Herkese iyi forumlar, 8/8 suçlu olduğum kazada sigorta karşı tarafın masrafını karşıladıktan sonra benden masrafları talep eder mi ?
Herkese iyi forumlar, 8/8 suçlu olduğum kazada sigorta karşı tarafın masrafını karşıladıktan sonra benden masrafları talep eder mi ?
alkollu ya da ehliyetsiz, eksik evrak vs yoksa eger senden karsı tarafın hasarını karsılamanı talep etmez...
Şimdi bir şey almazlar ama önümüzde ki senelerde sizi çok kalın kazıklar bekliyor.Şimdiden antremanlara başlayın.
geçmiş olsun inşallah cok hasar yoktur 600rr da :( sizde birşey varmi ? umarım yoktur
kanunda en son yapılan değişiklikle ağır kusurlu olduğunuz kazalarda (ağır kusurun tanımı net değildi bildiğim kadarıyla) sigorta hasarı karşılamaktan kaçınabilecek. Muhtemelen kırmızı ışık ihlalini de ağır kusur sayabilirler fakat bu değişiklik ne zamandan sonra yürürlüğe girecek, kimleri kapsıyor onu bilemiyorum.
Yürürlüğe girdi ve herkesi kapsıyor. Geçenlerde bir sigorta şirketir mensubu televizyonda bu sorunun cevabını vermemek takla atıyordu nerdeyse, sonra sırıtarak konuyu değişitirdi.
geçmiş olsun kardeşim RABBİM bir daha kaza vermesin inşallah.
ufak motorla yaptm kardeşim, bir şeyim yok sağol iyi dileklerin için
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:13 ----------
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2016...apsami-disinda kırmızı ışıkta geçmek ağır kusur sayılıyormuş bakalım nasıl bir tutum sergileyecekler
Zorunlu trafik sigortasi benim suclu oldugum kazada karsi tarafin zararini karsilasin diye yapiliyor zarari yine ben karsilayacaksam neden her yil sigortaya para odeyeyim
sigortanı bu cıkan duzenlemeden önce yaptırdıysan korkacagın bir durum yok... hukukta sözleşmeni yaptıgın tarihte kazandıgın hak gecerlidir...
Hiçbirşeyi karşılamazsa diye bir durum yok, ağır kusur denilen şey bariz kural ihlalleri. Sen göz göre göre kırmızıda geçip birilerine zarar veriyorsan cezasını da çekeceksin. Adam gibi ülkelerde neredeyse cinayetle yargılarlar adamı kırmızıda geçip karşıdakine zarar vereni, onu geçtim yaya geçidinde bir yayaya dokunsun bak neler geliyor başına. Bizdeki bunun yanında devede kulak..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)