Merhaba arkadaşlar. Şehir içinde, ayaklarım pis olmadan evden işe işten eve (Git-gel 10km) gidip gelmek ve hafta sonları en fazla 50kilometrelik geziler için bir scooter alayım diyorum. 5 yılı ehliyetli olmak üzere çok yıldır vitesli motosiklet tecrübem uzun kilometreler var. Daha önce kendime ait TVS Apache 150m, CBF150m ve YBR125im oldu ama scooterım hiç olmadı. Eşten dosttan kullandığım kadar biliyorum kullanmasını. Aslında yine vitesli motosiklet almak istiyorum ama henüz istediğim motosiklet(CBF150) için yeterince param yok. Maksimum 3000 lira civarında bir bütçem var. Ekipmanlarım var. Şimdi bu ön bilgilerden sonra sormak istediğim şu: Scooterlarda nelere dikkat etmek gerekir bilmiyorum. Bildiğim tek şey tekerlek, jant çapı büyüdükçe çukurlardan kasislerden daha az etkilendiği ve konforunun arttığı. Japon marka scooter olmasını tercih ederim. Çünkü pek sorun çıkartmamalı ve çıkan sorun olsa bile tamir edildiğinde dikiş tutmalı. 3000 liradan fazla para vermek istemiyorum açıkçası çünkü zaten zaman sonra ilk fırsatta yüksek model düşük kilometreli (belki sıfır) CBF150 alacağım. Teşekkür ederim herkese şimdiden. İyi akşamlar.