Başlangıç seviyesi için motor tavsiyesi ?
Reklamlar
-
Araba ehliyetinden sonra motorsiklet macerası yapayım istiyorum biraz fakat başlangıç için hangi motorları tavsiye edersiniz ?
Hyosung GT 250 R ler dikkatimi çekti ama başlangıç için fazla mı olur ? amacım 130 km hızı görse yeter istanbuldan tekirdağ çorlu edirne gibi yakın yerlere giderim en fazla benim düşüncem ilk başlarda ivmesini kontrol etmeye alışmak gazladığın zaman altımdan fırlamasın buna alışmam gerek ama sucu motoru tarzı scooterlardan pek hoşlanmıyorum sizce kaç cc motor ile başlamam gerekir ?
Reklamlar
-
İlk motor + 130'u görse yeter he mi ?
Bak millet kızıyo ama yine söyleyeceğim:
-Motoru aldığın zaman haber et.Yemekten sonra tatlı niyetine uğrarık helvaya.
Mesleki deformasyon.Kendime görev edindim bu durumları...
-
Pcx al yoluna bak hem guvenlı hem ekonomık hemde baslangıc ıcın ıdeal 130 yapmaz ama 110sana baslangıcta fazla bıle Önemli olan gıtmesı degıl durması bunu unutma gazı acınca herkes gıdebılır ama durabılmekte marıfet :d
-
Keoma adlı üyeden alıntı
Senin helva fıstıklı olucaksa gelirim hocam bi tadını almaya...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:27 ----------
caglar48 adlı üyeden alıntı
Pcx al yoluna bak hem guvenlı hem ekonomık hemde baslangıc ıcın ıdeal 130 yapmaz ama 110sana baslangıcta fazla bıle
Önemli olan gıtmesı degıl durması bunu unutma gazı acınca herkes gıdebılır ama durabılmekte marıfet :d
PCX kaçlık diyorsunuz hocam ?
-
Eminem313 adlı üyeden alıntı
Senin helva fıstıklı olucaksa gelirim hocam bi tadını almaya...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:27 ----------
PCX kaçlık diyorsunuz hocam ?
Ben 125 kullanıyordum yenılerı 150lık secım senın
https://www.instagram.com/besafes1kr/
-
125'lik bir şey ile başlarsan çabuk sıkılırsın özellikle çevre yolu veya şehirler arası yolları kullanıyorsan trafiğin ortalama hızı senin maksimum süraatin civarında olacağından tehlikeli bile olabilir. Çoğunlukla şehir içi kullanacaksan 125'lik işini görür.
-
bi sıkılmadınız şu helva esprisinden
-
Keoma adlı üyeden alıntı
Alacağı Cbr 125 olsa 130 u gormeyecek mi sanki? Bende yeni başladım ama bu forum sayesinde çok şey öğrendim. Bazen sırf mesaj yazmış olmak için yazıyorsunuz. İnsanların heveslerini kırmayın. Bişeyler öğrenmek için burdayız, Laf sokmak için değil...
-
EXLORD adlı üyeden alıntı
Alacağı Cbr 125 olsa 130 u gormeyecek mi sanki? Bende yeni başladım ama bu forum sayesinde çok şey öğrendim. Bazen sırf mesaj yazmış olmak için yazıyorsunuz. İnsanların heveslerini kırmayın. Bişeyler öğrenmek için burdayız, Laf sokmak için değil...
Cbr 125r ın top speedi bilmiyorum ama eğer 130 yapıyorsa, hyosung un 0 130 u ile cbr ın 0 130 u arasında nasıl bir ilişki var sence?
-
130 ile motosikletin kontrolünün zor olacağından bahsetmek istemiş arkadaş, haklıda. cbr 130 görüyor diye basmak zorundami? ozaman litrelik kullananlar 200 den aşağı gitmesin? bazende sırf fikirlere karşı çıkmak için yazıyorsunuz. insanların hevesini kırmayi tercih ederim ben,yarin öbür gün biyere patlarsa benim vicdanımin hali ne olacak? sizin için ideal motosiklet nmax veyahut PCX te olabilir ama abs seçeneği olduğundan nmax dedim. 125cc den uzun süre sıkılmazsiniz,sıkılırsanizda satarsiniz evladiyelik motor değil bunlar. hyo 180 gibi hızlara çıkan ve frenleri zayıf bir motor,250 likler arasında en hizlilardan. dedigim gibi size nmax gayet uygun.
-
yeni başladıjız ve r25 mi kullanıyorsunuz gerçekten. biraz bilgilendirirmisiniz beni zorlanıyormusunuz?
-
Sanırım kendimi tam anlatamadım. Bugün dünyada başlangıç motoru olarak gösterilen motosikletlerden birisi Cbr 125. 130 km hızda git sonra bizde helva yemeye gelelim diye söyleyerek ne kadar faydalı olabileceğinizi düşünüyorsunuz? Uygun hava şartı, arkadan esen bir rüzgar ve eğimle nmax dediğiniz motosiklet kaç km hıza çıkabilir bir düşünün. Hyosung Gt 250 R'ı bende ilk motosiklet olarak düşündüm frenler ve yatık kullanım yüzünden vazgeçtim ve gittim R 25 aldım. Bunu kullanıcı başlığındada yazdım, eğerki kendini ve limitlerini biliyorsan tüm 250 cc motorlarla başlanır. Ben motosikletimi alalı neredeyse 2 ay ve 1500 km. oldu fakat otoyol dahilinde 120 km. süratin üzerine çıkmadım. Çünkü kendimi ve limitlerimi biliyorum. Eğer arkadaş kendine güveniyorsa 250R alabilir. Bunun sonuçlarınada olumlu veya olumsuz anlamda katlanır. Biz ise sadece burada tavsiye vermekle yetinebiliriz. Özet olarak bizim burada amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olmalıdır diye düşünüyorum.
