Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Aranıza yeni katıldım motora başlangıç yapacağım yardımlarınız bekliyorum :)

REKLAM ALANI

Öncelikle herkese merhaba. Adım Umut Ahmet Aktaş Sivas'ta yaşıyorum ve yaşım 20. Siteye yeni üye oldum, aranıza yeni katıldım. En kısa zamanda kaynaşıp sizden biri olmak istiyorum
    Ygs sınavına gireceğim nasip olursa ondan sonrada lys sınavına. İnşallah iki sınavdan da iyi puanlar alıp bu sene güzel bir üniversiteyi kazanıp ardından da bu yaz motosiklete başlangıç yapmayı canıgönülden istiyorum(Dualarınızı ve iyi dileklerinizi beklerim ). 3 yıl önce bir arkadaşın scooterını sürmekle başladı bu sevda. Babadan söz aldık eğer üniversiteyi kazanırsam motosiklet alacak. Ehliyetimi aldım ama tam olarak vitesli sürmeyi bilmiyorum ve pek bi tarfik tecrübem yok. R25 le başlangıç yapmayı düşünüyorum ve bütçe biraz kısıtlı olduğu için ekipman olarak ilk kask alacağım ve gerisini sonradan toplayacağım. Başlangıç için R25 uygunmudur değilmidir bayağı araştırdım. Kimisi kesinlikle uygun değildir derken kimisi gayet uygundur demiş. Uygun değildir diyenler çok güçlü bir makine olduğu için tehlikeli durumlar oluşturabileceğini gerekçe olarak göstermiş. Ama ben bu motoru çok istiyorum. Ben bir kıza bile bu motora baktığım gibi bakmadım diyim siz anlayın . İnşallah motoru alınca en azından ilk öğrenme evresinde kendime hakim olacağıma gayet düzgün bir şekilde kullanacağıma kefilim. Sivas'ta motosiklet eğitimi veren herhangi bir yer olmadığı için eğitim almam söz konusu değil ama pratik yapmam için gayet müsait alanlar var zaten aklımdaki de oralarda pratik yapmadan kendimi geliştirmeden trafiğe çıkmamak. Eğer üniversiteyi başka bir şehirde okumaya gidersem orada eğitim olursa gidebilirim. Motoru 0 alacağım 2. el işine hiç bulaşmayacağım ve Sivas'ta hiç yamaha bayisi yok bu yüzden başka şehirlerden almak mecburiyetindeyim. En yakın Kayseride var herhalde. Sorum bu bayiler şehirler arası teslimat yapıyor mu ? Yanıtlarsanız sevinirim ve ister konu içi ister konu dışı olsun herhangi bir öneriniz varsa severek dinlerim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    nuwanda324 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    r25 neden başlangıç motoru olamaz

Video'da görüldüğü gibi 1. viteste gaz takılı kalsa(ki bu acemilerin başına çok sık gelir) 60 km hızla kaza yapıcan. Ben biliyorum r25'in şekili çok hoşuna gitti. benimde çok hoşuma gidiyor. Param olsa direk gidip alırdım. Ama acemi biri için çok tehlikeli. Bence 125 cc racing bi makine ile başla. Cbr 125 r yada yzf r125 gibi. Bunlarında şekli çok güzel. Hemde diğer 125 cc commuterler gibi yavaşda değiller. İkinci el al. Eğitimlerini al. Acemiliği atlatana kadar 10.000 km bin. Sonra satıp r25 alırsın.

Haklisin ama dedigim gibi 400-500 metre genisliginde pratik yapmam icin trafige kapali bos alanlar var. Oralarda kendimi gelistirip trafige oyle cikmayi dusunuyorum zaten bu acemilikle oyle hiz yapmaya felan cesaret edemem acemiligimi orada yaparim motorun rodajinida orda bitiririm

Kırıkpedal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dostum Hosgeldin
    Heyecanini anliyorum cunku motor benide heyecanlandiriyor.Simdi onceligini YGS/LYS vermelisin sınav zor ve pratiklik istiyor, sinava az zaman kaldi ve bu zamani cok iyi degerlendirmen gerek(youtubeden cik) son duzlukteyiz.Motor icinse hic binmedim ama herkesin tavsiye ettigi sey EGITIM onemi sivasmissin artik akraba falan varsa İstanbulda (egitim suresini bilmiyorum) bi sure kalip egitimi alabilirsin ve ekipmana sadece kask demen yanlis .forumda okumustum sanirim bi abi yamurlu bi gunde tramvay demirinde motor dik vaziyette kaymis var ayak parmagini kirmisti yani dusmene gerek yokmus bi sey olmasi icin ekipmanin saglam olmadan binmemelisin dostum
    Allah a emanet ol saglam calis
    (Haddimi astiysam kusuruma bakmayin yanlis bilgi verdiysem tecrubeli abilerimiz duzeltir.Tel. yazdim yazim hatasi olabilir)

nuwanda324 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    Alıntı Guapo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haklisin ama dedigim gibi 400-500 metre genisliginde pratik yapmam icin trafige kapali bos alanlar var. Oralarda kendimi gelistirip trafige oyle cikmayi dusunuyorum zaten bu acemilikle oyle hiz yapmaya felan cesaret edemem acemiligimi orada yaparim motorun rodajinida orda bitiririm
    Yeni başlayan herkesin dediği şey hız yapmam. Malesef o iş öyle olmuyor. Gaza geliyoruz asla yapmam dediğimiz şeyleri yapıyoruz. Ayrıca olayın hızla ilgisi yok. Acemiyken gaz takılı kalır bir an heyecan yaparsın 125 cc olsa birkaç sıyrıkla atlatacağın kaza r25 ile ölümcül olabilir. Allahtan mt07 filan demiyorsun. İnşallah kazasız belasız atlatırsın acemiliği. Tekerin düz bassın.

İlginiz için teşekkür ediyorum. Tabi ki önceliğim sınavlar. Üniversiteyi kazanamazsam bir motorum da olmayacak ve kendimi şimdilik sadece bu iki hayale bağlamışken ikisininde olmaması beni psikolojik açıdan büyük oranda yıkar. Elimden geldiğince gayretimi gösteriyorum duamı ediyorum(Sizlerdende o değerli dualarınızı beklerim ) Allah ın izniyle üniyi kazanıcam ve o motoru alıcam. Ekipman konusunda ben en kötü ihtimal olarak kask dedim. Babama motoru aldıktan sonra daha fazla yüklenemem ama ekipmanın önemini anlatırım eğer alalım derse orta halli bişeylerle ekipmanı tamamlarım ama alamam derse sesim çıkmaz sonra yavaş yavaş kendim toplarım. Eğitimlerimi elimden geldiğince almaya çalışacağım. Gazı takılı bırakmayacak kadar tecrübem var az çok motor sürdüm ama trafik tecrübem yok.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)