1 ay önce bir konu açmıştım ; http://www.motosiklet.net/forum/moto...kna-etmek.html
Yaklaşık 1 ay oldu bu olay geçeli,motor sevgimi anladılar gibime geldi hayır dediklerinden sonra hiç motor konusunu da açmadım.
Pek sosyal bir hayatım yok hayatımı bilgisayar başında geçiriyorum.Geçen gün bilgisayar başında motovlog izlerken babam girdi odaya oda izledi 3-4 dakika sonrra telefonum masamın üstündeydi gördü telefonu aldı eline işte memnunmusun telefonundan değiştirelim mi dedi bende gerek yok dedim kilit ekranını açtı motor resmi var duvar kağıdımda gördü resmi resmi nerden buldun dedi internetten dedim baktı baktı resime güzel ama dimi dedim güzelmiş yaptı.Sonra bilgisayarımda sekmeyi aşağı indirdim masaüstündeki motor duvar kağıdını gösterdim bak buda güzel dedim orda anladı motorları gerçekten sevdiğimi.
Bu olaydan 1-2 gün sonra küçük yeğenlerimle motor ilanlarına bakıyorduk sahibindenden , onlarda genellikle bizdedirler aile apartmanı ne de olsa ben motovlog izleye izleye motor sayfalarında motor forumlarında vakit geçire geçire onlarında ilgisi oluşmaya başladı.Arabada giderken cbr gördüğümüzde ben içli içli bakarken onlar da "aaa abii bak internetten baktığımız cebere" diyorlar "evet" diyorum sadece.Ailemin yanında motor konularına daha fazla girmemek için.
Motor ilanlarına bakıyorduk babam geldi yanımıza oturdu bizi izlemeye başladı üçümüz birden böyle hevesli hevesli ilanlara bakınca o da atladı konuya "bakim ne kadarmış 10 bin hiç bişe değil bende pahlaı bişey sandıydım nerdenmiş tokat samsundan baksana" demeye felan
başladı elektrikli motorlar varmış onlara baksana bizim arkadaşda var dedi baktık 2-3 bin tlye güzel elektrikli motorlar var.Bundan alayım sana bak ne güzel dedi.Bende bunun için ehliyet gerek buna verceğim parayla ybr alırım dedim ybr yi gösterdim 3-4 bin arasında gördü.Kurye motoru bu dedi onlarda kullanıyor dedim komşumuzda var bu motordan bakkalda kuryelik yapıyor onu söyledi onda var dedi evet dedim.Fiyatı iyiymiş pahalı bir şey beklıyodum dedi.
Bende bunla bitmiyor bunun güvenliği var kask,mont,eldiven,pantalon vs. dedim chromede bi klasörüm var motorla ilgili linklerin olduğu ordan
kaskların,montların,eldivenlerin korumalarını gösterdim.He bunları üşenmeden astronot gibi giycen dedi bende yaşamayı seviyorum giyerim dedim.Ne kadar tutar bunlar dedi orta hallileri 2 bini bulur herhalde dedim.Pantalon nasıl olcak okulda bir şey demezlermi dedi demezlerde 7 saat pantalonla duramam onun yerine dizlik alınır dedim,okula gidince cıkartır çantaya atarım dedim.
Benzin olayını sordu 100 kmde 25-30 TL dedim aylık 30 liralık benzin yeter dedim.Nereye koyucaksın motoru okula gidince dedi üst arasında demırler var oraya zıncırlerım dedım.Sonra işte sigara içmeye çıktı balkona.
Yavaştan ikna oluyolar gibime geldi.Şimdide bi planım var sokakta gördüğüm motorların önünde fotoğraf çekineceğim,sahibi yanındaysa motorun izin alıp üstünde fotoğraf çekineceğim motorlarla.Sonra o fotoğrafları çıkartıp duvarıma asacağım.Acele edip sık boğaz etmeyeceğim gönülleri razı olursa alırlar,olmazlarsa almazlar canları sağolsun.
Komple ne kadar masraf tutacağını onlar belirtmem lazım.Bunun içinde sizlere sormak istediklerim var ;
1-) Sürücü kursu + sınav ücretleri vs. sıfırdan A1 ehliyeti almak kaç lira ediyor?
2-) Başlangıç için YBR 125 düşünüyorum 2. el 4.700'e buldum 7.700 km bakımları yapılmış.Yağmurdada fazla kullanmadığını iddia ediyor.Motorda çizik felan yok temiz kullanılmış.Lastiklerinin markası yazmıyor,ancak motora baktığı belli ilk günkü gibi duruyor.Şu an kararım bu yönde sizce mantıklı mı olur?
3-) Ekipman önerirmisinz? (Mont-Eldiven-Kask-Bot)pantalon koymama sebebim okul yüzünden 7 saat boyunca okuldayım otur kalk rahat edemem gibime geliyor rider denim felan önerdiler ondada rahat edemem o kadar korumayla,o yüzden dizliğin işimi görüceğini düşünüyorum.
Boy : 1.71
Kilo: 55 (kilom gittikçe artıyor düzenli olarak spor yapıyorum 15. günüm bugün 3 kilo aldım.)