-
Çok klasik olacak ama baştan vitessiz,hafif,sakin bir motosiklet ile başlayıp motorlu ve 2 tekerlekli bir taşıtın dengesini,trafikte yerini öğrenmeye çalışırkan aynı anda vites,debriyaj ile uğraşmaz bütün dikkatini yola verebilirsin.250 cc deyip geçmeyin,Ortalama bir 250 cc nin trafikteki çoğu araçtan 0-60 km hızlanması daha iyidir.250 cc ile de başlanır ama doğal olarak biraz daha zorlar insanı.Arkadaşların önerdiği PCX'i öneririm.Belki şehirdışı yollarda biraz sıkıntı yaratabilir.
Hyosung GT 250 R oturuş pozisyonu,ağırlığı çok dar gidon açısı ile yeni başlayan birini daha da fazla zorlayabilir.Bu arada fren konusuna katılmıyorum.0 km 2013 model GT 250 R ı bir süre kullanma imkanım olmuştu frenleri gayet güzel tutuyordu.
-
İlk motor 130 u görse yeter diyorsa demekki basacak arkadaş.Ama daha bugün kardeşim mesaj attı.Abi lütfen motor işinden vazgeç,hastaneye hergün bi motosiklet kazası geliyor hallerinin fotoğrafını göstermek bile istemiyorum o kadar kötüler.Ve söylediği şey ne biliyor musunuz? Hepsi çok gençmiş.Yani 18-20 yaş arası diyor.
Neden acaba ha? Neden? Bunu diyen doktora mı inanayım (Hem de kardeşim) yoksa sizi mi dinleyeyim !!! Al kardeşim demeyeceğim.Önce eğitim al eğitim !! Ne geliyorsa cahillikten geliyor bu milletin başına !
Geberme bu genç yaşında...
-
Keoma adlı üyeden alıntı
İlk motor 130 u görse yeter diyorsa demekki basacak arkadaş.Ama daha bugün kardeşim mesaj attı.Abi lütfen motor işinden vazgeç,hastaneye hergün bi motosiklet kazası geliyor hallerinin fotoğrafını göstermek bile istemiyorum o kadar kötüler.Ve söylediği şey ne biliyor musunuz? Hepsi çok gençmiş.Yani 18-20 yaş arası diyor.
Neden acaba ha? Neden? Bunu diyen doktora mı inanayım (Hem de kardeşim) yoksa sizi mi dinleyeyim !!! Al kardeşim demeyeceğim.Önce eğitim al eğitim !! Ne geliyorsa cahillikten geliyor bu milletin başına !
Geberme bu genç yaşında...
Hiç alakası yok sen olayı yanlış anlamışsın motorun amacı zaten istanbul trafiğinde rahat etmek, ayrıca 130 minimum yapsın demek motorun ivmesi biraz güçlü olması demek buda = yokuşlarda zorlanmaması demek. 130 basıyor diye 130 a çıkacağız diye bişey de yok ben ivmesi güçlü olcağı için yokuşlarda zorlanmasın diye o şekilde bir hız belirttim kaç senedir motor sürüyorsun sen ? Öldün mü ? Yada Ölmedin diye cahil olmadığını mı düşünüyorsun ?
-
Eminem313 adlı üyeden alıntı
Hiç alakası yok sen olayı yanlış anlamışsın motorun amacı zaten istanbul trafiğinde rahat etmek, ayrıca 130 minimum yapsın demek motorun ivmesi biraz güçlü olması demek buda = yokuşlarda zorlanmaması demek. 130 basıyor diye 130 a çıkacağız diye bişey de yok ben ivmesi güçlü olcağı için yokuşlarda zorlanmasın diye o şekilde bir hız belirttim kaç senedir motor sürüyorsun sen ? Öldün mü ? Yada Ölmedin diye cahil olmadığını mı düşünüyorsun ?
keoma cahillikten bahsederken senin bilgini ölcmedi,motosiklet bilgini ölçtü ki daha baslamamissin bile. bende motosiklet kullanmayan biri olarak bu durumda ikimizde cahil sayılıriz. aslına bakarsanız kimsede olayı yanlış anlamadi,siz durumu yanlış izah ettiniz. Eğer ki şehirler arası yollarda bana yetecek bi ivmesi olsun,yokusta bayılmadan çıksın vs. deseydiniz bu muhabbetler olmayacaktı. Eğer ki yeterli eğitimi alırsanız 250cc yi geçmemek şartı ile istediğiniz motosiklet ile başlayabilir ve uzun yıllar motosiklet hayatınıza devam edersiniz. Unutmayın; ne yaparsanız yapin,bilerek yapın.
-
hocam ilk motorum ktm rc 250 baslangic icin zorlandim zorlandim ama nasil soyle diyim motor seri veya son hizdan degil egitime gitmeseydim buyuk ihtimal kazami yapmistim ilk gun cok ozguven geldi ve viraja girdim 95 le felan keskindi ne bakis ne bisey hicbisey bilmiyordum yatikkende haet sktim frenleri korkudan allahtan dusmedim ondan sorna toparladim yani egitim alip kendine dikkat ediceksen olabilir ama cok dikkat et teorik egitimi kitaplardan frlan hallet bol bol video izle pratigide guzel bi egitimle hallet hocam . simdiden hayirli ugurlu olsun /)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)