Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Polis ve Egzoz

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha YZF-R25/XMAX 250 ABS
    Arkadaslar istanbulda yasiyorum her gun anadolu yakasindan avrupa yakasina okul icin motosiklet kullaniyorum. Yamaha R25 sahibiyim ve bundan 1 ay once bir tiger egzoz aldim. Egzoz full sistem gpm-3 modeliydi. Fakat bundan bir hafta once kopru uzerinde genel bir cevirmede ceza yedim egzoz uzerinden ve polis bana 7 gun muddet verdi. Bende artik ugrasmak istemedigim icin egzozu cikardim ve orjinalini geri taktim simdi herhangi bisey yapmam gerekiyormu yani 7 gun doldu fakat polise falan gostermem gerekiyormus sanirim bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi? Ayrica egzozu mu satiyorum tertemiz sahibinden ilan numarasi 278244568 . Akropovic tup ile takas olabilir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alicebbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT25+RKS Freccia
    Yarın karakolu ara sor bence. Burada bilgisi olmayan biri çıkar "yok der" sonra sen uğraşırsın.

Trafige gidiyorsun polis bakıyor onayı verip meni kaldırıyor.bence yarın sabah karakola gidip soruştur hepten men alırsan tekrar muayeneye girmen gerekebilir

Motosikleti
    Honda Cbr 250 R
    Kardeşim o süre içerisinde orjinal egzosunu takıp karakola gidiyorsun ben geldim diyorsun.Onlarda hoşgeldin diyorlar ve motorunun yanına geliyorlar.Motorunu çalıştırıyorlar orjinal egzos taktığını görüyorlar egzos sesini dinliyorlar.Sonra ise 3 tane egzosun resmini çekiyorlar ve men'i kaldırıyorlar.
    Bende geçen yaz yemiştim.

Motosikleti
    xmax250
    arkadaslar yazmıs ne yapacagını ama ben baska birsey merak ettim... genel cevirme de nasıl ceza yediniz? db ölcer le falan sesi mi olctulerde size ceza yazdılar?

Motosikleti
    Café Racer
    Bu ne saçma bir sistem? İthal edilmesine izin verdiğin ürünün monte edilip kullanılması mı yasak?
    Ölçüm cihazı ile bir test yapıp da sana bu uyarıyı ya da meni verdiler?

Herhangi bir ölçüm vb bir işlem yapılmadığını farz ederek konuşuyorum;

Kesinlikle o egzozu çıkartmam ve haklarımı yasal yollar ile ararım.
    Emin olun haklı çıkan siz olacaksınız. Haklarınızı arayın! Geç olacak hatta çok geç olacak ama peşini bırakmayın.

Bir gün egzoz yüzünden çevirmeye girmem dileğiyle...
    VESPERA, manofsteel, DarkWheel ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    Ducati streetfighter 848
    Alıntı TurkishPower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim o süre içerisinde orjinal egzosunu takıp karakola gidiyorsun ben geldim diyorsun.Onlarda hoşgeldin diyorlar ve motorunun yanına geliyorlar.Motorunu çalıştırıyorlar orjinal egzos taktığını görüyorlar egzos sesini dinliyorlar.Sonra ise 3 tane egzosun resmini çekiyorlar ve men'i kaldırıyorlar.
    Bende geçen yaz yemiştim.
    aynen öyle bizde arabadan yemiştik aynen öyle oluyor.
    TurkishPower bunu beğendi.

mesmeyut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150
    Alıntı *Heka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ne saçma bir sistem? İthal edilmesine izin verdiğin ürünün monte edilip kullanılması mı yasak?
    Tiger yerli üretim egzoz hocam.

Motosikleti
    Café Racer
    Alıntı mesmeyut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tiger yerli üretim egzoz hocam.
    E bu daha da komik. Merdiven altı üretim yapmadıklarına göre bu üretici firma vergi levhası, mühendislik onayı, garanti belgesi vb bir sürü onay ve izine ihtiyaçları var. Buna izin veren hükümet kullanılmasına mı ceza yazıyor.
    TurkishPower ve El7is bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha YZF-R25/XMAX 250 ABS
    Hic birseyi olcmedi motoru bosa aldi gaz verdi ve cezayi yazdi

Motosikleti
    Café Racer
    Alıntı HasanK7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hic birseyi olcmedi motoru bosa aldi gaz verdi ve cezayi yazdi
    Ülkenin dört bir yanı fail ya Hocam bir avukat ile görüşün hakkınızı yasal yollar ile arayın lütfen.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Egzozunuzu ruhsata işletebiliyor olmanız lazım. Prosedürü bilmiyorum ama eğer homolog egzozsa gerekli işlemleri yapıp kullanabilirsiniz.
    Eğer homolog değilse hiç bir şekilde kullanamazsınız.
    Devletin üretilmesine veya satılmasına izin verdiği her şeyi aracınıza takabilirsiniz diye bir şey yok.
    Bu ışık ve ses hatta korna için de geçerli.
    Her egzoz trafikte kullanmak için üretilmez. Sadece pist için üretilmiş bir egzozu trafikte kullanamazsınız mesela.
    Aynı şekilde pist lastiklerinin üretimi de yasaldır ama trafikte kullanamazsınız.
    Homolog kelimesinden kast edilen de bu durumdur.
    Önce egzozunuzun yasalara uygun olduğundan emin olun sonra gerekli prosedürü uygulayıp kullanabilirsiniz.
    hasmet bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Polislerin gurultulu eksozlara ceza vermesini destekliyorum. Guzel bir uygulama.
    Sarıhan bunu beğendi.

