Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklet kazası

REKLAM ALANI
    ozanercanakc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xtreme max
    Arkadaşlar

Bugün saat 9.15 sıralarında çift şeritli yolda, ben sağ şeritte 50 km hızla giderken ,
    öndeki araç sol şeritten sağa döndü Üstelik sinyal vermeden
    sağ tarafta bulunan sokağa dönmek istedi.

Bu kararsızlık esnasında;

Bende aracın sola döneceğini sandım. Ama sağa döneceğini
    farkedince motorumu daha sağa yönlendirmiştim çünkü kararsız bir şekilde hareket ediyordu.

Bu milisaniyeler içinde;

Sol tarafımda bu araç olduğu için kaçamadım. Sağa kaçma eğilimine girdim.
    Bu esnada hergün geçtiğim yol olduğu için çarpışma noktasının sağ tarafında bir şantiye alanı vardı.
    Bu şantiyenin zemini yol zemininden alçak olduğu için - yaklaşık 4 metre yükseklik -
    ben tam sağ şeridin kıyısına da yönelsem
    araç dönerken önüne alacağı ya da tam dönerken beni aracın ön tarafından şantiye tarafına takla attıracağı tahminiyle,
    aracın arka sağ tarafına kendimi kilitledim yavaşça firenledim ve bilerek vurdum.

Sonrasında şokta olsam gerek bir türlü telefon elimde polisi arayamadım. Adam o esnada bacak arama aldığım darbeyle kıvranırken
    araçtan iner inmez laf kavgasına girdik. Aracı yoldan bilinçli olarak çekti, arkadaşımın üzerine yürüdü.
    Fotoğraf çekmesine engel de olmuş.

Polisi arasakta artık işin içinden çıkamayacaktık. Çünkü vatandaş aracı çekti tam kaçıyordu ki biz direttik tutanak tuttuk. Bu arada arkadaşlarım ilgilenirken ben acile gittim.

Motorda ön taraf bitik. Tahminim 500-800 belki bin lira hasar.

İnsaf kaza olmuş nereye kaçıyorsun onun bunun çocuğu!

Lanet olsun Tarık adlı yalancı insanın savunmasına bakın:

http://hizliresim.com/YkP8Xa

http://hizliresim.com/D2XWZ1

http://hizliresim.com/j3Jr9J

http://hizliresim.com/Pk32gb

Söyleyin bana şimdi napayım; çok şükür sıyrılmalar var korktuğum gibi bir sakatlık yaşamadım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    TurboTastic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Öncelikle geçmiş olsun.. önemli olan sağlığınız. lafı uzatmadan söylemek isterim. Kask kamerası!.

Motosikleti
    xtreme max
    Sakinleşince ilk aklıma gelen buydu inan.

crocodil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125,yamaha virago xv 250, honda cbr 250
    Öncelikle çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. Araç sürücüsü sinyal vermeden sağa dönmesine ve tamamen hatalı olmasına rağmen, yandan değil, arkadan çarpan araç kusurlu görülecektir. Herhangi bir trafik bilirkişisi sizi motosiklet olarak değil, normal bir araçmış gibi değerlendirecek ve arkadan takip eden aracın takip mesafesini koruması gerektiği, trafik akışına, yol ve hava durumuna uyması gerektiği kuralları gereğince sizi asıl kusurlu bulacaktır. Sağa dönen araç sol şetittemiydi, sinyal verdimi vermedimi tartışmaları bir yana, genel kural; 'arkadan çarpan araç kusurludur' kuralı gereği asıl(birincil) kusur size, belki tali ( ikincil ) kusur araca verilecektir. Bu da % anlamında meydana gelen maddi ve yaralamalı kazada; kusurun %75'i sizde, %25'i araçta gibi anlaşılabilir, hatta muhtemelen %100 size verilecektir kusur . Fren izi bulunması sizi kurtarmaz, fren yapmışsınız ama takip mesafesine uymamışsınız anlamı çıkacaktır. Olayı anlıyorum ve size hak veriyorum, ama maalesef durum bu... Tekrar geçmiş olsun...
    obarey bunu beğendi.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Bu tip kazalar en tehlikeli ve coğunluğu ölümle biten kazalardır, kimin kusurlu olduğunun motor sürücüsü için bir önemi yoktur, önemli olan trafiği okuyup okuyamadığımızdır... Sağa giriş ve çıkışlarda herzaman bir aracın karşıdan gireceğini varsayarak hareket etmek lazımdır, geçmiş olsun.

gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Muhtemelen tüm kusuru size çıkaracaklar. Sağda solda kamera varsa eğer görüntüleri sigorta şirketinize sonucu beklemeden ulaştırmaya çalışın.

eminemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X Max 250 Ironmax
    Tekrar geçmiş olsun.

Özellikle akşam iş dönüşleri, kamerayı açmadan kullanmıyorum. Bazen sıkıştıranlar yada el kol hareketi yapanlar oluyor; muhtemelen kamerayı görmeden. Tek yaptğım elimle kamerayı gösteriyorum, çoğunlukla şerit değiştiriyor hatta frenleyerek arama mesafe koyuyorlar.

Arkadaşın da dediği gibi trafik kanununa göre suçlu sizsiniz ama önemli olan sağlığınızın yerinde olması, daha 2 saat önce bir otobüs orta şeritten sinyal vermeden ara sokağa girmek için sağ şeride geçen otomobile çarptı. Yani sadece motosikletlerde değil her türlü araç ile her an kaza risi olduğunu unutmadan sürmekte fayda var.

Tekrar geçmiş olsun kardeşim.
    Piaggio Carnaby 200
    Yamaha XMax 250 Ironmax

Motosikleti
    xtreme max
    Alıntı crocodil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. Araç sürücüsü sinyal vermeden sağa dönmesine ve tamamen hatalı olmasına rağmen, yandan değil, arkadan çarpan araç kusurlu görülecektir. Herhangi bir trafik bilirkişisi sizi motosiklet olarak değil, normal bir araçmış gibi değerlendirecek ve arkadan takip eden aracın takip mesafesini koruması gerektiği, trafik akışına, yol ve hava durumuna uyması gerektiği kuralları gereğince sizi asıl kusurlu bulacaktır. Sağa dönen araç sol şetittemiydi, sinyal verdimi vermedimi tartışmaları bir yana, genel kural; 'arkadan çarpan araç kusurludur' kuralı gereği asıl(birincil) kusur size, belki tali ( ikincil ) kusur araca verilecektir. Bu da % anlamında meydana gelen maddi ve yaralamalı kazada; kusurun %75'i sizde, %25'i araçta gibi anlaşılabilir, hatta muhtemelen %100 size verilecektir kusur . Fren izi bulunması sizi kurtarmaz, fren yapmışsınız ama takip mesafesine uymamışsınız anlamı çıkacaktır. Olayı anlıyorum ve size hak veriyorum, ama maalesef durum bu... Tekrar geçmiş olsun...
    Teşekkürler ilgin için. Çok şükür. Çalışır yerine getirirz. İş bir sinyalde bitiyordu. Çok mu zor arkadaş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------

Kamera yok malesef

weirdo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Geçmiş olsun dostum, kask kamerası şart.

metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Birinci kural. yaralandı iseniz polis çağırılacak. tutanağı polis tutacak. polis olay yerinin ayrıntılı krokisi çizecek, olay sizin anlattığınız gibiyse sürücünün hatalı şerit değiştirdiğini tutanağa yazacaktı.
    İkinci kural; fotoğraf çekmek şart.
    Üçüncü kural; Yaralamalı kazalarda karşı taraf aracın yerini değiştirirse, aracını oynatırsa vb.olay yerini bozmaktan dolayı ceza alır.
    Dördüncü kural; Hiç ağız dalaşına, kavgaya gerek yok.

Sizin anlattığınıza göre siz yüzde yüz haklısınız. Ancak; adam çok uyanık, ben dönerken bana arkadan çarptı yazmış. Bu tutanağa istinaden, (kamera görüntüsü, şahit vb.yoksa) siz haksız çıkacaksınız. Sizin zararınızı siz karşılayacaksınız. Karşı tarafın aracında hasar var ise sizin sigorta ödeyecek. Bir daha ki sene sizin sigorta priminiz yüksek çıkacaktır.
    Tramer denilen merkez saçma sapan kararlar vermekte. Bu nedenle haklı iken haksız çıkan, mahkemelik olan çok insan var. İnternette ararsanız bu konuları göreceksiniz.
    Bu nedenle kamera şart diyorum. Hatta araçta bile kesinlikle şart. Geçen hafta bir çomar gelip benim aracıma hafif sürttü. Ben sürteceğini anlayınca durdum. Ama buna rağmen vurdu. Araçtan inince birde bağırıp çağırıyor, ters yönden geliyorsun, bana vuruyorsun diyordu. Ben gayet efendice; güzel kardeşim burası ters yön değil, araçta kamera var, istersen gel izleyelim kimin kime vurduğu ortaya çıksın diyince, direk geri vites yaptı. Abi işim aceleydi, görmedim, zaten bir şey yok vb.demeye başladı. Hayır kardeşim tutanak tutacağız dedim. Tutanağı tuttuk, evrakların fotokopilerini, fotoğrafları ve bir cd'ye de araç kamera kayıtlarını çekip sigortaya gönderdik.
    Ben haklı çıktım. Aracı serviste yaptırabilirsiniz diye haber geldi.
    Yani kamera kesinlikle şart.

eminemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X Max 250 Ironmax
    Alıntı metinkilic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...kamera kesinlikle şart.
    Hocam sürekli kayıt mı alıyorsun? Örneğin yola çıkarken direkt kayda girip, inince mi kapatıyorsun? ŞArj olayınız nasıl çözüyorsun? Örneğin bendeki SJCm ortalama 35-40 dk çekim yapıyor.
    Piaggio Carnaby 200
    Yamaha XMax 250 Ironmax

Motosikleti
    xtreme max
    Doğru. haklısın. o anda sadece bunları tahmin edebildim bende. Aynen kamera çok gerekli.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)