Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Sigorta soygunu yüzünden sigortasız araç sürmek

REKLAM ALANI
    Peder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR Daytona (Siyah)
    Demir sigorta ve sigortasepeti.com a bir bak baya uygun fiyat veriyorlar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Yapman gerekenleri de yazayım. Sigortayı 1200 neyse yaptırıyorsun. Sonra ertesi gün hangi küçük şehirde tanıdığın varsa, plakaları alıp gidip satışını veriyorsun. Ardından orda plakaları ve uygun fiyatlı sigortayı yaptırıyorsun. Dönüp ilk yaptırdığın sigortadan paranı alıyorsun. Burda önemli olan kesinti miktarı. Sigortayı yaptırırken sigortacıya bunu belirt. 1 hafta içinde sigortayı iptal edeceğim kaç para geriye alacağım gibi.

Sigorta 100 tl kesinti yaparsa, Plakaları değişeceği için noterde 230tl. Plaka bastırma cart curt 20tl Küçük şehirde sigorta 150 200 gibi hallolur. Bide otobüs parası var. Bu durumda 500, 600 TL ye halletmiş olursun her şeyi.

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    560 lira istediler Geçen seneki poliçeyi çıkardım baktım, 125 lira ödemişim...

Kaza yok. Poliçe bedelini arttıracak hiçbir şey yok... Ben bu kadar parayı nasıl ödeyeyim, niye ödeyeyim ? Sigorta şirketleri kendi ayaklarına sıkıyor.

nuwanda324 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    Alıntı caglar48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor sigorta olmadan satılıyormus bende satılmaz sanıyordum araştırınca satıldıgını ogrendım aklınızda olsun
    Ben denedim satamadım. Sıfır motor aldım kendi üstüme sigorta 800 çıkınca babama satmak istedim ona 400 çıkıyordu. Sigortasız sattırmadılar. Sigorta ruhsat her bişeyini hallettim sonra babama satıp sigortayı iptal edip parayı geri aldım. Sonra babamın üstüne tekrar sigorta yapıp ruhsat çıkardık.
    matrix506xx ve Shrieker bunu beğendiler.

sagat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs rtr 150 apache
    Alıntı nuwanda324 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben denedim satamadım. Sıfır motor aldım kendi üstüme sigorta 800 çıkınca babama satmak istedim ona 400 çıkıyordu. Sigortasız sattırmadılar. Sigorta ruhsat her bişeyini hallettim sonra babama satıp sigortayı iptal edip parayı geri aldım. Sonra babamın üstüne tekrar sigorta yapıp ruhsat çıkardık.
    Meraktan soruyorum sattırmayan kimdi acaba Ben geçen sene sigortası bitmiş şekilde satın aldım motosikletimi.

caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000R
    Alıntı nuwanda324 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.burokrasi.com.tr/arac-satis-islemleri.html buyur kardesım burda acıklama var
    https://www.instagram.com/besafes1kr/

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bu sigorta işi fırsat verildiğinde bizim insanımızın ne olduğunu mükemmel gösterdi. Alayına aldıkları parlar haram olsun. Benim gözümde Bodrum'da 20 TL'ye pet şişe su, 50 TL'ye lahmacun satan şerefsizden farkları yok. İnşallah düzenleri bozulur da inim inim inlerler.
    oggomoggo ve nokiaxxx bunu beğendiler.

Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    Alıntı sagat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Meraktan soruyorum sattırmayan kimdi acaba Ben geçen sene sigortası bitmiş şekilde satın aldım motosikletimi.
    Sattırmayan noterdi. Daha doğrusu satabilirdik ama satış için çok fazla para ödememiz gerekiyordu. Tam hatırlamıyorum ama 300-400 arası bişey istemişlerdi. Sigortalı olunca 111 tl ödedik satış için. Ayrıca sigorta veya vergi borcu varsa satılamayacağını da orada söylemişlerdi. Bizim motorun borcu yoktu ama o kadar para vermek istemediğim için satışı yapmadık.

Baştan anlatıyim. Ben motoru 0 olarak satın aldım kendi üstüme. Baktım sigorta yüksek çıkıyor babamın üstüne yapmak istedim. Sigorta olmadığı için henüz plaka ruhsat yok. Sigortasız ruhsat plaka çıkartamıyorsunuz. Satış için notere gittik. 300-400 tl arası fiyat çıkardılar plakasız satış için. Bende mecbur sigorta yapıp plaka ruhsat çıkardım. Sonra satışı gerçekleştirip sigortadan parayı geri aldım.

EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Bu ara istanbulda sık sık çevirme yapıyorlar. Bomba telaşı galiba.

Ofius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Plakayla alakası yok. Kişinin ikametine yaşına vs. göre değişiyor fiyatlar ben en uygun fiyati ergo'dan aldım

RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Beyler benim yaş 23, yeni bir motosiklet alacağım ve sigortası hakkında birşey danışmak istedim fikri olanlar yanıtlarsa sevinirim.

