük geliyor. Ben orta boyutlarda her yere girebilecek ve seri bir araç aradığım için maxi düşünmüyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:12 ----------

Alıntı E-TEKİN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2tane x City m oldu Pcx 150 de kullanma fırsatım oldu. Kesinlikle x City derim, Pcx ile aynı kefeye koymak bile manasız olur
    X city'nin ikinci el pazarı nasıl peki? Yani kısa sürede satılabiliyor mu, ragbet goruyor mu?

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler