Trafikte motor kullanmayı sevmiyorum ve hiç keyif almıyorum,
En çok zevk aldığım köy yolları, dağlar arasındaki stabilize yollar,
O yüzden cross-enduro motosiklet tercih edebilirsin,
Trafik olan yollarda nerden ne çıkacağı hiç belli olmuyor,
Trafikte motor kullanmayı sevmiyorum ve hiç keyif almıyorum,
En çok zevk aldığım köy yolları, dağlar arasındaki stabilize yollar,
O yüzden cross-enduro motosiklet tercih edebilirsin,
Trafik olan yollarda nerden ne çıkacağı hiç belli olmuyor,
Can tatlıdır ama heyeCAN olmadan tek başına sıkıcıdır olmaz..
Vazgeçilir mi hiç.. Delisin sen..
Motorluvelesbit = HeyeCAN..
Dostum öncelikle geçmiş olsun, kaza yapmamış motorcu yoktur henüz kaza yapmamış olan vardır sözü nispeten doğru.
Gördüğüm kadarı ile 125cc bir motora biniyosun haliyle acemilik zamanların olsa gerek diye düşünüyorum.
Sana kendi başımdan geçen bir olayı özetleyim, herkes gibi bende 125cc bir racing ile motora başladım yamaha yzf r125 ti motorum, daha öncesinde kısa süreli scooter tecrübem vardı, ehliyeti aldım motoru aldım hurra otobana çıktım, 15 gün sora emniyet şeridinde giderken bana polis arabası çarptı, ikimizde şuçluyduk. onun kör noktasında kaldım, ikimizde emniyet şeridinde gidiyorduk o önde ben arkada, şeritte park halinde bir otobüs vardı oda sola çıktı bende, sonra onu emniyet şeridine tekrar girsindiye bekledim o girmeyince ben gireyim derken sen sağ ben selamet allahtan çok ufak hızda çarpıştık, sadece küçük çiziklerle atlattım. Akşam eve gittim kimseye bişey söylemedim hemen motorumu satıcam dedim. Ertesi gün ilana koyucaktım, önce aynen senin yaptığını yapıp forum sitelerine göz attım. Bunu ilk yaşayan kişi sen değilsin yani
Neden kaza yaptığımı düşündüm, hatalarımı düşündüm.. Ve kendime şöyle bir yol çizdim, motosiklet eğitim videolarını izledim,eğitim alabileceğim yerleri ve hocaları araştırdım sonra Güvenli sürüş 1 ve 2 nin eğitimini bire bir şekilde hocadan aldım, anladım ki ben motor sürmüyormuşum motor beni sürüyormuş
Herkes eğitimmi alıyor? tabikide asla, ama kendi kendimize öğrendiğimiz şeyler doğru öğrendiğimiz anlamına gelmez.. Öyle bir kaza anında kalırsınki bildiğin en ufacık bilgi yada teknik hayatını kurtara bilir.
Örneğin motorda nereye bakarsan oraya gidersin!! çok çok önemli bir bilgi bence.. ben o kazada polis arabasına bakıyordum ve kurtara bilirim vardı, ama ne tecrübem vardı nede ne yapacağımı biliyorum arabaya bakıp frene asıldım hepsi bu.. gerisi malum.
Bak dostum o rüzgarın tadını alan bir daha motoru asla kolay kolay bırakamaz, bırakmamalıda bence.
Şimdi o zamanlarımı hatırlıyorum bu zevkten mahrum kalıcaktım ne kadar acı..
Özetle sen yada karşı tarafın suçu farketmez. Düşmenin bile bir tekniği var, nokta fren den tutta panik frene kadar bir çok teknik vs.. hepisnin teknik ve pratik eğitimi var, belki kaza kaçınılmaz olabilir ama eğitimler en asgari şekilde hasarla atlatmanı sağlaya bilir.
Nokta yeni bir cümlenin başlangıcı, virgül ise yarım kalan cümlenin devamıdır.
Raptor Riders
http://www.raptorriders.com.tr/
Sons Of Anarchy
Önce hatayı bul. Cozuminu uret
Sonra bir müddet ara ver ve ne zaman gulumsersen aynaya bakınca, o zaman hazirsin demektir.
Hazır olunca ileri surus eğitimi al.
Ekipman kontrolünü de yap..
önüme adam çıktı dengemi kaybettim, adama vurdum, düştüm, sol kolum ve kafamı tak tak şekliyle yere değdii yüzümde bile çizik vardı..
beynimde yıldızlar çaktı, sesler hala kulagımda.. MT'den bir arkadaş arkamdaymış, e-5 te yere yatırdılar..
O kaosu unutamam, kimseyi arayamadım çünkü herkes "BİNME DEMİŞTİK SANA" diycekti.. kendimce herseyi hallettim...
Kazadan sonra motorum yapıldı ve almaya gittim..
ilk motora bindigimde cidden korkttum..
Hızlanamadım..
Yolda inanılmaz dikkatliydim..
Emniyette arkamdan kornalar çalıodu "hadisene be hızlannn" diodu resmen diğer motorcular..
Herkese yol veriodum..
Eskisi gibi değilsin diodu arkadaşlar..
Evet bir daha yaşamak istemiyordum.. Daha dikkatliyim, motorun hafta içi benim için araç olduğunu,
Hafta sonu trafiksiz akan bir yolda, temde istanbul dışına çıktıgımda, yani "cidden tehlikesiz" oldugunu hissettigimde gazlamam gerekitini,
ve en önemlisi evet O RÜZGARDAN VAZGEÇEMEDİĞİMİ farkettim..
Zamanla hepsi geçicek cıbırlovercim
eklemeyi unuttum, birde gusül abdesti al ve şu kullanıcı adını değiş herşey yoluna giricek..
One_Million ve awesomee gerçekten yazdiklariniz icin cok tesekkür ederim Yasadiklarima benzer seyler yada ayni şeyleri yasamis insanlarin yazmasi beni biraz daha rahatlatiyor.. Su an icin ileri sürüs egitimimi almadan kullansam dahi ne bir sehirlerarasi yol ne de günlük şehir ici ilcelere mt grubumuzla yol dusunmuyorum ...
Birde nickimi niye begenmediniz ki
cbr 125 gibi tutunman gerken motordan motorla düşmüşşün bir scooter motorun olsa idi benim gibi yola uçardın
dün geçirdiğim kazada altımda tutunacağım bir motor olsa ciddi hasar alırdım
soru isareti koyup,biraz daha dusunup,cevabı bulabilirsin.
neticede hayat senin,can senin,motosiklet senın.
gonlunce olur insallah hersey
eger egitiminiz yoksa mutlaka egitim alın trafıkte normaldir bende crossa geçmek istiyorum bundan sonra 2 fikir var aklımda diyorum bazen ulan tehlikeli ama trafiğe cıkınca kendin minimuma indirebiliyorsun . ben trafıkte hıc zorlanmadım taksıcı ve otobuscu gordummu ekstra dikkat ettim onun dısında kavsakta beklediler hep arabalar felan beni görünce tepeme cıkmaya calısan hic rastlamadım yayalardan cok fazla sikayetciyim . ara sokaklarda arabayla napıyorsam motordada yapıyorum basıp gitmiyorum 20 ye kadar dusup selektor yapıp devam ediyorum 2-3 defa boyle arabayla kazan kurtuldum . ama benim 2 idealım var xj6 diversion f (barodi abinin yüzünden :D) diğeride ktm 250 exc bilmiyorum cross motorlara ayrı bir enpatim var .bence güvenli motosiklet suruş eğitime katılın guveniniz gelsin eğer tedirginlik varsa başlamayın motosiklete yıllarını vermiş bi aile dostumuzdan tavsiye almiştim icinde ufacık bir tereddut varsa motoru alma uzulursun demişti bende onları yenerek almiştim . bu arada geçmiş olsun kazayı yapıp geçirmek değil ders cıkarmak bence mühim olan
alışırsın merak etme ,,hele bir müddet ulaşım ihtiyacın toplu taşım araçlarını kullanarak gerçekleştir,sonrası kendiliğinden gelir,motorla 10 dakikada göreceğin işi 2-3 saatte yapta ne demek istediğimi anlarsın,ve koşarak motoruna sarılırsın
