Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ekipman Gerçekten Bu Kadar Önemli mi?

REKLAM ALANI
    infernox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Versys
    Arkadaşlar ekipmanın önemini anlatan şu videoda bazı yorumlar var. "Ben de 30 km hızla düştüm hiçbir şey olmadı" vs.
    Çok şükür ciddi bir düşme yaşamadım bu güne kadar. Sizlerden varmı ufak hızlarda düşüp de sürtünmeye maruz kalan?

Video : https://www.facebook.com/seruvender/...7219399219451/

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000R
    Kuşadasında 20 ile düşüp kafamı yere vurmustum dizimin üstünde biraz suruklenmıstım kaskta cızık olmustu sadece fakat dizimin yanında hala izi olan bir yanık var 3 sanıye suruklenmek cok cıddı hasarlara sebebıyet verebılır korumasız motora bınmek ıntıhar gıbı gelıyor artık bana
    matrix506xx bunu beğendi.

İllegalRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Elbet bir gün..
    Ekipman önemli değil yeaaaa bize bişe olmaz,ben sürmesini biliyorum sen raad olsana yeaaaaaaaaağğ (Küttttt pattttt küttt)

MazhaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr200 ESD->R25
    40 km ile arabaya sol önden kafa kafaya çarptım ön cama kafa attım hiçbiryerine birşey olmadı çok şükür sadece kask(ls2) ve eldiven vardı aynen devam ettim.

40 50 arası hızla düştüm asfaltta sürüklendim alpinestars ceketin kol kısmı açıldı biraz ama videodaki kadar bi hasar olmadı korumalar falan görünmedi yani. Ceketi hala yaptırmadan kullanıyorum az bi yeri açıldı maksat düşmüş kalkmış desinler nazar değmesin :D Dizim yara oldu kot pantolon vardı yırtıldı direk

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Videoda yüzeye gereksiz baskı uyguladığı için bu kadar zarar gördü kıyafetleri. Normal bir düşmede asfalta o kadar basınç uygulamıyoruz tabiki. Fakat bu demek değilki ekipman gereksiz bir şey.

Alıntı PowerAddict adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    40 50 arası hızla düştüm asfaltta sürüklendim alpinestars ceketin kol kısmı açıldı biraz ama videodaki kadar bi hasar olmadı korumalar falan görünmedi yani. Ceketi hala yaptırmadan kullanıyorum az bi yeri açıldı maksat düşmüş kalkmış desinler nazar değmesin :D Dizim yara oldu kot pantolon vardı yırtıldı direk
    Ayrıca bu kazayı böyle atlattığımda acaba 90 100le düşsem ne olurdu diye düşündüm. Bu sene tulum ve motosiklet çizmesi aldım. Ekipmana yaptığınız yatırım kendi sağlığınıza yaptığınız yatırımdır.

Motosikleti
    Artık Yok...
    düşüşün şekli önemli.. 20 ile düşersin üstün başın perişan param parça olur 40 ile düşersin şansına öyle bir denk gelirki kaza şekli ciddi bir yara almassın..

20 yıldır sele üstündeyim evde 4-5 tane mont 6-7 kask hepside kaliteli markalar.. eldivenler dizlikler bellikler tulumlar var..

işin aslı genelde full ekipman acemiliğin ve ilk günlerin hevesi ile takıyorsun bir zaman sonra şehir içi trafikde yada kısa mesafe yolda veya yoğun trafikde kullanıyorsan bir kask bir eldivenden başka bir şey takmıyorsun çünkü diğer ekipmanlar yoruyor terletiyor bir cafede bir yerde otursan oturamıyorsun çıkarsan bir yere koyamıyorsun bunaltıyor..

şimdi herkes konuşur ama ben çoğu motorcuda tam koruma full koruma görmüyorum en fazlasında kask eldiven dışında mont oluyor fazladan o kadar..

dizlik bellik mont ayak tulumu dört dörtlük korumayı uzun yola çıkarken takıyorum üstüme.. full face kaskımıda (schubert) uzun yolda takıyorum onun dışında şehir içinde caber duke kullanıyorum yazlarıda ls2 cabrio..

shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    İki arkadaşımın başına gelenler :
    1- Scooter ile park ederken düştü kaskı yoktu kafatası kaldırıma vurma sonucu çatladı,
    2- BMW F650 ile şort t-shirt bakkala gitti. Max 20 km/h ile düştü. Sağ diz kapağı sıyrıldı, ayrılan deri dikildi, tutmadı, kalçadan deri alıp yamadılar, 8 ayda iyileşti ...

weirdo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Asfalta elini hizlica sürt, ondan sonra ekipman gerekli görürsen giyersin.

EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DUKE 200
    Ben ekipmansız motosiklete binme hatasını yalnızca bir defa yaptım. Ogünde trafikte filan değildim. Bir okulun bahçesinde boş alandaydım. Ehliyet için pratik yapıyordum. Kaydım ve düştüm. Sürüklenmedim ama cidden canım feci yandı. Kalcamın yan tarafını feci çarptım ödem yapmıstı orası. Kafamı vurmamamsa tamamen ve tamamen Allah korudu ve şansım varmış diyeyim oraya o şekilde kafamı gömseydim ciddi şeyler olabilirdi. Bir daha ekipmansız binmedim. Bence çok gerekli.

IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Benim arkadaşlara gore kask önemsiz 2100 TL parayı boşuna vermisim

Hatta onun yerine 21 tane ls2 alirmisim

Sözün özü en iyi en kalitelisi neyse onu almaya calisiyorum

Alıntı weirdo1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asfalta elini hizlica sürt, ondan sonra ekipman gerekli görürsen giyersin.
    ekipman şişirilmiş balondur.

videodaki adam asfalta dans ediyor ama maşallah daldan düşmüş edasıyla kalkıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------

Alıntı surmenajetki adlı üyeden alıntı Mesajı göster

[video]https://youtu.be/0vkpvf5fBMc?t=19s[/url]
    yeni bebelere not, siz yine de ekipmansız marşa dahi basmayın

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı surmenajetki adlı üyeden alıntı Mesajı göster

[video]https://youtu.be/0vkpvf5fBMc?t=19s[/url]

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------

yeni bebelere not, siz yine de ekipmansız marşa dahi basmayın
    Bomb has been planted

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)