Herkese selamlar
ATV B ehliyetle kullanılır mı ? polis arabada 4 teker atv de mantığını yürütüp salar mı adamı? yoksa a2 şart mı?
Herkese selamlar
ATV B ehliyetle kullanılır mı ? polis arabada 4 teker atv de mantığını yürütüp salar mı adamı? yoksa a2 şart mı?
Gelisim'e sorsana, ama benim bildiğim de A2 ile kullanılıyor, nitekim motosikletin 4 tekerlisi yani....
Polis ATV yi araba zanneder
büyük para büyük araba büyük kalçalı kızlar, tek düşündüğüm yalnız bunlar(üstü açık mercedes içi kız dolu)
bence polis ehliyetine bakar ve sende hangi klasman yok ise onu ister..ehliyetin b ise a2 ister..
dostum atv a2 ehliyetle kullanılıyor
atv nin ruhsatında ''4 tekerlekli motosiklet'' yazdığı için motosikleti gördü mü polis senden kesinlikle a2 isteyecektir.
[I]Hiçbirşey imkansız değildir...[/I]
Yazlık yerde de dikkat ediyorlar mı ? Bodrum,çeşme...
Biliyormusunuz bir tek Türkiye'de Atv ehiyetle kullanılıyormuş ben bugün bunu öğrendim.Atv lerin üzerinde ''16 yaş altının kullanması tehlikelidir'' yazar,ehliyet istenmez.Ama otobana çıkamıyor sanırım.
Zonguldak da bir arkadas aldi.
Trafige cikmasi yasakmis.
hatta bir suru tantanasi oldu
Madem yasak neden ruhsat veriliyor, plaka veriliyor die..
alanyada daha hiç bir polisin atv yi çevirdiğini görmedim motorize ekipler buradada bazen çevirme yapıyorlar ama
1.turistleri durdurup ehliyet sorarlarken
2.atv leri durdurup ehliyet sorarlarken hiç görmedim
ruhsatın çıkması bence başımızda olan devlet büyüklerimizin (!) nereden acaba biraz daha vergi alabilirim demsinden kaynaklanıo..
üstüne üstlük trafiğe çıktınmı da ceza kesme hakları var..
1 taşla 2 kuş hatta 3 kuş çünkü atv lerin ötv vergi oranı %37!!!! neredeyse yarısını vergi veriosun..
Allah thay-yeep'e ve arkadaşlarına akıl fikir versin yada tamamen gitsin başka da bişe demiom...
[I]Hiçbirşey imkansız değildir...[/I]
fransada da atv ehliyet ile kullanılıyo. .motocycleboyreigns adlı üyeden alıntı
CBR 600F Honda,
Ya onu boşver de(tamam tamam bilmiyordum) atv zaten yolda kullanılmaz arazide ve tatil yörelerinde kullanılır trafik sayılmadığı için de kanunen ehliyet plaka zorunluluğu olamaz.Benim anlamadığım,burda;Kadıköy de ciddi ciddi kullanıyor,işine gidip geliyor adamlar?Demek ki trafiğe çıkışı serbest...
Ruhsat plaka çıkarttıysan niye trafiğe çıkamayasın. Tarım amaçlı traktörler içinde ruhsat ve plaka şartı yoktur ama trafiğe çıkacaksan ruhsat ve plaka alırsın şehir içinde veya ilçelerde yük taşımak için kullanırsın. Ruhsat zaten izin demek yani trafiğe çıkma izni.
atv motorlarda ehliyet gerekli ve şart olarak b sınıfı gereklidir on road için bakınız http://atvmotor.web.tr/atv-motor-ehl...iyet-kullanir/
10 yılda eminim hangi ehliyet gerekli olduğunu öğrenmiştir.
tv de haberlerde izledim geçende B sınıfı ehliyetle kullanılıyormuş,tanıtım yapıyorlardı,otomobil sınıfına giriyor
otoban yok tabiki
yeni yasaya göre sadece atv b sınıfı kullanacak diğer iki tekerli motorlar a.a2 a1 olmak üzere sınıflandırıldı herkeze hayırlı ramazanlar
Cemati müslimin bilmeden bilgi vermeyin başkalarının canı sıkılır b sınıfıyle 50cc 2 teker ve bilmem kaç kw güçünde b1 kapsiyan düşük cc atv kulanılabiliyor yüksek cc lerde hepsini halt ederim dersen A sınıfı gerekiyor hadi selametle gardaşlarım
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)