Geçen seneden kazasızlığım var, ehliyetim var, üzerime ilk araç olmayacak ama yaştan dolayı sigorta fiyatı sağlam çıkacak gibi.

Yaştan dolayı sigortanın az çıkması amacıyla motosikleti annemin üzerine yaptırmayı düşünüyorum ama annemin ehliyeti yok, önceden de hiç aracı olmamış bunlar da sanırım sigorta fiyatını etkiliyormuş.Şimdi kendi üzerime mi yaptırasam daha uygun çıkar annemin üzerine yaptırsam mı?

1.5 yıldır sigortasız geziyorum motoru bağlatana kadar devam
    fatih.met bunu beğendi.

Evdeki Yazar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 110 ft
    bir gün sigorta yaptırmadığın her ay için senden %5 faiz alıcaklar demedi deme.
    edit: en ucuz yine ergo

Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    Alıntı RedCBR125 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler benim yaş 23, yeni bir motosiklet alacağım ve sigortası hakkında birşey danışmak istedim fikri olanlar yanıtlarsa sevinirim.

Geçen seneden kazasızlığım var, ehliyetim var, üzerime ilk araç olmayacak ama yaştan dolayı sigorta fiyatı sağlam çıkacak gibi.

Yaştan dolayı sigortanın az çıkması amacıyla motosikleti annemin üzerine yaptırmayı düşünüyorum ama annemin ehliyeti yok, önceden de hiç aracı olmamış bunlar da sanırım sigorta fiyatını etkiliyormuş.Şimdi kendi üzerime mi yaptırasam daha uygun çıkar annemin üzerine yaptırsam mı?
    Bence bir sigortacıya git sorgulat. Plaka ve tc lazım sanırsam. Yani satın almadan sigorta sorgulaması yapabiliyorsunuz. Ben babama satmadan önce sigortanın kaç çıkacağını öğrenöiştim. Ayrıca en ucuz sigorta diye bir şey yok. Kişiden kişiye değişiyor o. Bana en ucuz Anadolu çıkmıştı. Ucuz dedikleri Ergo Demir 1200-1300 tl çıkarmışlardı.

Blindfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    En sonunda motordan plakayı söküp öyle gezmeye başlatacaklar insanı, sistem maalesef bizi buna zorluyor, uslu sulu vergimizi sigortamızı ödüyoruz, ama zorunlu diyede kazıklanmak zorunda mıyız!!! 800-900 liraya sigorta mı olur muş.

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    geçen sene 170e yaptırdığım sigortayı bu sene hasarsızlık indirimiyle en düşük 410a yaptırabildim. Sigortacılar bu rakamı kolay kolay göremediklerini söylediler, daha altı imkansıza yakınmış. Mecburen söve söve yaptırdım.

ojo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    "Trafikte 6.2 milyon araç kanunen zorunlu olmasına rağmen sigortasız dolaşıyor."
    fatih.met bunu beğendi.

Alıntı Ofius adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Plakayla alakası yok. Kişinin ikametine yaşına vs. göre değişiyor fiyatlar ben en uygun fiyati ergo'dan aldım
    Plakayla alakası var. İkametim değişmeden plakayı 11 den 41 e çevirdim. Sigortaya 300 tl fark ödemek zorunda kaldım.

Motosikleti
    Bajaj - Pulsar 200 RS
    Alıntı sagat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadasin ruhsati olmadigi icin satista zorluk cikti muhtemelen yoksa vizesiz, sigortasiz araclarin satisinda sorun yasanmiyor diye biliyorum

Ayrica Mercedes S 350'nin arka tamponuna patlamaktan bahsedilmis ama her motosiklet S 350'ye mi patliyor, sonucta 35-40 TL'lik Uno'nun arka tamponuna patlayan da var hic kaza yapmayan da var ortalamasini bakmak lazim.

BerkB. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Thunderace YZF1000R
    Alıntı coogle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu aralar en iyi fiyat DOĞA SİGORTA şirketinden çıkıyor arkadaşlar. doğa sigorta yeni bi şirket. doğa kolejlerinin iştirakiymiş. ama daha çok fazla acente anlaşmaları yok. o yüzden her acenteden doğa fiyatı alamıyorsunuz. doğa ile anlaşmalı bi acente araştırın. son dönemde bana en uygun fiyatları hep doğa çıkardı hem otomobilde hem motorda
    Doğa sigorta Tam bir sigorta şirketi değil Kooperatif olarak çalışıyor. Karşı araç ödeme miktarları çok düşük yani lüks bir araca çarparsanız karşılanacak kısıma yeterli gelmeyebilir. 150 TL kadar katılım payı diyede para alıyor sigortayı yaptırırken. Birde bir müvekkilim kaza yaptı karşı tarafa ödeme yaptı sonra müvekkilime sen kazada %100 kusurlusun diye karşı tarafın aracına yaptığı masrafı tazmin etmeye kalkmış bir şirket. İlginç bir şekilde evrakları eksik bir icra takibide başlatmış ilginç bir Kooperatif şirketi. Okul işletmesi ile karıştırdılar sanırım.

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)