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    E bu daha da komik. Merdiven altı üretim yapmadıklarına göre bu üretici firma vergi levhası, mühendislik onayı, garanti belgesi vb bir sürü onay ve izine ihtiyaçları var. Buna izin veren hükümet kullanılmasına mı ceza yazıyor.
    Bir silah üreticisi tüm izinleri almış yasal olarak üretiyor vergisini ödüyor ve satıyor. Sonra birisi silah almak istiyor, gerekli iznleri prosedürü tamamlayıp alıyor. Sıkıntı yok.
    Peki bu silah alan adam alır beni vurursa yasal mı? Satılıyor diye vurma hakkına mı sahip?
    Aynı şekilde egzoz üretiliyor satılıyor diye motoruna takıp kafamı s....k mi zorunda?
    akbird bunu beğendi.
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Geçen gece yarım saat uyuyamadım, döl israfının biri evin önünden geçiyor. 1 dk sonra uykuya dalıyorum tekrar geçip uyandırıyor. Yarım saat böyle 2 dk da bir odamın önünden geçti.

O egzozu babasına monte etmeyi düşündüm baya. İçten yanmalı şekilde. Ama sonra bırak dedim, sen mi düzelteceksin memleketi.

Sonuç olarak egzoz için keşke motoru ehliyeti alıp hiç vermeseler. Umrumda olmaz sonuna kadar desteklerim. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.

Motosikleti
    Café Racer
    Alıntı Tundzhay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir silah üreticisi tüm izinleri almış yasal olarak üretiyor vergisini ödüyor ve satıyor. Sonra birisi silah almak istiyor, gerekli iznleri prosedürü tamamlayıp alıyor. Sıkıntı yok.
    Peki bu silah alan adam alır beni vurursa yasal mı? Satılıyor diye vurma hakkına mı sahip?
    Aynı şekilde egzoz üretiliyor satılıyor diye motoruna takıp kafamı s....k mi zorunda?
    İyi de devlet izin vermiş, firma üretim yapıyor, satıyor, kafanı s****n birisi varsa eğer şikayetçi olacaksın dostum!
    Burada bahsedilen kafa s***n tarzda bir egzoz değil, Tiger ekzozdan bahsediyoruz.
    YZFR25R6 bunu beğendi.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Tigerin ses düzeyi nedir bilmem. Samimi bir arkadaşım cruiser motoruna düz borudan egzoz yaptırıp takmıştı. 7 köy öteden duyuluyordu sesi. Adam hatta bu forumdan arkadaşlarla yaptığımız bir gezide kim olduğunu hatırlamadığım bir arkadaş rahatsızlığını dile getirmişti. Arabayla arkasından takip ettiğimizde arabanın içinde böyle beynimiz kısa devre yapıyordu. En son kendisine "Senin de egzozunun da ........." diye iyi dileklerimi iletmiştim. Tamam belki ses çıkınca biz mutlu oluyoruz, ama ya diğerleri?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Benim motorsiklet icin uretilmis olan Akrapovic normalden cok daha gurultulu. Hele bir de icindeki cikartilabilir susturucu gidince, aman aman... Pist icin faydali, ama sehir ici icin asla.

ben şikayetçi oldum, söyledikleri yapabileceğimiz birşey yok, fiilen trafik polisi durumu görecek diyor, anca öyle ceza kesebiliriz diyor,

ben adamlara plakayı veriyorum bu adamdan şikayetçiyim diyorum, oda bana şikayetçi olamazsınız, trafik polisi gelip görmeli diyor, iyide sen gelene kadar çokdan gitti adam diyorum, yapacak bişi yok işleyiş böyle diyor.

nasıl olacak şimdi?

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı okoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben şikayetçi oldum, söyledikleri yapabileceğimiz birşey yok, fiilen trafik polisi durumu görecek diyor, anca öyle ceza kesebiliriz diyor,

ben adamlara plakayı veriyorum bu adamdan şikayetçiyim diyorum, oda bana şikayetçi olamazsınız, trafik polisi gelip görmeli diyor, iyide sen gelene kadar çokdan gitti adam diyorum, yapacak bişi yok işleyiş böyle diyor.

nasıl olacak şimdi?
    İyi de devlet izin vermiş, firma üretim yapıyor, satıyor, kafanı s****n birisi varsa eğer şikayetçi olacaksın dostum!
    Burada bahsedilen kafa s***n tarzda bir egzoz değil, Tiger ekzozdan bahsediyoruz.
    Bak dostum açıklamış ne güzel. Şikayetçi olunca bi işe yaramıyor diye. Bütün gürültülü egzozlara ceza gelir inşallah...
    Tiger egzos orjinal egsoz olması önemli değil. iki delik açarsın iki susturucu çıakrtırsın yine kada ütüler.
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)