Bu soruyu soran arkadaş zamanında iyi eleştiri almış, forumdan da uzaklaştırılmış. Eee haklı çıktı adam, nereden bilmiş bu kadar ileriyi ?
Bu soruyu soran arkadaş zamanında iyi eleştiri almış, forumdan da uzaklaştırılmış. Eee haklı çıktı adam, nereden bilmiş bu kadar ileriyi ?
Bence konu baslıgını açan arkadaşı geri almak lazım. On numara tahmin diye buna denir. Sırf bu yüzden tebrıgı hak edıyor. Bosa baslık açmamış adam.
Tamam belki sağlam olabilir. Bindiğinde rahat olabilir. Titreşimi minimum seviyede olabilir. Bakımlarını iyi yaptığın sürece yıllarca götürebilir.
AMA
Bajaj gibi kendini kanıtlamış bir markanın Pulsar 150NS'i 6.590 TL iken
TVS gibi şekli yerinde Suzukinin alt firması olan bir markanının TVS Apache rtr 150'si 6.350 TL iken
Hero gibi uzun vadede karlı fiyat performans ürünü olan bir markanın Karizma'sı 6.780 TL iken
Japona para vermem!
adam 1 yıl önce uyarmış aga
Şu fiyat artışlarının paranın değer kaybı ile olduğunu anlamayanlar var hala, insan gerçekten hayret ediyor.
Rebirt. Para değer kaybederse bizde almayız. Para niye değer kaybeder? Çünkü onların malı kendi gözünde değerli olmaya başlıyor ve bize düşük değer biçmeye başlıyorlar. Daha güzel ve emek harcanmış hint modelleri var hemde daha ucuza. E o zaman bu japonlar yılar öncesinin teknolojisine sahip bu kaşarlaşmış motorları neden pahalıya satıyorlar?
Dolar yüzünden dimi? Boş versene. Cehennemin dibine kadar yolları var. Bizim sattığımız ürünlerin değerini düşürdüler kendi çaplarında. Biz daha ucuz ve daha çok emek harcanmış hint modellerine yönelmeye başladık. Şimdi bu kaşarlaşmış japon modelleri avucunu yalasın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------
Üretim az ama sattığımız madenler ve azda olsa ürünler ülkeyi geçindiriyor. bu ihracatlarımız neden değer kaybediyor? Aynı ihracatı yapmıyor muyuz hep?
Çin malından hint malına italyanından japonuna hepsinde fahiş fiyat artışları var. misal kendi motorumdan örnek vereyim Mondial sfc snappy x 100 cc cup motosikleti temmuz 2016'da sıfırı 2250 tl idi ben 2200 tl ye almıştım. motosikletin ocak 2017 satış fiyatı 2990 tl olmuş. Dolar euro çok fazla arttı buda bizim alım gücümüzü düşürdü. Ben önümüzdeki yaz için ybr almayı düşünüyordum ancak bu uçuk rakamları görünce vazgeçtim. Tahminimce bu yaz motosiklet satışlarında fiyatların yükselmesinden dolayı düşüş olacaktır.
Rebirt biz aynı hammeddeyi aynı ürünleri satmaya devam etmiyormuyuz? Neyse bu ayrı konu. Zaten vurgulamak istediğim şey daha ucuza daha iyisi var onu alırız demekti.
Pahalı dediğiniz 2.000$ yapıyor.
Bence ucuz bile,
Yamaha Türkiye 'yi tebrik etmek lazım .
1.000$'a mı almak istiyorsunuz,Yamaha bir hayır kurumu değil maleesef.
İsterseniz burdan alın "2.500 sterlin"
https://m.yamaha-motor.eu/uk/product...adster/ybr125/
Britanyada idi sanırım benzine 1 cent zam geldiğinde millet kontak kapatmış ve anında zam geriye çekilmişti.
Birde motorcuların trafiği yavaşlatma olayı vardı.Biz böyle organize olabilsek ne güzel olur.Olamadığımız ve olamayacağımızı öngördüğüm için benzin fiyatlarıda,euroda,dolarda,motor fiyatlarıda tırmanmaya devam eder.
https://www.yamaha-motor.eu/tr/produ...er/ybr125.aspx Şu anda güncel olarak 6700 tl yükselir muhtemelen.
Ben hep söyledim dostum, bu bunlardan biri.Ybr maksimum 5 bin lira daha fazla etmez.Ben ybr kullanırken de söylüyordum şimdi de söylüyorum parasını haketmeyen motorlara binmeyin prim vermeyin diye.Ybr 7 bin lira oldu(aslında 8 bin lira plaka,sigorta,iyi lastik vs.) ama yine aynı hızla satılmaya devam edecek çünkü 14 yılın getirmiş olduğu isim var ybrnin sırtı yere gelmez 10 bin lira da olsa gelmez.Ben aldığımda esd 4.350 idi o zamanlar cbr125 6.800'dü.Herkes bunu alacağına cbr alsaydın diyip durdu ama farketmiyor çünkü 2 sene kullandım(eşşek gibi bindim pp'den de belli ağır apaçiyim) 2 sene sonra 5.750'ye sattım, neden? Çünkü sıfırı 6.280 lira olmuştu.Bu hep böyle devam edecek.Alacaksan korkma,üzülme çünkü sen 7 bin liraya ybr aldığında satarken de 7 bin liraya satacaksın.Piyasa böyle olduğu sürece 2 bin liralık mondial de 5 bin lira olur, 6 bin liralık pulsar da 10 bin lira olur.Sorun motorlarda değil bizde.
Güncel fiyat şu anda 6700 TL Mutlak yükselir diye düşünüyorum.
Signed Bulutxz
Haklısınız hocam türkiye artık açık ve net bir şekilde güçlünün güçsüzü ezdiği ve bunun karşısına çıkması gereken devletin güçlünün yanında yer aldığı, dindar bildiğimiz doğruyu hakkı hukuku ihtiyaç sahibini gözetmesi öngörülen yani öyle bildiğimiz insanların hırslarına kapılıp kötü yola düştüğü, ve sonuç olarak dibe vuran bir ülke.Ecnebi diye tabir edilen ülkelerde bile pis ve rezil, ahlaksızlık olarak kabul ettiği ve o ülkelerde olmayan tecavüzünden tutunda her pisliğe kadar batmış çoğunluğu müslüman olan bir ülke.Vatanımı seviyorum, ülkeme hayranım çünkü hak ederek kazanışmış yegane topraklar üzerinde yaşıyoruz.Lakin bugün din adı altında hayatını sürdürmüş ve doğruyu söyleyenin bile cezalndırıldığı bir ülkede yaşıyoruz.Fakirin tam fakir zengininse tam zengin olduğu adaletin terzisinin güçlüden yana ağır bastığı bir ülkede yaşıyoruz.Bugün bir çocuk gerçekten sadece o günün yiyeceğini çıkaramaz yada çıkarmak için çöp karıştırdığı, ufacık çocuğun bir çocuğun yapamayacağı işlerde sırf az bir para kazanmak ekmek alabilmek için çalışırken, diğer yanda bir çocuğun yat için mızmızlanamsı, her gece şah şahlı partiler veriliyorsa burada bir sıkıntı var demektir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)