Merhaba
Benim sorum şu motorunuzu ne sıklıkla yıkıyorsunuz ve hangi sıklıkla cila wax yapıyorsunuz
Aşırı yıkamanın boyaya herhangi bir zararı var mı cilayı ne sıklıkla atmamız gerekiyor
Bilgilerinizi paylaşırsanız cok sevinirim
Merhaba
Benim sorum şu motorunuzu ne sıklıkla yıkıyorsunuz ve hangi sıklıkla cila wax yapıyorsunuz
Aşırı yıkamanın boyaya herhangi bir zararı var mı cilayı ne sıklıkla atmamız gerekiyor
Bilgilerinizi paylaşırsanız cok sevinirim
@gunaykall
Motoru iyi kurutma şansın yoksa çok sık yıkamamaya çalış.(özellikle apache 150 için söylüyorum).Her yıkamadan sonra sıvı cila ile cilalayabilirsin.Katı cila(wax) yapmak daha zor olur.Yıkamada meguiarsın cilalı şampuanını kullanmanı tavsiye ederim.Sadece motorun üstündeki tozu almak için ise meguiar quick detailer'ı kullanabilirsin.
Ben çok nadir yıkarım motorumu, yıkarken de cilalı şampuan ile yıkıyorum.(hiç basınçlı su kullanmadım).
Yıkadıktan sonra sıvı cila ile cilalıyorum.Sonra motor tozlanınca(cilaladığım için zor tozlanıyor) quick detailer ile tozunu alıp tekrar cilalıyorum.
Benzinliklerdeki 1 liralık köpükler sadece boyaya değil komple motora zarar veriyor.
ben arabayıda motoruda 3 ayda 1 yıkıyorum .
yıkamadan önce bakıyorum çizik gedik varmı var se arexons pastayla ccizikleri güzelce temizliyorum . sonra motoru yıkıyorum . eger çzikleri çok derin pastalamıssam katı cila kullanıyorum . ama cizikler yok denecek akdar az ise sprey cila kullanııyorum . gerçekten parlıyor .
fakat motorda en nefret ettiğim şey arka jantın yag içinde kalması
Bende arexons cila kullanıyordum 25 tl spreyine vermiştim aslında motor yıkamak kolay kısmı asıl zor olan kısmı sonrasındaki kuruluma yağlama ve cilalama işlemi arka janta gelince kendi yaptığım yöntemi sana söyleyeyim çok memnun kalıyorum bu yöntemle arka jant pırıl pırıl oluyor
1- jant temizliğine gelince zinciri falan temizledikten sonra beze mazot doküyoruz ve yağı 1-2 duruma göre tekrar uygulayarak temizliyoruz mazotta yağlı fakat yağ tabakasından kurtarıyor
2- sıcak sabunlusu veya sampuanlı su ben duş jeli kullanıyorum güzel oluyor altın kural su mutlaka sıcak olmalı bununla bir tur süngerle yıkıyorum mazottaki yağında büyük kısmı gidiyor
3- rosmannda bu ürün var harika işler çıkarıyor gerçekten bunu suya falan karıştırmadan beze bir miktar döküp siliyorum
http://www.rossmann.com.tr/Urunlerim...esi-asidi/3306
4- son olarak sabunlu suyumuzla bi tur daha yıkıyorum pırıl pırıl oluyor
Ben motoru temizlerken ciddi vakit ve emek harcıyorum ortalama 3 saat gibi zincir temizliği falan çok detaylı temizlik yapıyorum vida agızlarını kulak pamuğuyla kurulayıp wd40 la her aksamı yaglıyorum ve siliyorum en son olarak cila olarak arexons sıvı sprey cilasını kullanıyorum fakat samimi olarak söylemem gerekirse cam sil ile yapılan silme işlemininde aşağı kalır yanı yok bu yıkamada cam sil ile cilaladım ben bir fark görmedim fiber bez ile cilalama yapıyorum bu yöntemi tavsiye ederim
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)