geçmiş olsun iki tekere gönül veren dostum benimde daha önceden başıma geldi ama motor delisi olduğum için yine motora devam ediyorum aklımdan çıkaramıyorum sende bizler gibi motor sevdalısısın onsuz yapılmıyor uzak durulmuyor moralim bozuk olduğu zaman hemen atlıyorum canım nereye gitmek isterse beni oraya götürüyor ama şu gerçek biz iki teker gönüllüleri ne kadar dikkatli olursak olalım tehlike ve azrail her zaman yanı başımızda olacak yinede çok dikkatli olmamız bizim lehimize bizi trafikte sıkıştıranlar ve bizi tehlikeye atan vatandaşlar evde bizide bekleyenlerimiz sevdiklerimz olduğunu anlamadıkları akıllarına gelmediği sürece bu tehlike her zaman devam edecektir bir müddet makinadan uzak kalmayı dene ama inan kardeşim bu aşk bitmez ben denedim beceremedim birde sen dene kazasız belasız sürüşler diliyorum bütün iki teker aşıklarına.
Ünlem taraftariyim ben.Oraya dikkat çek ve bir daha o hataya,hayata dediysem o gereksiz şoför arkadaşlara dikkat etmeme olayını unutma derim
Eğer , kendinize olan güveni kaybettiyseniz.Motora bindiğinizde kuşku ve şüphe duyuyorsanız veya panik atak oluyorsanız , bence küçük cc motor kullanın veya nokta'yı koyun.Şile yolunda ilerlerken 50 metre önümdeki motoru, bir otomobilin yol çıkışını unuttuğu için, aniden sağ şeride kırması sonucunda motoru kullanılamaz hale getirdiğine şahit oldum. Motorcunun yapacak hiçbir hamlesi yoktu.1 saniyelik dalgınlık sonucu bu olay oldu.Motorcuya birşey olmadı yavaş gittiği için ayaklarında yanık ve çatlakla atlattı olayı.Bende teselli vermek isterdim ama bunlar trafikde yaşanan gerçekler.Mum dibini aydınlatmazmış bu da benim şuanki durumum.
Bu durumu yaşamanızın sebebi, sizinde belirttiğiniz gibi "Ben dikkatli olursam birşey olmaz, düşmem." Buna şartlanmanız ve sonucunda düşmüş yahut kaza yapmış olmanız sizi bu şekilde etkilemiş sadece. Ben düşebileceğimin, dikkatli olsam dahi başkalarının düşmeme, kaza yapmama sebebiyet verebileceğini bilerek aldım ve kullandım. Daha gerçekçi bakmak lazım. :D Bu durumları yaşamamak için. Eğer motosiklet hayatınızda büyük bir alanı kaplayabilmişse zaten vazgeçemeyeceksinizdir. Özellikle yazın surekli motosiklet gördükçe içiniz isteyecek.
Ben 5 sene ara verdim. Motorsiklet korkularak, kararsızca kullanılacak alet değil. Soğuduysanız hiç zorlamayın. Ara verin. Zaten zorla zevk de alamazsınız, bilakis kritik durumlarda doğru karar veremeniz güçleşir, sürekli "ya şöyle olursa, ya birden bire böyle olursa" düşüncesiyle zor.
Başıma birkaç hadise gelince süresiz ara verdim. Sonra bir gün aklıma esti gidip yine aldım. Zorlamaya gerek yok. Zaten tehlikeli bişey. Hele ülkemizde...
Eğer çok korkarak sürersen her an bir şey olacakmış gibi bu daha çok tehlike yaratıyor. Normal hızın altına düşüp kendini kenara atıyorsun çünkü.
Korkuların çok ise bence ara ver. Senin canından önemli değil. Ama bu işten zevk alıyorsan ve bırakmak istemiyorsan da en çok hasar almaktan korktuğun bölge ile ilgili ekipman araştır ve paraya kıyıp en iyi ekipmanı al.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)