Aranıza yeni katıldım motora başlangıç yapacağım yardımlarınız bekliyorum :)
Reklamlar
-
Reklamlar
-
r25 neden başlangıç motoru olamaz
Video'da görüldüğü gibi 1. viteste gaz takılı kalsa(ki bu acemilerin başına çok sık gelir) 60 km hızla kaza yapıcan. Ben biliyorum r25'in şekili çok hoşuna gitti. benimde çok hoşuma gidiyor. Param olsa direk gidip alırdım. Ama acemi biri için çok tehlikeli. Bence 125 cc racing bi makine ile başla. Cbr 125 r yada yzf r125 gibi. Bunlarında şekli çok güzel. Hemde diğer 125 cc commuterler gibi yavaşda değiller. İkinci el al. Eğitimlerini al. Acemiliği atlatana kadar 10.000 km bin. Sonra satıp r25 alırsın.
-
Haklisin ama dedigim gibi 400-500 metre genisliginde pratik yapmam icin trafige kapali bos alanlar var. Oralarda kendimi gelistirip trafige oyle cikmayi dusunuyorum zaten bu acemilikle oyle hiz yapmaya felan cesaret edemem acemiligimi orada yaparim motorun rodajinida orda bitiririm
-
Dostum Hosgeldin
Heyecanini anliyorum cunku motor benide heyecanlandiriyor.Simdi onceligini YGS/LYS vermelisin sınav zor ve pratiklik istiyor, sinava az zaman kaldi ve bu zamani cok iyi degerlendirmen gerek(youtubeden cik) son duzlukteyiz.Motor icinse hic binmedim ama herkesin tavsiye ettigi sey EGITIM onemi sivasmissin artik akraba falan varsa İstanbulda (egitim suresini bilmiyorum) bi sure kalip egitimi alabilirsin ve ekipmana sadece kask demen yanlis .forumda okumustum sanirim bi abi yamurlu bi gunde tramvay demirinde motor dik vaziyette kaymis var ayak parmagini kirmisti yani dusmene gerek yokmus bi sey olmasi icin ekipmanin saglam olmadan binmemelisin dostum
Allah a emanet ol saglam calis
(Haddimi astiysam kusuruma bakmayin yanlis bilgi verdiysem tecrubeli abilerimiz duzeltir.Tel. yazdim yazim hatasi olabilir)
-
Guapo adlı üyeden alıntı
Haklisin ama dedigim gibi 400-500 metre genisliginde pratik yapmam icin trafige kapali bos alanlar var. Oralarda kendimi gelistirip trafige oyle cikmayi dusunuyorum zaten bu acemilikle oyle hiz yapmaya felan cesaret edemem acemiligimi orada yaparim motorun rodajinida orda bitiririm
Yeni başlayan herkesin dediği şey hız yapmam. Malesef o iş öyle olmuyor. Gaza geliyoruz asla yapmam dediğimiz şeyleri yapıyoruz. Ayrıca olayın hızla ilgisi yok. Acemiyken gaz takılı kalır bir an heyecan yaparsın 125 cc olsa birkaç sıyrıkla atlatacağın kaza r25 ile ölümcül olabilir. Allahtan mt07 filan demiyorsun. İnşallah kazasız belasız atlatırsın acemiliği. Tekerin düz bassın.
-
İlginiz için teşekkür ediyorum. Tabi ki önceliğim sınavlar. Üniversiteyi kazanamazsam bir motorum da olmayacak ve kendimi şimdilik sadece bu iki hayale bağlamışken ikisininde olmaması beni psikolojik açıdan büyük oranda yıkar. Elimden geldiğince gayretimi gösteriyorum duamı ediyorum(Sizlerdende o değerli dualarınızı beklerim ) Allah ın izniyle üniyi kazanıcam ve o motoru alıcam. Ekipman konusunda ben en kötü ihtimal olarak kask dedim. Babama motoru aldıktan sonra daha fazla yüklenemem ama ekipmanın önemini anlatırım eğer alalım derse orta halli bişeylerle ekipmanı tamamlarım ama alamam derse sesim çıkmaz sonra yavaş yavaş kendim toplarım. Eğitimlerimi elimden geldiğince almaya çalışacağım. Gazı takılı bırakmayacak kadar tecrübem var az çok motor sürdüm ama trafik tecrübem yok.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)